teopasxal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Ένα pass για όλα τα site email αρκετά ισχυρό που τα τελευταια πχ 3 γράμματα είναι τα 3 πρώτα του domain email etc. Έτσι θυμασε ένα ισχυρό pass που όμως είναι διαφορετικό για κάθε site. Sent from my iPhone using Insomnia.app
antonl Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Πάντως για την αποθήκευση μοναδικών, δύσκολων και ευαίσθητων κωδικών, καλή λύση είναι να τους γράψεις σ ένα txt και να το σώσεις σ ένα .rar με ισχυρό password που μπορείς ν απομνημονεύσεις εύκολα. Αυτό μπορεί να ναι κάτι του στυλ passWORD123$%^ + <ένας τηλεφωνικός αριθμός>.
leukonas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Βάζε το domain και μια δική σου φράση για παράδειγμα ο δικός μου κωδικός στο insomnia είναι: insomnia!euk0n@aS
PCM Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Ένα pass για όλα τα site email αρκετά ισχυρό που τα τελευταια πχ 3 γράμματα είναι τα 3 πρώτα του domain email etc. Έτσι θυμασε ένα ισχυρό pass που όμως είναι διαφορετικό για κάθε site. Sent from my iPhone using Insomnia.app Κάπου είχα διαβάσει (και έχω αρχίσει να εφαρμόζω) μια ωραία παρουσίαση για να φτιάξεις εναν σχετικά μνημονικά εύκολο(και συνάμα δύσκολο για τους άλλους) κωδικό κάνοντας τα εξής: 1.Παίρνεις ένα όνομα ή καλύτερα μια φράση που σου έχει ίσως μείνει χαραγμένη, κάποια τελοσπάντων που θα θυμάσαι πάντα. 2. Μαζεύεις τα αρχικά γράμματα από την λέξη της φράσης π.χ Some are born to Endless Night 3.Μπορεις να αντικαταστήσεις μια λέξη που ταιριάζει με ψηφίο στην προφορά π.χ Some are born 2 Endless Night δηλαδή ως τώρα έχουμε: sab2en 4a). και τέλος, μετά βάζεις άνω κάτω τελεία ανάλογα με το σαιτ που βρίσκεσαι. και εκεί μπορείς να βάλεις συντόμευση στη γραφή. π.χ sab2en:ins (για Ινσόμνια) - sab2en:ytb (για Youtube κτλ..) ή 4b) τα πρώτα 3 γράμματα απ'το site που βρίσκεσαι π.χ sab2en:fac (για facebook) -- sab2en:ama ( για amazon) ή 4c) βάζεις και κεφαλαία στο 1ο και 3ο γράμα μετά την άνω κάτω τελεία, δηλαδή ο κωδικός γίνεται π.χ sab2en:ΑmΑ Προσθέτοντας έτσι έξτρα ασφάλεια στον πολύτελη πια κωδικό σου. Tα σπάει η Κρυπτογράφηση .
dewn735 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Θα τον βρει ο Βεγγος και θα κραταει τσιλιες ο Χατζηχρηστος :lol:
atrias Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 την λύση των τελείως random κωδικών και χρήσης του lastpass (ή τοπικά με keypass) δεν την χρησιμοποιεί κανείς?
censOred Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Σταθερα ακρα αποτελουμενα απο συμβολα και αριθμούς και στην μέση η πρώτη λεξη που μου ρχεται στο μυαλο μολις βλέπω το site. Σε καποια φορουμ εναν στανταρ κωδικό που έχω. Σε paypal,e-banking δυσκολους κωδικούς με αριθμούς,συμβολα,αγαπημενες φρασεις κωδικοποιημενες.
marduc812 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Το προβλημα είναι ότι έχω 7-8 email που τα χρησιμοποιώ όλα, 5-6 forums, 800 σελίδες, 3-4 κάρτες από τράπεζες και γίνεται χαμός. Σε χαρτάκι δεν διακινδυνεύω να τα γράψω γιατί θα χαθεί 100%. Το καλύτερα είναι αυτό με το να χωρίσει κανείς σε κατηγορίες τα διαφορα sites και να έχει 4-5 διαφορετικούς κωδικούς, οπότε θα βρω μια κοινή φόρμουλά και θα κάνω αυτό. Πάντως password managers δεν παίζει να χρησιμοποιήσω ποτέ. Ένα πρόγραμμα που έφτιαξε άλλος δεν μου δίνει αίσθηση ασφάλειας ακόμα κι αν είναι ασφαλες. Εγώ χρησιμοποιώ τον kaspersky password manager! Μπορεις να τα έχεις όλα σε ένα και επίσης μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο έναν κωδικο για να το ανοίξεις και μετά απλά copy paste από εκεί!
ALdaperan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 εγω χρησιμοποιω διαφορετικους για καθε χρηση κάθε φορουμ/mail κλπ και μάλιστα οχι ευκολους αλλα με συμβολα μεσα,γραμματα και νουμερα έχω το Keepassx και τους εχω αποθηκευμενους μεσα με κωδικο επτασφραγιστο με την πολύ χρήση τελικά τους έχω μάθει όλους απ εξω... δεν ειναι τπτ
katerina_a_86 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Πολύ ωραίες οι ιδέες όλων. θενκς
Bokmaker Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Αριθμούς με 6 ώς 8 ψηφία, συνήθως ημερομηνίες γενεθλίων δικών μου ή γνωστών έτσι δέν υπάρχει κανένας κίνδυνος να το ξεχάσω. Μερικές φορές βάζω απο μπροστά και τα αρχικά του αντιστοίχου ονοματεπωνύμου.
2arkoudi Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Πολυ καλο και δωρεάν πρόγραμμα κωδικων απλο και ευκολο http://keepass.info
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.