choq Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα σας παιδιά...Να πω και εγώ το πρόβλημα μου... Έχω ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο (1 TB Seagate) τον οποίο τον χρησιμοποιώ ως εξωτερικό με μια βάση Quickdock της εταιρίας Manhatan. Εκτός από τον προαναφερθέντα σκληρό έχω και άλλους 2 του οποίους εναλλάσω στο quickdock... Το προβλημα μου είναι το εξής... Από χτες το απόγευμα, που έβαλα τον πρώτο σκληρό,ξεκίνησαν τα προβλήματα... -1ον Αργεί να τον αναγνωρίσει (2-3 λεπτά) -2ον Όταν τον αναγνωρίσει με το που δοκιμάσω να τον "ανοίξω" μου βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να του κάνω format για να τον χρησιμοποιήσω... Σημείωση ότι μόλις τον αναγνωρίσει μου δείχνει και το μέγεθος του και τον ελεύθερο χώρο του... -3ον Δοκίμασα να κάνω Error Check από το Properties αλλά το Properties δεν ανοιγει... -4ον Οι υπόλοιποι σκηροί δίσκοι δουλεύουν άψογα... -5ον Άνοιξα το Disk Managment να δω τι παίζει αλλά κόλλησε ο υπολογιστής και έκανα Hard Restart (Παρατεταμένο πάτημα του Power button) -6ον Δοκίμασα και κάποια προγράμματα (Partition Magic, Restorer pro) Αλλά κολούσαν και αυτά... Τι παίζει? Ο σκληρός είναι με 3 GB ελεύθερα και ότι έχω μέσα το χρειάζομαι... Πως τον επιδιορθώνω χωρίς format? Αν κάνω format, Θα μπορέσω να ανακτήσω τα δεδομένα?
filip123go Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δοκίμασε με ένα linux live cd να ανοίξεις τον σκληρό και να πάρεις ότι θέλεις από μέσα...
guardianx71 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Εσωτερικά δοκίμασες να τον συνδέσεις? Και τί μοντέλο είναι ο δίσκος (ελπίζω όχι seagate 7200.11)?
choq Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Καταρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας... Δοκίμασε με ένα linux live cd να ανοίξεις τον σκληρό και να πάρεις ότι θέλεις από μέσα... Χμ... Με το linux δεν έχω καμία επαφή... Να υποθέσω ότι το συγκεκριμένο είναι λειτουργικό που τρέχει από cd? Εσωτερικά δοκίμασες να τον συνδέσεις? Και τί μοντέλο είναι ο δίσκος (ελπίζω όχι seagate 7200.11)? Χμ(2)... Σταθερό PC ΔΕΝ έχω λόγω χώρου και λόγω ευχρηστίας του laptop...Μάλλον θα τον πάω σε γνωστό να το δοκιμάσουμε. Το μοντέλο του δίσκου είναι 7200.12 (Υπάρχει θέμα με τα .11?)
guardianx71 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Τα .11 ήταν ουσιαστικά ορολογιακές βόμβες... κατά πάσα πιθανότητα στα καλά του καθουμένου θα ψοφούσαν ... (όχι όλα , αλλά κάποια σιγκεκριμένα με ελλατωματικό firm)
Arbitary Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Τα .11 ήταν ουσιαστικά ορολογιακές βόμβες... κατά πάσα πιθανότητα στα καλά του καθουμένου θα ψοφούσαν ... (όχι όλα , αλλά κάποια σιγκεκριμένα με ελλατωματικό firm) άσε ακόμα κλαίω (SD15) :cry: :cry: :cry:
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Το μοντέλο του δίσκου είναι 7200.12 (Υπάρχει θέμα με τα .11?) KAI με .12 υπάρχει (μπορεί να το επιβεβαιώσει η διαδικτυακή μου κόρη). Πάνε στο site της Seagate και ψάξε για λίστα με τα προβληματικά μοντέλα.
karmen1983 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 KAI με .12 υπάρχει (μπορεί να το επιβεβαιώσει η διαδικτυακή μου κόρη). Πάνε στο site της Seagate και ψάξε για λίστα με τα προβληματικά μοντέλα. Αν και άργησα καθώς δεν ήμουν στας πρωτεύουσας, επιβεβαιώνω το πρόβλημα και με κάποιους δίσκους 7200.12. Αν ψάξεις στο site της Seagate όπως σου είπε ο ντάντι μου θα βρεις αρκετά. Εγώ για παράδειγμα ταλαιπωρήθηκα απο τον Shitgate Barracuda 7200.12 (ST31000528AS) Λεπτομέρειες τι και πως έγινε εδώ
juno12 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Ο σκληρός είναι με 3 GB ελεύθερα και ότι έχω μέσα το χρειάζομαι... νομίζω πώς αυτό είναι το πρόβλημά σου.3GB ελεύθερα είναι πολύ λίγα για δίσκο του 1TB. όλα τα αποθηκευτικά μέσα χρειάZονται ένα 10-15% ελεύθερο χώρο για τη σωστή λειτουργία τους. ελευθέρωσε κάμποσα GB και δές πώς θα πάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.