Προς το περιεχόμενο

GPUs @ 28nm – Q4 2011

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με πάσα επιφύλαξη ίσως όντως δούμε πρώτα τον μεσαίο εκατοντεσσάρη πυρήνα από την NV πριν τον γουρουνοπυρήνα εκατό. Αν ισχύουν οι φήμες με A1 έφτασαν ήδη τον στόχο των συχνοτήτων. Αν και αρκετά ανώριμη ακόμα οι οδηγοί επιδόσεις πάνω από μια 580. Αν όλα πάνε κατ΄ευχή αρχές της χρονιάς η κυκλοφορία και σε ένα μήνα μετά ο ταπεινότερος εκατόν εφτά. Περίπου 3 μήνες αργότερα η γουρουνογκουμούτσα εκατό.

Κάντα λιανά :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 425
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κάντα λιανά :rolleyes:

πρώτα θα βγει η "μεσαία" κάρτα όσον αφορά τις επιδόσεις, μετά οι "απλές φτηνές"-entry μοντέλα και στο τέλος η ναυαρχίδα..

για να καταλάβεις αν κυκλοφορούσε τώρα η σημερινή γενιά καρτών της nvidia, πρώτα θα έβγαινε η gtx560 ti, μετά οι απλές φτηνές και τέλος οι gtx 570/580..

αυτά σε γενικές γραμμές...αίλουρε αν κάτι δεν έπιασα σωστά(ή όλα :P ) με διορθώνεις εσύ ή κάποιος άλλος :)

πρώτα θα βγει η "μεσαία" κάρτα όσον αφορά τις επιδόσεις, μετά οι "απλές φτηνές"-entry μοντέλα και στο τέλος η ναυαρχίδα..

για να καταλάβεις αν κυκλοφορούσε τώρα η σημερινή γενιά καρτών της nvidia, πρώτα θα έβγαινε η gtx560 ti, μετά οι απλές φτηνές και τέλος οι gtx 570/580..

αυτά σε γενικές γραμμές...αίλουρε αν κάτι δεν έπιασα σωστά(ή όλα :P ) με διορθώνεις εσύ ή κάποιος άλλος :)

Έμα γουρούνια εδώ, γουρούνια εκεί, μπλέχτηκα και γω :P

Εγώ κατάλαβα ότι η νέα Mainstream αν και είναι με ανώριμους Drivers έχει επιδόσεις πάνω από μία 580.

Καμία έκπληξη για μια καινούργια γενιά.

Ο Charlie ισχυρίζεται ότι το Tahiti θα στοιχίζει $500 http://semiaccurate.com/2011/11/17/more-bits-on-hd7000northern-islandsgcn-leak/. ΄Η θα ανταποκρίνεται πραγματικά σε απροσδόκητη σχέση τιμής/απόδοσης (αν φυσικά αληθεύει) ή απλά μερικοί στα ανώτερα κλιμάκια της AMD έχουν χάσει την μπάλα (μετά το Bulldozer flop δεν θα μου έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση). Ο λόγος που πουλούσαν οι 5870/6970 κλπ. τόσο καλά είναι ότι βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής με τις 480/580 σε επιδόσεις αλλά με αρκετά χαμηλότερη τιμή.

Ευελπιστώ να είναι ράδιο αρβύλα γιατί αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα να έχει χαθεί το βασικό προτέρημα έναντι της NV. Δεν πατάνε που δεν πατάνε ιδιαίτερα καλά τον τελευταίο καιρό σαν εταιρεία. Αν αρχίσει και στα γραφικά η κατρακύλα (μετά από CPUs & SoCs) θα αρχίσω όντως να ανησυχώ.

- HD 7990 New Zealand GCN

- HD 7970 Tahiti XT GCN 1000MHz 32CUs 2048ALUs 128TMUs 64ROPs 256bit XDR2 8.0Gbps 256GB/s 2GB 190W HP

- HD 7950 Tahiti Pro GCN 900MHz 30CUs 1920ALUs 120TMUs 64ROPs 256bit XDR2 7.2Gbps 230GB/s 2GB 150W HP

- HD 7870 Thames XT VLIW4 950MHz 24SIMDs 1536ALUs 96TMUs 32ROPs 256bit GDDR5 5.8Gbps 186GB/s 2GB 120W HPL

- HD 7850 Thames Pro VLIW4 850MHz 22SIMDs 1408ALUs 88TMUs 32ROPs 256bit GDDR5 5.2Gbps 166GB/s 2GB 90W HPL

- HD 7670 Lombok XT VLIW4 900MHz 12SIMDs 768ALUs 48TMUs 16ROPs 128bit GDDR5 5.0Gbps 80GB/s 1GB 60W HPL

- HD 7570 Lombok Pro VLIW4 750MHz 12SIMDs 768ALUs 48TMUs 16ROPs 128bit GDDR5 4.0Gbps 64GB/s 1GB 50W HPL

Πολύ δύναμη τα 7950/7970 αλλά λογικά τα Optimizations δεν θα τα κλείσουν ούτε τώρα......

Άρα πάμε πάλι για διτσιπη με κατανάλωση > 300W

Η κατηγορία αυτή ήρθε για να μείνει…

Όπως και να έχει, οτιδήποτε πάνω από +60% για τη νέα γενιά μονότσιπης θα είναι καλά νέα κατά την άποψή μου.

Μακάρι οι 78χχ να είναι σε καλή τιμή / απόδοση

η 7870 θα χτυπάει 1050 mghz άνετα (10% σε κάρτα με τέτοιo die είναι σίγουρο), σε μετρήσεις που έχω δει μια 6950 στα 1050 (μόνο με υδρόψυξη, μιλάμε για 20% o/c) είναι πάνω από μια 580 stok....

Και από γενιά σε γενιά έχουμε πάντα μικροβελτιώσεις 1-5% στην απόδωση.....

μιλάμε για τερατάκι....

σε συνδιασμό με δηλώσεις nvidia φαίνεται ότι οι νέες mainstream, και από τα δύο μαγαζιά, θα καπελώνουν τις επιδώσεις της 580.

η νέα αρχιτεκτονική στην 7950/70 μενει να αποδειχτεί μια και δεν ξέρουμε την απόσωση κάθε πυρίνα σε σχέση με τους παλιούς...

σε μετρήσεις που έχω δει μια 6950 στα 1050 (μόνο με υδρόψυξη, μιλάμε για 20% o/c) είναι πάνω από μια 580 stok....

Μπορεις να τις δειξεις εδω με ενα link τις μετρησεις αυτες γιατι ειμαι λιγο δυσπιστος σε κατι τετοια?

Eδω μπορω να σου δειξω μετρησεις που δειχνουν μια 6970 πανω απο μια 6990, να χουμε να λεμε δηλαδη .

Unofficial 28nm NVIDIA GPU Roadmap

Ότι να' ναι είναι το Roadmap..

΄Οτι αξία έχει αυτό το roadmap έχει και το παραπάνω υποτιθέμενο product line up της AMD που παράθεσες. XDR2; Ναι αμέ...μισό να βρω το εικονίδιο για το ποικιλόχρωμο ερίφιο LOL :D

Άρα πάμε πάλι για διτσιπη με κατανάλωση > 300W

Η κατηγορία αυτή ήρθε για να μείνει…

Όπως και να έχει, οτιδήποτε πάνω από +60% για τη νέα γενιά μονότσιπης θα είναι καλά νέα κατά την άποψή μου.

Μακάρι οι 78χχ να είναι σε καλή τιμή / απόδοση

Aν ίσχυε η παραπάνω μπούρδα θα είχες μια performance GPU στα 190W TDP (Tahiti XT, 7970), που υποθετικά είναι αρκετά χαμηλότερο TDP από μια 6970. ΄Οταν η 5870 είχε σχεδόν ανάλογο TDP με την προαναφερόμενη η 5890 πόσο TDP είχε ακριβώς; Δεν λέω ότι είναι ή δεν είναι τόσο. Απλά απορώ πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι θα παραμείνει ο δείχτης στα >300W για mGPU όταν βλέπεις ότι η 7970 υποθετικά είναι μόλις στα 190W. ΄Ισα ίσα το ακριβώς αντίθετο αν το πραγματικό TDP της 7970 καταλήξει στα 190.

η 7870 θα χτυπάει 1050 mghz άνετα (10% σε κάρτα με τέτοιo die είναι σίγουρο), σε μετρήσεις που έχω δει μια 6950 στα 1050 (μόνο με υδρόψυξη, μιλάμε για 20% o/c) είναι πάνω από μια 580 stok....

Θα σε απογοητεύσω αλλά το υποτιθέμενο product line up είναι ψεύτικο και έχει επιβεβαιωθεί εδώ και αρκετό καιρό από τότε που εμφανίστηκε (αλλιώς = μπαγιάτικο fake).

Και από γενιά σε γενιά έχουμε πάντα μικροβελτιώσεις 1-5% στην απόδωση.....

Μέχρι 5% θα έβλεπες μόνο αν πρόκειται για direct die shrink χωρίς αυξήσεις συχνοτήτων.

σε συνδιασμό με δηλώσεις nvidia φαίνεται ότι οι νέες mainstream, και από τα δύο μαγαζιά, θα καπελώνουν τις επιδώσεις της 580.

Υπομονή μέχρι τον Γενάρη.

η νέα αρχιτεκτονική στην 7950/70 μενει να αποδειχτεί μια και δεν ξέρουμε την απόσωση κάθε πυρίνα σε σχέση με τους παλιούς...

΄Ενας λόγος παραπάνω για να ανακαλύψει κανείς σε αυτό το υποτιθέμενο product line τα πλείστα οξύμωρα σχήματα. Ο καθένας μπορεί να γράψει μια λίστα και να βάλει Χ μονάδες με Ψ χρονισμό και η πλειοψηφία των αναγνωστών να θεωρούν ότι ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα. ΄Οπως φυσικά και το προηγούμενο υποτιθέμενο roadmap της NV. Kάθε φορά που περιμένουμε καινούργιες οικογένειες GPU δεν είναι τυχαίο που πολλοί μιλάνε για "silly season". Aκριβώς γιατί ο καθένας βγαίνει με το μακρύ και το κοντό του για να πετύχει μερικά επιπλέον hits για την ιστοσελιδούλα του.

Μπορεις να τις δειξεις εδω με ενα link τις μετρησεις αυτες γιατι ειμαι λιγο δυσπιστος σε κατι τετοια?

Eδω μπορω να σου δειξω μετρησεις που δειχνουν μια 6970 πανω απο μια 6990, να χουμε να λεμε δηλαδη .

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6970/29.html

εδώ φίλε μου με πρώιμους driver είναι 7-13% κάτω από την 580.

με 20% πάνω στον πυρήνα από 880 σε 1050 (και μνήμη 1450 από 1375) κερδίζει περίπου 17-18% σε επιδώσεις (1080p). Έτσι είναι κατά μέσο όρο πάνω από 580.

τις μετρήσεις τις είχαμε κάνει με φίλο που την είχε στο νερό.

φαντάσου 6970=570, μια 570 με 20% πάνω ρολόγια δεν κερδίζει την 580 σε στοκ ? :)

Φυσικά αν ο Ailuros λέει ότι είναι fake τότε 99,9% είναι Fake!

@Ailuros πιστεύεις ότι θα βγούν Ιανουάριο τα μεγάλα μοντέλα; μέχρι προσφατα ξέραμε για Μάρτιο...

@Psycho_Warhead εγώ λέω αερολογίες αλλά εσύ με τις πατάτες που πετάς μια βδομάδα είσαι online και μια βδομάδα είσαι BANNED :-D :devil:

αυτή την βδομάδα μάλλον είσαι καλό παιδί! ^_^

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...