Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όχι δεν έχω Insider info :-D , ότι κυκλοφορεί και τη λογική μόνο.

Δεν μου αρέσει καθόλου που δεν χτυπιούνται τιμολογιακά.

To positioning στο high end είναι σαν να είναι η ίδια εταιρεία.

Αν δεν ρίξει τιμή συντομα στην 580 σημαίνει ότι κάτι παίζεται στο παρασκήνιο...

Δεν έχω ιδέα πότε έχει σκοπό να μειώσει τις τιμές για 580 η NV αλλά αν όχι τον Γενάρη σαν αντίδραση στην 7970 τότε το αργότερο με την κυκλοφορία του GK104 θα αναγκαστεί να της μειώσει. Προσωπικά αν είναι λογική η τιμή μιας GK104 δεν θα σκεφτόμουν την αγορά μιας 580. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για μια 7950 με λογικότερη τιμή.

Τα παραλέτε λίγο με το μεγάλο Kepler.

Σιγά μην βγει και το 2013..

Βέβαια κάτι μου λέει ότι θα υπάρξει η καθυστέρηση του Fermi σε Version 2..

Μακάρι να βγει λάθος η διαίσθησή μου.

Η τιμή της 580 θα πέσει λογικά με την έναρξη του νέου έτους.

Έπεσε έξω το Roadmap όσον αφορά τις χρονολογίες.

Yπάρχει πιο πρόσφατο roadmap που αναφέρει Kepler=2012 και Maxwell=2014. To roadmap που παραθέτεις το είχαν βγάλει όταν και οι 2 εταιρείες ήταν "σίγουρες" ότι θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν εντός του 2011. Που τη βρήκαν την αισιοδοξία αυτή είναι απορίας άξιο, αλλά πυκνά συχνά το marketing πάντα είναι υπεραισιόδοξο (θυμάσαι άλλωστε πως ξεκίνησε αυτή η ενότητα φαντάζομαι...).

όχι δεν έχω Insider info :-D , ότι κυκλοφορεί και τη λογική μόνο.

To πρόβλημά μου είναι ότι οι ενδείξεις για το 104 οδηγούν σε μια εντελώς διαφορετική ρότα. Το GF114 είχε 1.95 δις transistors σε περίπου 350mm2, ενώ το GF110 3 δις transistors σε περίπου 530mm2. Xοντρικά τα 2/3 σε transistors & die area σε σχέση με το GF110.

Ξέρω που κυμαίνεται το GK104 και αν πάρω την ίδια λογική τα αποτέλεσμα δίνει ένα ελαφρώς μικρότερο πυρήνα από το GF110/100. Επειδή βασίζεται όμως μόνο στο ότι υποθέτω ότι η σχέση μεταξύ performance & high end θα είναι ίδια όπως και στο Fermi είναι παράλογο να το χρησιμοποιήσω χωρίς να είμαι σίγουρος.

Φυσικά και θα είναι μεγάλος πυρήνας και φυσικά θα καταναλώνει παραπάνω ρεύμα από μια 7970. Το θέμα είναι όταν θα δεήσει να κυκλοφορήσει πόση απόσταση σε επιδόσεις θα έχει σε σχέση με μια 7970 ΤΟΤΕ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 425
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φαίνεται πως η Nvidia χρησιμοποιεί shaders σαν την AMD αν αυτά τα νούμερα είναι αληθινά (πολλά "CUDA cores" αλλα σε χαμηλότερα clocks)

Το GK104 θα είναι ενδιαφέρον, στα νούμερα μοιάζει σαν μια πετσοκομμένη 7970 αλλα είναι διαφορετική η αρχιτεκτονική. Ποτε βγαίνει αυτό τον Μάρτιο η Απρίλιο; Και σε τι τιμές θα κυμαίνεται, σε επίπεδα GF104;

Πάντως από TDP πάλι ψησταριές φαίνονται (Και το GF104 είχε 170 TDP, αν είναι ιδιου τύπου κάρτα τα 225 λίγο υπερβολικά δεν είναι; Σίγουρα τα specs είναι λίγο off)

• Super Moderators
Δημοσ.

ΚΑΡΑFake, δεν είναι, κάποια νούμερα είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα όπως είπε και ο Ailuros στο άλλο topic.

άρα τπτ δεν ισχύει, καράfake...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...