Spartan117 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 580gtx+20% επιδοσεις εχει το 7970.... απογοητευετικες θα ελεγα! και ειδικα σε Min fps ειναι πολυ κοντα! Αυτό ισχύει αλλα πιστεύω ότι είναι πρόβλημα των drivers περισσότερο από την κάρτα. Βλέπεις στο Deus Ex να χτυπάει +40% επιδόσεις. Και στο Total war +35% στο The Witcher 2 min fps πάνω από το Avg της 580, και στο Crysis 2 για παράδειγμα να είναι μονο 8 fps σε Avgπάνω από 580. Πιστεύω αυτό το χάσμα θα μεγαλώσει με νέους drivers. Γενικά πολύ ανομοιόμορφα τα test Και κακώς βιάζεται η AMD για την CES, γιατί μπορεί το προϊόν να είναι καλο αλλα θέλει και καλους drivers για να τρέξει...
savakis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 ρε παιδιά σαν να κοιτάτε τα διαγράμματα με κελιεστά μάτια... minimum στο Withcer 2 πάνω από το Average τησ 580... στο ομορφότερο παιχνίδι του 2011.... και το πιο βαρύ σε gpu. ailuros , νιώθω ότι σε έχει απογοητεύσει η τιμή. αλλά όταν είσαι performance leader οι τιμές ανεβαίνουν, δυστυχώς...
konstantinos77 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Ρε παιδια εννοειται οτι η 7970 θα ηταν πιο πανω απο 580 απλα το θεμα ειναι απο τι οπτικη γωνια το βλεπει ο καθενας.Αν οταν βγει στην αγορα η 7970 εχει τα ιδια λεφτα με την 580 χαιρω πολυ ολοι ΑΤΙ θα παρουν ,αφου ειναι πιο γρηγορη .Ετσι ομως και κανει το κολπο η nvidia και ριξει τις τιμες στις 580-570 μεχρι να βγουν οι 28nm τοτε την πατησε η amd με τις επιδοσεις στα διαγραμματα που βλεπω παραπανω.Δεν βλεπω ομως να το κανει...
The__Blade Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 η nvidia εχει μιλησει για + 15% απο την 580 το kepler light, αυτο σημαινει οτι μαλλον θα χανει Απο την 7970 και θα κερδιζει την 7950. η amd τιμολογει ψηλα γιατι ξερει οτι θα ειναι μπροστα για αρκετουσ μηνες. οσο νωριτερα βγει το 104 τοσο καλυτερα, δυστυχως η nvidia εχει μεινει πισω στο process cycle απο τα 40 nm και μετα.....
Spartan117 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Αυτό ακριβώς, η AMD τιμολογεί εκεί την 7970 επειδή ξέρει ότι είναι μπροστά. Για εμάς, όσο πιο γρήγορα απαντήσει η Nvidia με οτιδήποτε τόσο το καλύτερο για τις τιμές γενικά. Και για όσους πιστεύουν ότι η Nvidia θα πάρει τα σκήπτρα εύκολα και γρήγορα με το που βγάλει τα Kepler, ξεχάσατε τι έγινε με την πρώτη γενιά Fermi, με τις 480 και 470 που τρέχανε σαν ψησταριές (90-100 βαθμούς κελσίου ) σε reference και καίγανε τις παναγιας τα ματιά; Και βγάλανε την επομενη γενιά (5xx) για να τις "φτιάξουνε"; Όχι ότι η γενιά 5xxx της AMD ήταν πολύ καλύτερη αλλα μην περιμένετε θαύματα άμα τρέξουν για να προλάβουν την AMD. Εγώ θα ήμουν πιο αισιόδοξος για την δεύτερη γενιά Kepler παρα για την πρώτη.
tmjuju Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Ναι σίγουρα δεν πρόκειται για μια πιεσμένη ψησταριά για να ανέβουν οι επιδώσεις άλλο ένα 5-10-15%. Και σίγουρα οι αρχιτεκτονικές αλλαγές είναι μεγάλες Κάθε τέτοια μεγάλη αλλαγή σημαίνει και προβλήματα κατά τον πρώτο καιρό με drivers Ενώ έχουμε είδη δει πιο οικονομικά pcb για να βγουν στην κυκλοφορία πιο φθηνές κάρτες 79χχ Πολλοί IHVs θα εκμεταλλευτούν και αυτοί με την σειρά τους την δυνατότητα που τους δίνει η ΑΤΙ να βγάλουν κάποια παραπάνω λεφτά. Ακόμα δεν υπάρχει και υποστήριξη trixx / whatever για μεγαλύτερα OC Τα πρώτα αποτελέσματα OC πάντως με το ‘νόμιμο’ OC από τους drivers είναι θετικά κατά την άποψή μου.
Spartan117 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Πολύ θετικά θα έλεγα εγώ, βλέπουμε σε όλα τα review ότι περνάνε το 1ghz ανετότατα και τα περισσότερα είναι σε 1.1 ghz +, αυτό χωρίς πειράγματα με voltage και powertune. Άμα χτυπάει τα 1.2-1.250 ghz με +voltage και 1.7 ghz στην μνήμη θα μιλάμε για πολύ μεγάλη διαφορα σε σχέση με stock. Θα περιμένω να δω αποτελέσματα με το Twin Frozr της MSI. Οι τυπάδες με Ln2 θέλω να δω τι θα κάνουν Εδώ φτάνανε τα 1300 mhz σε core με τις 6970, με τις καινούργιες GPU βλέπω να φτάνουν 1500-1600
Stavrakas13 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Απογοητευτικό είναι το performance τι το ψάχνετε,ακόμα και με 1 fps margin την 7970 πάλι βασιλιά θα την λεγαμε,όμως αλλάζει αυτό κάτι? 5-25% οι διαφορές μεταξύ 7970-580 και αυτό με πρώιμους οδηγούς,πόσο όμως περιμένετε να αυξηθούν τα ποσοστά με optimized drivers? It's not Amd vs Nvidia anymore....
Spartan117 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Έχω μια μικρή υποψία πως οι μισοί που αποκαλούν την 7970 αποτυχία θα προσκυνούσαν τα benches αν την λέγανε 680. Μια τόση δα υποψία τίποτα παραπάνω Και για να πληρεί τις προσδοκίες των περισσοτερων εδώ πέρα η Nvidia πρέπει να λανσάρει το πεντακοσάρι (το ποσο θα κοστίζει) GK110/GK100 Kepler με 1024 shader units αντί για 768 που ακούμε. (για να υπάρχει διαφορα gtx 295 -> gtx 480) Η να είναι τελείως διαφορετικό το chip, κάτι λίγο απίθανο και ρίσκο από μεριάς NV.
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Όχι φίλε μου, εδώ ζητάμε FPS.. Ζητάμε επιδόσεις GTX590/HD6990 σε μία κάρτα.. Δεν πάει να την λένε και GTX980, άμα δεν δώσει ικανοποιητικά νούμερα είναι fail.
chek2fire Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Εβλεπα τα review τις νέα amd καρτας από guru3d και έχει νομίζω φοβερή ενεργειακή και θερμική συμπεριφορά. Αυτό το μάθημα πρέπει να το πάρει επειγόντως η nvidia που βγάζει ακόμα κάρτες με νοοτροπία περασμένης δεκαετίας. Δεν μπορεί το 2012 να θέλεις ένα εργοστάσιο ρεύματος για να δουλέψεις μια κάρτα γραφικών και να ψήνεις καφέ πάνω της. Νομίζω η AMD έκανε φοβερή δουλειά με αυτή την υλοποίηση της. Αν υπήρχαν driver για linux θα την είχα αγοράσει ήδη.
Stavrakas13 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 @spartan Επειδή οι 2 πρώτες σειρές του ποστ σου έγιναν (αισθάνομαι) με αφορμή το δικό μου,πληροφοριακά θα πω πως πάντα έκλινα σε λύσεις της AMD όπως μπορείς να δεις και στο σύστημα της υπογραφής μου,οπότε και δεν είμαι κάποιος fanboy. Ο λόγος για τον οποίο δεν είμαι ικανοποιημένος με τα benchmarks και τα ποσοστά που εμφανίζονται σε αυτά είναι αφενός,τα πολλά leaks που απο κάποιο σημείο και μετά άρχισα έστω και στο ελάχιστο να πιστεύω,αφετέρου εγώ ο ίδιος που όπως προανέφερα γενικά κλίνω προς AMD λύσεις και δημιούργησα ίσως κάποιες extra προσδοκίες. Όπως και να έχει όμως τα slides είναι απογοητευτικά και δεν νομίζω να γινόταν αυτό που λες,τέτοιες ποσοστιαίες διαφορές δεν δικαιολογούν το hype του πρόσφατου παρελθόντος,(βεβαία προτίθεμαι να περιμένω για Optimized drivers)ας ήταν και η 680 στα slides.
tmjuju Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Όχι φίλε μου, εδώ ζητάμε FPS.. Ζητάμε επιδόσεις GTX590/HD6990 σε μία κάρτα.. Δεν πάει να την λένε και GTX980, άμα δεν δώσει ικανοποιητικά νούμερα είναι fail. Ε τότε να περιμένεις … Μη με ρωτήσεις φυσικά πόσο θα περιμένεις… Δε νομίζω να περιμένεις πάντως μονό 3 μήνες… Για κάνα εννεάμηνο από όσο έχω καταλάβει θα πρέπει να περιμένεις… και ως τότε βλέπουμε Όχι φίλε μου, εδώ ζητάμε FPS.. Ζητάμε επιδόσεις GTX590/HD6990 σε μία κάρτα.. Δεν πάει να την λένε και GTX980, άμα δεν δώσει ικανοποιητικά νούμερα είναι fail. Ουψ είπες σε ‘μια κάρτα’ … αν και υπέθεσα σε ‘μια μονο πύρινη κάρτα’
Spartan117 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Οποιος περίμενε την 7970 να περάσει την 6990 η την 590 με το scaling σε multi-gpu καταστάσεις τώρα και με την διαφορα σε Rops/Shaders, το ξαναλέω, ήταν παρα μα παρα πολύ αισιόδοξος στο GCN. Απλά μαθηματικά να κανεις καταλαβαίνεις την διαφορα. Το θέμα είναι όμως ότι καίει πολύ λιγότερο από μια 6990 σε watt και μπορείς να κανεις overclock πολύ παραπάνω από τις 40nm, μόλις εμφανιστούν τα πρώτα review από MSI Twin Frozr 3/4 7970 και δούμε τις επιδόσεις με πειραγμένα voltage τότε μπορούμε να κρίνουμε. Εγώ πιστεύω ότι άμα φτάσεις στα 1250 mhz με 1500 στην μνήμη σε επιδόσεις θα είναι ισάξια των διπυρήνων. Αυτό στα 1125/1575 (το max από CCC) με stock voltage Τώρα άμα δεν θες να κανεις overclock και θες να κάτσεις σε stock, δεν πιστεύω ότι αξίζει η αγορά μιας reference 7970 γιατί την έχουν υποτιμήσει και αρκετά μάλιστα.
mellodos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Αν μαζί με τις επιδόσεις λάβεις υπόψιν θερμ. και ενεργ. συμπεριφορά μιλάμε για μεγάλο άλμα η κάρτα. Ήδη σε αρκετές περιπτώσεις με ένα απλό o/c πιάνει εύκολα 6990 με την μισή κατανάλωση. Δεν παίζει να την δούμε κάτω απο 500ρικο για πολύ καιρό ακόμα. Σίγουρα θα υπάρξει κάποια πτώση στην τιμή της 580 αλλά όχι μεγάλη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα