Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου αρέσει που συγκρίνετε επιλογές CF/SLI με Single-GPU's.

Τα μειονεκτήματα του CF/SLI/mGPU τα ξέρετε ή μπα ;

Τα ξέρουμε και είχαμε πει να μην ξαναδοκιμάσουμε. Απο την άλλη, σε μια αγορά δεν γίνεται να μην κοιτάς τις εναλλακτικές. Σίγουρα μια single card λύση είναι προτιμητέα αλλά αν υπολογίσεις fps/$ αρχίζουν να μπαίνουν ιδέες.

• Απαντ. 425
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν θα επιτραπούν δημοσιεύσεις ανεξάρτητων reviews ως τότε. Πάντως επιμένω ότι 7970 είναι μόλις μια στάλα κάτω από την 6990. Από και πέρα εξαρτάται κιόλας τι εφαρμογές θα βάλει ένας reviewer σε μια benchmark συλλογή. Aν βάλει μόνο 3dfart performance την έκατσε τη βάρκα το 7970 από άποψης πρώτων εντυπώσεων.

Είναι αρκετά δυνατό και καταναλώνει μόλις 210W. Η μεγαλύτερη έκπληξη για σένα θα είναι το TDP του New Zealand and why obsene power consumptions weren't here to stay ;)

Καλό για όλους μας θα είναι να είναι λιγότερο ενεργοβόρα η επόμενη γενιά στη συνολική κατανάλωση.

Όπως και όποιες βελτιώσεις στο sleep/standby/idle power.

To perf/watt είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθεί οπότε τα παραπάνω είναι πιο σημαντικοί παράγοντες.

Ακόμα και εάν αυτή τη φορά λογικεύουν με τις καταναλώσεις, θα ζητήσω rematch :P κάποια άλλη χρονική στιγμή, όπου ‘στριμωγμένες’ οι εταιρίες θα ξαναβγάλουν κάρτες με obsene power consumption :-)

Ενώ, και από διάφορες φήμες που κυκλοφορούν, φαίνεται οι νέες ΑΤΙ να είναι λίγο πιο κοντές και να έχουν λίγο καλύτερο σχεδιασμό ψήκτρας. Και αυτό στα υπέρ.

Τιμολογιακά και από πλευράς starting price έχουμε ιστορικό επιτυχημένων και αποτυχημένων προσπαθειών.

Πέρσι πρόπερσι οι πρώτοι που αγόρασαν από τα περιορισμένα κομμάτια ATI που πρώτο-κυκλοφόρησαν, βγήκαν κερδισμένοι. Δε ξέρω εάν αυτό θα επαναληφτεί και φέτος. Ενώ κάποιες λίγες χρονιές πριν είχαμε δει και μεγάλο fail με κάρτες που στους δυο μήνες πρώτης κυκλοφορίας τους, έπεσαν τόσο πολύ οι τιμές που ορισμένοι να συζητούσαν για απατεώνες, άλλοι έβγαζαν κουπόνια επιστροφής χρημάτων κ.α. γραφικά…

Ελπίζω η αγορά να έχει μάθει ότι αντίστοιχες προσπάθειες υπερτιμολόγησης ξενερώνουν και τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Ούτε εγώ έχω καταλάβει στα σίγουρα τι θα αποκαλυφθεί μεθαύριο. Τα slides μόνο? Κρίμα θα ήταν.

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν θα επιτραπούν δημοσιεύσεις ανεξάρτητων reviews ως τότε. Πάντως επιμένω ότι 7970 είναι μόλις μια στάλα κάτω από την 6990. Από και πέρα εξαρτάται κιόλας τι εφαρμογές θα βάλει ένας reviewer σε μια benchmark συλλογή. Aν βάλει μόνο 3dfart performance την έκατσε τη βάρκα το 7970 από άποψης πρώτων εντυπώσεων.

Είναι αρκετά δυνατό και καταναλώνει μόλις 210W. Η μεγαλύτερη έκπληξη για σένα θα είναι το TDP του New Zealand and why obsene power consumptions weren't here to stay ;)

καλά έχουμε να δούμε review @ 1650*1080 και 1280*1024 που θα δείχνουν ότι το 580 είναι το ίδιο γρήγορο με την 7970...... θα μας βγούν τα μάτια.

όλες οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν μια φορά ακόμα ότι έχει πει ο Ailuros, λίγο κάτω από 6990 και σε μερικές περιπτώσεις πάνω από 6990.

πάντως τα 600 ευρώ που αναφέρονται νομίζω είναι υπερβολικά. Τα reference pcb με απλά cooler δεν νομίζω να ξεπεράσουν τα 500-520 ευρώ. όσο δηλαδή τιμολογούσε η nvidia.

από την άλλη το κρίσημο ζήτημα είναι η τιμή της 7950, η οποία θα είναι μια πολύ καλή λύση, ειδικά αν όντως έχει μόνο 100 περίπου λιγότερα shader όπως ακούγεται αλλά και αν ξεκλειδώνει (δεν το νομίζω αλλά το διακοπτάκι δημιουργεί προσδοκίες).

Αν η 7950 ξεπεράσει τα 350 θα είναι αλμυρή, και πέρα από το συνηθισμένο (470, 570 κλπ).

από τη στιγμή που η ΑΜD βγάινει πρώτη είναι αναμενόμενο να ακολουθήσει τιμολογιακή πολιτική performance leader, αν θυμάστε οι 5870 είχαν σύντομα ανέβει από τα 350-380 σε 420-450 ευρώ και 500 για τις customιες.....

Δημοσ.

Αυτά τα Review δεν θα τα δεις πουθενά..

Εκτός και αν μιλάς για Review διάφορων χρηστών που είναι nvidia fanbois.

Όσο για τις τιμές, ο Ailuros έχει πει ήδη τους λόγους από τους οποίους προκύπτουν οι υψηλές τιμές.

Δημοσ.

Αυτά τα Review δεν θα τα δεις πουθενά..

Εκτός και αν μιλάς για Review διάφορων χρηστών που είναι nvidia fanbois.

δεν είναι θέμα fanboyσμού, είναι θέμα εσόδων από διαφημίσεις.

@Ailuros

μήπως υπάρχουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για την 7950;

Δημοσ.

Σε ποια site γίνεται αυτό που λες γιατί εγώ δεν το έχω παρατηρήσει..

Guru3d, anandtech, madshrimps, hexus.net, για να μην πουμε για το bittech.net & Fudzilla, τα βλέπουν όλα με πράσινα γυαλιά. Και πάει λέγοντας.

Υπάρχει και ο αντίλογος : semiaccurate, ΑΜD και τα μυαλά στα κάγκελα.

Αλλά σε καμία περίπτωση σαν το κύμα πράσινης πληροφόρησης.

By the way ποιο αξιόπιστοι μέχρι στιγμής μου φαίνονται το Techpowerpup & Hardocp (τεστάρει maximum playable settings όχι apples-to-apples)

Φυσικά λίγο μας νοιάζει όσους ξέρουμε να διαβάσουμε ένα Review (αναλύσεις που μας ενδιαφέρουν, φίλτρα, επιλογές driver, επιλογές games (Green planet 2 φιγουράρει σε όλα τα review, λες και είναι το ΗΙΤ της δεκαετίας), αλλά ο κόσμος που είναι λιγότερο σχετικός μπερδεύεται.

Δημοσ.

Καλό για όλους μας θα είναι να είναι λιγότερο ενεργοβόρα η επόμενη γενιά στη συνολική κατανάλωση.

Όπως και όποιες βελτιώσεις στο sleep/standby/idle power.

To perf/watt είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθεί οπότε τα παραπάνω είναι πιο σημαντικοί παράγοντες.

Ακόμα και εάν αυτή τη φορά λογικεύουν με τις καταναλώσεις, θα ζητήσω rematch :P κάποια άλλη χρονική στιγμή, όπου ‘στριμωγμένες’ οι εταιρίες θα ξαναβγάλουν κάρτες με obsene power consumption :-)

Ενώ, και από διάφορες φήμες που κυκλοφορούν, φαίνεται οι νέες ΑΤΙ να είναι λίγο πιο κοντές και να έχουν λίγο καλύτερο σχεδιασμό ψήκτρας. Και αυτό στα υπέρ.

Τιμολογιακά και από πλευράς starting price έχουμε ιστορικό επιτυχημένων και αποτυχημένων προσπαθειών.

Πέρσι πρόπερσι οι πρώτοι που αγόρασαν από τα περιορισμένα κομμάτια ATI που πρώτο-κυκλοφόρησαν, βγήκαν κερδισμένοι. Δε ξέρω εάν αυτό θα επαναληφτεί και φέτος. Ενώ κάποιες λίγες χρονιές πριν είχαμε δει και μεγάλο fail με κάρτες που στους δυο μήνες πρώτης κυκλοφορίας τους, έπεσαν τόσο πολύ οι τιμές που ορισμένοι να συζητούσαν για απατεώνες, άλλοι έβγαζαν κουπόνια επιστροφής χρημάτων κ.α. γραφικά…

Ελπίζω η αγορά να έχει μάθει ότι αντίστοιχες προσπάθειες υπερτιμολόγησης ξενερώνουν και τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Ούτε εγώ έχω καταλάβει στα σίγουρα τι θα αποκαλυφθεί μεθαύριο. Τα slides μόνο? Κρίμα θα ήταν.

Διακόσια δέκα TDP για την 7970 σε κανονική χρήση και διακόσια πενήντα με powertune.

Πριν το ξεχάσω ένα slide μιλάει και επιτέλους πραγματικά βελτιωμένο high quality ΑF. ΄Εχω μερικές επιφυλάξεις μέχρι να το δω σε πραγματικό χρόνο, αλλά ο λόγος που για τις προηγούμενες γενιές δεν ήταν ποτέ στα επίπεδα NV ήταν αλγορυθμικό λάθος (bug). Συγχαρητήρια αν αληθεύει στους τεχνικούς που δεν μπορούσαν αρκετές γενιές τώρα να διορθώσουν έναν απλό αλγόρυθμο.

΄Οχι ότι δεν υπάρχουν και στην NV κρίσεις βλακείας για αρκετά πράγματα, αλλά συνήθως πρόκειται για συνειδητή βλακεία.

Δημοσ.
The most interesting thing about this launch is that it appears that Tahiti’s HD 7970 may be short-lived. AMD’s 28nm yields are known to not be great and the specifications of the new GPU indicate that something strange is going on. The chip itself is quite complex with 4.3 billion transistors but its core only runs at a very conservative 925MHz. Most telling is that its performance is not that great except in DX11 games and especially in heavily tessellated scenarios – only about 25% faster than a GTX 580 overall.

Inside sources tell ABT that the HD 7970 is likely to be released much like GF 100 Fermi was. Originally, Nvidia released the hot-running and poor-yielding GTX 480 which was later reworked into the greatly improved GF110 GTX 580. It is pure speculation, however, that this new HD 7970 may ship with some parts disabled that may be enabled in a respin to meet the next generation of Fermi, the GTX 680 in Q1 of 2012.

At the very least, the HD 7970 is debuting very conservatively as a possibly new strategy from AMD’s new CEO. Timing is good as it shows up at the very end of the year so that AMD can now claim the fastest single-GPU crown, and it brings new life to their partners line-up in time for CES. Best of all, it gives AMD time to respin the chips into higher-performing video cards so as to meet the GTX 680.

We are also hearing that across the board, the stock HD 7970 is a bit disappointing as it only scores about 20-30% faster than the stock GTX 580 – well within reach of an overclocked GTX 580 and priced similarly at about $550. We are also hearing that in a few older DX9 games, it is not that much faster than than the previous generation’s HD 6970, and AMD’s emphasis will be on DX11 and heavily tessellated games.

It appears that the HD 7970′s extremely conservative 925MHz clockspeed comes with good overclocking headroom as a special grace. With the overclocked versions that AMD’s partners are free to produce, it may start to run away from the overclocked GTX 580.

http://alienbabeltech.com/main/amds-upcoming-hd-7970-exposed-a-short-lived-video-card

Δημοσ.

σα να μας λεει ότι μια 580 μπορεί να clokαριστεί 30% πάνω σε αέρα...... πόσο είναι αυτό 1100 core? :lol: :lol:

οι τύποι είναι πλήρως άκυροι... το +30% είναι μόνο σε παλιά games και benchmarks.

χαλαρώστε και περιμένετε 2 μέρες ακόμα. η κάρτα θα είναι κτήνος επιδόσεων.

Δημοσ.

359omm.jpg

Κ άλλα speculative άρθρα? Απίστευτο!

2 μερούλες μείνανε για να μάθουμε κανά official spec και κάνας μήνας για release,όσο πιο κοντά τόσο πιο πολλά(θα ακούμε)

Δημοσ.

ο τούρκος είναι τραγική περίπτωση, φοράει πράσινη σωβρακοφανέλα.

βέβαια εδώ έχει μαζέψει ότι υπάρχει στο internet γενικά.

καλά αν αποδειχτεί ότι η 7970 εχει 54fps έναντι 27 της 580 στο GReen planet 2, θα γελάνε και οι πέτρες.... ^_^

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...