Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Ailuros σε ότι έχει πει για τις GPU έχει πέσει μέσα.

΄Οχι πάντα. Το αλάθητο το έχει μόνο ο πάππας.

Μόνο στο Fermi δεν βγήκαν όπως ακριβώς τα έλεγε αλλά εκεί ούτε η ίδια η Nvidia δεν ήξερε τι γίνεται..

Eίναι αλήθεια ότι τα προβλήματα με die interconnect εμφανίστηκαν μόνο όταν μπήκαν στην παραγωγή με τις GF100.

Και ο μπουλντοζερ νέα γενιά είναι.. αλλά ο phenom είναι φαινόμενο μπροστά του.. kidding.. Εγώ δεν περιμένω εκπλήξεις σε αυτή την φουρνιά καρτών, εκτός εάν είναι ενσωματωμένο και κλειδωμένο το dx12, τότε αλλάζει.. τώρα βλέπω με λοξό μάτι και την μια εταιρία και την άλλη..

Λίγο πριν ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του DX11.1 ρώτησα σε τι κατάσταση βρίσκεται το DX12 και η απάντηση ήταν tabula rasa. Δεδομένου ότι μέχρι να αποφασίσουν οι IHV + Microsoft προυποθέτει μια πλειάδα από drafts, θα είμαστε τυχεροί αν έχουν ξεκινήσει τις ανάλογες συζητήσεις. Δεν είναι άλλωστε και προς το καλύτερο συμφέρον της Microsoft να βιαστεί μιας και οι επόμενη κονσόλα τους θα πάρει πάνω από χρόνο να κυκλοφορήσει και δεν θα είναι πάνω από DX11x.

Οι σχετικά μικρές επεκτάσεις για το DX11.1 ήταν μεταξύ άλλων κυρίως για τα embedded SoCs μιας και για το win8 συμπεριλαμβάνεται και υποστήριξη πλέον για ARM CPUs.

Λογικά το DX11 όπως και το DX10 θα ζήσουν χωρίς ακόλουθο μερικά χρονάκια. Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις τουλάχιστον μια 4-ετία.

Πάντως εγώ είμαι επηρεασμένος από το directx12.. Εάν επαληθευτή (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του wiki) ότι 6 μήνες μετά την κυκλοφορία αυτών τον directx11.1 καρτών.. θα βγει το 12.. προτιμώ να κάτσω σε αυτό που έχω και να αγοράσω τέλη 2012. Αρχές 13.. εκτός εάν πραγματικά το καθυστερήσουν και το ενσωματώσουν στης επερχόμενες.. Δηλαδή να έρθουν Μάιο – Αύγουστο με dx12 πανω..Πάντως άκουσα ότι η nvidia θα το καθυστερήσει ή θα κανει μικρότερη παραγωγή..

Να μπω στο wiki και να το αλλάξω; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΙΣΤΑ DX12.

Εάν το σκεφτούμε και πρακτικά το θέμα. Εάν η amd επιθυμούσε να έκανε ΤΗΝ διαφορά στο +50% όπως γράφεται κάθε χρόνο. Λέτε να επένδυε σε αυτό, με το directx11 κάρτες. ενώ επίσημα ο ανταγωνιστής τους δήλωσε ότι από τώρα δουλεύει για της κάρτες dx12?... Μα τόσο τραγικά λάθη? Η επόμενη γενιά από αυτές θα κάνουν την διαφορά.. νέο software και νέο hardware. Εκτός εάν της καθυστερήσουν και βγάλουν 1 παρτίδα για το 11 και 12…

Ποιός ακριβώς υποτίθεται ότι δουλεύει DX12 και θα εκτιμούσα και μια παραπομπή για τον ισχυρισμό αυτό κατά προτίμηση επίσημη από αντιπρόσωπο του υποτιθέμενου IHV.

• Απαντ. 425
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το ξέρω αν και δεν έγραφα παρακολουθούσα.

απλά τότε είχε μιλήσει συγκεκριμένα νομίζω τώρα δεν έχει δώσει guarantee :)

Και ούτε θα δώσω. Το 2*6pin για τις Τahiti βγήκε από τον ισχυρισμό της AMD που διέρρευσε ότι συνιστά τροφοδοτικό των 500W.

http://www.geforce.com/Hardware/GPUs/geforce-gtx-580/specifications

Aν προτείνουν για την 580 τροφοδοτικό τουλάχιστον 600-άρι, λογικό είναι όταν ακούς για 100W λιγότερα να σκέφτεσαι 2*6pin.

Ας δούμε σωστό Dx11 παιχνίδι με Visuals σαν το Tech Demo Samaritan της Unreal Engine και βλέπουμε για Dx12.

Η Epic έχει θαυμάσιους artists (όπως και όλοι οι μεγάλοι ΙSVs). Θα σε απογοητεύσω αλλά η συγκεκριμένη μηχανή έχει μόνο ψίγματα DX11 και απέχει κατά πολύ από πραγματικό programmable tessellation. Πες το έξυπνο mapping ή όπως γουστάρεις. ΄Αλλωστε το αποτέλεσμα μετράει και να γουστάρεις αυτό που βλέπεις και παίζεις. Τα υπόλοιπα είναι τεχνολογικές τριχοτομήσεις.

Δημοσ.

http://vr-zone.com/articles/more-amd-tahiti-hd-7900-pictures/14193.html

Να'τα και τα 2*6pin...μπορεί όμως όντως να πρόκειται για φωτογραφία της 7950. Ο πυρήνας (αν και είναι τρομερά δύσκολο να κρίνεις από τέτοιες φωτογραφίες) δεν μου φαίνεται και ιδιαίτερα μεγάλος τελικά (η διαγώνια οπτική ξεγελάει...ή είναι στα ίδια επίπεδα με τον Cayman πυρήνα ή ελαφρώς μεγαλύτερος).

***edit: οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες όσων αφορά την σχέση απόδοσης/κατανάλωση ρεύματος.

Δημοσ.

Η 590 είναι καλύτερη από την 6990? Δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με αυτό το επίπεδο καρτών.. Είχα διαβάσει όμως ότι είχε και ένα πρόβλημα ανάφλεξης.. παρόλο που είμαι nvidia boy όταν το είδα στο youtube φρίκαρα. Εκτός εάν το έκαναν σκόπιμα.

Έβγαζε δηλαδή καπνούς.

Όσο για την γαλάζια γραμμή (7970), όσα χρόνια διαβάζω για αυτό που ΘΑ βγει από amd..πάντα τέτοια κομικ εμφανίζουν… δεν το πιστεύω. Οι ΑΤΙ θα βγουν φέτος? Η από Ιανουάριο…?

Είναι όταν πρωτοβγήκε όμως.. όχι τώρα.

http://www.youtube.com/watch?v=sRo-1VFMcbc

Δημοσ.

Αυτό είναι με τους πρώτους πρώτους Drivers όπου υπήρχε κίνδυνος..

Πλέον είναι μια χαρά η 590.

Όπως και να έχει το παραπάνω Benchmark επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Ailuru.

Δημοσ.

Αυτό είναι με τους πρώτους πρώτους Drivers όπου υπήρχε κίνδυνος..

Πλέον είναι μια χαρά η 590.

Όπως και να έχει το παραπάνω Benchmark επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Ailuru.

Ποιο benchmark? Μια ζωγραφιά βλέπω.. πχ σαν κάτι τέτοιο.. Και εσύ μπορείς. Κάτσε να βγει και κάτσε να τα δούμε.

evpgh.jpg

Δημοσ.

Μα δεν βγήκε για να γίνει benchmark..μόνο από fanboy θα βρεις και κινέζους, του τύπου photoshop. Ακόμη δεν αναρωτιέσαι, γιατί πάντα μα ΠΑΝΤΑ ότι φωτογραφίες βγάζουν (πριν βγει επίσημα το προϊόν), είναι θολές? :)

Δημοσ.

evpgh.jpg

Μου αρέσει πολύ το 60άρι στο Metro2033. :)

Seems legit πάντως.

Καταφέρνεις να αποκρυπτογραφείς τις μπούρδες μου νομίζω οπότε πάμε με απόλυτη σιγουριά πλέον θα ανακοινωθεί στις δέκα του Γενάρη μια εφτά χιλιάδες εννιακόσια εβδομήντα με τα εξής: δύο χιλιάδες σαράντα οκτώ μάντεψε τι που βγάζουν τρις χιλιάδες οκτακόσιες "αποτυχίες", εκατόν είκοσι οκτώ μονάδες υφών, τρέχει με εννιακόσια εικοσιπέντε άλογα και καταναλώνει μόνο διακόσια δέκα γκαζολίνα. Πέντε χιλιάδες πεντακόσια κυβικά αν η μνήμη μου δεν με απατά με χωρητικότητα διακόσια εξήντα τέσσερα λίτρα.

Για το αντίπαλο δέος η έκπληξη είναι ότι το εκατόν τέσσερα βρίσκεται τόσο κοντά σε προδιαγραφές που θα εκπλήξει πολλούς.

Ποιο benchmark? Μια ζωγραφιά βλέπω.. πχ σαν κάτι τέτοιο.. Και εσύ μπορείς. Κάτσε να βγει και κάτσε να τα δούμε.

Οι μετρήσεις είναι πραγματικές αν και το slide δεν είναι επίσημο. Εν τω μεταξύ μόλις βγήκε και το DX12 το άκουσες; Το πάρκαρε η S3 από μόνη της διαγώνια σε παράλληλο διάστημα.

Δημοσ.

Αυτό περιμένω να ακούσω επίσημα!.. ότι οι νέες αφήξεις θα είναι συμβατές και με το 12.. αλλιώς πεταμένα λεφτά! Σε προσωπικό επίπεδο, μιας και κάρτα dx11 και αρκετά καλή έχω.. Για το νέο σύστημα που θα φτιάξω, από την στιγμή που βγήκε το dx12, δεν νομίζω να επένδυα σε dx11.. EΤσι και αλλιώς μόνο ένα feature έχει το dx11.1 σε επίπεδο hardware. Τα άλλα είναι software.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταφέρνεις να αποκρυπτογραφείς τις μπούρδες μου νομίζω οπότε πάμε με απόλυτη σιγουριά πλέον θα ανακοινωθεί στις δέκα του Γενάρη μια εφτά χιλιάδες εννιακόσια εβδομήντα με τα εξής: δύο χιλιάδες σαράντα οκτώ μάντεψε τι που βγάζουν τρις χιλιάδες οκτακόσιες "αποτυχίες", εκατόν είκοσι οκτώ μονάδες υφών, τρέχει με εννιακόσια εικοσιπέντε άλογα και καταναλώνει μόνο διακόσια δέκα γκαζολίνα. Πέντε χιλιάδες πεντακόσια κυβικά αν η μνήμη μου δεν με απατά με χωρητικότητα διακόσια εξήντα τέσσερα λίτρα.

Έχουμε και λέμε..

10/01/12

7970

2048 Shaders

3800M Transistors

128 TMUs

925Mhz Core

210W TDP

5500Mhz Memory

264GB/s

Επεξ/σία από Psycho_Warhead

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...