Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα παραλέτε πάλι, πάντα στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται, είναι ένα είδος συνύπαρξης και των 2 εταιριών στην αγορά.. δηλαδή η 7970 θα είναι +10%-10% από 580 (ανάλογα την εφαρμογή).. όπως έγινε φέτος με την 480 και 6970.. η 680 θα είναι πάλι η δυνατότερη μονοπύρηνη και η 7990 θα είναι η δυνατή διπύρηνη…. Τώρα δεν ξέρω τι παίζει με την διπλή της nvidia.. Αλλά ας μην γράφουμε κάθε χρόνο τα ίδια. Κάτι παθαίνουν οι fanboy της AMD πριν βγει ένα προϊόν και το 50% το έχουν ψωμοτύρι.. μετά κρύβεστε.. Μετά ποιος σας είδε, ποιος σας έψαξε.. Πόσο ποια καλύτερες να γίνουν οι ΑΤΙ και nvidia (2012 edition).. αφού τίτλοι δεν υπάρχουν.. Και οι φετινές εκδόσεις δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου!! Διότι σε 1+ χρόνια(2013) έρχεται το dx12

Μάλιστα έχει βγει και άρθρο, που γράφει ότι υπάρχει ανησυχία στης εταιρίες για της νέες εκδόσεις καρτών, αφού δεν ξέρουν εάν θα πουλήσουν λόγο του direct. Μάλιστα ένα σκεπτικό τους είναι, να είναι συμβατές και με το direct12, για όταν βγει.. διαφορετικά φοβούνται ότι θα αποτύχει.. Και γιαυτο της καθυστερούν.

Προσεξε στις 580 αναφερεται ο Psycho oxi στις 680...

• Απαντ. 425
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να και οι πρώτες εικόνες, οι μνήμες είναι GDDR5(?) 3gb με 384 bit bus.

radeonhd7970tahitixt01.jpg

radeonhd7970tahitixt03.jpg

radeonhd7970tahitixt02.jpg

bta4098dc.jpg

Το TDP μιας 7970 είναι 210 wat σύμφωνα με αυτό το site: http://www.pcgameshardware.de/aid,858669/Radeon-HD-7970-Erste-Bilder-210-Watt-TDP-und-Release-Anfang-Januar-Hardware-News-des-Tages/Grafikkarte/News/

Επεξ/σία από Spartan117
Δημοσ.

Προσεξε στις 580 αναφερεται ο Psycho oxi στις 680...

Και εγω στην 580 αναφερθηκα. Can’t you read???!! Nicht können Sie lesen? Non potete leggere? ¿No puede usted leer? يستطيع لا أنت قرأت?Hehehe

Τα ίδια έλεγαν και για την 5870, τα ιδια και για την 6970, τα ίδια και για την 7970… :P

Τα ίδια έλεγαν και για τους cpu, εύχομαι να μην λένε τα ίδια και για την ραμ. Αυτό πρέπει να σταματήσετε να τα λέτε, για καλό δικό σας (την ψυχολογία σας), κάνετε ζημιά χωρίς να το ξέρεται, λόγο ενθουσιασμού. ΠΧ. Τα παλικαράκια που τα διαβάζουν και περιμένουν πως και πως όταν βγει στα προβλεπόμενα, αγοράζουν αλλά.. :P

Πάντως εγώ είμαι επηρεασμένος από το directx12.. Εάν επαληθευτή (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του wiki) ότι 6 μήνες μετά την κυκλοφορία αυτών τον directx11.1 καρτών.. θα βγει το 12.. προτιμώ να κάτσω σε αυτό που έχω και να αγοράσω τέλη 2012. Αρχές 13.. εκτός εάν πραγματικά το καθυστερήσουν και το ενσωματώσουν στης επερχόμενες.. Δηλαδή να έρθουν Μάιο – Αύγουστο με dx12 πανω..Πάντως άκουσα ότι η nvidia θα το καθυστερήσει ή θα κανει μικρότερη παραγωγή..

Εάν το σκεφτούμε και πρακτικά το θέμα. Εάν η amd επιθυμούσε να έκανε ΤΗΝ διαφορά στο +50% όπως γράφεται κάθε χρόνο. Λέτε να επένδυε σε αυτό, με το directx11 κάρτες. ενώ επίσημα ο ανταγωνιστής τους δήλωσε ότι από τώρα δουλεύει για της κάρτες dx12?... Μα τόσο τραγικά λάθη? Η επόμενη γενιά από αυτές θα κάνουν την διαφορά.. νέο software και νέο hardware. Εκτός εάν της καθυστερήσουν και βγάλουν 1 παρτίδα για το 11 και 12…

Δημοσ.

Η 7970 δεν είναι Refresh της 6970 για να είναι μόνο 10% πάνω από την 580.

Είναι νέα γενιά, νέα αρχιτεκτονική.

Ο Ailuros έχει ήδη δώσει τα ποσοστά διαφοράς, τι το ψάχνετε μερικοί ακόμα δεν καταλαβαίνω..

Είπαμε, για τελευταία φορά :

7970 = 6970+70% δηλαδή 580+50%

7950 = 6970+50% δηλαδή 580+30%

Έτσι θα είναι και μικρή είναι η διαφορά για νέα γενιά..

8800GTX - GTX280 - GTX480 ήταν 100% η διαφορά κάθε φορά..

Δημοσ.

Και εγω στην 580 αναφερθηκα. Can’t you read???!! Nicht können Sie lesen? Non potete leggere? ¿No puede usted leer? يستطيع لا أنت قرأت?Hehehe

Τα ίδια έλεγαν και για την 5870, τα ιδια και για την 6970, τα ίδια και για την 7970… :P

Τα ίδια έλεγαν και για τους cpu, εύχομαι να μην λένε τα ίδια και για την ραμ. Αυτό πρέπει να σταματήσετε να τα λέτε, για καλό δικό σας (την ψυχολογία σας), κάνετε ζημιά χωρίς να το ξέρεται, λόγο ενθουσιασμού. ΠΧ. Τα παλικαράκια που τα διαβάζουν και περιμένουν πως και πως όταν βγει στα προβλεπόμενα, αγοράζουν αλλά.. :P

Πάντως εγώ είμαι επηρεασμένος από το directx12.. Εάν επαληθευτή (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του wiki) ότι 6 μήνες μετά την κυκλοφορία αυτών τον directx11.1 καρτών.. θα βγει το 12.. προτιμώ να κάτσω σε αυτό που έχω και να αγοράσω τέλη 2012. Αρχές 13.. εκτός εάν πραγματικά το καθυστερήσουν και το ενσωματώσουν στης επερχόμενες.. Δηλαδή να έρθουν Μάιο – Αύγουστο με dx12 πανω..Πάντως άκουσα ότι η nvidia θα το καθυστερήσει ή θα κανει μικρότερη παραγωγή..

Εάν το σκεφτούμε και πρακτικά το θέμα. Εάν η amd επιθυμούσε να έκανε ΤΗΝ διαφορά στο +50% όπως γράφεται κάθε χρόνο. Λέτε να επένδυε σε αυτό, με το directx11 κάρτες. ενώ επίσημα ο ανταγωνιστής τους δήλωσε ότι από τώρα δουλεύει για της κάρτες dx12?... Μα τόσο τραγικά λάθη? Η επόμενη γενιά από αυτές θα κάνουν την διαφορά.. νέο software και νέο hardware. Εκτός εάν της καθυστερήσουν και βγάλουν 1 παρτίδα για το 11 και 12…

Οκ τωρα καταλαβα πως το ειπες ,υποθετεις εσυ οτι οχι μονο η 7970 δεν θα ειναι +50% πανω απο 580 αλλα θα ειναι στα ιδια περιπου επιπεδα +-10% πανω κατω.Παντως με την 5870 και την 6970 τι ακριβως λεγανε για να καταλαβω ? Εδω ετσι και αλλιως μιλαμε για τα 28nm δηλαδη για εντελως νεα γενια ,κατσε πρωτα να δουμε και εγω fan της Nvidia ειμαι .Οταν βγει η 7970 εδω θα ειμαστε να κρινουμε don't worry...

Δημοσ.

να θυμησω τη ελεγαν και για τους buldozers.. παιδια αμα δεν βγουν στην αγωρα να τους δουμε κλπ δεν μπορουμε να βγαζουμε συμπερασματα..

Δημοσ.

Εγω να θυμησω οτι αλλο οι καρτες γραφικων και αλλο οι επεξεργαστες.

Επισης εαν την ξαναπατησουν (το marketing devision) οπως την πατησαν με τους bulldozer τοτε θα ειναι πραγματικα για κλαμματα.Αν και το 60% του προσωπικου του marketing απολυθηκε εαν διαβασα καλα.

Δημοσ.

Η 7970 δεν είναι Refresh της 6970 για να είναι μόνο 10% πάνω από την 580.

Είναι νέα γενιά, νέα αρχιτεκτονική.

Ο Ailuros έχει ήδη δώσει τα ποσοστά διαφοράς, τι το ψάχνετε μερικοί ακόμα δεν καταλαβαίνω..

Είπαμε, για τελευταία φορά :

7970 = 6970+70% δηλαδή 580+50%

7950 = 6970+50% δηλαδή 580+30%

Έτσι θα είναι και μικρή είναι η διαφορά για νέα γενιά..

8800GTX - GTX280 - GTX480 ήταν 100% η διαφορά κάθε φορά..

ρε συ δεν νομίζω ότι ο Ailuros έχει πει ότι ξέρει κάτι για αυτά τα ποσοστά ακριβώς, απλά από τις πληροφορίες του υποθέτει...

θα μπορούσε στο τέλος να είναι χειρότερα ή και καλύτερα.

αν και βλέποντας ότι έχουμε πάλι αλλαγή αρχιτεκτονικής ομολογουμένως ανησυχώ...

Δημοσ.

Ο Ailuros σε ότι έχει πει για τις GPU έχει πέσει μέσα.

Μόνο στο Fermi δεν βγήκαν όπως ακριβώς τα έλεγε αλλά εκεί ούτε η ίδια η Nvidia δεν ήξερε τι γίνεται..

Δημοσ.

Και ο μπουλντοζερ νέα γενιά είναι.. αλλά ο phenom είναι φαινόμενο μπροστά του.. kidding.. Εγώ δεν περιμένω εκπλήξεις σε αυτή την φουρνιά καρτών, εκτός εάν είναι ενσωματωμένο και κλειδωμένο το dx12, τότε αλλάζει.. τώρα βλέπω με λοξό μάτι και την μια εταιρία και την άλλη..

Δημοσ.

Ο Ailuros σε ότι έχει πει για τις GPU έχει πέσει μέσα.

Μόνο στο Fermi δεν βγήκαν όπως ακριβώς τα έλεγε αλλά εκεί ούτε η ίδια η Nvidia δεν ήξερε τι γίνεται..

το ξέρω αν και δεν έγραφα παρακολουθούσα.

απλά τότε είχε μιλήσει συγκεκριμένα νομίζω τώρα δεν έχει δώσει guarantee :)

Δημοσ.

Και ο μπουλντοζερ νέα γενιά είναι.. αλλά ο phenom είναι φαινόμενο μπροστά του.. kidding.. Εγώ δεν περιμένω εκπλήξεις σε αυτή την φουρνιά καρτών, εκτός εάν είναι ενσωματωμένο και κλειδωμένο το dx12, τότε αλλάζει.. τώρα βλέπω με λοξό μάτι και την μια εταιρία και την άλλη..

Ούτε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν γίνονται αυτά που λες.

Οι επεξεργαστές δεν έχουν καμία σχέση με τις κάρτες γραφικών.

Οι νέες κάρτες το πολύ πολύ να έχουν Dx11.1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...