Προς το περιεχόμενο

GPUs @ 28nm – Q4 2011

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H 5870 είχε MSRP στα $380.

299€ την είχα πάρει από Πλαίσιο όταν είχε βγεί! Φοβερή επένδυση!

Αiluros, τί να περιμένουμε τελικά από τιμή? Ακούγονται πολλά.Από 449$ μέχρι 549$ για την τοπ gingle gpu.Αυτές οι τιμές μου λένε είτε ότι η Nvidia αργεί πολύ να βγαίλει high end kepler είτε ότι έχει κάτι καλό στη φαρέτρα της η AMD.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 425
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αiluros, τί να περιμένουμε τελικά από τιμή? Ακούγονται πολλά.Από 449$ μέχρι 549$ για την τοπ gingle gpu.Αυτές οι τιμές μου λένε είτε ότι η Nvidia αργεί πολύ να βγαίλει high end kepler είτε ότι έχει κάτι καλό στη φαρέτρα της η AMD.

Η 7970 έχει επιδόσεις μια στάλα κάτω από την 6990 σε μέσο όρο. Εκμεταλλευόμενη το γεγονός αυτό, ταυτόχρονα την απουσία ανταγωνιστικής λύσης από την NV για Χ χρονικό διάστημα και φυσικά το γεγονός ότι "κρύβει" κανείς με αυτόν τον τρόπο την περιορισμένη διαθεσιμότητα, πολύ φοβάμαι ότι οι 79x0 early adopters θα πληρώσουν την χασούρα της εταιρείας στην αγορά CPU. Προσωπικά ενώ κατανοώ το "business as usual" σαν καταναλωτής ενίσταμαι γιατί η ίδια η AMD ήταν που με την στρατηγική της κατάφερε να μειώσει τις τιμές στις κάρτες γραφικών. Αλλάζει γραμμή πλεύσης η εταιρεία; Μαγκιά της. Αλλά θεωρώ ότι βραχυχρόνια ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης ο μέσος καταναλωτής δεν θα την επικυρώσει την πολιτική αυτή.

Θα τα χρεώσουν από ότι φαίνεται τα $450-500 για να πάρουν το προβάδισμα στα reviews και να πουλήσουν κάνα εκατομύριο στο τσακίρ κέφι και θα χρεώσουν και ανάλογα υψηλότερη τιμή (700) με ακόμα λιγότερες πωλήσεις για την mGPU μετά από 2 μήνες και άγιος ο Θεός.

Ailuros, μπορεί να συμφωνώ με τη λογική σου ‘να δείρουμε την εταιρία που πουλά με μεγάλο κέρδος’

Αλλά, εάν θέλει η nV μπορεί αυτή τη φορά να παίξει αυτή ‘το παιχνίδι του κάλου’, ρίχνοντας τις τιμές όλης της σειράς 5χχ

Και ας μείνουν οι Hiend-cards για τους Χαιεντάδες σε απλησίαστες τιμές

Ενώ το Mainstream και το Mainstream SLI μπορεί να σπέρνει.

Η ΑΤΙ και όποια ΑΤΙ δε θα μπορούσε να παίζει για πάντα το παιχνίδι του φτηνού. Μια αλλαγή στη ‘διοίκηση’ και φυσικά και αλλάζουν τα πάντα. Κρεμάμε και μια ταμπέλα ‘υπό νέα διεύθυνση’ και τέρμα ότι ξέραμε.

Ailuros, μπορεί να συμφωνώ με τη λογική σου ‘να δείρουμε την εταιρία που πουλά με μεγάλο κέρδος’

Αλλά, εάν θέλει η nV μπορεί αυτή τη φορά να παίξει αυτή ‘το παιχνίδι του κάλου’, ρίχνοντας τις τιμές όλης της σειράς 5χχ

Και ας μείνουν οι Hiend-cards για τους Χαιεντάδες σε απλησίαστες τιμές

Ενώ το Mainstream και το Mainstream SLI μπορεί να σπέρνει.

Η ΑΤΙ και όποια ΑΤΙ δε θα μπορούσε να παίζει για πάντα το παιχνίδι του φτηνού. Μια αλλαγή στη ‘διοίκηση’ και φυσικά και αλλάζουν τα πάντα. Κρεμάμε και μια ταμπέλα ‘υπό νέα διεύθυνση’ και τέρμα ότι ξέραμε.

..μόνο που η nvidia δεν πούλαγε ποτέ φθηνά, πάντα κοπάναγε τις τιμές της από την εποχή των πρώτων geforce, για να μην σου πω από την edge 3d με το nv1 που είχα πάρει το 95-96, πιο ακριβή ήταν απο την voodoo 1..

Να κάνω μία ερώτηση και εγώ. Από την στιγμή που νέα games πιο βαρειά από Crysis 2 και Battlefield 3 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσυον το επόμενο έτος υπάρχει λόγος αναβάθμισης και κυκλοφορίας νέας σειράς? Υπάρχει δηλαδή κάποιο game που δεν σηκώνει η 6970 ή η gtx580 ώστε να βγούνε καινούριες? Φαντάζομαι βέβαια αρκετούς που έχουν την τύχη να παίζουν σε αναλύσεις 2560χ1600 και πάνω και είναι οι μόνοι που δικαιλογούνται για μια τέτοια αναβάθμοση.

Υπάρχουν πολλά που πέφτουν πολύ κάτω από τα 60 fps που είναι το cap σχεδόν όλων των games στο pc (εννοώ φυσικά cap για smooth scrolling), ακόμη και στο σύστημα μου με 6970 crossfire αλλά και σε 580 sli φίλου (με 2600κ 16 ram, ssd), σε ανάλυση 2560 με όλα στο max και δεν μιλάω φυσικά μόνο για το 2033. Ακόμη και το rift που παίζει το φιλαράκι, 20-25 στην κεντρική πόλη χωρίς να μαξάρουμε shadows κλπ. και σκέψου ότι πλην 2-3 δεν παίζουν ακόμη οι παιχνιδοεταιρείες με tesselation, παρότι είναι ίσως το πιο γ@μ@το έφφε κατ' εμέ. Φαντάσου με 1 κάρτα πόσο θα φουντάρει το frame rate, κυρίως στα νέα games με tesselation της προκοπής που ελπίζω να δω μες στο 12..

Καποτε θυμαμαι λεγαμε για το παιχνιδι να εχει πανω απο 30 fps.απο ποτε εγινε 60 αυτο?δεν μιλαω για παιχνιδια στυλ battlefield 3 σε network οπου εκει θελει καποιος πορωμενος οσο το δυνατον πιο πολλα.

Καποτε θυμαμαι λεγαμε για το παιχνιδι να εχει πανω απο 30 fps.απο ποτε εγινε 60 αυτο?δεν μιλαω για παιχνιδια στυλ battlefield 3 σε network οπου εκει θελει καποιος πορωμενος οσο το δυνατον πιο πολλα.

To ματι και 120fps βλεπει εαν εχεις 120hz monitor πραγματικό (πανελισια που λεμε) και οχι τις βλακείες που σας πουλανε, τις γομαροτηλεορασεις με τα texels για ppi και τα πλασματικά hertz!

Βγήκε βρώμα ότι τα νέα ΑΤΙ θα είναι χάλια... σαν μια 580gtx λένε!

Από ποιον, από τις ''έγκυρες'' πηγές σου ?

Ο Ailuros είπε ότι η 7970 είναι ένα κλικ κάτω από μια 6990 στο μέσο όρο.

To ματι και 120fps βλεπει εαν εχεις 120hz monitor πραγματικό (πανελισια που λεμε) και οχι τις βλακείες που σας πουλανε, τις γομαροτηλεορασεις με τα texels για ppi και τα πλασματικά hertz!

Σωωωπα ρε συ.μαλλον δεν μου τα πουλανε καλα γιατι δεν εχω καν τηλεοραση στο σπιτι μου....

Μεγαλη βρωμα πρεπει να ειναι αυτη.

Και μην ξεχνατε.Οι AMD καρτες οπως και οι επεξεργαστες της,βρωμανε και καιγονται ευκολα......

@telarin βέβαια η ανάλυση που αναφέρεις είναι κάπως εξωπραγματική για τα σημερινά δεδομένα ακόμη..και δε ξέρω και αν η επόμενη high end γενιά θα σηκώνει παιχνίδια όπως το metro σε αυτή την ανάλυση...θα συμφωνήσω ότι σε γενικές γραμμές τα 60 fps είναι το cap στο pc, αλλά όχι πάντα..υπήρχαν παιχνίδια όπως το crysis που και με 40 frames σταθερά στο δικό μου μάτι φαινόταν μια χαρά...θα έλεγα ότι τα 60-τουλάχιστον για μένα τα θες σε παιχνίδια με πολύ γρήγορη εναλλαγή εικόνων, δηλαδή κυρίως σε rallakia, fps...αν πχ σε strategy game έχω 40 χωρίς όμως τα τρελά σκαμπανεβάσματα στα frames, εμένα δε με ενοχλεί...

@titanomaxos πάντως δίνεις νέο ενδιαφέρον στο thread... :D

αυτή η απόδωση πρέπει να είναι για τη Mid-range 6970 die shrink +10% από ρολόγια

Anyway,

Δεν νομίζω ότι έφτασε η μέρα που θα διαψευστεί ο Ailuros :)

..μόνο που η nvidia δεν πούλαγε ποτέ φθηνά, πάντα κοπάναγε τις τιμές της από την εποχή των πρώτων geforce, για να μην σου πω από την edge 3d με το nv1 που είχα πάρει το 95-96, πιο ακριβή ήταν απο την voodoo 1..

Οι καιροί αλλάζουν

Όλες οι εταιρίες αλλάζουν

Τίποτα δε μου θυμίζουν οι σημερινές ΑΤΙ/nV από τις *καποτε* ΑΤΙ/nV/Voodo

Άλλαξε ο Μανωλιός

Για την πρωτοχρονιά

ΑΤΙ & nVidia μετονομάζουν τα προηγούμενα mobile parts με νέα ονόματα…

Κανένα 28nm :-(

http://www.anandtech.com/show/5200/introducing-amds-radeon-7000m-and-nvidias-geforce-600m-mobile-gpus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...