bananasplit Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 ξέρουμε περίπου πόσο έχει;;;φαίνεται αρκετά καλή....μου την είχε προτείνει κι ένας άλλος φίλος,λίγα post πιο πάνω....άρα,αφού και οι 2 συμφωνείτε,μάλλον πρέπει να πάρω αυτή και να τελειώνω.....να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα;;(πραγματικά δεν ξέρω) η stock βγάζει τον αέρα πίσω,από τα slots...αυτή τον βγάζει μέσα στο κουτί....θα έχω αύξηση της συνολικής θερμοκρασίας;;ή θα είναι ελάχιστη,οπότε θα την καλύψουν τα ανεμιστηράκια μου;;;
lionheart75 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 ξέρουμε περίπου πόσο έχει;;;φαίνεται αρκετά καλή....μου την είχε προτείνει κι ένας άλλος φίλος,λίγα post πιο πάνω....άρα,αφού και οι 2 συμφωνείτε,μάλλον πρέπει να πάρω αυτή και να τελειώνω.....να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα;;(πραγματικά δεν ξέρω) η stock βγάζει τον αέρα πίσω,από τα slots...αυτή τον βγάζει μέσα στο κουτί....θα έχω αύξηση της συνολικής θερμοκρασίας;;ή θα είναι ελάχιστη,οπότε θα την καλύψουν τα ανεμιστηράκια μου;;; Ναι, αυτή η ψύκτρα κάνει για την κάρτα σου αλλά δύσκολο έως ΠΟΛΥ δύσκολο να την βρείς πλέον Ελλάδα. Εδώ σε ένα γρήγορο search που έκανα δεν υπάρχει η xtream για 4870x2 ούτε στο amazon... Στο ebay μπορεί να την βρείς ή γενικά απο εξωτερικό. Εκτός και αν πετύχεις καμμιά μεταχειρισμένη σε αγγελία, ποιος ξέρει. Η stock ψύκτρα της κάρτας σου πετάει τον θερμό αέρα έξω απο το κουτί. Οι aftermarket λύσεις δυστυχώς διοχετεύουν τον θερμό αέρα στο εσωτερικό. Η κάρτα αυτή είναι ιδιαίτερα ζεστή λόγω και των 2 πυρήνων που έχει οπότε η aftermarket λύση σε συνδυασμό με μια αερόψυκτρα θα προκαλέσει ιδιαίτερη αύξηση στις θερμοκρασίες στο εσωτερικό του κουτιού σου και θα επηρεάσει όλα τα components. Θα πρέπει να έχεις ευρύχωρο κουτί, full tower καλύτερα με πολύ καλό airflow για να διαχειριστεί καλά αυτή την κατάσταση. Εγώ δεν θα το έκανα αν σκεφτόμουν για αερόψυκτρα στον cpu και η H50 θα αποτελούσε μονόδρομο προκειμένου να περιορίσουμε κάπως την ζημιά. Απο την άλλη η ψύκτρα αυτή είναι πανάκριβη και με τυχον μεταφορικά ακόμα ακριβότερη. Η 4870x2 μπορεί να εξακολουθεί να είναι δυνατή κάρτα όμως η τιμή της σαν μεταχειρισμένη και λόγω της ηλικίας της έχει πέσει κατακόρυψα. Συμπέρασμα, δεν θα την αγόραζα πλέον την συγκεκριμένη ψύκτρα αν την έβρισκα και οπωσδήποτε όχι καινούργια. Εγώ πιστεύω ότι η κάρτα σου θέλει καθάρισμα, δηλαδή φύσημα διότι είναι 100% σίγουρο ότι οι υψηλές θερμοκρασίες οφείλονται σε σκόνη που έχει εισχωρήσει στο εσωτερικό της ψύκτρας (στα fins) και εμποδίζει τον αέρα να περάσει. Βγάζεις την κάρτα και εάν έχεις blower την φυσάς απο πίσω προς τα εμπρος (απο τις γρύλιες που βγαίνει ο ζεστός αέρας) για να βγούν οι σκόνες απο το μπροστά μέρος του ανεμιστήρα. Μην ξεχάσεις να κρατάς με το δάκτυλό σου γερά και σταθερό το ανεμιστηράκι της κάρτας κατά το φύσημα διότι λόγω της δύναμης του αέρα απο το blower ή κάποιου πιεστικού απο ένα βενζινάδικο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κάψεις το ανεμιστηράκι αν πάρει υπερβολικά υψηλές στροφές. Οπότε όταν το κάνεις το νού σου... δάκτυλο στον ανεμιστήρα. Αυτό σου προτείνω να κάνεις. Δες το παρακάτω βιντεάκι για να καταλάβεις: http://www.youtube.com/watch?v=s727hZ_VU9Q
bananasplit Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 έχω κι εγώ καταλήξει στην h50....το κουτί μου είναι full(το cosmos)αλλά και πάλι δε μου φαίνεται καλή ιδέα το να τον πετάει μέσα......έχω δοκιμάσει ένα καθάρισμα με σπρέι αέρα που είχα στην ψύκτρα της κάρτας,αλλά θα δοκιμάσω κι ένα καλύτερο φύσημα σε βενζινάδικο,ή κάτι τέτοιο......αυτό που με κάνει να φαντάζομαι οτι κάτι φταίει στο airflow του κουτιού κι όχι τόσο στην ψύκτρα είναι το εξής....όταν είμαι idle,χωρίς να έχω παίξει κάτι,είμαι γύρω στους 45 στο "ζεστό" πυρήνα,με 50% ανεμιστηράκι...δηλαδή κάτι παραπάνω από καλά.....όταν παίξω (έστω και κάτι σχετικά ελαφρύ)ανεβαίνει στους 55-60 και δεν πέφτει ξανά...με 100% ανεμιστηράκι φυσικά....όταν ανοίξω το κουτί,πιάνω το air duster(ή κάπως έτσι λέγεται) και είναι ζεστό...συν του οτι νιώθω ζεστό αέρα παγιδευμένο εκεί....όπως καταλαβαίνεις,επειδή αυτό "αγκαλιάζει" την κάρτα,σκέφτομαι οτι ίσως να φταίει για την αύξηση της θερμοκρασίας της...... τι είχε μέσα ο τύπος;;;απίστευτο....θα πάω κι εγώ να το κάνω αύριο,επειδή με το σπρέι δεν έβγαλε σε καμμία περίπτωση τόσα....ελάχιστα πράγματα βγήκαν....
lionheart75 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 έχω κι εγώ καταλήξει στην h50....το κουτί μου είναι full(το cosmos)αλλά και πάλι δε μου φαίνεται καλή ιδέα το να τον πετάει μέσα......έχω δοκιμάσει ένα καθάρισμα με σπρέι αέρα που είχα στην ψύκτρα της κάρτας,αλλά θα δοκιμάσω κι ένα καλύτερο φύσημα σε βενζινάδικο,ή κάτι τέτοιο......αυτό που με κάνει να φαντάζομαι οτι κάτι φταίει στο airflow του κουτιού κι όχι τόσο στην ψύκτρα είναι το εξής....όταν είμαι idle,χωρίς να έχω παίξει κάτι,είμαι γύρω στους 45 στο "ζεστό" πυρήνα,με 50% ανεμιστηράκι...δηλαδή κάτι παραπάνω από καλά.....όταν παίξω (έστω και κάτι σχετικά ελαφρύ)ανεβαίνει στους 55-60 και δεν πέφτει ξανά...με 100% ανεμιστηράκι φυσικά....όταν ανοίξω το κουτί,πιάνω το air duster(ή κάπως έτσι λέγεται) και είναι ζεστό...συν του οτι νιώθω ζεστό αέρα παγιδευμένο εκεί....όπως καταλαβαίνεις,επειδή αυτό "αγκαλιάζει" την κάρτα,σκέφτομαι οτι ίσως να φταίει για την αύξηση της θερμοκρασίας της...... Ποιό κουτί έχεις? Edit: Ποιό cosmos? (μοντέλο δηλαδή εννοώ)
Thanos1972 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Θα με ενδιεφερε και εμενα η ευρεση μιας ψυκτρας για την 4870Χ2 οποτε εαν πετυχεις πουθενα καποια φιλαρακι,σφυρα. Και για να εχεις περιπου μιας ιδεα,οι θερμοκρασιες στην δικια μου ειναι με 40% ανεμιστηρακι σε idle (κυμαινεται) απο 45 εαν ειναι νωρις το πρωι με 50 εαν παει μεσημερι. οταν θελω να παιξω κανενα παιχνιδακι το βαζω στο 80% και φτανει καμια 100αρα αλλα εαν παιξω και το εχω στο 40% φτανει πολυ γρηγορα στους 105 βαθμους και εκει γυρναει μονο του μετα σε 100% οποτε παλι πεφτει η θερμοκρασια....και αυτος ο κυκλος επαναλαμβανεται μεχρι να μου σπασει τα νευρα ο θορυβος και να βγω απο το παιχνιδι.ειναι λιγο φρικη. θα παω σε κανενα βενζιναδικο γιατι και εμενα με το σπρει αερα δεν εγινε και πολυ καλη δουλεια και θα σε ενημερωσω. (κατα τα αλλα η καρτουλα παιζει τα παντα τερμα σε 1900Χ1200).
bananasplit Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Θα με ενδιεφερε και εμενα η ευρεση μιας ψυκτρας για την 4870Χ2 οποτε εαν πετυχεις πουθενα καποια φιλαρακι,σφυρα. Και για να εχεις περιπου μιας ιδεα,οι θερμοκρασιες στην δικια μου ειναι με 40% ανεμιστηρακι σε idle (κυμαινεται) απο 45 εαν ειναι νωρις το πρωι με 50 εαν παει μεσημερι. οταν θελω να παιξω κανενα παιχνιδακι το βαζω στο 80% και φτανει καμια 100αρα αλλα εαν παιξω και το εχω στο 40% φτανει πολυ γρηγορα στους 105 βαθμους και εκει γυρναει μονο του μετα σε 100% οποτε παλι πεφτει η θερμοκρασια....και αυτος ο κυκλος επαναλαμβανεται μεχρι να μου σπασει τα νευρα ο θορυβος και να βγω απο το παιχνιδι.ειναι λιγο φρικη. θα παω σε κανενα βενζιναδικο γιατι και εμενα με το σπρει αερα δεν εγινε και πολυ καλη δουλεια και θα σε ενημερωσω. (κατα τα αλλα η καρτουλα παιζει τα παντα τερμα σε 1900Χ1200). φίλε την αφήνεις να δουλεύει πάρα πολύ ψηλά.....εγώ από τους 58 έχω φουλ ανεμιστηράκι...απλά αυτό που έλεγα είναι οτι αν ανέβει πχ στους 60 δεν ξαναπέφτει...κι αυτό μάλλον πρέπει να έχει να κάνει με αυτό που είπε ο φίλος για τη σκόνη.....γιατί παλιότερα έπεφτε....με το σπρέι μάλλον δεν έγινε τίποτα φίλε....κι εγώ νόμιζα οτι ήμουν οκ όταν την καθάρισα.....θα πάω για βενζινάδικο και θα ενημερώσω για τις νέες μου θερμοκρασίες...ναι,σαν κάρτα μια χαρά τα πάει...όλα τέρμα στο 1920..... οκ,αν βρώ ψύκτρα θα ενημερώσω...αν και με φοβίζει λίγο το να πετάει μέσα τον αέρα....θα γίνει φούρνος.....
kanesaxo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 κοίταξε...η 4870 είναι κάρτα που στο skroutz καινούρια έχει ακόμα 480 ευρώ..οπότε δε γίνεται να την αλλάξω,γιατί δεν έχω χρήμα να πάρω άλλη σε παρόμοια specs...οπότε...μάλλον για την ψύκτρα θα πάω...αν και για να είμαι ειλικρινής,ελπίζω να μειωθεί αισθητά η θερμοκρασία με τις καινούριες ψύκτρες κλπ... δεν είμαι και σε φάση που μπορώ να πάρω καλή ψύκτρα και για την κάρτα,αλλά αν έχεις στο μυαλό σου κάτι καλό και σχετικά οικονομικό,σε παρακαλώ πες μου,γιατί πραγματικά με προβληματίζει...... Φιλε μου δεν μιλάμε με λόγια του αέρα.Δεν λεει κατι πως η καρτα υπαρχει καπου ακομη στοκ στο σκρουτζ προς 480ε! Ελεος. Τωρα φυσικα αν παιζει τα πάντα και σε βολευει δεν συντρέχει κανένας λογος να την αλλάξεις! Οτι αφτερμαρκετ λυση σου προτεινα (οπως ειπαν τα παιδια θελει ψαξιμο,σκεψου εγω μια ψυκτρα εψαχνα 3 ωρες στο νετ και την βρηκα σε καταστημα στη δανια, για πολυ πιο νεα καρτα γραφικων απτη δικη σου) θα βαζει το ζεστο αερα μεσα στο κουτι. Αλλα θα σου ριξει τα idle 15 βαθμους και τα load temps 30 που λεει ο λογος. Και δε θα σου παιρνει τα αυτια.Οπότε ψαξε να βρεις την αξελερο καπου στο κοσμο. Αλλα οπως σου ειπα, αξιζει για μια τετοια καρτα να δωσει 70-80ε για ψυξη (ψυκτρα+μεταφορικα). Μπορεις να την φορτωσεις σε καποιον αλλο με το αζημιωτο (140-150ε) και να παρεις μια αλλη επισης θηριο. Λύσεις υπαρχουν!
panchociv Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Αλλα οπως σου ειπα, αξιζει για μια τετοια καρτα να δωσει 70-80ε για ψυξη (ψυκτρα+μεταφορικα). Μπορεις να την φορτωσεις σε καποιον αλλο με το αζημιωτο (140-150ε) και να παρεις μια αλλη επισης θηριο. Λύσεις υπαρχουν! Θα συμφωνήσω μερικώς με τον φίλο kanesaxo στο ότι μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να επενδύσεις σε μια καλή ψύκτρα γι'αυτή την κάρτα. Αμφιβάλλω βέβαια στο πόσο εύκολο θα είναι να πουλήσει την 4870x2 στα 150€, από τη στιγμή μάλιστα που με ~200€ βρίσκεις μια αξιοπρεπέστατη 5870, με μικρότερη κατανάλωση, μικρότερες θερμοκρασίες, καλύτερες (?) επιδόσεις, κ.ο.κ.
kanesaxo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Με τη σειρά μυο θα συμφωνήσω πλήρως μαζι σου, αλλα υπάρχουν άτομα που εχουν ερωτα με τις διπυρηνες κάρτες! Κι αν δεν απατώμαι,πουλιουνται κανα 2 προς 140-150ε ηδη εδω μέσα. Μια 5870 παντως με μια ψυξη των 45ε γινεται ένα μικρό θηριακι που δε καιει ,δε κανει θορυβο και αποδιδει. Φυσικα μπορει να βαλει αλλα 140ε και να παρει μια "μοντερνα" καρτα του τυπου 6950. Η να κρατήσει το ηλεκτρικο grill που εχει ήδη :P
Thanos1972 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μετα απο μια επισκεψη στο βενζιναδικο με την καρτα ανα χειρας τα αποτελεσματα ειναι κατι παραπανω απο καλα. με το φυσημα εβγαλε ενα συνναφακι σκονης αλλα οχι τοσο πολυ ωστε να δικαιολογησει το οτι μου επεσαν οι θερμοκρασιες τοσο πολυ.επισης κανει και λιγοτερο θορυβο φυσικα. λοιπον με 40% ανεμιστηρα σε Idle ειμαι 40 βαθμους και με 100% στους 33 βαθμους.Δηλαδη επεσε καμια 8-9 βαθμους σε idle με 40%. τωρα σε full load δηλαδη με το farcry2 σε directx10 και το ανεμιστηρακι στο 40% ενω παλια επιανε σε 5 λεπτα τους 105 και πηγαινε μονο του στο 100% τωρα εδω και ποση ωρα που το εβαλα η μεγιστη θερμοκρασια ηταν 90 βαθμοι χωρις να επεμβει ο ανεμιστηρας παραπανω. αρα η αγορα ψυκτρας αναβαλλεται για εμενα δεν το δοκιμασα ακομα με 100% αλλα με αυτα που βλεπω τωρα ειμαι πολυ ικανοποιημενος.επεσε η θερμοκρασια πολυ θεωρητικα να το πω κοντα στους 10 βαθμους σε idle και κοντα στους 15 σε full load.(ουσιαστικα σε full load Μπορει να ειναι και παραπανω μιας και δεν εφτασε την θερμοκρασια που εφτανε παλια ετσι ωστε να επεμβει στο 100% το fan).(τελικα μολις το δοκιμασα και η μεγιστη με 100% ηταν 64 βαθμοι).παλια εαν θυμαμαι καλα ηταν στους 80κατι. κοιτα εδω τελικα μπορει να μην εδειχνε οτι εχει σκονη αλλα.....
bananasplit Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 ήθελα κι εγώ να πάω βενζινάδικο αλλά τελικά δεν πήγα....σκεφτόμουν οτι θα προτιμούσα πιεστικό σαν του τύπου στο βίντεο που βλέπαμε.....πάντως θα πάω αύριο είτε σε βενζινάδικο είτε σε πιεστικό.... άρα φίλε ας ευχαριστήσουμε το φίλο που έστειλε το βίντεο,γιατί τελικά αυτό ήταν...ακόμα κι αν το είχα καθαρίσει με το σπρει,μάλλον δεν είχε βγάλει τίποτα.... θα πάω κι εγώ το πρωί και θα ενημερώσω...αλλά όλα δείχνουν οτι η αγορά δε θα προχωρήσει!! ααα,την h50 την παρήγγειλα το πρωί....περιμένω από Δευτέρα.....
dmsdms Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Όπως λέει και στης οδηγίες ότι αλλάζεις τους ανεμιστήρες φορά ώστε να εισέρχεται αέρας αλλα δεν εχει καλεσ επιδώσεις .
FaRMaKhs Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 ααα,την h50 την παρήγγειλα το πρωί....περιμένω από Δευτέρα..... Kαλο θα ηταν να προμηθευτεις εναν Noiseblocker ή εναν Bequiet και να πεταξεις το φουρφουρι που σου δινει μαζι(ή να τον κανεις push με μια αντιστασουλα) Ειναι δοκιμασμενα φουρφουρια γι αυτο στα προτεινω Επισης αν δεν εχεις exhaust οροφης καλυτερα μη το εχεις intake ουτος η αλλος διαφορες στα temps δεν θα δεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.