Προς το περιεχόμενο

coolermaster v6,v8 ή corsair h50

bananasplit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έστω οτι τον κάνω εισαγωγής....έτσι κι αλλιώς έχω ακριβώς από πάνω 2 12άρια,οπότε φυσιολογικά ο ζεστός αέρας θα βγαίνει αμέσως έξω....(φυσικά υπάρχει και η λύση που είδα σε κάποιο site..2 ανεμιστήρες και τελειώνει το θέμα...)

είμαι έτοιμος να την παραγγείλω παιδιά...με ενδιαφέρει πάρα πολύ σαν ψύκτρα και πιστεύω όπως λέτε και εσείς οτι δε θα έχω κανένα πρόβλημα μετά με τη θερμοκρασία....

περιμένω φυσικά και το φίλο που έλεγε για την αερόψυξη να μου πει ποιά είχε στο μυαλό του,για να τη δούμε κι αυτή!!

τέλος,παιδιά αν σκεφτείτε κάτι για να μειώσω τη συνολική θερμοκρασία του κουτιού μου(mobo 45-50 , gpu 55-60 idle(μετά από παιχνίδι,αλλά δεν ξαναπέφτει κάτω από 55-57 όση ώρα κι αν περάσει...) μου λέτε....ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως για την πάντα άμεση βοήθεια που δίνετε...

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω παντως που την εχω να φυσαει προς τα μεσα, εχω βαλει να φυσανε εξω το φαν της οροφης και το πλαινο της πορτας. Αυτη τη στιγμη σε idle: cpu 35, case 46...

Δημοσ.

Παιρνεις ή την υδροψυξη ή παιρνεις μια megahalems με εναν ησυχο 1000-1200ρι ανεμιστηρα.Πχ http://www.eworld.com.gr/front/details/843

Θυμισε μου τι GPU εχεις.

4870x2

μου αρέσει πάρα πολύ πάντως αυτή...η megahalems την οποία βλέπω συνέχεια σε site,σε reviews κλπ είναι καλή;;είναι καλύτερη από την h50 ,ή χειρότερη;;μιλάω για θερμοκρασίες load κυρίως...όχι τόσο για idle...

γιατί από οτι βλέπω,σε λεφτά πάνω κάτω στα ίδια παίζω....

Δημοσ.

ω ρε φιλε...αυτη δεν ειναι καρτα,φουρνος ειναι!

Λοιπον αν δεν την αλλάξεις,θα αγοράσεις μια αφτερμαρκετ ψυξη, πχ αυτη αν την βρείς

Eπειδη η καρτα σου ειναι παλια, ειναι δυσκολο να βρεις καπου στοκ σε τετοιες ψυκτρες.Θελει ψαξιμο.

Δημοσ.

παλικαρια προηγουμενως σχετικα με τα exhaust κτλ με τους ανεμιστηρες να πω απλα οτι αναφερομουν σε ψυξη με αερα και οχι σε υδροψυξη, μιας και για την τελευταια δεν εχω ιδεα τι γινεται... B)

λοιπον σχετικα με το γιατι ο πισω ανεμιστηρας πρεπει να τραβαει αερα προς τα εξω και οχι να φυσαει προς τα μεσα

εχουμε εναν ανεμιστηρα μπροστα ο οποιος τραβαει κρυο αερα προς τα μεσα για να ψυχει τα μερη του υπολογιστη και αυτο γινεται ερχομενος σε επαφη με τα ζεστα αυτα μερη με αποτελεσμα αυτος ο ζεστος αερας να θερμενεται

ο ζεστος αερας ομως συμφωνα με την φυσικη ανεβαινει προς τα πανω και ετσι ο ανεμιστηρας που βρισκεται στο πισω πανω μερος του υπολογιστη πρεπει να τραβαει τον θερμο αερα προς τα εξω, αντι να μενει μεσα ανεβαζοντας στην ουσια και αλλο την θερμοκρσασια στο εσωτερικο του κουτιου...

αυτη η διαδικασια επαναλαμβανεται συνεχεια και ετσι επιτυγχανουμε το πολυποθητο airflow στον υπολογιστη... :-)

Δημοσ.

ω ρε φιλε...αυτη δεν ειναι καρτα,φουρνος ειναι!

Λοιπον αν δεν την αλλάξεις,θα αγοράσεις μια αφτερμαρκετ ψυξη, πχ αυτη αν την βρείς

Eπειδη η καρτα σου ειναι παλια, ειναι δυσκολο να βρεις καπου στοκ σε τετοιες ψυκτρες.Θελει ψαξιμο.

ναι είναι...φούρνος....ειδικά όταν αρχίσει να κάνει κάτι ψιλοζόρικο ζεσταίνει όλο το χώρο...χαχαχαχα.....καλύτερη από αερόθερμο σου λέω.....θέλω κι εκεί ψύκτρα λες ε;;;

Δημοσ.

xaxaxa πλακα ΜΕ κανεις? εκει ειναι που θες ψυκτρα...

Η την πουλας να την φορτωθει κανας αλλος και παιρνεις καμμια 5870 μτχ ή καμμια 6950

Δημοσ.

xaxaxa πλακα ΜΕ κανεις? εκει ειναι που θες ψυκτρα...

Η την πουλας να την φορτωθει κανας αλλος και παιρνεις καμμια 5870 μτχ ή καμμια 6950

κοίταξε...η 4870 είναι κάρτα που στο skroutz καινούρια έχει ακόμα 480 ευρώ..οπότε δε γίνεται να την αλλάξω,γιατί δεν έχω χρήμα να πάρω άλλη σε παρόμοια specs...οπότε...μάλλον για την ψύκτρα θα πάω...αν και για να είμαι ειλικρινής,ελπίζω να μειωθεί αισθητά η θερμοκρασία με τις καινούριες ψύκτρες κλπ...

δεν είμαι και σε φάση που μπορώ να πάρω καλή ψύκτρα και για την κάρτα,αλλά αν έχεις στο μυαλό σου κάτι καλό και σχετικά οικονομικό,σε παρακαλώ πες μου,γιατί πραγματικά με προβληματίζει......

Δημοσ.

κοίταξε...η 4870 είναι κάρτα που στο skroutz καινούρια έχει ακόμα 480 ευρώ..οπότε δε γίνεται να την αλλάξω,γιατί δεν έχω χρήμα να πάρω άλλη σε παρόμοια specs...οπότε...μάλλον για την ψύκτρα θα πάω...αν και για να είμαι ειλικρινής,ελπίζω να μειωθεί αισθητά η θερμοκρασία με τις καινούριες ψύκτρες κλπ...

δεν είμαι και σε φάση που μπορώ να πάρω καλή ψύκτρα και για την κάρτα,αλλά αν έχεις στο μυαλό σου κάτι καλό και σχετικά οικονομικό,σε παρακαλώ πες μου,γιατί πραγματικά με προβληματίζει......

Κατ αρχας όσο αφορά την ψύκτρα του CPU θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω για την H50 και μάλιστα με 2 ανεμιστήρες push-pull σε διάταξη exhaust. Απο την μέρα που αντικατέστησα την αερόψυκτρα και έβαλα την H50 με την παραπάνω διάταξη (και όχι όπως προτείνει η corsair) είδα αισθητή διαφορά στις θερμοκρασίες τόσο στο εσωτερικό του κουτιού όσο και στις κάρτες μου που είναι και το σημαντικότερο.

Όσο αφορά την 4870 που έχεις η aftermarket λύση ψύκτρας που θα σου πρότεινα εξαρχής και η οποία είναι δοκιμασμένη είναι η η οποία είναι η πλέον κατάλληλη για την ψύξη μιας HD4870, είναι αθόρυβη ακόμα και σε υψηλές στροφές, έχει ρυθμιστή στροφών αλλά δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμη αυτή την περίοδο σε Ελληνικά καταστήματα. Η τιμή της έπαιζε στα 24-25 ευρώ όταν την είχα πάρει και κυκλοφορούσε.

Λόγω έλλειψης της Musashi σου προτείνω τις κάτωθι οι οποίες είναι 100% συμβατές με την HD4870 ενώ πέρα απο την καλή ψύξη είναι και αθόρυβες στην λειτουργία τους. (Η setsugen είναι αθόρυβη σε low rpms με το ρυθμιστή στροφών που διαθέτει ενώ σε high rpm ακούγεται κάπως ο slipstream ανεμιστήρας. Όμως δεν θα χρειαστεί να την δουλεύεις σε high rpms).

Scythe Setsugen

Accelero twin turbo pro

Λόγω κόστους όμως προτείνω να πάς στην 1η περίπτωση η οποία θα σε καλύψει με το παραπάνω και διότι είναι κρίμα να δώσεις 30+ ευρώ για μια κάρτα που πλέον κοστίζει 70 ευρώ μεταχειρισμένη. :)

Δημοσ.

μου αρέσει ιδιαίτερα η τελευταία ψύκτρα(η τιμή της)...είμαστε σίγουροι όμως οτι είναι καλύτερη από της sapphire;;επίσης,κάνει για τις θερμοκρασίες της διπλοπύρηνης;;σόρυ που ρωτάω ξανά,αλλά είδα στις υποστηριζόμενες κάρτες μόνο τη 4870,και όχι τη 4870χ2....επίσης,βλέπω μόνο μία επιφάνεια cooling στη φωτογραφία....δεν είναι 1 για κάθε πυρήνα κανονικά;;(σόρυ,αλλά δεν έχω ιδέα....)

Δημοσ.

μου αρέσει ιδιαίτερα η τελευταία ψύκτρα(η τιμή της)...είμαστε σίγουροι όμως οτι είναι καλύτερη από της sapphire;;επίσης,κάνει για τις θερμοκρασίες της διπλοπύρηνης;;σόρυ που ρωτάω ξανά,αλλά είδα στις υποστηριζόμενες κάρτες μόνο τη 4870,και όχι τη 4870χ2....επίσης,βλέπω μόνο μία επιφάνεια cooling στη φωτογραφία....δεν είναι 1 για κάθε πυρήνα κανονικά;;(σόρυ,αλλά δεν έχω ιδέα....)

Ώπα, 4870x2 έχεις? Μάλλον δεν διάβασα καλά το προηγούμενο πόστ σου και νόμισα ότι έχεις 4870.

Για την 4870x2 δεν κάνει καμμιά απο τις δύο που πρότεινα. :)

Δημοσ.

Ώπα, 4870x2 έχεις? Μάλλον δεν διάβασα καλά το προηγούμενο πόστ σου και νόμισα ότι έχεις 4870.

Για την 4870x2 δεν κάνει καμμιά απο τις δύο που πρότεινα. :)

ναι ναι....δεν πειράζει φίλε!!δεν έγινε κάτι!γι αυτό ξαναρώτησα!!άρα δε μου κάνει ε;;κρίμα φίλε και μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το 19e!!χαχαχαχα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...