bananasplit Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 γειά χαρά παιδιά..σε συνέχεια ενός θέματος που άνοιξα στους επεξεργαστές,και επειδή τελικά πρέπει να αλλάξω ψύκτρα θέλω τη συμβουλή σας... είμαι ανάμεσα στις 2 αερόψυκτες v6 και v8 και στην υδρόψυκτη h50.. για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει περισσότερο η h50 λόγω του οτι δεν εξάγεται η θερμότητα μέσα στο κουτί,αλλά μεταφέρεται έξω από αυτό....όμως,ένας φίλος μου μίλησε για πιθανές διαρροές κλπ και με προβλημάτισε λίγο...θέλω λοιπόν τη γνώμη σας αναφορικά με το ποιά είναι η καλύτερη ψύκτρα από πλευράς θερμοκρασιών (τόσο του επεξεργαστή,όσο και της συνολικής του κουτιού...)και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα γενικά με διαρροές κλπ.....χρησιμοποιεί κάποιος υδρόψυξη;υπάρχουν αρνητικά τα οποία πρέπει να γνωρίζω;;
Navu Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 - Η50 με κλειστά τα μάτια, σούπερ θερμοκρασίες, ούτε leaks ούτε τίποτα. Oι σωλήνες δε βγαίνουν με τίποτα, είχαν φάει και δεκάδες λυγίσματα/στραμπουλήγματα με το βάλε/βγάλε στο cube-case, αλλά δεν έκαναν κιχ. Η ψήκτρα δουλεύει άψογα! - Μακριά από τα μαρκετινίστικα πυροτεχνήματα της Coolermaster, από πότε έγιναν και ψήκτρες αξιώσεων οι βουβουζέλες V10/V8 δεν μπορώ να καταλάβω... Για την V6 δε θα πω κάτι φαίνεται, λίγο πιο νορμάλ, αλλά και πάλι σε σύγκριση με Η50 does not stand a chance.
FaRMaKhs Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 +1 στον Navu ετς οπως τα λεει ειναι. Ενδεικτικα στα 3.9 αυτη τη στιγμη idle ειμαι στους 33C.Full load κυμαινεται απο 65-70 ολα αυτα με push pull
panchociv Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 γειά χαρά παιδιά..σε συνέχεια ενός θέματος που άνοιξα στους επεξεργαστές,και επειδή τελικά πρέπει να αλλάξω ψύκτρα θέλω τη συμβουλή σας... είμαι ανάμεσα στις 2 αερόψυκτες v6 και v8 και στην υδρόψυκτη h50.. για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει περισσότερο η h50 λόγω του οτι δεν εξάγεται η θερμότητα μέσα στο κουτί,αλλά μεταφέρεται έξω από αυτό....όμως,ένας φίλος μου μίλησε για πιθανές διαρροές κλπ και με προβλημάτισε λίγο...θέλω λοιπόν τη γνώμη σας αναφορικά με το ποιά είναι η καλύτερη ψύκτρα από πλευράς θερμοκρασιών (τόσο του επεξεργαστή,όσο και της συνολικής του κουτιού...)και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα γενικά με διαρροές κλπ.....χρησιμοποιεί κάποιος υδρόψυξη;υπάρχουν αρνητικά τα οποία πρέπει να γνωρίζω;; Οι V8&V6 είναι οι μοναδικές αερόψυκτρες που έχεις ώς υποψήφιες ? Σου το λέω, διότι γνωρίζεις πως υπάρχουν και άλλες (ακόμη αξιολογότερες) λύσεις ....
kanesaxo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Πραγματικα οι V6,8 ειναι υπερβολές κατασκευαστικά αλλα και οπτικά. Κατ'εμε,που διεθεσα κι εγω με τη σειρα μυο σχεδον 80ε για αεροψυξη (megahalems + fan) ,αν μου δινοταν η ευκαρια, θα αγόραζα Η50/70. Οι λογοι? πολλοι.Προσρμοζεις το ψυγειο στην stock exhaust fan θηκη πισω του κουτιου,οποτε ο ζεστος αερας βγαινει ΟΛΟΣ εξω.Δε μενει τπτ στο κουτι. Αθόρυβη, χωρις να χρειαστεις να σκασεις 20ε για ενα ανεμιστηρα. Απο διαρροες κτλ με καλυψαν οι ανωτέρω. Εγώ παντως σκεφτομαι να βγαλω την megahalems προς πωληση για ενα Η50.
yiannis_1 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Πραγματικα οι V6,8 ειναι υπερβολές κατασκευαστικά αλλα και οπτικά. Κατ'εμε,που διεθεσα κι εγω με τη σειρα μυο σχεδον 80ε για αεροψυξη (megahalems + fan) ,αν μου δινοταν η ευκαρια, θα αγόραζα Η50/70. Οι λογοι? πολλοι.Προσρμοζεις το ψυγειο στην stock exhaust fan θηκη πισω του κουτιου,οποτε ο ζεστος αερας βγαινει ΟΛΟΣ εξω.Δε μενει τπτ στο κουτι. Αθόρυβη, χωρις να χρειαστεις να σκασεις 20ε για ενα ανεμιστηρα. Απο διαρροες κτλ με καλυψαν οι ανωτέρω. Εγώ παντως σκεφτομαι να βγαλω την megahalems προς πωληση για ενα Η50. Χειρότερα θα σου να πάντως απο άποψης θεμοκρασιών. Μια χαρά επιλογή έκανες με τη megahalems. Και ο φίλος πιο πάνω με i7 8xxx @ 3900 στους 70 βαθμούς πάλι δε με εντυπωσιάζει για υδρόψυξη έστω και κλειστού τύπου ετοιματζίδικη. Να ταν στα 4200-4400 με πολλά ρεύματα ή με i7 920 που ζεσταίνεται πολύ θα λεγα πως άξιζε. Την v8 την πρώτη version την εχω και εγω και δε λέει τπτ.
kanesaxo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 H H50 απο οτι ειχα δει σε τεστς δεν ειχε καμμια τρομερή διαφορά απτις κορυφαιες αεροψυξεις (αν θυμαμαι καλα νοκτουα,μεγκαχαλεμς). Απλως ειναι αθορυβη και βγαζει το ζεστο αερα κατευθειαν εξω. (αν και σε σοκετ 775 για καποιο λογο,αν επισης θυμαμαι παλι καλα,ψυχει καλυτερα απ'οτι στα υπολοιπα σοκετς). Παντως,τα περισσοτερα εινα θεμα μαρκετιγνκ και τπτ αλλο. Ειχα μια χαλκινη της θερμαλτεικ και την εβγαλα σαν "αχρηστη" για να βαλω την μεγκαχαλεμς...Τζαμπα τα λεφτα.Επεσε η θερμοκρασία σε idle σχεδον καθολου και φορτιο 5 βαθμους.
June Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Οι λογοι? πολλοι.Προσρμοζεις το ψυγειο στην stock exhaust fan θηκη πισω του κουτιου,οποτε ο ζεστος αερας βγαινει ΟΛΟΣ εξω.Δε μενει τπτ στο κουτι. Συγνωμη αλλα ο ζεστος αερας πως βγαινει εξω, αφου το φαν στο πισω μερος του κουτιου πρεπει να το βαλεις να φυσαει προς τα μεσα;
bananasplit Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Χειρότερα θα σου να πάντως απο άποψης θεμοκρασιών. Μια χαρά επιλογή έκανες με τη megahalems. Και ο φίλος πιο πάνω με i7 8xxx @ 3900 στους 70 βαθμούς πάλι δε με εντυπωσιάζει για υδρόψυξη έστω και κλειστού τύπου ετοιματζίδικη. Να ταν στα 4200-4400 με πολλά ρεύματα ή με i7 920 που ζεσταίνεται πολύ θα λεγα πως άξιζε. Την v8 την πρώτη version την εχω και εγω και δε λέει τπτ. για τον i7 920 τη θέλω κι εγώ φίλε....άρα βλέπω οτι σχεδόν όλοι είσαστε υπέρ της h50...για να είμαι ειλικρινής τις διαρροές ψιλοσκεφτόμουν...αφού δεν υπάρχουν,μάλλον προς τα εκεί θα πάω...αν έχετε στο μυαλό σας και κάποια καλύτερη αερόψυξη από τη v6 και v8(μάλλον τη megahalems ε;προτείνετε....το πρόβλημα βέβαια είναι οτι το ζεστό αέρα τον βγάζει μέσα στο κουτί,οπότε θα έχω πάλι μεγάλη συνολική θερμοκρασία...και θέλω οπωσδήποτε να τη ρίξω γιατί βλέπω κάτι 60 άρια + στο idle της κάρτας γραφικών...
vasilisga Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Συγνωμη αλλα ο ζεστος αερας πως βγαινει εξω, αφου το φαν στο πισω μερος του κουτιου πρεπει να το βαλεις να φυσαει προς τα μεσα; :shock: πιαστηκες αδιαβαστος το πισω φαν λειτουργει σαν exhaust, τραβαει τον αερα απο μεσα προς τα εξω, δηλαδη φυσαει προς τα εξω
kanesaxo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 :shock: πιαστηκες αδιαβαστος το πισω φαν λειτουργει σαν exhaust, τραβαει τον αερα απο μεσα προς τα εξω, δηλαδη φυσαει προς τα εξω Ακριβώς.
kinitos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 :shock: πιαστηκες αδιαβαστος το πισω φαν λειτουργει σαν exhaust, τραβαει τον αερα απο μεσα προς τα εξω, δηλαδη φυσαει προς τα εξω sto 03:39 εδω λεει οτι βαζεις το φαν να βαζει μεσα αερα ...
kanesaxo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Το λογικο ειναι να μπαινει κρυος αερας μεσα για να ψυχει το ψυγειο της Η50. Αλλα σχεδον σε οσα εχω δει,κανουν ολοι το αντιθετο (προφανως δεν εχει διαφορα?) γιατι δε θελουν να χαλασουν τη ροη.Εκεινη η θεση ειναι παντα για exhaust fan.
kinitos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Το λογικο ειναι να μπαινει κρυος αερας μεσα για να ψυχει το ψυγειο της Η50. Αλλα σχεδον σε οσα εχω δει,κανουν ολοι το αντιθετο (προφανως δεν εχει διαφορα?) γιατι δε θελουν να χαλασουν τη ροη.Εκεινη η θεση ειναι παντα για exhaust fan. ακριβως η λογικη και ετσι πρεπει ειναι το πρωτο που λες. το αλλο ειναι γιατι οτι θελει ο καθενας κανει και μιας και δουλεθει αλλα οχι σωστα λες ετσι πρεπει....
Navu Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Το λογικο ειναι να μπαινει κρυος αερας μεσα για να ψυχει το ψυγειο της Η50. Αλλα σχεδον σε οσα εχω δει,κανουν ολοι το αντιθετο (προφανως δεν εχει διαφορα?) γιατι δε θελουν να χαλασουν τη ροη.Εκεινη η θεση ειναι παντα για exhaust fan. Ότι είπε ο Σταύρος... Πράγματι οι οδηγίες της Corsair λένε ότι ο πίσω ανεμιστήρας από εξαγωγής πρέπει να γίνει εισαγωγής για να ψύχει με κρύο αέρα το ψυγείο, οπότε κατά συνέπεια αλλάζουν και όλες οι υπόλοιπες φορές των άλλων ανεμιστήρων στο κουτί. Bullshit: την έβαλα κατ'ευεθείαν με την κλασική φορά (δλδ ο πίσω ως εξαγωγής) και κανένα απολύτως πρόβλημα! Η αλήθεια είναι ότι η Megahalems που έχω τώρα έχει χειρότερο idle (είχα 30-32 με την Η50, τώρα έχω 38-40), αλλά υπό φορτίο είναι στα ίδια και καλύτερα και μάλιστα με ανεμιστήρα να δουλεύει όχι στις 1500, αλλά στις 870 σαλ............. Ακριβή η καλή αερόψυξη, μια χαρά για όλες τις δουλειές η Η50!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.