computeras13 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, λοιπόν το θέμα έχει ως εξής. Έγραψα ένα μικρό framework σε java το οποίο διεξάγει μάχες ναυμαχίας μεταξύ δύο bot (τα οποία υλοποιούνται χρησιμοποιώντας κάποια interfaces του framework. Η όλη ενέργεια έγινε για την διεξαγωγή ενός φοιτητικού διαγωνισμού για τον οποίο ανέλαβα να φτιάξω το προαναφερθέν. Είμαι σε μια φάση τώρα όμως που θέλω να κάνω ένα κατάλληλο γραφικό περιβάλλον όπου θα διεξάγονται οι μάχες. Σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει να έχει κάποια βασικά πράγματα, όπως ένα δέντρο με τις μάχες και τους νικητές. Για την απεικόνιση αυτού έχω βρει και θα χρησιμοποιήσω την βιβλιοθήκη jgraph. Δυσκολεύομαι λίγο να σκεφτώ βέβαια σε τι δομή θα κρατήσω το δέντρο αυτό (υπάρχει αλήθεια κάποια τέτοια δομή, σαν δέντρο που να βάζεις δεδομένο πρώτα στα φύλλα;; Η πρώτη μου ερώτηση είναι αυτή στην παρένθεση. Από εκεί και πέρα θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς κάποιο έτοιμο τέτοιο interface ή έστω και command line framework ώστε να χρησιμοποιήσω και να γλιτώσω λίγο χρόνο (που δεν μου περισσεύει κιόλας αυτή την περίοδο). Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή. Ευχαριστώ πολύ
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Έτσι όπως τα λες, το δέντρο δεν ακούγεται καλή ιδέα για να κρατάς τα δεδομένα. Εφόσον πρόκειται για περιορισμένο και οπωσδήποτε όχι μεγάλο πλήθος ατόμων, π.χ. Ν=1000, το απλούστερο είναι ένας πίνακας ΝxN που δείχνει τον συσχετισμό (μάχη και αποτέλεσμα) κάθε ατόμου με όλα τα υπόλοιπα. Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι μια adjacency list όπου θα κρατά ακριβώς το πλήθος των ατόμων με τα οποία παίζει ο καθένας. To δέντρο δεν βλέπω να εξυπηρετεί σε κάτι... -
computeras13 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Οι μάχες δεν είναι μεταξύ όλων των παιχτών. Είναι μια φάση, πως είναι το κύπελλο στο ποδόσφαιρο στην knock out φάση Στην ουσία μου χρειάζεται μια δομή η οποία κάνει έλεγχο αληθείας κάποιων συνθηκών (π.χ. (true && false) || true )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.