Προς το περιεχόμενο

οθόνη για laptop 23" με 24"

giannis2001

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή στη δουλειά έχω οθόνη 24" όταν γυρνάω σπίτι στην 15,4" οθόνη του laptop μου, νοιώθω ότι δε μπορώ να δουλέψω καθόλου.

Έτσι σκέφτομαι να πάρω μια οθόνη γύρω στις 24" ή έστω 23" να την συνδέω στο laptop (επ'ευκαιρίας μάλλον και πληκτρολόγιο μιας και δε πολυβολεύει αυτό του laptop).

Η χρήση θα είναι βασικά για browsing, προγραμματισμό και καμιά ταινία/σειρά. Παιχνίδια δε πολυπαίζω (είμαι και σε linux οπότε δεν έχω και πολλές επιλογές). Αντε να παίξω λίγο minecraft (αν είχα την ευκαιρία να παίξω και κανα PES δε θα έλεγα όχι).

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα από οθόνες (από πανελς, χρόνους απόκρισης, αντίθεση κτλ.). Δε θέλω να δώσω ένα σκασμό λεφτά από τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιώ με το laptop (αν είχα καλό desktop μπορεί να ήταν διαφορετικά). Από την άλλη δεν αλλάζουμε και συχνά οθόνες οπότε δε ξέρω.

Ρίχνοντας μια ματιά μου φάνηκε καλή περίπτωση η LG W2361V-PF 23'' TFT. Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτή; Είδα να αναφέρεται και αλλού στο φόρουμ αλλά δεν έβγαλα άκρη από αυτά που είδα.

Επίσης πήρε το μάτι μου και την SAMSUNG SYNCMASTER P2470LHD 24'' LCD TV που είναι μεν ακριβότερη αλλά είναι και TV ταυτόχρονα. Δε θα με χάλαγε καθόλου η οθόνη μου να είναι και TV αλλά δε ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να έχει μειονεκτήματα σε σχέση με ένα απλό monitor. Επίσης η απορία μου είναι και κατά πόσο είναι διαφορετική από μια σκέτη TV. Δηλαδή μήπως θα μπορούσα να πάρω μια οποιοδήποτε τηλεόραση να τη χρησιμοποιήσω και σαν monitor; (όχι ότι σκοπεύω να κάνω κάτι τετοιο).

Βεβαίαως είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις χωρίς όμως να ξεφύγουμε από το εύρος τιμών των παραπάνω οθονών εκτός αν πραγματικά υπάρχει κάτι που είναι τόσο εξαιρετικό. Εδώ φαντάζομαι ότι όλοι θα προτείνουν την DELL τον 400+ ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι δε σκοπεύω με τπτ να πάω τόσο ψηλά σε τιμή αλλά από περιέργεια θα ήθελα να μάθω τι είναι αυτό που την κάνει τόσο καλύτερη που αξίζει αυτό το ποσό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει.

Δημοσ.

Pano ευχαριστώ για την απάντηση αλλά μάλλον ξέχασα να πω ότι θα ήθελα να έχει και HDMI η οθόνη. Η οθόνη στο link που έγραψες από ότι βλέπω δεν έχει.

Επίσης δε ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο το μηχάνημα που έχω ή η κάρτα γραφικών. Σε περίπτωση που έχει σημασία, το laptop μου είναι το TOSHIBA Qosmio F50-12J.

Δημοσ.

Φίλε Πλάτανο η αλήθεια είναι ότι είμαι καθαρά φαν του desktop! Αλλά πήρα laptop πέρυσι τέτοια εποχή γιατί βρίσκομαι σπίτι μου ελάχιστες ώρες. Ειδικά τα ΣΚ είμαι συνήθως στο σπίτι της κοπέλας μου και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πήρα laptop, για να μπορώ να τον παίρνω μαζί μου. Ωστόσο, όπως είπα και αρχικά, έστω και για το λίγο που είμαι σπίτι μου, θα ήθελα μια μεγαλύτερη οθόνη γιατί με την οθόνη του laptop δεν την παλεύω. Άλλωστε μπορεί μελλοντικά να την πλαισιώσω και με ένα desktop.

Και για να μην ξεφύγουμε από το θέμα μας εντελώς, διαβάζοντας και άλλα θέματα βλέπω ότι μεγάλο ρόλο παίζει ο τύπος του panel της οθόνης. Τι ακριβώς παίζει με αυτό; Οι παραπάνω οθόνες που γράφω τι πανελ έχουν; Βλέπω να είναι πολύ η δημοφιλής εδώ στο insomnia η DELL U2311. Για να το λένε όλοι υποθέτω ότι είναι όντως πολύ καλή, αλλά το ότι δεν έχει HDMI δεν είναι μειονέκτημα; Μήπως το HDMI δεν είναι και τόσο σημαντικό τελικά;

Δημοσ.

Φίλε Πλάτανο η αλήθεια είναι ότι είμαι καθαρά φαν του desktop! Αλλά πήρα laptop πέρυσι τέτοια εποχή γιατί βρίσκομαι σπίτι μου ελάχιστες ώρες. Ειδικά τα ΣΚ είμαι συνήθως στο σπίτι της κοπέλας μου και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πήρα laptop, για να μπορώ να τον παίρνω μαζί μου.

Αυτο αλλαζει τα δεδομενα !!!!Προφανως δεν θα κουβαλας και την μεγαλη οθονη κοντα.

Δημοσ.

Ναι, προφανώς και δεν θα την κουβαλάω. Πάντως από ότι βλέπω δεν υπάρχει ανταπόκριση στην ερώτησή μου. Έλεγα μήπως είχε κάποιος μια από τις οθόνες που ανέφερα να μου έλεγε τις εντυπώσεις του.

Όπως και να έχει έψαξα λίγο παραπάνω και έμαθα ότι και οι 2 έχουν ΤΝ πάνελ που από ότι καταλαβαίνω είναι το λιγότερο καλό από ότι κυκλοφορεί. Λογικό φαντάζομαι σε τέτοια τιμή. (αλήθεια, οι τηλεοράσεις τι πάνελ έχουν συνήθως; ). Προφανώς από τη στιγμή που δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις φαντάζομαι ότι όποια οθόνη και να πάρω δε θα έχω πρόβλημα. Ωστόσο όσο το ψάχνω και μαθαίνω αρχίζω να θέλω όλο και καλύτερα πράγματα και ανεβαίνει η τιμή. (π.χ. δε θα με χάλαγε να μπορεί η οθόνη να κάνει pivot - να γυρίσει δλδ. το πλάι προς τα επάνω).

Μάλιστα έχω αρχίσει να σκέφτομαι να κατέβω 1" με 2" αν είναι να πάρω οθόνη με καλύτερα χαρακτηριστικά αλλα περίπου στα ίδια λεφτά και ας είναι μικρότερη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...