galil Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Έχω διαβάσει όλα τα σχετικά θέματα και δε θέλω να ανοίξω άλλο ένα flame. Απλά θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα για το συγκεκριμένο μοντέλο. Λοιπόν, έχω έναν παλιό desktop και θέλω να τον αλλάξω παίρνοντας ένα laptop μια και καλή. Ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές δεν τρέχω (κανα Matlab για το πανεπιστήμιο) ενώ παιχνίδια παίζω σπάνια (άντε λίγο Manager κλπ). Τα πλεονεκτήματα των Mac τα έχω διαβάσει αρκετές φορές, αλλά έχω κάποιες απορίες: 1. Το Macbook 13,3" βγαίνει με Core2 Duo και RAM 2GB, χαρακτηριστικά που είχαν τα laptop περίπου 1,5-2 χρόνια πριν. Μετά από 2 ή 3 χρόνια λοιπόν, το macbook δε θα μοιάζει εντελώς ξεπερασμένο; 2. Τα 250 GB σκληρού δίσκου δε μοιάζουν πολύ λίγα; Ή μήπως το μέγεθος των εφαρμογών για Mac είναι πιο μικρό από ό,τι για τα Windows; 3. Γενικά, αξίζει να πάρει κάποιος το macbook ως βασικό υπολογιστή που θα το κρατήσει τουλάχιστον 2-3 χρόνια; Ή περισσότερο χρησιμεύει σαν ένα λαπτοπάκι μικρό, φορητό για τα απολύτως απαραίτητα;
Moderators Gi0 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 2. Τα 250 GB σκληρού δίσκου δε μοιάζουν πολύ λίγα; Ή μήπως το μέγεθος των εφαρμογών για Mac είναι πιο μικρό από ό,τι για τα Windows; 3. Γενικά, αξίζει να πάρει κάποιος το macbook ως βασικό υπολογιστή που θα το κρατήσει τουλάχιστον 2-3 χρόνια; Ή περισσότερο χρησιμεύει σαν ένα λαπτοπάκι μικρό, φορητό για τα απολύτως απαραίτητα; Θα αναφερω τη γνωμη μου μια και πριν απο ουτε 2 βδομαδες πηρα το πρωτο μου macbook pro. 2.Δεν ειναι λιγα τελικα.Την ιδια απορια ειχα και γω (αν κ ελεγα πως θα εχω και φορητο σκληρο μαζι,δεν μ απασχολει ιδιαιτερα το συγκεκριμενο).Και εχω βαλει οτι χρησιμοποιω καθημερινα σε windows (απο office μεχρι 2-3 gb μουσικης στο itunes),συμπεριλαμβανομενων autocad,pro tools,suite της adobe,2 virtual machines και ολης της σειρας half life.Υπολοιπο περι τα 75 gb στο βασικο partition και 55gb στο 2ο. 3.Το αν αξιζει δεν μπορω να σου το απαντησω εγω,ειναι νωρις ακομα.Παντως λαπτοκι που κανει τα απολυτως απαραιτητα δεν θα το χαρακτηριζα με τιποτα.Far from it.
dark_banishing Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μου το έδωσαν τσαμπέ από την δουλειά και ενώ δεν είχα σκοπό να το χρησιμοποιήσω πλέον ξοδεύω τον περισσότερο χρόνο μαζί του.. Είναι πολύ καλό εργαλείο. Μεταφέρεται πολύ εύκολα και με έχει βολέψει πολύ σε ταξίδια με τραίνα και αεροπλάνα γιατί πιάνει λίγο χώρο και είναι ελαφρύ.. Μπορείς να το βγάλεις να κάνεις την δουλειά σου άνετα. Όπως λέει και ο από πάνω καμιά σχέση με λαπτοπάκι για τα απαραίτητα. Βγάζω δουλειά με διάφορα απαιτητικά προγράμματα χωρίς κολλήματα. Γενικά μετά από αυτήν την εμπειρία έγινα μεγάλος φαν των 13 ιντσών. Συνδυάζουν ιδανικά επιδόσεις και φορητότητα. Η οποία όμως αν δεν σου χρειάζεται τόσο πολύ, ίσως αξίζει να πας σε παραπάνω ιντσες και βάρος. Σαν κατασκευή μια χαρά. Για τα λειτουργικό δεν έχω άποψη γιατί το δουλεύω με win.
panos2000gr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 1. Οι C2D είναι από τις πλέον επιτυχημένες σειρές επεξεργαστών της Intel (ειδικά η σειρά P) καθώς έχουν την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ σε συνδυασμό με πολύ μικρή κατανάλωση. Σε καθημερινές δραστηριότητες δεν θα δεις σχεδόν καμια διαφορά ακόμη και σε σχέση με τους i5, ενώ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από επίπεδα θορύβου. 2. Ανάλογα με τις ανάγκες...προσωπικά τον αντικατέστησα με έναν wd750GB. Πάντως ο hitachi που χρησιμοποιούν στην Apple είναι από τους πλέον αθόρυβους συμβατικούς δίσκους που υπάρχουν. 3. Είναι άλλη φάση...δεν συγκρίνεται με συνηθισμένα λαπτοπ. Οταν το πάρεις θα καταλάβεις. (φυσικά υπάρχουν πράγματα που θα σου φανούν περίεργα, ειδικά αν δεν έχεις καμιά εμπειρία από mac os) 4. Πάρε το Macbook PRO και όχι το απλό Macbook. Τεράστια διαφορά στην ποιότητα, μικρή διαφορά στην τιμή.
Thresher Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 4. Πάρε το Macbook PRO και όχι το απλό Macbook. Τεράστια διαφορά στην ποιότητα, μικρή διαφορά στην τιμή. +1000
galil Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 4. Πάρε το Macbook PRO και όχι το απλό Macbook. Τεράστια διαφορά στην ποιότητα, μικρή διαφορά στην τιμή. Και ήθελα να το ρωτήσω αυτό. Τι παραπάνω προσφέρει ο pro; Με μια ματιά που έριξα οι οικονομικοι Macbook Pro απλά έχουν το περίβλημα αλουμινίου. Δεν είδα άλλη διαφορά. Αν μετά διαλέξεις με οθόνη 15" ή παραπάνω RAM ή καλύτερη κάρτα γραφικών κλπ, ανεβαίνει πολύ το κόστος.
basilis5 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 mathematica-matlab παιζουν σε mac ;επειδη ρωτησε στο 1ο ποστ ο φιλος και με ενδιαφερει κι εμενα και δεν του απαντησε κανεις μεχρι τωρα
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 mathematica-matlab παιζουν σε mac ;επειδη ρωτησε στο 1ο ποστ ο φιλος και με ενδιαφερει κι εμενα και δεν του απαντησε κανεις μεχρι τωρα Matlab 2010 x64 δοκιμασμενο.Δουλευει κανονικα.
tr3quart1sta Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Καλυτερη οθονη,φωτιζομενο πληκτρολογιο sd card slot,firewire, λεπτοτερο,ελαφρυτερο,διπλασια ram κλπ...
alexzzz Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 (Δεν μιλάω για macbook/pc) έχει δει από κοντά αν σε βολεύουν οι 13'' ίντσες; γιατί για αποκλειστικό υπολογιστή εγώ θα είχα πρόβλημα. Κουράζονται τα μάτια μου πολύ εύκολα.
ni_kuho Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Από θερμοκρασίες πώς πάει; Έχω το λευκό (late 2007 μοντέλο) και ψήνεται σχεδόν επί μονίμου βάσεως. Ανεβάζει θερμοκρασίες το 13αρι pro;
galil Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 (Δεν μιλάω για macbook/pc) έχει δει από κοντά αν σε βολεύουν οι 13'' ίντσες; γιατί για αποκλειστικό υπολογιστή εγώ θα είχα πρόβλημα. Κουράζονται τα μάτια μου πολύ εύκολα. Πήγα και τον είδα στο κατάστημα. Η οθόνη και γενικά οι διαστάσεις μου φάνηκαν εντάξει. Γενικά για καθημερινή χρήση δε μου αρέσουν οι πολύ μεγάλες οθόνες 21"+, αλλά και με 13,3" δεν έχω δουλέψει ποτέ. Έχεις και ένα δίκιο πάντως για το πόσο κουραστικό θα είναι αν κάθεσαι ώρες σε μικρή οθόνη.
nickolas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Έχω το λευκό 13,3 και περνάω σχεδόν όλη την ημέρα επάνω του. Δεν ενοχλούν ιδιαίτερα οι 13,3 ίντσες ενώ σαν μέγεθος είναι πραγματικά φορητό! Για εμένα ο μόνος περιορισμός είναι η μνήμη και αυτό για όσους αφήνουν ανοιχτά πολλά προγράμματα-ανοίγουν πολλά tabs. Δεν είναι καθόλου ζεστός ο unibody λευκός Macbook. Το παλαιό μοντέλο όντως ήταν, ειδικά όσο περνούσε ο καιρός, μάζευε σκόνη και τα έπαιζε το ανεμιστηράκι. Σχετικά με τη χρηματική διαφορά με τον Pro η αλήθεια είναι ότι ο Pro τα αξίζει, αν δεν θες να δώσεις πολλά όμως (όπως εγώ) κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου με το απλό Macbook και πραγματικά δε νιώθεις να σου λείπει τίποτα! πχ. με το SD card slot απλά κουμπώνω με καλώδιο USB τη φωτογραφική μου και κάνω ό,τι θέλω. Η SD κάρτα δε βγαίνει ποτέ από τη φωτογραφική μου...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Έχω διαβάσει όλα τα σχετικά θέματα και δε θέλω να ανοίξω άλλο ένα flame. Απλά θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα για το συγκεκριμένο μοντέλο. Λοιπόν, έχω έναν παλιό desktop και θέλω να τον αλλάξω παίρνοντας ένα laptop μια και καλή. Ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές δεν τρέχω (κανα Matlab για το πανεπιστήμιο) ενώ παιχνίδια παίζω σπάνια (άντε λίγο Manager κλπ). Τα πλεονεκτήματα των Mac τα έχω διαβάσει αρκετές φορές, αλλά έχω κάποιες απορίες: 1. Το Macbook 13,3" βγαίνει με Core2 Duo και RAM 2GB, χαρακτηριστικά που είχαν τα laptop περίπου 1,5-2 χρόνια πριν. Μετά από 2 ή 3 χρόνια λοιπόν, το macbook δε θα μοιάζει εντελώς ξεπερασμένο; 2. Τα 250 GB σκληρού δίσκου δε μοιάζουν πολύ λίγα; Ή μήπως το μέγεθος των εφαρμογών για Mac είναι πιο μικρό από ό,τι για τα Windows; 3. Γενικά, αξίζει να πάρει κάποιος το macbook ως βασικό υπολογιστή που θα το κρατήσει τουλάχιστον 2-3 χρόνια; Ή περισσότερο χρησιμεύει σαν ένα λαπτοπάκι μικρό, φορητό για τα απολύτως απαραίτητα; 2. Προτείνω να πάρεις έναν λίγο μεγαλύτερο, 320 ή 500 GB είναι αρκετά. 3. Χρησιμοποιώ MacBook 13άρι ως βασικό υπολογιστή τα τελευταία τρία χρόνια και δεν αντιμετώπισα ουδέποτε κάποιο πρόβλημα. Συνήθισα γρήγορα και την 13άρα οθόνη και έχω βολευτεί αφάνταστα. Στο σπίτι συνεχίζει να είναι ο βασικός μου υπολογιστής και η οθόνη θεωρώ ότι είναι εξαιρετική. Και φαντάσου ότι στο γραφείο χρησιμοποιώ iMac 27", δηλαδή σε οθόνη που είναι σαν 4 οθόνες 13.3 μαζί.
tr3quart1sta Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 το καινουριο 13αρι pro το πιο πιθανο ειναι να εχει αναλυση 1440χ900 αντι για 1280χ800 που εχει τωρα... πηγαινε δες το καινουριο air για να παρεις μια γευση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.