johnyb98 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα. Σε laptop, σε μερικές εκκινήσεις (cold ή hot) δε διαβάζεται ο σκληρός δίσκος (SATA). Έχω ελέγξει το δίσκο με το util της κατασκευάστριας και δεν έβγαλε κάποιο error. Δοκιμάζοντας και με δεύτερο σκληρό, συμπεριφέρεται το ίδιο. Κάποιες φορές δεν τον διάβαζε κατά την εκκίνηση. Έχω κάνει BIOS upgrade και είναι εγκατεστημένο το τελευταίο BIOS. Κάποια ιδέα για το τί μπορεί να φταίει; Σκέφτομαι τη μητρική... Αλλά αν εκεί ήταν το πρόβλημα, το λογικό δε θα ήταν να μην ξεκινούσε καθόλου/ποτέ το laptop; Θέλω να πω, μερική βλάβη στη μητρική, δε νοείται. Νοείται; Έχετε κάποια άλλη γνώμη για το τί μπορεί να φταίει ή κάποια βοήθεια; Ευχαριστώ!!
TheELF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Σκέφτομαι τη μητρική... Αλλά αν εκεί ήταν το πρόβλημα, το λογικό δε θα ήταν να μην ξεκινούσε καθόλου/ποτέ το laptop; Θέλω να πω, μερική βλάβη στη μητρική, δε νοείται. Νοείται; Νοείται να είναι κάποιος πυκνωτής στα τελευταία του με συνέπεια μια να κάνει την δουλειά του και μια όχι,αν και το πρόβλημά σου περισσότερο ακούγετε σαν ελαττωματική σύνδεση, μιας και μπορείς να αλλάξεις τους σκληρούς,δες αν είναι καθαρή η SATA επαφή από το laptop και αν πατάει σωστά ,αφού το κάνει και με άλλο σκληρό.
johnyb98 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Τώρα περνάω τους drivers. Κάτι συμβαίνει με κάποια συσκευή. Πέρασα chipset, audio και όλα πήγαν καλά. Όταν πέρασα bluetooth και μου ζήτησε επανεκκίνηση, αφού διάβασε το σκληρό, έμεινε σε μαύρη οθόνη και το έκανε αυτό συνέχεια. Δεν έφτανε desktop, αλλά σταματούσε σε μαύρη οθόνη με το λαμπάκι του σκληρού να είναι συνέχεια σβηστό. Δοκίμασα με power on/off 4-5 φορές, προσπαθώντας να μπω σε normal mode, αλλά δε μπήκε windows. Αναγκάστηκα να επιλέξω τελευταίες ρυθμίσεις που λειτουργούσαν και στάθηκα τυχερός. Με έβαλε xp και άρχισαν να αναγνωρίζονται νέες συσκευές. Στην εγκατάσταση κάποιας συσκευής έβγαλε μήνυμα ότι δεν εγκαταστάθηκε σωστά. Κάτι πρέπει να συμβαίνει με το bluetooth. Παραθέτω και την έκθεση λαθών του συστήματος για τυχόν απόψεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.