ggeo1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Γειά σας, ήθελα να ρωτήσω το εξής: Θέλω να φτιάξω έναν πίνακα στο matlab ,του οποίου οι γραμμές να είναι ίσες με τη μεταβλητή points και οι στήλες να περιέχουν ένα διάνυσμα(τυχαίο ) με συντεταγμένες x,y,z ,δηλ έναν 1x3 πίνακα.Δηλ θελω το x,y,z απο points φορες. Έχω κάνει το εξής points=10; vectorpoint=2*rand(1,3)-1 ->τυχαίο διάνυσμα 1x3 table=(2*rand(1,3)-1:npoints) -> πίνακας (εδώ έχω λάθος φυσικά ,δεν ξέρω πως να το χειριστώ) Επίσης,γίνεται να ονομάσω (όπως έκανα παραπάνω ) vectorpoint ένα τυχαίο διάνυσμα και κάθε φορά που θα καλώ το vectorpoint να μου δημιουργεί άλλο διάνυσμα. Διότι από τη στιγμή που ονομάζω vectorpoint το τυχαίο διάνυσμα ,όποτε καλώ vectorpoint μου βγάζει το ίδιο και δεν παράγει άλλο. Ευχαριστώ!
ggeo1 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Λοιπόν,έκανα το εξής for i=1:points 2*rand(1,3)-1 end και δουλεύει κανονικά. Όμως ,δεν μπορεί,θα υπάρχει κάποιος τρόπος να το γράψω αλλιώς! Επίσης,με το τυχαίο διάνυσμα γίνεται κάτι?
ggeo1 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Λοιπόν, για όποιον ενδιαφέρεται,αντί για το λουπ ,γράφουμε : rand(points,3)-1 και τέλος! Όσο για το τυχαίο διάνυσμα ,μάλλον μόνο με function γίνεται.
Salvation Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μια ερώτηση σχετικά με πίνακες σε ματλαμπ. Όταν έχω 2 πίνακες Α και Β το max(max(abs(A - B ))) μπορεί να μου πει κάποιος τι επιστρέφει;
insomniaK Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 εξαρτάται από τις διαστάσεις των πινάκων Α και Β Γενικά, διαβάστε το help.
marios_geo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 αν Α -Β είναι πίνακας, σου επιστρέφει τη γραμμή χτην οποία βρίσκεται η μεγιστη τιμή. Αν θες τη μέγιστη τιμήσε ένα πίνακα, γράψε αυτό max(max(abs(A-))
Technology fan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 @ggeo1 Μάλλον η συνάρτηση που ψάχνεις είναι η repmat
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.