phanispal Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Βασικά εξέλαβα διαφορετικά την έννοια του βαθμού και του ποσοστού. Ως ποσοστό θεωρώ τον αριθμό (διαφορετικών) περιπτώσεων με backlight bleeding στην U2311Η, ενώ ως βαθμό, το πόσο backlight bleeding έχει ένα panel. Και το λέω αυτό επειδή όπως έχω ξαναπεί, οι περισσότερες ΤΝ που έχω δει, έχουν backlight bleeding γύρω-γύρω με αποτέλεσμα να αγνοούσα την ύπαρξή του και να το θεωρώ κάτι φυσιολογικό, επειδή ήταν πιο «ομοιόμορφο». Η δική μου U2311H έχει ελάχιστο, σε ένα συγκεκριμένο σημείο και πρέπει να προσπαθήσεις για να το προσέξεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 έχουν backlight bleeding γύρω-γύρω με αποτέλεσμα να αγνοούσα την ύπαρξή του και να το θεωρώ κάτι φυσιολογικό, επειδή ήταν πιο «ομοιόμορφο». α γεια σου...το ότι δεν υπήρχαν αναφορές για backlight bleeding στο forum σε άλλες οθόνες δεν σημαίνει ότι το checkαραν οι χρήστες...
guido Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2011 την παρέλαβα σήμερα και γω. edit: 1) Backlight Λίγο στις γωνίες , εκτός από κάτω δεξιά που βγαίνει αρκετό μπλε , υποθέτω λόγω του power . 2) Tinting Νormal View : Aπο Πλάγια: Ελάχιστο Μωβ στην μία γωνία. Από ίδια γωνία αλλά από ψηλά : Close up άλλη γωνία από ψηλά : Στις last δύο είναι εμφανές το μωβ σε όλη την οθόνη. Με λίγα λόγια αν κάθεσαι στο ίδιο υψος , σε όποια γωνία και να ειναι , εισαι μια χαρά . Το bleeding δεν φαίνεται επίσης . Το μόνο που με ανησυχεί είναι κάτι άλλο . Σε τελείως μάυρο φόντο , αν πλησιάσω αρκετά στην οθόνη , σχεδόν στην μιση απόσταση από όπου κάθομαι , υπάρχει μια οριζόντια μαύρη γραμμή που πιάνει όλη την οθόνη (απο δεξιά αριστερά ). Και έχει και ένα σχετικό πάχος. Σε άλλα χρωματα δεν φαίνεται τπτ . Ακόμα και σε σκοτεινές ταινίες κτλ πάλι τπτ. Μόνο στο μαύρο . Τώρα τι μπορεί να είναι αυτό; να ανησυχώ;
stefanos44 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Αυτό που αναφέρεις ώς "tinting" είναι στην πραγματικότητα IPS glow. Το tinting είναι πολύ πιο ενοχλητικό, έχει σχέση με τη χρωματική ομοιομρφία του Panel και δε φαίνεται μόνο υπό γωνία. Τώρα, για τη μαύρη γραμμή, είπες βέβαια ότι φαίνεται στο μαύρο μόνο και ότι δοκίμασες με άλλα χρώματα, αλλά εγώ θα σε ρωτήσω: Αν βάλεις σκούρο γκρι φόντο στην επιφάνεια εργασίας φαίνεται;
phanispal Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Φαίνεται σε φωτό να δούμε κι εμείς τι εννοείς;
guido Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Τώρα, για τη μαύρη γραμμή, είπες βέβαια ότι φαίνεται στο μαύρο μόνο και ότι δοκίμασες με άλλα χρώματα, αλλά εγώ θα σε ρωτήσω: Αν βάλεις σκούρο γκρι φόντο στην επιφάνεια εργασίας φαίνεται; όχι. ούτε με σκούρο γκρι. καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι; δοκίμασα να το βγαλω φωτο αλλά δεν φαίνεται . θα ξαναπροσπαθήσω παίζοντας με την ρυθμίσεις της ψηφιακής το βράδυ
PeLLaRaS Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Το μόνο που με ανησυχεί είναι κάτι άλλο . Σε τελείως μάυρο φόντο , αν πλησιάσω αρκετά στην οθόνη , σχεδόν στην μιση απόσταση από όπου κάθομαι , υπάρχει μια οριζόντια μαύρη γραμμή που πιάνει όλη την οθόνη (απο δεξιά αριστερά ). Και έχει και ένα σχετικό πάχος. Σε άλλα χρωματα δεν φαίνεται τπτ . Ακόμα και σε σκοτεινές ταινίες κτλ πάλι τπτ. Μόνο στο μαύρο . Τώρα τι μπορεί να είναι αυτό; να ανησυχώ; Το έχω και εγώ αυτό, το ανέφερα και πιο πάνω. Υποψιάζομαι μάλλον το anti-gloss, πως λέγετε, η επιφάνεια και καλά για τις ανακλάσεις, να μην κόλλησε σωστά στο γυαλί. Έχω επικοινωνήσει ήδη για αντικατάσταση προσωπικά, περιμένω την αλλαγή...
stefanos44 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 όχι. ούτε με σκούρο γκρι. καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι; δοκίμασα να το βγαλω φωτο αλλά δεν φαίνεται . θα ξαναπροσπαθήσω παίζοντας με την ρυθμίσεις της ψηφιακής το βράδυ Όχι, δυστυχώς δεν ξέρω τι είναι. Αν όμως δεν σε ενοχλεί στην καθημερινή χρήση θα σου έλεγα να την κρατήσεις. Η Dell θα είναι πρόθυμη να σου την αλλάξει (σε 1-2 εργάσιμες το πολύ). Θα σου στείλει όμως refurbished οθόνη και όχι καινούργια.
eimaiospiros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα! Μόλις πήρα την συγκεκριμένη οθόνη και παρατήρησα το εξής: Όταν παίζει κάποιο βίντεο και έχει μαύρη εικόνα φαίνεται να τρεμοπαίζει η εικόνα (να κάνει εμφανείς ανανεώσεις). Την έχω συνδέσει με ένα λάπτοπ με το vga καλώδιο που περιείχε η συσκευασία της οθόνης (μέχρι να μου έρθει ο υπολογιστής που έχω παραγγείλει). Το έκανε και σε ταινία και σε βίντεο από το youtube. Σε μαύρη εικόνα από φωτογραφία δεν το παρουσιάζει. Μόνο σε βίντεο το έχω παρατηρήσει. Στην οθόνη του λάπτοπ δεν το κάνει όταν παίζει το ίδια αρχεία. Φταίει η οθόνη ή είναι πρόβλημα του σήματος που φεύγει από το λάπτοπ; Edit: Όσο την παρατηρώ καλύτερα λαμβάνει χώρα σαν κάτι σαν τρεμόπαιγμα που φαίνεται σαν να ανανεώνεται η εικόνα.
phanispal Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ευθύνεται η αναλογική σύνδεση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 δυστυχώς είναι joker το να σου κάτσει οθόνη που να έχει προσεγμένη αναλογική είσοδο...
SOCRATIS1000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 ΕΙναι καθολου ξεκουραστη στα ματια?Γιατι αυτη που εχω τωρα με πεθαινει.
UpToDate_ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 ΕΙναι καθολου ξεκουραστη στα ματια?Γιατι αυτη που εχω τωρα με πεθαινει. Mε τις "ζεστές" ρυθμίσεις της άρκετα εώς πολύ... δλδ χαμηλό brightness/πείραγμα χρωμάτων
phanispal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 SOCRATIS1000, σε τι επίπεδα έχεις τη φωτεινότητα;
eimaiospiros Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ευθύνεται η αναλογική σύνδεση. δυστυχώς είναι joker το να σου κάτσει οθόνη που να έχει προσεγμένη αναλογική είσοδο... Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ελπίζω να μην εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο με καλώδιο DVI.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.