giorgos147 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 ίδιο revision και οι 2? Ναι, δυστυχώς. Τα έχω κοιτάξει όλα αυτά. Έκανα μέχρι και επανεγκατάσταση των οδηγών της κάρτας μου. Άκυρο: Οι οθόνες πίσω γράφουν Rev. Α02. Πήρε χθες το μάτι μου όμως πάνω στα εγχειρίδια οδηγιών χρήσης ότι έγραφαν Rev. Α01. Τι παίζει; Βαριούνται να αλλάξουν έναν αριθμό πριν να τα τυπώσουν ή τους ξώμειναν;
phanispal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μήπως έχουν κολλήσει το Α02 πάνω απ' το Α01 ή κάτι τέτοιο; Αν και ξαναλέω δε μου φαίνεται παράξενο όλο αυτό, ίσα-ίσα που έχει αναφερθεί αρκετές φορές εδώ μέσα. Μόνο με hardware calibration παίζει να φέρεις 2 monitors (σχεδόν) ακριβώς στα ίδια.
giorgos147 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Τι να πω ρε σεις. Και να έχουν αλλάξει τα αυτοκόλλητα, είναι απλά μια υπόθεση. Λέτε να επικοινωνήσω με msystems; Αλλά και πάλι, τι θα μου πουν; Θα μου πουν ότι ή δε τρέχει τίποτα ή να μιλήσω με αντιπροσωπεία και η αντιπροσωπεία άντε να μου το αλλάξει με μεταχειρισμένο/επισκευασμένο, κάτι που δε θέλω.
phanispal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δε γίνεται να κάνεις κάτι. Κανείς και πουθενά δε σου λέει ότι αν πάρεις >1 ίδια μοντέλα θα δείχνουν ακριβώς το ίδιο. Και δε νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Βασικά και μόνο που τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να μας απασχολούν (τους απλούς χρήστες) τέτοια θέματα, προσωπικά το βρίσκω θετικό, τουλάχιστον συγκριτικά με παλιότερα που δε μας απασχολούσε σχεδόν τίποτα.
giorgos147 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Ενιγουει. Να'σαι καλά Φάνη. Όλα μια συνήθεια είναι.
phanispal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Η αλήθεια είναι ότι μουφάρει το σκηνικό, αλλά συνήθως αυτοί που έχουν 2 monitors τα έχουν για διαφορετικές δουλειές, π.χ. στο ένα δουλεύουν με κώδικα, οπότε δε γίνονται αντιληπτές οι διαφορές. Αυτοί που έχουν 3 ασχολούνται με gaming, όπου κι εκεί είναι κάπως πιο δύσκολα αντιληπτές οι διαφορές, εξάλλου αλλάζει κι η γωνία, που ακόμα και στα IPS αυτό έχει κόστος (στην αντίθεση για παράδειγμα), απλά ελάχιστο σε σχέση με τα ΤΝ.
giorgos147 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Η αλήθεια είναι ότι μουφάρει το σκηνικό, αλλά συνήθως αυτοί που έχουν 2 monitors τα έχουν για διαφορετικές δουλειές, π.χ. στο ένα δουλεύουν με κώδικα, οπότε δε γίνονται αντιληπτές οι διαφορές. Αυτοί που έχουν 3 ασχολούνται με gaming, όπου κι εκεί είναι κάπως πιο δύσκολα αντιληπτές οι διαφορές, εξάλλου αλλάζει κι η γωνία, που ακόμα και στα IPS αυτό έχει κόστος (στην αντίθεση για παράδειγμα), απλά ελάχιστο σε σχέση με τα ΤΝ. Ακριβώς. Βασικά το δεύτερο ούτως ή άλλως δε με ενδιαφέρει, διότι τρία monitors δεν έχω. Ο πρώτος λόγος που επέλεξα dual monitors, είναι ακριβώς ο πρώτος, γιατί με το ένα μια ζωή κουραζόμουν να γράφω και να τεστάρω ταυτόχρονα, κάτι που μου έπαιρνε χρόνια. (Ξέρεις, ελαχιστοποίηση συνέχεια, και ξανά άνοιγμα τον παραθύρων). Οπότε, βάσει όλων αυτών, θα το συνηθίσω γιατί ευτυχώς δε με ενόχλησε πολύ το γεγονός.
NaGR Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 να ρυθμίσεις το χρώμα ώστε να μην είναι τόσο μεγάλη η διαφορά. εγώ που είχα τρεις (τις Samsung ΤΝ οθόνες) δεν είχαν το ίδιο χρώμα,και φυσικά μέσα απο τις ρυθμίσεις το έφερε πάρα πολύ κοντά (με ανθρώπινα μάτια ήταν ίδια τα χρώματα) κατέβασε μια εικόνα calibration και βάλτη ταυτόχρονα και στις δύο οθόνες και κάνε τις ρυθμίσεις σου ώστε να έρθουν στα ίδια.
giorgos147 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 κατέβασε μια εικόνα calibration Δηλαδίς; Ένιγουει. Χαμήλωσα το Contrast/Brighness στη μία και τα σήκωσα στην άλλη και πλέον τα χρώματα ψιλοείναι ίδια.
NaGR Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 γράψε "color calibration" στο google. θα σου βγάλει μπόλικες. διάλεξε μια όποια σου αρέσει. εάν δεν έχεις ασχοληθεί διάβασε και κανένα site. δεν είναι κάτι τρομερό, απλά θέλει λίγο διάβασμα για να καταλάβεις πως δουλεύει. ιδανικά θα ήταν να έχεις μια τυπωμένη calibrated κάρτα αλλά εσύ θέλεις απλά τα δύο δικά σου μόνιτορ να δείχνουν ίδια. οπότε αρκεί να τα ρυθμισεις το ένα σχετικά με το άλλο.
Tompgr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Εγώ ειμαι ευχαριστημένος με την δικιά μου, αλλά σκεφτομαι να την πάω σε κανά φωτογράφο να μου κάνει calibration (μιας και έχει την συσκευή). Γιατί δεν κάνεις και συ το ίδιο?
giorgos147 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Εγώ ειμαι ευχαριστημένος με την δικιά μου, αλλά σκεφτομαι να την πάω σε κανά φωτογράφο να μου κάνει calibration (μιας και έχει την συσκευή). Γιατί δεν κάνεις και συ το ίδιο? Ε, δεν είναι και εύκολο να κουβαλάω δύο οθόνες. Βέβαια, έχω γνωστό όπου ο πατέρας του είναι φωτογράφος. Ευχαριστώ για την ιδέα!
Ntinaras Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δε γίνεται να κάνεις κάτι. Κανείς και πουθενά δε σου λέει ότι αν πάρεις >1 ίδια μοντέλα θα δείχνουν ακριβώς το ίδιο. Και δε νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Βασικά και μόνο που τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να μας απασχολούν (τους απλούς χρήστες) τέτοια θέματα, προσωπικά το βρίσκω θετικό, τουλάχιστον συγκριτικά με παλιότερα που δε μας απασχολούσε σχεδόν τίποτα. εμ γιναμε ψειρες ξαφνικα... απο κει που ειχαμε ΤΝ και μας φαινονταν γαματες παρολο που ηταν και μουφιες και ακαλιμπραριστες,τωρα ψαχνουμε την ψειρα στο κωλο της μαιμους,για να δουμε γιατι το πιξελ με συντεταγμενες 1303Χ562 εχει 2% μεγαλυτερη φωτεινοτητα στο μπλε απο τα αλλα.
phanispal Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Όταν πληρώνεις για κάτι δε μου φαίνεται παράλογο να έχεις απαιτήσεις, ούτε είναι κακό να μαθαίνεις πράγματα.
Ntinaras Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 μα δε το πα για κακο,απλα σε λιγο καιρο να δεις που θα μας φαινεται χαλια to ips και θα ψαχνομαστε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.