Προς το περιεχόμενο

Dell U2311H - να την πάρω;

otommod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δηλαδή να περιμένω για dell αφού άμα έχει LED Backlit που το βλέπω ως θετικό και καλύτερο support (από ότι ακούω από εδώ) ---------->dell

πόσο μηνών έχεις κάποια πληροφορία?

• Απαντ. 476
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Dell δεν είναι σίγουρα πάντως.

Σκέψου ότι αν έχεις πρόβλημα με τη Dell σου, απευθύνεσαι κατευθείαν στην αντιπροσωπεία (και όχι στο μαγαζί απ' όπου την πήρες) και την άλλη μέρα έχει έρθει άτομο της αντιπροσωπείας με τη νέα οθόνη χωρίς να ρωτήσει πολλά-πολλά και παίρνει την παλιά, εκτός κι αν δεν έχεις προλάβει να τη συσκευάσεις, οπότε και στην αφήνει μέχρι να ξαναπεράσει :Ρ (συμφορουμίτης είχε στο σπίτι του τρεις (3) U2711 μέχρι να του πάρουν τις πρώτες δύο να φανταστείς :Ρ)

Βέβαια σου φέρνει refurbished και όχι καινούρια, αλλά αυτό αποτελεί κοινή πολιτική όλων των εταιρειών.

Αν και κάποιοι λένε ότι αν ζητήσεις αντικατάσταση εντός 7-14 ημερών από την ημερομηνία αγοράς, σου φέρνουν ολοκαίνουρια, αλλά δε μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Δημοσ.

Ναι όντως, τόσο η U2311H όσο και άλλα μοντέλα της σειράς έξω είναι έως και αρκετά ακριβότερα, κάτι που παραξενεύει πολύ κόσμο.

Τώρα επειδή είσαι επαρχία, φαντάζομαι πως σε περίπτωση που ζητήσεις αντικατάσταση (μακάρι να μην) ίσως ν' αργήσει λίγο περισσότερο να 'ρθει άνθρωπος της Dell, αλλά ίσως και όχι.

Δημοσ.

πάω για dell καθώς μένω επαρχία και με ενδιαφέρει το support και από μια έρευνα σε άλλο φορουμ(http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=209390) κατάλαβα ότι η dell είναι καλύτερη και <<πανάκριβη>> στο εξωτερικό....!!!σε ευχαριστω και πάλι

Χωρίς να θέλω να επηρεάσω, αλλά και εγώ μένω επαρχία (Πάτρα) και προτίμησα Dell. Πήγα στο πλαίσιο και είδα την LG με IPS και μια άλλη την E2441V. Την μέρα που πήγα να την δώ έτυχε να είναι και ο αδερφός μου μαζί, με την μια σταμπάραμε την LG με το IPS μεγάλη διαφορά στα χρώματα, αν και δεν την επέλεξα γι'αυτο τον λόγο.

Γιατί πείρα την Dell;

1) Ποιότητα κατασκευής. (έχω εμπειρία από γνωστό και πάντα "ζήλευα" την οθόνη του, την έχει 3-4 χρόνια δεν έχει πάθει τίποτα) Η LG δεν με ενθουσίασε και τόσο, άποψη μου!!!

2) Βάση με κόλπα!

3) Σκεφτόμουν να περιμένω το καινούργιο μοντέλο αλλά πόσο θα κοστίζει και πότε θα έρθει Ελλάδα;

4) Displayport (αν και δεν μου έχει δουλέψει ακόμη, μάλλον λόγο ασυμβατότητας καλωδίου και αντάπτορα από αύριο θα δοκιμάσω κάτι με ένα φίλο) είναι ένα εξτρά βύσμα όπως και να έχει η LG έχει μόνο δύο (αναλογικό VGA / ψηφιακό DVI).

5) Φωτεινότητα (γενικά η τεχνολογία LED πάει στις περισσότερες οθόνες μέχρι 250 μονάδες αυτή έχει 300).

6) USB Hub γλίτωσα δέκα ευρώ :-D ...

Ρίσκα που παίρνεις αγοράζοντας την οθόνη:

1)Bleeding (έχουν και οι LED εκτός αν πας πολύ ψηλά), Tiniting και glowing

2)Να ξενερώσεις με το 16:9 (έπαθα μια φρίκη αλλά συνήθισα πλέον)

3) .... Κάτι που ίσως ξέχασα :-)

Είναι μια αρκετά καλή (όχι τέλεια) επιλογή σαν οθόνη, ξεφεύγει των τετριμμένων και γενικότερα είναι για εφαρμογές γραφείου.

Dell Vs LG στα χαρτιά,

1)Τα 2ms στην ταχύτητα του πάνελ

2)Το ηχείο.

(αδιάφορα για μένα, ελπίζω να μην το μετανιώσω στο μέλλον)

Ελπίζω να σε βοήθησα και όχι να σε μπέρδεψα.

Δες κάνα βίντεο στο youtube.

Δημοσ.

Εδώ ν' αναφέρω ότι:

1. Bleeding και tinting παρουσιάζει λίγο-πολύ γενικά η LCD τεχνολογία.

2. Το DisplayPort θα «φορεθεί» πολύ στο μέλλον.

3. Σαφώς και δεν είναι η τέλεια οθόνη, σαφώς και έχει μειονεκτήματα (όπως έχουν και monitors όπως η U2711 των ~650€), αλλά για ~200€ δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να ζητάει περισσότερα, από τότε που βγήκε στην αγορά μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Δημοσ.

Κολπάκια που βρήκα στο νετ:

Οδηγίες :

Link 1

1) Turn off the monitor, hold down the 1st and 2nd monitor buttons (i.e. top two) and turn the monitor on. When the screen is on, release the two buttons and press the top button, you'll get a blue factory menu. To exit from the menu just turn the monitor off and on again.

Ουσιαστικά προβάλει τις ρυθμίσεις χωρίς το UI. Καλό είναι να μην το πειράξετε!

2) You can also see how long the backlight has been on by turning off the monitor, press and hold the 1st and 3rd monitor buttons, turn the monitor on and then releasing the buttons you were holding down. Again, to exit from that menu, just turn the monitor off and on again.

Link 2

Κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα 1 + 4 για 4 δευτερόλεπτα , μπαίνετε στο διαγνωστικό μενού,

και πατώντας το πλήκτρο 4 εναλλάσσονται οι διαγνωστικές βαθμίδες .

Μετά από αρκετές επαναλήψεις βγαίνει από το διαγνωστικό.

Δημοσ.

τα προβλήματα της dell bleeding και tinting που από ότι κατάλαβα φαίνονται στο μαύρο και από τρελή γωνία και αν υπάρχει πρόβλημα σε μεγαλύτερο βαθμό το service λογικά το καλύπτει...?

Δημοσ.

Λογικά όχι, επειδή είναι κοινό χαρακτηριστικό των IPS.

Τώρα για το backlight bleeding, αν είναι εμφανέστατο και σε μεγάλο βαθμό, μπορεί και να στην αλλάξουν.

Δημοσ.

σκεφτομαι να παρω τη συγκεκριμενη οθονη για χρηση Gaming κυριως ομως, μηπως θα απογοητευθω κ τα χρωματα δεν θα ειναι τοσο "πλουσια" η να χω ghosting λογω του υψηλου Ms?

η αληθεια ειναι βεβαια πως η παλια μου sony ειχε 12ms και παλι δεν μπορω να πω πως ειχα προβλημα..απλα το λεω επειδη ειναι αλλης τεχνολογιας πανελ μηπως το 8ms που εχει ειναι παρα πολυ?

ευχαριστω

Δημοσ.

σκεφτομαι να παρω τη συγκεκριμενη οθονη για χρηση Gaming κυριως ομως, μηπως θα απογοητευθω κ τα χρωματα δεν θα ειναι τοσο "πλουσια" η να χω ghosting λογω του υψηλου Ms?

η αληθεια ειναι βεβαια πως η παλια μου sony ειχε 12ms και παλι δεν μπορω να πω πως ειχα προβλημα..απλα το λεω επειδη ειναι αλλης τεχνολογιας πανελ μηπως το 8ms που εχει ειναι παρα πολυ?ευχαριστω

Η απαντηση στην ερωτηση σου,εχει χιλιοειπωθει σε αυτο το νημα.Δεν υπαρχει προβλημα στο gaming με το response της εχουν πει ολοι οσοι την εχουν.Η διαφορετικη τεχνολογια panel ειναι υπερ ,οχι κατα.Βασικα αυτα με το response times ,οπως και εσυ ο ιδιος ειπες που δεν ειχες προβλημα,ειναι ψιλομουφες,για marketing.Εχω δει δεκαδες TFT μονιτορ,οταν ηταν καλης ποιοτητας δεν υπηρχε προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...