Προς το περιεχόμενο

Gnome 3 Επίσημη σελίδα

EyeofOne

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

παντως 2-3 μέρες που δοκιμάζω fedora 15 (alpha) με gnome 3 έχει αρχίσει να μου αρέσει και είναι απίστευτα ελαφρύ... δεν το περίμενα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιές διανομές θα έρθουν με το gnome 3 στις νέες τους εκδόσεις? Για να το τρέξεις θα χρειάζεται οπωσδήποτε να το υποστηρίζει και η κάρτα γραφικών σου αρά το ξεχνάμε στα netbook? Και τέλος με το compiz τι γίνετε με το gnome3 συνεργάζεται?

Ποιές διανομές θα έρθουν με το gnome 3 στις νέες τους εκδόσεις?

εννοείς ως default περιβάλλον; λογικά αρκετές απ'τις "μεγάλες".

διαθέσιμο για εγκατάσταση θα το έχουν όλες σύντομα.

Για να το τρέξεις θα χρειάζεται οπωσδήποτε να το υποστηρίζει και η κάρτα γραφικών σου αρά το ξεχνάμε στα netbook?

τα περισσότερα netbook υποστηρίζουν επιτάχυνση υλικού.

Υπάρχει fallback interface για τα υπόλοιπα μηχανήματα.

Και τέλος με το compiz τι γίνετε με το gnome3 συνεργάζεται?

όχι

περισσότερα εδώ: http://live.gnome.org/GNOME3Myths

Χρησιμοποιείς τo Gnome 3 χωρίς το gnome-shell που μοιάζει αρκετά με τις παλαιότερες εκδόσεις, είναι τόσο απλό! Έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποιον διαχειριστή παραθύρων θες, πχ metacity ή compiz.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το δοκίμασα πριν λίγο με το opensuse live cd.

εμένα μ'άρεσε. :-D

+:

• είναι κομψό.
    π.χ. οι καμπύλες στις άκρες του panel όπου "κουμπώνει" το μεγιστοποιημένο παράθυρο.

• ο κέρσορας στην πάνω γωνία και το win(super) πλήκτρο ανοιγοκλείνουν τα activities.
    Συνηθίζεται εύκολα και πράγματι φαίνεται ταχύτερος τρόπος για να ανοίξεις μια εφαρμογή.
    (σαν το dmenu ή το gnome do)

• οι επιφάνειες εργασίας on demand μ'άρεσαν επίσης πολύ.

• η απουσία εικονιδίων απ'την επιφάνεια εργασίας (είδα και το elementary υιοθέτησε την ιδέα )
    = ωραίος "εξαναγκασμός" σε καθαρό desktop.

• η απουσία minimize/maximize κουμπιών επίσης μ'άρεσε
    = λιγότερη διάσπαση της προσοχής του χρήστη,
    με άπειρες επιφάνειες εργασίας και στοιχειώδες tiling των παραθύρων γίνεται πιο κομψά η ίδια δουλειά.

-:

• δεν βρήκα τρόπο να ανοίγω γρήγορα νέο instance μιας εφαρμογής που είναι ήδη ανοιχτή.
    [edit] τελικά είναι απλό: δεξί κλικ στο εικονίδιο > άνοιγμα σε νέο παράθυρο
  • (σε λάπτοπ) στο μενού δεν βρήκα προφανή επιλογή για σβήσιμο οπότε έκανα logout πρώτα και μετά σβήσιμο.

διάβασα αργότερα ότι πρέπει να πατήσουμε Alt για να μετατραπεί το suspend σε poweroff.

Λογικά -τώρα που θα αρχίσει να το χρησιμοποιεί περισσότερος κόσμος- θα διορθώνονται τέτοια μικροπροβλήματα.

Επεξ/σία από twiner

[*]η απουσία εικονιδίων απ'την επιφάνεια εργασίας (είδα και το elementary υιοθέτησε την ιδέα )

= ωραίος "εξαναγκασμός" σε καθαρό desktop.

που να δείς τι ετοιμάζουμε στην επόμενη έκδοση. ;)

Χρησιμοποιείς τo Gnome 3 χωρίς το gnome-shell που μοιάζει αρκετά με τις παλαιότερες εκδόσεις, είναι τόσο απλό! Έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποιον διαχειριστή παραθύρων θες, πχ metacity ή compiz.

Να σαι καλα ησυχασα! :rolleyes:

που να δείς τι ετοιμάζουμε στην επόμενη έκδοση. ;)

Εγω προσωπικα εξω εχω μονο τον καδο, αλα ο καθε "εξαναγκασμος" απο μονος του ειναι κακος :mad:

Προσωπικά ούτε μου άρεσε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, το gnome ούτε το δούλεψα ποτέ σαν βασικό μου de. Πάντα ήμουν χρήστης kde στους "δυνατούς" μου υπολογιστές και στους άλλους ελαφρών wm.

Θυμάμαι όμως πολύ καλά πως όταν βγήκε η έκδοση 4 του kde, αντίστοιχη περίπτωση με την τωρινή στο gnome, όλοι είχαν τρέξει να το καταδικάσουν. Η πραγματικότητα είναι όμως πως αυτές οι εκδόσεις είναι δοκιμαστικές εκδόσεις που απλά βαπτίστηκαν σταθερές. Πχ αυτή τη στιγμή το gnome-shell -και όχι το gnome 3- δεν έχει καμία δυνατότητα παραμετροποίησης και τα νέα στοιχεία που έχει προσθέσει δεν είναι ακόμα χρηστικά καθώς δεν είναι πλήρη και ευέλικτα. Όποιος θυμάται το KDE 4.0 θα δει πως αυτά τα σχόλια θα μπορούσαν να είναι εκείνης της εποχής.

Αυτή τη στιγμή το gnome-shell δεν κάνει για όποιον θέλει να κάνει τη δουλειά του. Αυτός άλλο ένα δυο χρόνια θα μείνει με το gnome2 ή με το gnome3 χωρίς gnome-shell.

Η πληρότητα θα έρθει με τον καιρό όπως ακριβώς ήρθε και στο KDE, και τότε θα φύγει και ο εξαναγκασμός σε ένα μοτίβο χρήσης και τότε μόνο θα μπορέσουμε να κρίνουμε το gnome-shell.

Εγω προσωπικα εξω εχω μονο τον καδο, αλα ο καθε "εξαναγκασμος" απο μονος του ειναι κακος :mad:

όταν έχεις να κάνεις με διανομή χρήστη πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις, δεν μπορείς σε νεόφερτο χρήστη linux να δίνεις πολλές επιλογές. τώρα το πώς αποφασίζεται κάθε κίνηση/επιλογή είναι εντελός δημοκρατική διαδικασία και γίνεται στο irc κανάλι του elementary. εξάλλου οι γνώστες του αντικειμένου μπορούν να ανοίξουν τον gconf-editor και να ξε-τικάρουν το '/apps/panel/global/locked_down' για να ενεργοποιήσουν τις ρυθμίσεις του gnome panel και να τικάρουν το '/apps/nautilus/preferences/show_desktop' για να ενεργοποιηθεί το desktop. περισσότερα εδώ: http://downloads.elementaryos.org/Jupiter-Customization-Guide.pdf, επίσης ετοιμάζουμε νέο web site με φοβερό documentation. stay tuned. ^_^

όταν έχεις να κάνεις με διανομή χρήστη πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις, δεν μπορείς σε νεόφερτο χρήστη linux να δίνεις πολλές επιλογές.

Αυτο παλι ποιος το λεει?

Ειναι βεβαιο οτι ο καινουργιος χρηστης θα αξιολογισει και θα εκτιμισει τις πολλες επιλογες, εναντι καποιου αλλου.

Κοψε απο τον firefox τα προσθετα και ελα να μου πεις μετα..η πηγαινε σε μαγαζι να αγορασεις μακαρονια, και να χει μια μαρκα

μονο,θα ξαναπας?

τώρα το πώς αποφασίζεται κάθε κίνηση/επιλογή είναι εντελός δημοκρατική διαδικασία και γίνεται στο irc κανάλι του elementary.

Εδω τωρα φεξε μου και γλυστρισα, βλεπεις ολοι οι gnomοχρηστες πανω απο το irc καθονται ολη μερα σαν τη πιτσιρικαρια.

Αυτο που θα περιμενα απο ενα project σαν το GNOME ηταν να το ανακοινωσει με μεγαλα γραμματα στην κεντρικη του σελιδα και να γινει μια ψηφοφορια.

Η στην τελικη να μου δινει πολλες επιλογες για το τι θα εγκαταστησω και να αποφασιζω τι και πως, χωρις να γεμιζω τον δισκο μου με σαβουροπακετα που κανουν το pc μου κουδουνιστρα!

Τελος παντων θα δουμε :rolleyes:

Καλη επιτυχια σε οτι κανετε!!!

στο συγκεκριμένο irc channel είναι μόνο developers. απο την άλλη όσον αφορά τα settings δεν εννοώ να μην υπάρχουν σαν επιλογή, αυτό που θέλω να πώ είναι οτι πρέπει τα default settings να είναι σεταρισμένα έτσι ώστε να καλύπτουν κάτι συγκεκριμένο και υπάρχουν λόγοι που το κάθετι γίνεται όπως γίνεται στο elementary, συζητιέται για 'preferences panel' ώστε να είναι όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις μαζεμένες κάπου ακόμα και για extra ίσως εφαρμογές. απο την άλλη όσοι το θεωρούν περίεργο και κλειστό έχουν την 'επιλογή' να μην το χρησιμοποιήσουν. :)

edit: να προσθέσω οτι έχουν αφαιρεθεί πολλά πακέτα απο το ubuntu για εξοικονόμηση χώρου. στο δέυτερο που αναφέρεις για το τι θα μπεί στον υπολογιστή κ.τ.λ. είναι κάτι το οποίο λίγοι μπορούν να το κατανοήσουν. σε κατανοώ απόλυτα, ήμουν χρόνια arch linux χρήστης και η ελευθερία της επιλογής είναι δώρον-άδωρον, αλλά πιστέυω καταλαβαίνεις τι προσπαθούμε να κάνουμε με το elementary.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...