Προς το περιεχόμενο

Μητρική sAM3 + CPU

UpToDate_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1)Αυτή εδω υποστηρίζει και SATA3 & USB 3.0.Αυτη εδω μόνο SATA3. Οπότε πας στην πρώτη ;)

2)Σε αυτό το θέμα νομίζω ότι μετά θα πρέπει να το στείλεις στην asus και θα έχεις κανονικά την εγγύηση

3)Αν πληρώσεις με κάρτα η με κατάθεση

4)Από όσο έχω ψάξει ναι είναι η καλύτερη επιλογή

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν ψιλοκατέληξα...

Μητρική: http://www.skroutz.gr/s/260898/Asus-M4A89GTD-PRO.html στην PRO.

Επεξεργαστής: http://www.skroutz.gr/s/76118/AMD-Phenom-II-X4-955-Black-Edition-Box.html

Ερώτηση 1η: Η μητρική υποστηρίζει SATA3 & USB 3.0? Άλλα λένε εκεί.. άλλα αλλού..

Η συγκεκριμένη μητρική βγαίνει σε 2 εκδόσεις με USB 3.0 και χωρίς USB 3.0 http://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=Asus+M4A89GTD

Δημοσ.

Να σαι καλά Ραφαήλ..

Άρα παίρνω Phenom II x4 955 BE + ASUS M4A89GTD PRO/USB3 από το ίδιο μαγαζί ..( Θα τους ρίξω και τηλεφωνάκι για την κατάθεση από λογαριασμό ;) )

Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές για CPU και mobo που μπορώ να κάνω στα 260 ευρώ;

(Γαμώ το σκατί χρώμα της asus...)

Μια ακόμη ερώτηση εκτός των παραπάνω.. με την Hyper 212 plus σε push and pull θα έχω προβληματάκια με τις ψύχτρες της mobo;

+ Πόσα ghz περίπου θα πιάσω όταν την ανεβάσω; :D

Δημοσ.

Όποιος μπορεί απαντάει και στα απο πάνω :-D

ASUS M4A89GTD PRO/USB3 VS GIGABYTE GA-890GPA-UD3H

Σε αυτές τις 2 έχω καταλήξει και δεν ξέρω που να πάω..

Πιο καινούρια; Καλύτερη ποιότητα κατασκευής; Καλύτερες θερμοκρασίες/ocing;

Υπενθυμίζω το σύστημα θα αποτελείται από:

CPU: Phenom IIx4 955 BE

CPU Cooler: Hyper 212 plus(θα υπάρχει θέμα και με τις 2 μητρικές σε push n' pull λόγω των ψηκτρών; ) (υπάρχει)

Mobo: ASUS M4A89GTD PRO/USB3 ή GIGABYTE GA-890GPA-UD3H

Ram: Corsair XMS 4GB DDR3-1600 (υπάρχει)

Psu: Enermax 425 (υπάρχει)

Vga: 6850 OC Edition (υπάρχει)

Δημοσ.

Πες ΌΧΙ στη συγκεκριμένη Asus...

Eίναι από τις λίγες ελάχιστες μητρικές που το "καλό" PCIe (x16) είναι αυτό που βρίσκεται στο κέντρο (το μπλε) και όχι το άσπρο που βρίσκεται κοντά στον επεξεργαστή. Οπότε ΑΝ θελήσεις να βάλεις καμία κάρτα με μεγάλη ψήκτρα και έχεις κάνα στριμώκωλο κουτί = τον πούλο.

Αν θες μία πραγματικά γρήγορη μητρική με λίγα λεφτά, λογικές καταναλώσεις, κτλ κτλ κτλ προτίμησε το αστεράκι με το όνομα Asus M4A87TD Evo και δες τι κάνει σε gaming πχ ανάμεσα σε άλλα ακριβοπληρωμένα μεγαθήρια... Έχει και USB3... :rolleyes:

Μπορείς να τη βρεις στο pc1 με μάλλον λίγα λεφτουδάκια και χωρίς ταχυδρομικά.

Δημοσ.

Μάλιστα.. η 6850 που έχω είναι αυτή και είναι αρκετά μέγαλη.. ένα εκατοστό μικρότερη απο 5850 απ' ότι θυμάμαι.. κοίταξε δεν με πειράζει το να έχω ένα καρέ λιγότερο σε κάθε παιχνίδι.. αυτά που με ενδιαφέρουν είναι να είμαι uptodate(το nick φταίει :P ) με κάποιο τελευταίο chipset.. να κλοκάρει καλά και να έχει μια αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής

Γενικά η όλη φάση με cpu και mobo να είναι λίγο future proof..

Δημοσ.

Δεν εννοώ μεγάλη ψήκτρα σε μήκος αλλά σε πάχος, αν πιάνει δλδ 3 slots, έχεις ζήτημα με την 88άρα (έχει συμβεί, δε το βγάζω από το κεφάλι μου)...

Από κει πέρα, τι futureproof να είσαι όταν κυκλοφορούν ήδη Sandy Bridge από Intel και πάμε και για Bulldozer από AMD? Είτε φετινή είτε περσινή είτε προπέρσινη μητρική πάρεις, όλα χρέπια είναι σε σύγκριση με τις νέες πλατφόρμες.

Τώρα, αν εννοείς uptodate να διαθέτεις USB3, κάτσε πρώτα να βγούνε αρκετές συσκευές, να δούμε τι ψάρια πιάνουν σε ταχύτητες in real life και μετά αποφασίσεις αν αξίζει τόσο τρελά να αντιγράφεις ένα μεγάλο αρχείο σε 49" με USB3 αντί σε 60" με USB2 (σχεδόν τυχαία τα νούμερα...).

Δημοσ.

Πες ΌΧΙ στη συγκεκριμένη Asus...

Eίναι από τις λίγες ελάχιστες μητρικές που το "καλό" PCIe (x16) είναι αυτό που βρίσκεται στο κέντρο (το μπλε) και όχι το άσπρο που βρίσκεται κοντά στον επεξεργαστή. Οπότε ΑΝ θελήσεις να βάλεις καμία κάρτα με μεγάλη ψήκτρα και έχεις κάνα στριμώκωλο κουτί = τον πούλο.

Αν θες μία πραγματικά γρήγορη μητρική με λίγα λεφτά, λογικές καταναλώσεις, κτλ κτλ κτλ προτίμησε το αστεράκι με το όνομα Asus M4A87TD Evo και δες τι κάνει σε gaming πχ ανάμεσα σε άλλα ακριβοπληρωμένα μεγαθήρια... Έχει και USB3... :rolleyes:

Μπορείς να τη βρεις στο pc1 με μάλλον λίγα λεφτουδάκια και χωρίς ταχυδρομικά.

Είσαι σίγουρος για την PCIe θύρα που λες ;

Δημοσ.

Είμαι, Ρaφαήλ... Και μάλιστα για να δουλέψει σε single mode η κάρτα πρέπει στο πρώτο PCIe να μπει μία "VGA-Switch-Card", τεχνική που θυμήζει περασμένες εποχές...

Επιπλέον, εκτός του θέματος με τη μεγάλη ψήκτρα, κατά περίπτωση σκεπάζονται/αποκλειονται και κάποια SATA-ports.

Δημοσ.

Λοιπόν .. απλά έλεγα να διαθέσω απο τα 320 που θα έχω σε λίγες μέρες στην άκρη 250-260.. αν είναι για σοβαρή αναβάθμιση μπορεί και να τα ξοδέψω όλα.. απλά να πάρω ότι καλύτερο μπορώ με αυτα τα χρήματα... μην πάνε και στράφι ..

Από sandy bridge πόσα θα πρέπει να διαθέσω;

Από bulldozer?(πότε βγαίνει; )

Edit: Βασικά τα 45 θα πάνε σε κουτί.

Όποτε τα 320+35 που έχω στην άκρη και δεν τα είχα βάλει στο budget μας κάνουν 355 ευρώ.

355-45= 310€. Με τα 310 μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο από την σύνθεση των 260;

Edit no2: Αυτόν http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=e785516f-ef57-498e-9a20-c4ce771b6067 vs 955 BE?

Δημοσ.

Κοιτούσα μόλις και ένα review του i5 2500k και βλέπω ότι είναι αρκετά πάνω στα παιχνίδια..

Βέβαια 210 ο cpu + 120 μια καλή μητρική 1155.. μούφα και χωρίς ψήκτρες μου φαίνεται κάπως.. ειδικά για oc(ενώ βλέπω την gigabyte τουμπανάκι και οπτικά και ποιοτικά).. .. + ότι δεν θα μου μείνουν για το κουτί..

Επίσης με την 6850.. και οι 2 επεξεργαστές δεν θα έχουν πάνω κάτω την ίδια απόδοση αφού δεν είναι και κάνα θηρίο η 6850? Και ας την ανεβάσω στα ρολόγια της 6870... Επίσης αν πάω σε 1075Τ ΒΕ θα τον ανεβάσω όσο πιο πολύ μπορώ.. 3.8-4ghz .. δεν ξέρω τι να κάνω :P

Δημοσ.

:lol: :lol:

Τα έχεις χάσει δεν ξέρεις τη να επιλέξεις .

Σκέψου ότι ο i5 2500k είναι ποιο καινούρια αρχιτεκτονική σου δίνει καλύτερες επιδόσεις και κλοκαρει πάρα πολύ καλά.

Το σκέφτεσαι σοβαρά για τον 955;

Δημοσ.

Όχι για τον 955.

Για τον x6 1075T σκέφτομαι.

Μου την σπάει πολύ που οι μητρικές για 1155 είναι τόσο μούφα..

(η hyper 212 plus θα μπαίνει σε 1155;)

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι αυτοί που έχουν x6 θα τους κρατήσουν για αρκετά χρονιά είναι καλη σε όλα από παιχνίδια μέχρι και επεξεργασία video εικόνας .Για μένα αν μπορείς πάνε .Εντάξει δεν της λες και τέλειος μουφα.

Από ότι λένε στο site και μπαίνει

Δημοσ.

θελω να ρωτησω κατι τα παιδια τον rafail και τον πανο κυριως.

οσο καλοι και να 'ναι οι AMd των 140--200ε για τωρα και για αρκετο καιρο.

δεν ειναι αμαρτια να χαλασεις τωρα λεφτα για AMD?

σε καμια δεκαρια μερες ερχεται ο i3 2xxx ,κατσε να δουμε ποσο

θα κανει γιατι κατι προπαραγγελις Αγγλια ειναι οριακα στα 100 λιράκια.

και στο anantech τους παιζουν στα ισα τους καλους ΑΜD,

Να παει καποιος σε πλατφορμα AMd λογω sAM3, με τη προοπτικη bulldozer το καταλαβαινω,

αλλα το να πας σε 945+ ΑΜD & 1055T+ και να χαλασεις τωρα 140+ ευρω δεν ειναι χαζό?

Και αν μου πεις οτι καλυτερα να σκεφτεσαι το τώρα και ασε τι θα βγει σε 2-3 μηνες παρε

ενα sandy τωρα και καθαρισες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...