Προς το περιεχόμενο

Βλέπω πολλά router εκτός από το δικό μου

A-l-e-x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είχα κάποιο πρόβλημα στο ίντερνετ (συνεχείς διακοπές του ασύρματου δικτύου) και ήρθε τεχνικός της εταιρείας να μου ελέγξει τις συνδέσεις, ρούτερ κτλ. Όλες οι συνδέσεις ήταν οκ, το ρούτερ οκ οπότε κανένα σημαντικό πρόβλημα. Μου είπε ότι η συχνότητα του ασύρματου μπορεί να είναι κάποιες φορές αδύνατη γιατί υπάρχουν πολλά ασύρματα στην περιοχή, μπερδέυονται τα κανάλια κτλ. Τελικά αυτό που μου άλλαξε ήταν το κανάλι της συχνότητας του ασύρματου ίντερνετ (έκανε 1-2 αλλαγές στο 192.168.1.1).

Στο σπίτι χρησιμοποιώ τρεις υπολογιστές που πριν έρθει ο τεχνικός συνδεόταν κανονικά με το ρούτερ. Από την ημέρα που έγινε αυτές οι μικρές αλλαγές από τον τεχνικό, ο ένας από τους τρεις υπολογιστές δεν "βλέπει" το ρούτερ ενώ οι άλλοι δύο υπολογιστές συνδέονται κανονικά. Έχω κάνει φορματ, ελέγξει τους drivers, ελέγξει ότι δεν έχω προκαθορισμένο αλλά αυτόματο IP. Το περίεργο είναι ότι πιάνω πολλά ασύρματα δίκτυα (της πολυκατοικίας ή της γειτονιάς) αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ με το δικό μου ρούτερ.

Έχω κάνει πολλές επανεκινήσεις, ανανεώσεις της αναζήτησης δικτύων, τηλέφωνα στην εταιρεία αλλά τίποτε.

Καμιά ιδέα για το τί μπορεί να συμβαίνει? Φαντάζομαι ότι το ρούτερ είναι οκ εφόσον συνδέονται οι άλλοι δύο υπολογιστές αλλά και ο τρίτος υπολογιστής πρέπει να είναι οκ εφόσον βλέπει άλλα δίκτυα εκτός από το δικό μου.

Ευχαριστώ!

Alex

Δημοσ.

Κάνε τις εξής δοκιμές:

1.Πλησίασε τον υπολογιστή στο router (ή το ανάποδο) και κάνε νεες δοκιμές

2.Κατέβασε το πρόγραμμα inSSIDer από ΕΔΩ και δες αν βρίσκει το δίκτυο σου, εστω και λίγο

3.Πλησίασε τον υπολογιστή στο router (ή το ανάποδο), κατέβασε κάποια live διανομή linux, κάνε boot απο αυτή και δες αν βρίσκει το δίκτυο.

Αν δεν βρεις δίκτυο σε καμία απο τις προηγούμενες, μπες στις ρυθμίσεις του router (με κάποιο υπολογιστή που συνδεεται με καλώδιο) και αρχισε να παίζεις με τα καναλια που εκπεμπει ο router

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Άλλαξα το κανάλι από 13 που μου το είχε βάλει ο τεχνικός στο 11 και τώρα το βλέπει ο υπολογιστής το ρούτερ. Ελπίζω αυτό να μήν φέρει πάλι πίσω το πρόβλημα με τις συνεχείς διακοπές στο ασύρματο? Έχει τελικά σχέση το κανάλι με τις διακοπές / ποιότητα του ίντερνετ?

Κατέβασα και το πρόγραμμα που μου είπες. Thanks isay.

Alex

Δημοσ.

Δοκίμασες πρώτα να πας τον υπολογιστη πιο κοντά στον router;

Αν εχεις αδύναμο σήμα ειναι σχεδόν βέβαιο οτι θα εχεις και διακοπές.

Δημοσ.

Πριν αλλάξω κανάλι, δεν μπορούσα να το βρω το ρούτερ ακόμα κι αν είχα τον υπολογιστή 3 εκατοστά από το ρούτερ. Από τότε που το άλλαξα από 13 στο 11 (κανάλι) πιάνει κανονικά κι είμαι γύρω στα τρία μέτρα μακρυά από το ρούτερ.

Αυτή την στιγμή δεν κάνει διακοπές αλλά πρέπει να το παρακολουθώ τις επόμενες 2-3 μέρες να δώ πως πάει. Τα κανάλια επιλέγονται στην τύχη ή υπάρχει ένα καλύτερο ή καταλληλότερο από τα άλλα?

Δημοσ.

Άρα δεν ήταν θέμα απόστασης (τα 3 μ) αλλά θέμα συμβατότητας της ασύρματης κάρτας δικτύου και με κάποια κανάλια.

Η επιλογή γίνεται με βάση ... τον ανταγωνισμό στην περιοχή. Αν σου παίζει το ασύρματο σε αυτό το κανάλι, μην το πειράξεις.

Δημοσ.

με το inssider μπορεις να δεις που εκμπεμπουν οι αλλοι και να βαλεις αλλο καναλι.γενικα σε δοκιμες δοκιμαζουμε συνηθως 1,6,11 .

επισης ελπιζω να μην στο κλειδωσε με wep αλλα με wpa.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...