panchociv Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Ψάχνοντας να αντικαταστήσω τους γερασμένους HDD των συστημάτων μου, μπήκα στη διαδικασία αναζήτησης για κάποιον προσιτό (αλλά αξιοπρεπή) SSD και ξεχώρισα αυτούς ... : : 1. Corsair Nova Series 64GB 2. OCZ Vertex 2 Series 60GB 3. Corsair Force Series 60GB ποιός από τους 3 νομίζετε πως είναι ο καλύτερος ? - Είναι καλύτερη περίπτωση ο 1. , εξαιτίας της ελάχιστα μεγαλύτερης χωρητικότητας, της χαμηλότερης τιμής, με το μειονέκτημα της λίγο χαμηλότερης ταχύτητας ? - Εάν δεν αξίζει ο 1. , ποιός από τους 2. & 3. είναι καλύτερος συνολικά ? - Υπάρχει κάποιος άλλος που να αξίζει της προσοχής μας και να βρίσκεται σε αντίστοιχη τιμή ? - Αξίζει τον κόπο η αγορά τους, από τη στιγμή που περιμένουμε την έλευση των "νέων" SSD ? οποιαδήποτε παρατήρηση/διόρθωση/πρόταση δεκτή, μιας και οι ssd, δεν είναι και το φόρτε μου .....
panchociv Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 vertex 2 χαλαρά Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που το λές αυτό ? Aπ'ότι φαίνεται είσαι πολύ σίγουρος, που σημαίνει πως έχεις συγκεκριμένους λόγους ! Χρήσιμη η άποψή σου, αλλά αν μπορούσες να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός, θα με βοηθούσε πολύ ... (όχι τίποτε άλλο, να μαθαίνουμε κιόλας....)
Vasilis 07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Οι επιλογές 2 & 3 είναι ίδιες αφού οι SSD φορούν ίδιο controller (SandForce). Από αυτά που έχω ακούσει η OCZ έχει καλύτερο forum για υποστήριξη. Δεν το έχω ψάξει ακόμα. Ο Nova είναι ποιό αργός και όταν με τα ίδια πάνω-κάτω χρήματα παίρνεις ταχύτερο δίσκο θα σε συμβούλευα να τον ξεχάσεις. Αν τώρα πάλι θέλεις μεγαλύτερη χωρητικότητα από 60GB τότε αναγκαστικά θα πρέπει να βρείς κάτι σε 80-90GB αλλά με SandForce. Για τις τιμές αναγκαστικά όταν βγούν νέα μοντέλα στα παλιά θα πέσουν, αλλά το ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις (στον ευατό σου), είναι όταν κυκλοφορήσει η νέα γενία SSD , κατά πόσο θα είσαι διατεθιμένος να δώσεις χρήματα για την προηγούμενη. Οι καινούργιοι φυσικά θα έχουν άλλες τιμές.
panchociv Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Ο Nova είναι ποιό αργός και όταν με τα ίδια πάνω-κάτω χρήματα παίρνεις ταχύτερο δίσκο θα σε συμβούλευα να τον ξεχάσεις. Αν τώρα πάλι θέλεις μεγαλύτερη χωρητικότητα από 60GB τότε αναγκαστικά θα πρέπει να βρείς κάτι σε 80-90GB αλλά με SandForce. Για τις τιμές αναγκαστικά όταν βγούν νέα μοντέλα στα παλιά θα πέσουν, αλλά το ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις (στον ευατό σου), είναι όταν κυκλοφορήσει η νέα γενία SSD , κατά πόσο θα είσαι διατεθιμένος να δώσεις χρήματα για την προηγούμενη. Οι καινούργιοι φυσικά θα έχουν άλλες τιμές. Άντε και τους ξεχνάμε αυτούς.... σε αμέσως μεγαλύτερη χωρητικότητα όμως δυστυχώς ο μόνος διαθέσιμος είναι ο Intel Postville 80GB X25-M ο οποίος είναι ακριβότερος και κατά τι πιο αργός......Αλήθεια αυτός έχει sandforce ? Για τις τιμές αναγκαστικά όταν βγούν νέα μοντέλα στα παλιά θα πέσουν, αλλά το ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις (στον ευατό σου), είναι όταν κυκλοφορήσει η νέα γενία SSD , κατά πόσο θα είσαι διατεθιμένος να δώσεις χρήματα για την προηγούμενη. Οι καινούργιοι φυσικά θα έχουν άλλες τιμές. Πότε αναμένεται να βγούν οι καινούργιοι? Με βάση τις προβλέψεις, θα είναι σημαντικά γρηγορότεροι και σημαντικά ακριβότεροι ? Τί γνωρίζουμε έως τώρα ?
Vasilis 07 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Άντε και τους ξεχνάμε αυτούς.... σε αμέσως μεγαλύτερη χωρητικότητα όμως δυστυχώς ο μόνος διαθέσιμος είναι ο Intel Postville 80GB X25-M ο οποίος είναι ακριβότερος και κατά τι πιο αργός......Αλήθεια αυτός έχει sandforce ? Ο Intel δείχνει πλέον την ηλικία του, και σε αυτή την τιμή δεν θα τον έπαιρνα. Είχα "δαγκώσει" την λαμαρίνα με αυτόν για κάποιο διάστημα αλλά τελικά η μοίρα το έφερε να πάρω OCZ για 1ο SSD. Αν θέλεις μεγαλύτερο από 60GB και με sandforce κοιτάς αυτούς http://www.skroutz.gr/s/296186/Corsair-Force-Series-90GB.html?from=suggest&keyphrase=Corsair+Force+Series+90GB http://www.skroutz.gr/s/272509/OCZ-Vertex-2-SATA-II-2-5-120GB.html?keyphrase=OCZ+Vertex+Series+120GB+SATA+II+2.5 http://www.skroutz.gr/s/273334/Corsair-Force-Series-120GB.html?keyphrase=Corsair+Force+Series+120 Αν είχα σκοπό να διαθέσω πάνω από 190 ευρώ για SSD θα έκανα την υπέρβαση τον 19 ευρώ και θα έπαιρνα τον 120αρη OCZ. Πότε αναμένεται να βγούν οι καινούργιοι? Με βάση τις προβλέψεις, θα είναι σημαντικά γρηγορότεροι και σημαντικά ακριβότεροι ? Τί γνωρίζουμε έως τώρα ? Για Intel G3 έχουμε μια καθυστέρηση. Ακούγεται για τέλος Φλεβάρη Αμερική, εδώ βάλε κανα μήνα να έρθει.Από επιδόσεις κανείς δεν ξέρει επίσημα. Μόνο φήμες.
panchociv Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Αν θέλεις μεγαλύτερο από 60GB και με sandforce κοιτάς αυτούς.... .......Αν είχα σκοπό να διαθέσω πάνω από 190 ευρώ για SSD θα έκανα την υπέρβαση τον 19 ευρώ και θα έπαιρνα τον 120αρη OCZ. Φυσικά και θα ήθελα έναν μεγαλύτερο SSD, αλλά δέν είχα σκοπό να δώσω περισσότερα από 150€ ...οπότε θα μείνουμε σε αντίστοιχες λύσεις. Για Intel G3 έχουμε μια καθυστέρηση. Ακούγεται για τέλος Φλεβάρη Αμερική, εδώ βάλε κανα μήνα να έρθει.Από επιδόσεις κανείς δεν ξέρει επίσημα. Μόνο φήμες. ......και οι φήμες για τί διαφορά μιλούν ? Θα είναι τέτοια η διαφορά στις επιδόσεις, που να καθιστά την τωρινή αγορά ενός SSD, άσκοπη και βιαστική ?
LouCi4er Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Φυσικά και θα ήθελα έναν μεγαλύτερο SSD, αλλά δέν είχα σκοπό να δώσω περισσότερα από 150€ ...οπότε θα μείνουμε σε αντίστοιχες λύσεις. ......και οι φήμες για τί διαφορά μιλούν ? Θα είναι τέτοια η διαφορά στις επιδόσεις, που να καθιστά την τωρινή αγορά ενός SSD, άσκοπη και βιαστική ? Ο μονος λογος για να περιμενεις τους νεους Intel ειναι η πτωση τιμης των g2,αυτων που υπαρχουν τωρα δλδ.Απο θεμα επιδοσεων θα ειναι πολυ πισω.Οι καινουργιοι Sandforce θα ειναι ταχυτατοι (500mb/sec read write) αλλα και πανακριβοι.Εγω θα σου προτεινω τον Vertex 2 λογω του οτι με την OCZ θα εχεις καλυτερη υποστηριξη (forum,firmware).Αλλιως με τον Force σε επιδοσεις ειναι ιδιοι.Τον Nova δεν αξιζει να τον παρεις διοτι ειναι στα ιδια λεφτα πλεον με τους Sandforce.Καποτε που οι 60αρηδες Sandforce ειχαν 200+ ευρω και ο Nova ειχε 130 ηταν λουκουμι.Τωρα πλεον δεν αξιζει για αγορα.Οχι οτι προκειτε να δεις διαφορες τρομερες με το ματι μεταξυ του Nova και των Sandforce αλλα για το ψυχολογικο περισσοτερο παιρνεις το ταχυτερο.
Mr.Deo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Εγώ από την άλλη είμαι μεταξύ των 2 vertex με 40gb και 60gb. Δε θέλω να δώσω 50% παραπάνω χωρίς να δω σημαντική διαφορά. Υποστηρίζουν trim αυτοί οι 2? Τον intel x25 40gb ούτε καν έτσι;
Vasilis 07 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Εγώ από την άλλη είμαι μεταξύ των 2 vertex με 40gb και 60gb. Δε θέλω να δώσω 50% παραπάνω χωρίς να δω σημαντική διαφορά. Υποστηρίζουν trim αυτοί οι 2? Τον intel x25 40gb ούτε καν έτσι; Ή χρηματική διαφορά είναι πολύ μικρή. Ο 40αρης έχει 100 και ο 60αρης 122. Ο 40αρης είναι πολύ μικρός (35GB μετά το format). Είμαι σίγουρος ότι θα το μετανιώσεις αργότερα γιατί δεν θα μπορείς να βάλεις ούτε τα βασικά.Μην ξεχνας πώς καλό είναι να αφήνουμε στους SSD 30% free space για καλύτερη απόδοση.
panchociv Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Ή χρηματική διαφορά είναι πολύ μικρή. Ο 40αρης έχει 100 και ο 60αρης 122. Ο 40αρης είναι πολύ μικρός (35GB μετά το format). Είμαι σίγουρος ότι θα το μετανιώσεις αργότερα γιατί δεν θα μπορείς να βάλεις ούτε τα βασικά.Μην ξεχνας πώς καλό είναι να αφήνουμε στους SSD 30% free space για καλύτερη απόδοση. Οπότε ουσιαστικά ένας 60άρης σου αφήνει ~35-37 GB απόλυτα εκμεταλλεύσιμα ..... Μήπως τελικά ο 60GB δεν αρκεί ....?
Vasilis 07 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Οπότε ουσιαστικά ένας 60άρης σου αφήνει ~35-37 GB απόλυτα εκμεταλλεύσιμα ..... Μήπως τελικά ο 60GB δεν αρκεί ....? Κοίτα γνώμη μου είναι ότι κάτω από 40GB δεν καλύπτεται κανένας χρήστης είτε αφορά PC εργασίας είτε αφορά home user. Αλλά από ένα μέγεθος και πάνω (90-120GB) τα θεωρώ υπεραρκετά για απλούς χρήστες. Ο 60αρης μετά το format είναι 56GB. Έκανα όλα τα tweaks και μαζί με τα προγράμματα που έχω είμαι στα 27GB. Έχω free space 29GB.
jordan23 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 ο vertex2 ήταν ο πρώτος μου ssd και η καλύτερη αναβάθμιση που έχω κάνει. έκανα ένα upadate mobo bios ,γύρισα και τον controller se AHCI, εγκατέστησα win7, έκανα τα tweaks σύμφωνα με τον οδηγό και το πρώτο bencmark μου έδωσε σωστά αποτελέσματα. έχει υποστήριξη ocz από τα φορουμ. το μοναδικό που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις αν θες να βγουν οι καινούργιοι και να πέσουν οι τιμές ωστε να πάρεις ένα 120αρι. για μένα είναι καλός σαν μέγεθος γιατί θεωρώ λίγους τους 40,60gb. θα γλυκαθείς και όλο θα θέλεις να βάλεις κανα προγραμματάκι , παιχνίδι κτλπ
panchociv Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Κοίτα γνώμη μου είναι ότι κάτω από 40GB δεν καλύπτεται κανένας χρήστης είτε αφορά PC εργασίας είτε αφορά home user. Αλλά από ένα μέγεθος και πάνω (90-120GB) τα θεωρώ υπεραρκετά για απλούς χρήστες. Ο 60αρης μετά το format είναι 56GB. Έκανα όλα τα tweaks και μαζί με τα προγράμματα που έχω είμαι στα 27GB. Έχω free space 29GB. Ο προβληματισμός μου αφορά την τοποθέτηση ενός 60GB στο WorkRig της υπογραφής μου και ανησυχώ μήπως τελικά αποδειχθεί ανεπαρκής. Φυσικά και δεν πρόκειται να εγκατασταθούν παιχνίδια, αλλά ανησυχώ μήπως δε χωράει κάν τα προγράμματα του γραφείου.... Αν θυμάμαι καλά, τελευταία φορά που κοίταξα το δεσμευμένο χώρο στο C: πρέπει να καταλάμβανε ~30GB,άρα είμαστε οριακά ! Φυσικά για το HomeRig ούτε λόγος, αφού εκεί όλο και κάποιο παιχνίδι θα εγκατασταθεί, όλο και κάποιο καινούργιο πρόγραμμα για δοκιμή, οπότε εκεί μάλλον χρειαζόμαστε περί τα 200GB (ούτε θέλω να μάθω πόσο κάνει .... ) το μοναδικό που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις αν θες να βγουν οι καινούργιοι και να πέσουν οι τιμές ωστε να πάρεις ένα 120αρι. για μένα είναι καλός σαν μέγεθος γιατί θεωρώ λίγους τους 40,60gb. θα γλυκαθείς και όλο θα θέλεις να βάλεις κανα προγραμματάκι , παιχνίδι κτλπ Αυτός είναι ο δεύτερος προβληματισμός μου...... Αν "αναγκαστώ" τώρα να αγοράσω κάποιον 60GB λόγω της τιμής του και μετά από 1 μήνα πέσει η τιμή τους στα μισά τότε κάναμε μ@λ@κί@....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.