lepros13 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα... Σε σπιτι που νοικιασαμε προσφατα το οποιο εχει αυτονομη θερμανση συμβαινει το εξης!! Ενω ο διακοπτης για το καλοριφερ ειναι στο off 2 απο τα 5 δουλευουν και αναρωτιεμαι αν εχει καποια βλαβη η αν ζεσταινονται επειδη το ανοιγουν απο τα πανω διαμερισματα (ειμαστε στο ισογειο). ????
paylidis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 μάλλον εφοσον εισαι στο ισογειο πρόκειται για την εκτόνωση των σωληνώσεων που καταληγει σε εσένα για να αποφευγθεί το υδραυλικο πληγμα. Δε πληρώνεις κατι από όσο ξερω. Just relax and enjoy the τζαμπα!
leftermann Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 πώς γίνεται όμως αυτό; Γιατί, αφού η θέρμανση είναι αυτόνομη, όταν κλείσει η ηλεκτροβάνα του είναι δυνατόν να συνεχίσει να περνάει νερό σε δύο μόνο από τα 5 σώματα; Καλού κακού, κάνε ένα τσεκ. Όταν σβήνεις την θέρμανση, ο μετρητής σου σταματάει να μετράει;
lepros13 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Φυσικα και θα χαρω το τσαμπα εφοσον ειναι τσαμπα ομως!! Μηπως ομως εχει καποιο προβλημα κ μας ερθει ο λογαριασμος στα υψη?
pournaras Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Χωρις να δεις το μετρητη, εμεις δεν μπορουμε να σου πουμε απο εδω τιποτε. Μπορει να εχει γινει λαθος στις συνδεσεις, οπως πχ στο σπιτι μου, που συνδεσαν το μποιλερ του απο κατω σπιτιου πριν την ηλεκτροβανα του, οποτε καθε φορα που αναβα εγω το δικο μου (ειτε σαν καλοριφερ, ειτε μονο σαν μποιλερ), ειχε ζεστο νερο και το απο κατω σπιτι.
koulouri Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 pournara θελω να νοικιασω το απο κατω σπιτι, στειλε πληροφοριες!! :Ρ Λοιπον αυτο που σου ειπαν τα παιδια..Στελνεις 1 φιλο κατω, το αναβεις και βλεπει αν γραφει ο μετρητης..Οταν τυχει να τα εχεις κλειστα και να ζεσταινονται τα 2 απο τα 5 πηγαινεις και βλεπεις αν γραφει και παλι ο μετρητης!! Αν δε γραφει κανεις την παπια.. Αν γραφει κανεις φασαρια :Ρ Sent from my iPhone using Insomnia.app
lepros13 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Θα πιασω τον ιδιοκτητη να το τσεκαρει μπας και πληρωνουμε τσαμπα..Αλλα κ στον μετρητη πως να το τσεκαρω?
CtrlFreak Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Αν γυρνάει τότε πληρώνεις. Αν δεν γυρνάει μην το πεις ούτε του παπά!!
paylidis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Θα πιασω τον ιδιοκτητη να το τσεκαρει μπας και πληρωνουμε τσαμπα..Αλλα κ στον μετρητη πως να το τσεκαρω? μην κανεις λακαμιες ρε. αυτο που σου λεω ειναι. η θερμανση δουλευει με ηλεκτροβάνες, όταν το αναβεις ανοιγουν οι ηλεκτροβανες και τότε αρχιζει να γραφει... ο λογος που ζεσταίνει χωρίς να το εχεις αναψει ειναι επειδη στο κυκλωμα σου εχουν βάλει την εκτόνωση που χρειάζεται για την στιγμή που κλείνουν όλοι το καλοριφέρ τους, ενώ αν εισαι πολυ κοντά στον καυστηρα μπορει τα σώματα να θερμαίνονται και εξ επαγωγής... κανε αυτο που σου ειπαν με το μετρητη.
scullyist Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Θα πιασω τον ιδιοκτητη Όπως είπαν κι άλλοι, μη τυχόν πριν δεις τι γίνεται. Στην περίπτωση που όντως γράφει και χρεώνεσαι άδικα, εννοείται του το λες. Στην περίπτωση όμως που ζεσταίνεσαι τζαμπέ, άκρα του τάφου σιωπή στον ιδιοκτήτη.
Tyxerukos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Αρχικά καλησπέρα σε όλους. Λοιπόν, φίλε για το πρόβλημά σου. Δεν θα το χαρακτήριζα πρόβλημα αλλά πλεονέκτημα. (μπορεί στην περίπτωσή σου να είναι πρόβλημα μπορεί και πλεονέκτημα). Στις σύγχρονες πολυκατοικίες, που διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, όπως ξέρεις ο καθένας ανάβει το καλοριφέρ όποτε θέλει. Όταν λοιπόν το ανάψει, τότε ανοίγει η ηλεκτροβάνα αρχίζει η κυκλοφορία του ζεστού νερού μέσα στο σπίτι. Το ωραίο όμως με τις ηλεκτροβάνες είναι άμα κολλήσουν. Στην περίπτωση λοιπόν αυτή, άμα μια ηλεκτροβάννα κολλήσει ανοιχτή, συνεχίζει να τροφοδοτεί με νερό το διαμέρισμα. Ακόμη και αν είναι κλειστό το λαμπάκι, ο θερμοστάτης όπου ανάβουμε το καλοριφέρ.Πότε όμως το τροφοδοτεί με κρύο και πότε με ζεστό. Αν πχ κάποιος έχει ανοιχτό από πάνω το καλοριφέρ, ο καυσστήρας στο καζάνι έχει ζεστό νερό, και συνεπώς με την ηλεκτροβάννα ανοιχτή τροφοδοτεί με νερό το διαμέρισμα. Αν είναι κλειστό το λαμπάκι ο μετρητής δεν γράφει τίποτα. Κάτσε και απόλαυσε την ζέστη, αν και για λόγους ηθικούς, προσωπικά δεν θα το επέτρεπα στον εαυτό μου. Σημείωση Μπορεί να μην συμβαίνει όμως το παραπάνο στην περίπτωσή σου.
scullyist Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 αν και για λόγους ηθικούς, προσωπικά δεν θα το επέτρεπα στον εαυτό μου. Είναι εις βάρος κάποιου/χρεώνετε κάποιος παραπάνω σε αυτή την περίπτωση και παίζει ηθικό θέμα? Ρωτάω γιατί με το φτωχό μου το μυαλό υπέθεσα πως όχι, οπότε απορώ για το ηθικό δίλημμα.
Tyxerukos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Εγώ απλά είπα ότι δεν θα εκμεταλλευόμουνα τον συγκάτοικο, ο οποίος ανοίγοντας το καλοριφέρ του θα με ζέσταινε και εμένα εν αγνοία του. Αν και δν πληρώνει τίποτε παραπάνω από αυτό που θα κάψει για να ζεσταθεί ο ίδιος. Ίσως λάθος έκφραση στο προηγούμενο μήνυμα.
dumbodumby Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Η αλήθεια είναι πως φυσικά και θα πληρώνει ο άλλος παραπάνω, αφού θα χρειάζεται περισσότερος χρόνος να πετύχει τη θερμοκρασία που θέλει στο χώρο του, λόγω απωλειών στο σπίτι του συμφορουμίτη...
pournaras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Λογικο ειναι, αυτος ο οποιος αναψε το καλοριφερ εχοντας πχ 5 δικα του σωματα, αν με καποιο προβλημα ζεσταινει και 2 απο το διπλανο διαμερισμα, να καψει οχι για 5 αλλα για 7. Δε θελει και επιστημονικη αναλυση κατι τετοιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.