Προς το περιεχόμενο

Σκέψεις για αγορά gtx 570

nikos21aek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί σου φαίνεται περίεργο.

Ενας quad q8xxx @ 3000 το καλύτερο που μπορεί να σπρώξει σωστά είναι μια 5870.

Είτε 5870 είτε 3 nvidia 580 σε sli τις ίδιες επιδόσεις θα δεί στα games.

μπορεις σε παρακαλω να μου βρεις καποιο αρθρο, καποιο συγκριτικο, η καποιο αποτελεσμα τελος παντων που να δειχνει οτι ο q8200 @3.0gzh αρκειται μονο μεχρι την 5870?

δεν το λεω με καμια δοση ειρωνιας

ευχαριστω :-)

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μπορεις σε παρακαλω να μου βρεις καποιο αρθρο, καποιο συγκριτικο, η καποιο αποτελεσμα τελος παντων που να δειχνει οτι ο q8200 @3.0gzh αρκειται μονο μεχρι την 5870?

δεν το λεω με καμια δοση ειρωνιας

ευχαριστω :-)

Σε αντίστοιχο ξένο φόρουμ της nvidia.

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=156720

Αμα δεις προτείνουν μέχρι nvidia 470 (nvidia forum είναι δε μπορούσαν να προτείνουν ATI :-D) για q6600 @2800

Πως να το κάνουμε πάλιωσε το 775.

Σε λίγο θα τα σκοτώνουμε οπως σκοτώναμε παλιά τους p4 hyperthreading

Δημοσ.

Σε αντίστοιχο ξένο φόρουμ της nvidia.

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=156720

Αμα δεις προτείνουν μέχρι nvidia 470 (nvidia forum είναι δε μπορούσαν να προτείνουν ATI :-D) για q6600 @2800

Πως να το κάνουμε πάλιωσε το 775.

Σε λίγο θα τα σκοτώνουμε οπως σκοτώναμε παλιά τους p4 hyperthreading

φιλε Γιαννη ενταξει τα φορουμ δεν ειναι παντα πηγη αληθειας...

συμφωνω οτι το s775 πλεον ειναι παλιο αλλα τα βγαζει ακομη περα

δες το σχετικο αρθρο

http://www.tomshardware.com/reviews/game-performance-bottleneck,2738.html

και δες την διαφορα απο τον 1 στους 2 πυρηνες και απο τους 2 στους 4 σε συχνοτητα στα 3.0ghz

βεβαια η καρτα δεν ειναι πολυ δυνατη αλλα βγαινουν ευκολα συμπερασματα

edit

δες και τον επιλογο

Δημοσ.

Μπορούμε να αναλύουμε για ώρες το θέμα.

Η κοινή λογική λέει πάντως πως καλύτερα ενα καινούργιο σύστημα με περίσια επεξεργαστική ισχύ που να τερματίζει και να κολακεύει τις επιδόσεις μιας πιο αδύναμης κάρτας παρά overkill καρτα τις οποίας οι επιδόσεις να πνίγονται απο την έλλειψη επεξεργαστικής δύναμης.

Το τελευταίο άρθο που μου στέλνεις μιλάει μάλλον για τις επιδόσεις του i5 με 1 - 2 - 3 - 4 πυρηνες enabled και για το αν αποδίδει το HT σε games παρά για vga scaling με τους διάφορους επεξεργαστές της αγοράς.

Για μένα επεξεργαστής χρονισμένος στα 3 giga και κάτω παλιότερης αρχιτεκτονικής δεν είναι για παραπάνω απο 5870 ακόμα και αν είναι Quad Extreme σαν το δικό μου.

Δημοσ.

Φίλε yannis_1 νομίζω πως είσαι υπερβολικός...

Κι εγώ σε παρόμοια φάση με τον φίλο είμαι (4870,q9400) και μάλλον θα καταλήξω σε μεταχειρισμένη 5870 και από Σεπτέμβρη που θα έχουν καταλαγιάσει τα πράγματα, αλλαγή πλαυφόρμας.

Δημοσ.

Μπορούμε να αναλύουμε για ώρες το θέμα.

Η κοινή λογική λέει πάντως πως καλύτερα ενα καινούργιο σύστημα με περίσια επεξεργαστική ισχύ που να τερματίζει και να κολακεύει τις επιδόσεις μιας πιο αδύναμης κάρτας παρά overkill καρτα τις οποίας οι επιδόσεις να πνίγονται απο την έλλειψη επεξεργαστικής δύναμης.

Το τελευταίο άρθο που μου στέλενεις μιλάει μάλλον για τις επιδόσεις του i5 με 1 - 2 - 3 - 4 πυρίνες enabled και για το αν αποδίδει το HT σε games παρά για vga scaling με τους διάφορους επεξεργαστές της αγοράς.

Για μένα επεξεργαστής χρονισμένος στα 3 giga και κάτω παλιότερης αρχιτεκτονικής δεν είναι για παραπάνω απο 5870 ακόμα και αν είναι Quad Extreme σαν το δικό μου.

το αρθρο μιλαει για cpu/gpu bottleneck το γραφει και στον τιτλο

το αρθρο κανει λογο για το ποσο καλα μπορει να διαχειριστει ενας μονοπυρηνος i5 την gtx460 στα 3.0ghz, ενας διπυρηνος στα 3.0ghz ενας 4πυρηνος στα 3.0ghz και ενας 4πυρηνος στα 4.0ghz και τις διαφορες που εχουν

θεμα ht δεν υφισταται καθως ο i5 δεν το υποστηριζει

επισης μεγαλο ενδιαφερον εχει οταν κανει bench στο metro 2033

οπου βαζει στο παιχνιδι και την 5870 cf παρακαλω :P , που ειναι και το αντικειμενο συζητησης μας

performance_metro2033.png

βλεπουμε την αποδοση του 4πυρηνου i5 @4.0ghz με μονη 5870

βλεπουμε επισης την αποδοση του 2πυρηνου i5 @3.0 ghz να μην διαφερει καθολου σε σχεση με αυτη του 4πυρηνου στα 4.0ghz! οπου ταυτοχρονα και οι 2 τελυταιες περιπτωσεις αποδιδουν 2 φορες καλυτερα απο οτι ο 4πυρηνος i5 @4.0 ghz με τη μονη 5870

αυτα :-)

Δημοσ.

Φίλε yannis_1 νομίζω πως είσαι υπερβολικός...

Κι εγώ σε παρόμοια φάση με τον φίλο είμαι (4870,q9400) και μάλλον θα καταλήξω σε μεταχειρισμένη 5870 και από Σεπτέμβρη που θα έχουν καταλαγιάσει τα πράγματα, αλλαγή πλαυφόρμας.

Δεν είμαι καθόλου υπερβολικός.

Το εχω δει να γίνεται.

Συγκεκριμένα την κάρτα μου nvidia GTX 260 την είχα βάλει σε φίλο που ψαχνόταν για αναβαθμιση με Pentium Dual Core E2180 @ 3000.

Του βγαζε σε 3d 06 μόλις 12.000.

Σε μένα βγάζει 17.500+.

Τελικά πήρε την GTS 250 ή οποία του βγάζει λίγο παραπάνω απο 11.000.

Σε μένα με QX9650 βγάζει με 8800 GT 512 που είναι χειρότερη απο την GTS 250 (ίδια με χαμηλώτερους χρονισμούς) 14.700 και ο i3 530 @ 4000 βγάζει 14100 με την ίδια κάρτα.

Δηλαδή με καλύτερες cpu βγάζω καλύτερα κατά 15-25% σκόρ απο ότι ο φίλος με μια κάρτα μιάμιση γενιά πάνω...

Δημοσ.

τα προγραμματακια αυτα τυπου 3d 06 κτλ ειναι heavy cpu bounded και ως φυσικο επηρεαζονται πολυ απο την cpu κατι το οποιο δεν συμβαινει σε τετοιο βαθμο με τα παιχνιδια :)

Δημοσ.

τα προγραμματακια αυτα τυπου 3d 06 κτλ ειναι heavy cpu bounded και ως φυσικο επηρεαζονται πολυ απο την cpu κατι το οποιο δεν συμβαινει σε τετοιο βαθμο με τα παιχνιδια :)

Είναι όμως μια πολύ καλή ένδειξη για το υπαρκτό bottleneck.

Παρεπιπτώντος χωρίς καθόλου οc στον Ε2180 η GTS 250 του φίλου έβγαζε κάτω και απο 9000 και η διαφορά έκανε μπαμ ακόμα και με το μάτι...

Δημοσ.

φιλε Γιαννη ενταξει τα φορουμ δεν ειναι παντα πηγη αληθειας...

συμφωνω οτι το s775 πλεον ειναι παλιο αλλα τα βγαζει ακομη περα

δες το σχετικο αρθρο

http://www.tomshardware.com/reviews/game-performance-bottleneck,2738.html

και δες την διαφορα απο τον 1 στους 2 πυρηνες και απο τους 2 στους 4 σε συχνοτητα στα 3.0ghz

βεβαια η καρτα δεν ειναι πολυ δυνατη αλλα βγαινουν ευκολα συμπερασματα

edit

δες και τον επιλογο

Ατυχέστατο το παράδειγμα γιατί χρησιμοποιούν i5 που έχει διαφορετική αρχιτεκτονική από τους Qxxx. Και η αρχιτεκτονική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αρκετά παιχνίδια!

Αν κάνεις βόλτες από ξένα sites, θα έχεις δει ένα κοινό παράπονο από πολλούς που λέγεται 'low GPU usage'. Συνήθως όσοι το αντιμετωπίζουν τρώνε bottleneck από την CPU τους και γι αυτό έχουν χαμηλή αξιοποίηση της GPU. Πράγμα που μου είχε συμβεί στον Q6600 στα 3.6Ghz στα Ghostbusters, Red Faction: Guerilla, Just Cause 2 (συγκεκριμένα σημεία, ειδικά μέσα στην πόλη), Kane & Lynch 2 (πάλι συγκεκριμένα σημεία), Black Ops, Splinter Cell: Conviction, James Bond: Blood Stone (κακό optimization της CPU σε ορισμένα σημεία με αποτέλεσμα να τον πίνει το framerate) και η λίστα συνεχίζεται. Μιας και πλέον γίνονται port τα παιχνίδια από τις κονσόλες, τις περισσότερες φορές καταντούν να είναι CPU bound. Βάλε μέσα και το κακό optimization σε μερικά και καταντάς με τον Q6600 στα 3.6Ghz να τρέχεις τα παραπάνω παιχνίδια με 20-40fps ανεξαρτήτως αναλύσεως, την στιγμή που με έναν i5 θα είχες πολύ καλύτερα αποτελέσματα ;)

PS: Και πραγματικά γελάω με μερικά πράγματα στο αφιέρωμα του TomsHardware, ειδικά στο Mass Effect 2. Δεν μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το AA λένε, την στιγμή που με ένα πείραγμα στο AA combatibility bit μπορείς να χώσεις και SSAA που είναι και πιο απαιτητικό και προσφέρει καλύτερο IQ. Τέσπα...

Δημοσ.

τελος παντων μαγκες εγω προσωπικα ειπα οτι ειχα να πω, νομιζω το site που ποσταρα λεει καποια πραγματα ο καθενας ας τα ερμηνευσει οπως θελει :)

αρκετα το τραβηξαμε το θεματακι... :)

Δημοσ.

για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα , αφού "ταιριάζει" και εδώ , στις 25.1.2011 μάλλον βγαίνει η πολυαναμενόμενη GTX 560 . Για να δούμε τι ψάρια πιάνει , αλλά κύρια στα πόσα € τα πιάνει , χεχε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...