Προς το περιεχόμενο

Σκέψεις για αγορά gtx 570

nikos21aek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάω λοιπόν σε αγορά μεταχειρισμένης 5850,6970,5870 κρατάω τα υπόλοιπα χρήματα και περιμένω να δω τις μπουλντόζες για να μεταβώ σιγά σιγά σε νέα πλατφόρμα ή Sandy ή Bulldozer;

The winner is 3;

Δημοσ.

Ανετα 3.

Με 200ε ανετα βρισκεις 5870.

Ευτυχώς που υπαρχουν φανμποιζ και αγοραζει ο υπολοιπος κοσμακης καλες καρτες σε χαμηλή τιμη.

Δημοσ.

Εγω παντως ψηνομουνα για intel 2500k μεχρι που διαβασα τα νεα για τον "ταυροκαρχαρια" και μου εσβησε τη φλογα. Θα περιμενω να δω τι παιζει και μετα θα αποφασιω με τι να "ζευγαρωσω" την GTX 570 μου.

Δημοσ.

σχετικα με μπουκαλακια κα τα λοιπα σε ενα ακρως cpu bound παιχνιδι...

http://www.tomshardware.com/reviews/balanced-gaming-pc-overclock,2625-11.html

ακομη και ο e8400 με την διπυρηνη 5970 δεν τρωει πολυ μπουκαλι

η gtx570 ειναι σαφως υποδεεστερη της 5970

my2 cents

Το πρόβλημα στο GTA4 είναι ότι ενώ στο Benchmark μπορεί να βγάζεις 60fps, μέσα στο παιχνίδι τρως ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ήττα (εξαιτίας των περισσότερων αυτοκινήτων και χαρακτήρων που υπάρχουν. Στο Benchmark δεν είναι τόσα πολλά).

Δημοσ.

Ρε σύ Βασίλη εκτός των επιδόσεων σε γραφικά αν δεν το κατάλαβες παίζει ρόλο στο τι ζητάω και το upgrade path.Δηλαδή αν διαλέξω να χαλάσω τα λεφτά μου στο 1 ή 2 τώρα θα χρειάζομαι άλλα 600€ στην επόμενη αναβάθμιση γραφικών.Ενώ με το 3 στην επόμενη αναβάθμιση θα πάρω απλά μια καινούρια κάρτα 200-250€ και θα έχω και ποιο σύγχρονο σύστημα χωρίς μπουκάλια κτλ μέχρι τότε.Δεν τίθεται θέμα δηλαδή σε ποια κάρτα είναι καλύτερη σαν κάρτα.Για την 570 είμαι τρελά ψημένος.Αλλά να κοιτάξω και λίγο τα μελλοντικά $$ μου και το σύστημα γενικά.Δεν είμαι και κανένας ψείρας των fps.Να παίζω με 40fps σε 1920x1080 με vsync και ότι άλλο μπορώ από φίλτρα και σκιές ευπρόσδεκτο είμαι.

Τέλος πάντων μάλλον κορόνα γράμματα θα το πάω.Περίμενα απαντήσεις με τρελά μπουκάλια για τον επεξεργαστή μου κάτι που δεν βλέπω οπότε θα το σκεφτώ και θα δω.

Δημοσ.

Νίκο τώρα με τον q8xx @3000 σε ανάλυση 1920x1080 θα τρως ενα κάποιο μπουκαλάκι σημαντικό σε σε πολύ high end κάρτες (570-5970) αλλά και σε midrange ενα μικρότερο.

Με τον q9550 αν κλοκάρει άξια λόγου δηλαδή πλησίον των 3800 θα παίζεις στα ίσια i5 7xx - i7 8xx - sandy σε 1920χ1080 αρκεί να μην πάρεις κάτι πάνω απο 5870-6870.

Αμα εχεις μόνιτορ μικρότερης ανάλυσης πχ 1680χ1050 το bottleneck μεγαλώνει και μεγαλύτερης μικραίνει και άλλο.

Για μένα καλύτερη λύση μετάχειρη ati 5850- nvidia 460 1GB εως 150 ευρό με την Ati σε καλύτερη μοίρα γιατί γενικά απο ότι βλέπεις τρώνε μικρότερο μπουκάλι σχετικά.

Θα εχεις αρχικά ενα μικρό μπουκάλι λόγο χαμηλώσυχνου Q8xxz αλλά με τον q9550 δε θα χάνεις τίποτα απο την απόδοη της κάρτας σου.

Και μένα για 5850-5870 με βλέπω για το main.

Άσε που με 5850-5870 μπορείς να κάνεις το switch και στα 2 (cpu-vga) με κανά 120-140άρη πουλώντας τα παλιά.

Αρκετά φθηνότερο απο το να πάρεις την 570-6950 μόνο και να παίζουν λόγω Q8xxx χειρότερα 5850...

Σκέψου το πολύ καλά πριν αποφασίσεις ο Q9550 εφόσον τον βρείς φθηνά δε θα αναβαθμισει μόνο του εμπείρία σου στα games αλλά θα δώσει και μια τελευταία πνοή ζωής στο lga 775 να βγάλει και ενα και δυο χρόνια ακόμα...

Αμα είσαι κομπλέ απο μνήμες και ssd μπορέις άνετα να κάνεις skip κάποιο απο τα socket που ειδικά η intel εχει αρχίσει να τα αλλάζει σαν πουκάμισα...

Δημοσ.

Νίκο τώρα με τον q8xx @3000 σε ανάλυση 1920x1080 θα τρως ενα κάποιο μπουκαλάκι σημαντικό σε σε πολύ high end κάρτες (570-5970) αλλά και σε midrange ενα μικρότερο.

Με τον q9550 αν κλοκάρει άξια λόγου δηλαδή πλησίον των 3800 θα παίζεις στα ίσια i5 7xx - i7 8xx - sandy σε 1920χ1080 αρκεί να μην πάρεις κάτι πάνω απο 5870-6870.

Αμα εχεις μόνιτορ μικρότερης ανάλυσης 1680χ1050 το bottleneck μεγαλώνει και μεγαλύτερης μικραίνει και άλλο.

Για μένα καλύτερη λύση μετάχειρη ati 5850- nvidia 460 1GB εως 150 ευρό με την Ati σε καλύτερη μοίρα γιατί γενικά απο ότι βλέπεις τρώνε μικρότερο μπουκάλι σχετικά.

Θα εχεις αρχικά ενα μικρό μπουκάλι λόγο χαμηλώσυχνου Q8xxz αλλά με τον q9550 δε θα χάνεις τίποτα απο την απόδοη της κάρτας σου.

Και μένα για 5850-5870 με βλέπω για το main.

Άσε που με 5850 μπορείς να κάνεις το switch και στα 2 με κανά 120-140άρη πουλώντας τα παλιά.

Αρκετά φθηνότερο απο το να πάρεις την 570-6950 μόνο και να παίζουν λόγω Q8xxx χειρότερα 5850...

Το λινκ που ποσταρα απο πανω το διαβασες καθολου η μπα?

φιλε Νικο τα χρηματα ειναι δικα σου φυσικα και οτι θες εσυ θα κανεις, εγω δεν σκεφτηκα φυσικα τον παραγωντα futureproof, αλλα καθαρα τις επιδοσεις με τις επιλογες που εθεσες

αν σκεφτεσαι φυσικα και την επομενη αναβαθμιση σαφως και θα σκεφτεις και τα υπολοιπα πραγματα που λενε τα παιδια :-)

αυτα απο μενα

Δημοσ.

Το λινκ που ποσταρα απο πανω το διαβασες καθολου η μπα?

φιλε Νικο τα χρηματα ειναι δικα σου φυσικα και οτι θες εσυ θα κανεις, εγω δεν σκεφτηκα φυσικα τον παραγωντα futureproof, αλλα καθαρα τις επιδοσεις με τις επιλογες που εθεσες

αν σκεφτεσαι φυσικα και την επομενη αναβαθμιση σαφως και θα σκεφτεις και τα υπολοιπα πραγματα που λενε τα παιδια :-)

αυτα απο μενα

Τα διάβασα και φαίνεται ακριβώς αυτό που λέω με 570 και q8xxx θα εχει τις ίδιες και χειρότερες επιδόσεις απο ότι με μια 5850-5870 και εναν σοβαρό quad σαν τον Q9550.

Άσε που θα του κοστίσει περισσότερο και θα αναβαθμίσει μόνο τα γραφικά και οχι όλο το σύστημα...

Δες τις καμπούρες στα σχεδιαγράμματα ειδικά της 5950 γιατίαντίστοιχων επιδόσεων είναι η nvidia 570.

Aυτό δείχνει bottleneck και εγω το βλέπω αρκετά βαρβάτο σε πολλές περιπτώσει της τάξεως των 20-30 fpsστην ανάλυση που μας ενδιαφέρει(διαφορά τεράστια αν σκεφτείς ότι τα συνολικά fps είναι 50-80 στους κορυφαίους επεξεργαστές σε αυτές τις αναλύσεις...

O Νίκος παίζει στα 3 με τον Q8xxx που είναι η 2πύρινη εκδοσχή του E5xxx-E6xxx series της ιντελ, άρα ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

H nvidia 570 θα του δώσει σε ελάχιστες περιπτώσεις περισσότερα fps απο την 4890 που ήδη εχει... :-D

Οι επιδόσεις του q8xxx στα 3 παίζει να είναι και χειρότερες απο τον E6xxx @ 3876 που μετράνε στο συγκριτικό σαν την απολύτος χειρότερη cpu...

Δημοσ.

Εγώ στη θέση του ts θα πήγαινα σε sb 2500k + mobo (δυνατότητα cf) + 5850 μεταχειρισμένη ,450-470 υπολογίζω χοντρικά και αργότερα που θα έιχα μαζέψει και άλλα λεφτά + ακόμα μία 5850 σε CF * .

*Aν συμφωνεί και το τροφοδοτικό

Δημοσ.

αν αυτο καταλαβες εσυ οκ :-)

η 5970 ειναι αρκετα πιο δυνατη απο την gtx570 και επισης ειναι διπυρηνη

οι e5xxx εχουν 2mb l2 cache o q8200 4

Man τι λες. :whistle: Θα μας τρελάνεις. :whistle:

Τύπωσε το συγκριτικό του toms πάρε ενα χάρακα και άρχισε να τραβάς γραμμές στην ανάλυση 1920χ1200 στο επίπεδο του E6300 @ 3870 γιατί τέτοια και χειρότερη cpu εχει ο Νίκος.

Θα δεις ότι είτε 4890 να εχεις σε τέτοια cpu είτε 5970 τα ίδια frames θα πάρεις.

Μόνο στο gta4 θα είναι πάνω απο τον Ε6300 @ 3870 που είναι κλασσική περίπτωση κακογραμμένου παιχνιδιού που χωρίς τετραπύρινο δεν και που σχεδόν ισοπεδώνει όλες τις κάρτες...

Μιλάμε για τον ορισμό του bottleneck...

Θα σκάσει 300 ευρό για να αλλάξει κάρτα και θα πάρει τα @@ μετά συγχωρήσεως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...