Προς το περιεχόμενο

Σκέψεις για αγορά gtx 570

nikos21aek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η 4870 πλέον δεν μου αρκεί για full HD gaming και σκέφτομαι να αγοράσω μια gtx570.Επεξεργαστή έχω έναν Q8200 στα 3Ghz με το ζόρι.

Αν πάρω την gtx570 είμαι στο όριο με τα λεφτά μου.Και σκέφτομαι το ενδεχόμενο του τρελού bottleneck.Που δεν θα μπορεί να διορθωθεί πολύ άμεσα με χρήματα.aka 400€ ταβάνι!

Και είναι κρίμα να πάω να πάρω την κάρτα και να μην δουλεύει όπως πρέπει ή τουλάχιστον περίπου όπως πρέπει.

Μπορεί κανένας να μου πει αν θα υπάρχει μεγάλη ζημιά με την υπάρχουσα cpu,αν διορθώνεται με το να βρω κανέναν μεταχειρισμένο Q9550 τους επόμενους μήνες;Aν θα υπάρχει bottleneck και εκεί;Και αν ίσως είναι καλύτερο να πάω σε φθηνότερη κάρτα και να προσπαθήσω να αλλάξω τελείως πλατφόρμα σιγά σιγά;

Τα πιθανά σενάρια είναι τα εξής:

1.αγορά gtx570 και στους επόμενους 2-3 μήνες(μέχρι τότε θα είμαι με τον Q8200) αγορά μεταχειρισμένου Q9550

2.Αγορά μεταχειρισμένου Q9550 και αγορά 6950

3.Αγορά μεταχειρισμένης 5850 τώρα και μετάβαση σε AMD σύστημα Bulldozer σταδιακά.

Τι κάνω λοιπόν; :-D

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το μπουκαλακι πιστευω θα υπαρχει με την gtx570 εστω και λιγο...

την 3η περιπτωση δεν την βλεπω και πολυ συμφερουσα καθως ναι μεν Θα εχεις εναν δυνατο επεξεργαστη αλλα μια μετρια καρτα για 1080p εν ετη 2011 και βαλε

οποτε πιο ρεαλιστικα σεναρια ειναι το 1 και το 2 τεινωντας προς το 1 γιατι μπορει να μην εχεις τις απολυτες επιδοσεις gtx 570 για 1-2 μηνες αλλα μετα το συστηματακι θα απογειωθει καθως η gtx570 ειναι καρταρα

και στην τελικη αφου θα εχεις την gtx570 θα δεις εσυ ο ιδιος αν οντως υπαρχει το bottleneck και σε τι βαθμο ωστε να κρινεις αν αξιζει να αγορασεις τον q9550

Δημοσ.

Ναι ρε συ αλλά για αυτό ρωτάω για να μην είμαι εγώ ο δοκιμαστής. :-D

:lol: :lol:

στη συχνοτητα των 3.0ghz δυστυχως θα υπαρχει μπουκαλακι μαλλον, μικρο αλλα θα υπαρχει

αν ηταν στα 3.4-3.5 δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα

και παλι εγω θα πηγαινα στην 1η λυση που αναφερεις

Δημοσ.

τωρα το μικρο και το μεγαλο ειναι σχετικο...

σιγουρα θα δεις μεγαλη διαφορα απο την 4870 στην gtx570 και οπως ειπες και εσυ αργοτερα θα πας για τον q9550 και ολα θα ειναι κομπλε

εκτος και αν φυσικα εσυ προτιμας καποιες απο τις υπολοιπες λυσεις που εγραψες

Δημοσ.

Το 1 θέλω να κάνω,το 2 είναι ένα τικ λιγότερο σε δύναμη γραφικών αλλά ++ στον επεξεργαστή και άμεσα χωρίς να χαλάσω παραπάνω λεφτά.Και στο 1 και στο 2 στο επόμενο upgrade κάρτας αναβαθμίζω ολόκληρο το σύστημα.Το 3 μου δίνει κάτι πολύ καλύτερο σε γραφικά τώρα από αυτό που μου παρέχει η 4870 και τρελό upgrade path για το μέλλον.

Εντάξει ας επιβεβαιώσει και κανένας άλλος ότι το bottleneck δεν θα είναι τρελό και βλέπω μετά τι κάνω. :-D

Δημοσ.

Εγω προτεινω το 2.Η αγορα μιας 6950 ( φλασαρισμενη σε 6970) ειναι πιστευω η καλυτερη αγορα.Θα εχεις επιδοσεις ιδιες αν οχι ελαχιστα καλυτερες απο την 570 και θα σου μεινουν και λεφτα για τον επεξεργαστη.Για το bottleneck της 570 με τον επεξεργαστη που εχεις τωρα δεν νομιζω οτι ειναι και λογος να αποφυγεις την αγορα της μιας και βλεπω οτι σε τραβαει περισσοτερο η 570.Εγω δεν θα το σκεφτομουν.Μην νομιζεις δλδ οτι με τον 8200 στο ταδε game θα βγαζεις πχ 70 fps και με το που θα βαλεις τον 9550 θα βγαζεις 150.Δεν αξιζει να το συζηταμε.Απλα στην ουσια πρεπει να σκεφτεις τι θες,ATI ή nVidia μιας και οι δυο καρτες που σκεφτεσαι να παρεις (6950/570) ειναι παρομοιων επιδοσεων.

Δημοσ.

Εγω προτεινω το 2.Η αγορα μιας 6950 ( φλασαρισμενη σε 6970) ειναι πιστευω η καλυτερη αγορα.Θα εχεις επιδοσεις ιδιες αν οχι ελαχιστα καλυτερες απο την 570 και θα σου μεινουν και λεφτα για τον επεξεργαστη.Για το bottleneck της 570 με τον επεξεργαστη που εχεις τωρα δεν νομιζω οτι ειναι και λογος να αποφυγεις την αγορα της μιας και βλεπω οτι σε τραβαει περισσοτερο η 570.Εγω δεν θα το σκεφτομουν.Μην νομιζεις δλδ οτι με τον 8200 στο ταδε game θα βγαζεις πχ 70 fps και με το που θα βαλεις τον 9550 θα βγαζεις 150.Δεν αξιζει να το συζηταμε.Απλα στην ουσια πρεπει να σκεφτεις τι θες,ATI ή nVidia μιας και οι δυο καρτες που σκεφτεσαι να παρεις (6950/570) ειναι παρομοιων επιδοσεων.

με τον τροπο που λες να μεταρεψει την 6950 σε 6970 αξιζει πολυ κυριως απο πλευρας χρηματων...

ωστοσο η gtx570 νομιζω ειναι λιγο καλυτερη απο την 6970

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/12/15/ati-radeon-hd-6970-review/12

Δημοσ.

Οι επιδοσεις μεταξυ 570 κ 6970 ειναι εγαμιλες (πανω, κατω). Προσωπικα με την 570 θεωρω οτι η καρτα πραγματικα αξιζει τα λεφτα της με μονο πταισμα τις λιγες υποδοχες (και οτι χρησιμοποιει mini-hdmi αντι για κανονικο μεγεθος). Κατα τα αλλα αν τη σκεφτεσαι την καρτα (570) παρε την χωρις σκεψη. Η καρτα ειναι δοκιμασμενη τοσο στο δικο μου συστημα (4gb ram, Q9550 stock clocks) αλλα και σε φιλου (4 gb ram, q8400 stock clocks) και στην ιδια αναλυση (1920*1080) η καρτα απεδιδε σχεδον το ιδιο και στα 2 συστηματα. Αυτο σημαινει οτι το φαινομενο "μπουκαλι" δεν αποτελει προβλημα καθως εσυ τον εχεις ηδη OC τον επεξεργαστη σου.

Δημοσ.

εγώ πάλι θεωρώ υπερβολή αυτές τις κάρτες με αυτόν τον επεξεργαστή..σίγουρα θα υπάρχει bottleneck...

δε βλέπω να αναφέρει κανείς την 6870..επιδόσεις καλύτερες απο 5850 και σε προσιτή τιμή.. http://www.multirama.gr/products/product?pid=0541200&catid=020300

και ούτε καν μεταχειρισμένο q9550 δεν αξίζει πια αυτή η μετάβαση για σένα απο q8200 imho...

πουλάς mobo+cpu+ram(εκτός και αν είναι ddr3) και πας σε sandy bridge που λογικά σε 2-3 μήνες που θες να προβείς σε αναβάθμιση θα έχουν πέσει μια στάλα οι τιμές..

αυτή τη στιγμή ένας i5 2400 στα 3,1 κοστίζει 180 ευρώ περίπου..αν δεν είσαι κανάς extreme o/c(που μάλλον δεν είσαι) παίρνεις mobo με γύρω στα 120 ευρά...

4 gb ddr3 πια βρίσκεις και με 50 ευρώ και κάνεις άνετα τη δουλειά σου...με γύρω στα 350 ευρώ (χωρίς τη κάρτα) θα έχεις ένα σύστημα killer...βάλε ότι και ένα κλοκάρισμα γύρω στο

μισό γκίγκα θα το έχεις άνετα οπότε... :-D καταλαβαίνεις...βάζοντας τα χρήματα που θα γλυτώσεις απο την αγορά μιας 6870 έναντι της gtx570 συν τα χρήματα που θα πάρεις απο την πώληση

του υπάρχοντος συστήματος θα δεις ότι θα σου βγει σχετικά φτηνά..

και δε ξέρω επίσης μήπως η amd έχει στα σκαριά και κάποια νέα πρόταση μέχρι τότε για να συναγωνιστεί τους sandy...

Δημοσ.

δε βλέπω να αναφέρει κανείς την 6870..επιδόσεις καλύτερες απο 5850 και σε προσιτή τιμή..

Δε θα έλεγα ότι αξίζειτοσο πολύ η μετάβαση από 5850 σε 6870. ειδικά εάν η 5850 είναι κλοκαρισμένη…

Δημοσ.

Δε θα έλεγα ότι αξίζειτοσο πολύ η μετάβαση από 5850 σε 6870. ειδικά εάν η 5850 είναι κλοκαρισμένη…

όχι όχι δεν εννοούσα αυτό προφανώς και δεν αξίζει!!!!αν διαβάσεις πιο προσεχτικά απλά λέω για τον τόπικ starter ότι καλύτερα να μεταβεί στην 6870

απο την 4870 που έχει τώρα παρά να πάει σε 5850 :)

Δημοσ.

όχι όχι δεν εννοούσα αυτό προφανώς και δεν αξίζει!!!!αν διαβάσεις πιο προσεχτικά απλά λέω για τον τόπικ starter ότι καλύτερα να μεταβεί στην 6870

απο την 4870 που έχει τώρα παρά να πάει σε 5850 :)

Έχεις δίκιο B)

Δημοσ.

Σίγουρα θα υπάρχει μπουκάλι. Εδώ βλέπω μπουκάλι στην GTX295 μου με τον Q9650 στα 4.2Ghz. Από εκεί και πέρα εξαρτάται και το παιχνίδι. Συνήθως στα open-world games θα βλέπεις το μπουκάλι (εκτός κι αν έχουν κάνει σκ@τά προγραμματισμό όπως στο Splinter Cell: Conviction). Έτσι όπως έχουν τα πράγματα κοινώς από τους devs, μπουκάλι θα τρως και μερικές φορές καλό. Το να πας λοιπόν μόνο σε GTX570 δεν είναι καθόλου λογικό. Καλύτερη λύση είναι η δεύτερη (και μελλοντικά πας σε κάνα 12πύρηνο) αλλά κι εκεί θα δεις μπουκάλι (κοινώς low GPU usage σε άκυρα σημεία). Σε παιχνίδια όπως το Metro2033 ή σε άλλα GPU bound θα δεις σημαντικές αυξήσεις αλλά σε αρκετά δεν θα δεις τρελή διαφορά. Παλιότερα είχα κάνει ένα 'apples to apples' comparison μεταξύ Q6600 και Q9650 στα 3.6Ghz και τα αποτελέσματα στα CPU bound games ήταν +6fps περίπου στον Q9650 (σημαντική αύξηση αν το framerate παίζει μεταξύ 20-40).

Με απλά λόγια, με την δεύτερη λύση θα τρως λιγότερο μπουκάλι οπότε αν είναι στα ίδια χρήματα, go for it. Αλλιώς, αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω, συμφωνώ με τον outlaw. Πήγαινε σε i5 ή i7 δηλαδή!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...