Προς το περιεχόμενο

Απορία για ATI Radeon HD 5770 σε διάταξη crossfire

zvarthangalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια κάρτα ATI Radeon HD 5770 σε λίγες μέρες οι κάρτες θα γινουν δυο (ίδιες) θα τις συνδέσω σε διάταξη crossfire ομως εντοπίζω ενα μικρό εμπόδιο

(αν τελικά είναι έτσι) η μητρική που εχω ειναι αυτή http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-790fxta-ud5_10/ και με υποδοχές επέκτασης αυτές:

1. 1 x PCI Express x16 υποδοχή, που "τρέχει" σε x8

2. 2 x PCI Express x16 υποδοχές με λειτουργία x16

3. 3 x PCI

4. 1 x PCI Express x1

Εχω ανοίξει το κουτί απο περιέργεια για να δω πως θα βάλω την κάρτα και παρατηρώ πως 1ον Αν βάλω την κάρτα στην δεύτερη υποδοχή με λειτουργία x16 (που μάλλον είναι η σωστότερη)το κενό αναμεσα στην πρώτη και την δεύτερη θα είναι πολύ μικρό και θα φρακάρει τον ανεμηστήρα της πρώτης και δεν θα ''αναπνεει'' σωστά.

2ον αν δω πως με τον πρώτο τρόπο ανεβάζει η κάρτα θερμοκρασία πάω στην σύνδεση PCI Express x16 υποδοχή, που "τρέχει" σε x8 όμως βλέπω πως η απόσταση των καρτών μεγαλώνει αρκετά με αποτέλεσμα το crossfire bridge conector που θα ενώσει τις δύο κάρτες να μην φτάνει, εχει κάποιος παρόμοια εμπειρία ωστε να μπορέσει να βοηθήσει; Eυχαριστώ!

Δημοσ.

Οι περισσότεροι τις βάζουν κοντά. Και σίγουρα προκύπτει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας.

Υπάρχουν και μακρύτερα cf bridges.

Δημοσ.

Εχω τοποθετήσει την κάρτα και ολα ΟΚ όμως μήπως χρειάζομαι extra driver όταν παίζω παιχνίδια (που το υποστηρίζουν) σε διάταξη crossfire γιατι παρατηρώ πως στην οθόνη του pc αναλ. 1680 χ 1050

τα τρέχει κανονικά τα παιχνίδια όμως στην 32αρα ΤV αναλ.1920 Χ 1080 (HDMI σύνδεση) γράφει πως δεν βρήκε κάποια σύνδεση (μόνο οταν πάω να τρέξω κάποιο παιχνίδι) σε περιβάλλον windows ειναι ΟΚ δεν ξέρω τι συμβάινει.

Υ.Γ Εχω τικάρει στο ATI Catalist Control center την επιλογή crossfire έτρεξα και το 3MARK και δουλεύει κανονικά το cross αν κρίνω απο τα αποτελέσματα.

Το πρόβλημα ειναι μόνο στα παιχνίδια και στην 32άρα ΤV μου.

Τα παιχνίδια που έτρεξα ειναι το call of duty black ops και Mass effect 2

Δημοσ.

Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στις δυο κάρτες; 83°C Mε μισή περίπου ώρα παιχνιδιού η επάνω κάρτα και 45°C η κάτω με θερμοκρασία δωματίου γύρο στους 20°C

το καλοκαίρι δηλαδή τι θα γίνει θα κάνω κλήση την πυροσβεστική να μου ''σβήσει'' το pc απο υπερθέμανση;

Δημοσ.

Η θερμοκρασία της κάτω είναι χαμηλή :D

Αν μπορείς βάλε κάτι που να ξεχωρίζει μεταξύ τους τις κάρτες. Μια γομολάστιχα, ένα usb stick – κάτι αντίστοιχο στο μέγεθος.

Το κουτί σου έχει θέση για ανεμιστήρα στο πλάι, δίπλα στης κάρτες γραφικών? Μπορείς να προσθέσεις ένα ρυθμιζόμενο ανεμιστήρα εκεί?

Δημοσ.

Το κουτί σου έχει θέση για ανεμιστήρα στο πλάι, δίπλα στης κάρτες γραφικών? Μπορείς να προσθέσεις ένα ρυθμιζόμενο ανεμιστήρα εκεί?

Το έχω ήδη κάνει και βλέπω μια διαφορά της τάξης 5 με 7°C σε idle θα το δοκημάσω και σε φουλ load και θα σας πώ!

Δημοσ.

Όμορφα, ρυθμιζόμενο το προτείνω για να μη σου κάνει φασαρία συνέχεια. Το ανοίγεις μόνο όταν παίζεις :-)

Πέραν των όσων τεστ κάνεις… το καλύτερο είναι να κάτσεις να λειώσεις με τα αγαπημένα σου games… ώρες λιώσιμο … με στόχο το ‘τεστ σταθερότητας’ και καλά ;-)

Δημοσ.

Ναι ρυθμιζόμενο είναι το fan το έχω κουμπωμένο εδώ: http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Accessories/Xigmatek-Monocool-Fan-Controller-CSF-CBK33-U01.htm Εντάξει ο χρονος που μπορώ να ''λιώσω'' όπως λες ειναι λιγοστός μόνο Σαββατοκύριακα και γιορτές θα αμολήσω τον 10χρον ανεψιό μου όμως χε! χε!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...