Προς το περιεχόμενο

Μητρικη + επεξεργαστης AMD

antonis90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα την βοηθεια σας και τις γνωμες σας για να αλλαξω μητρικη και επεξεργαστη κατα προτιμηση amd (Αthlon Χ2/Χ3)

Λοιπον οι μνημες μου ειναι DDR 2 αρα θα ηθελα μια μητρικη που να τις υποστηριζεi και να εχει ενσωματωμενη καρτα ηχου.

Καρτα γραφικων θα αλλαξω αργοτερα...

Διαθετω γυρω στα 120 ευρω.

ΥΓ: το τροφοδοτικο μου ειναι 350W

Ευχαριστω :rolleyes:

Δημοσ.

Δύσκολα τα πράματα, αδερφέ... οι μητρικές για ΑΜ2 που έχουν απομείνει είναι πολύ λίγες και οι περισσότερες είναι με κάτι περίεργα chipset (i.e nvidia).

Δυστυχώς, ΔΕΝ παρακολουθώ τόσο στενά όλες τις εξελίξεις, ούτε και γνωρίζω όλα τα μαγαζιά που διαθέτουν hardware, αλλά αυτά τα 3-4 γνωστά μου που έψαξα είναι κατάχλωμα από άποψη AM2-mobo...

Να μια πρόταση για μητρική που πρέπει να σου κάνει σε πρώτη φάση. Να και επεξεργαστές.

Δεν ξέρω βέβαια, αν έχει νόημα αυτή η μετάβαση. ίσως θα ήταν προτιμότερο να αναβαθμιστείς γενικότερα...

Eλπίζω κάποιος φίλος να είναι πιο ψαγμένος και να σου δώσει μία ικανοποιητική απάντηση.

Δημοσ.

Το να βρείς μεταχειρισμένη ΑΜ2+ μητρική αν θες να παραμείνεις σε AMD, μου φαίνεται η μοναδική λύση.

Εναλλακτικά, κατι σαν αυτή τη μητρική και ένα Intel Core 2 Duo E7500 ή ένας Intel Dual Core E6800 εάν θες οπωσδήποτε να κρατήσεις τις μνήμες.

Αν και με 350W -εάν θέλεις να αναβαθμίσεις και την καρτα γραφικών- καλό θα ήταν να σκέφτεσαι και νεο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Ασχημα τα νεα δηλαδη... Πρεπει να βαλω και στο πακετο μνημες ddr3 αλλα 50Ε παραπανω περιπου...

Εστω οτι αλλαζω και μνημες σε ddr3 τι προτεινετε για μητρικη και επεξεργαστη amd για budget γυρω στα 120E.

Ευχαριστω παιδια που ασχολειστε δεν ξερετε ποσο με βοηθαει να παιρνω πολλες γνωμες :rolleyes:

Δημοσ.

Μητρική και Επεξεργαστής

Εάν σου ξεκλειδώσει ο επεξεργαστής σε τετραπύρηνο, θα έχεις κάνει την καλύτερη αγορά για τα χρήματά σου.

Βεβαίως, θα χρειαστείς και μνήμες όπως είπες, άρα άλλα 45 ευρώ (αν και μπορείς να βρείς και καλύτερα στις προσφορές, έχω δει 4 γίγα με 37 αν δεν κάνω λάθος)

Δημοσ.

ρε παιδια τι του λετε???

δηλαδη αν πηγαινε σε nvidia chipset τι θα παθαινε?

τελος παντων δες αυτη τη μητρικη που υποστηριζει ddr2 και υποστηριζει τοσο am2+ oσο και am3 μεχρι και τους 6πυρηνους...

http://www.eager.gr/product.php?productid=4488

και αυτον τον επεξεργστη που ειναι ηδη μια χαρα και μπορει να ξεκλειδωσει σε 4πυρηνο...

http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=c960c7ab-4263-4b6b-913f-9ead4dc7ef2f

συνολο 140ε

αν θες μπορεις να βαλεις και phenom 955 με συνολο 210ε

Δημοσ.

Aν σου φτάνουν οι 2 θέσεις για μνήμες που έχει η συγκεκριμένη μητρική ορίστε:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16845&cat=3&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20553&cat=2

Σύνολο 124.77 €

Υ.Γ Αν σε παίρνει πάντως πάρε την μητρική που σου προτείνει ο vasilisga είναι καλύτερη.

Υ.Γ2 Βασική πάντως προυπόθεση για να πάρεις ΑΜ2+ μητρική ,κατ'εμέ,είναι να έχεις ήδη πάνω από 2gb μνήμη,αλλιώς δεν αξίζει.

Δημοσ.

Απ'οτι βλεπω οι περισσοτεροι μου ειπατε για επεξεργαστη amd athlon II X3.

Ποια ειναι η διαφορα του με τον phenom ο οποιος ειναι διπυρηνος και γιατι ειναι πιο ακριβος?

Οπως βλεπω μπορω να αφησω και τις μνημες ddr2 αλλα σκεφτηκα επειδη μιλαγα με ενα φιλο που θελει τα 2Gb ddr2 που εχω λεω να τις πουλησω και να παρω μια 2GB ddr3 για αρχη και μετα απο 2-3 εβδομαδες βαζω αλλα 2Gb και θα ειμαι κομπλε.

Τι λετε?

Δημοσ.

Όπως θα δεις κι εδώ, ο Phenom ΙΙ X2 είναι καλύτερος από έναν Athlon ΙΙ X3.

Θα σου κρατήσει περισσότερο και εάν ξεκλειδωθούν οι 4 πυρήνες, θα έχεις επεξεργαστή 180 ευρώ με 80.

Δημοσ.

Που το είδες εσύ ότι είναι καλύτερος??Επίσης και ο 440 ξεκλειδώνει αν είσαι κωλόφαρδος.Και με 70ευρώ μπορεί να έχεις phenom II x4.Για μένα αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις σε games το cpu αυτό έχει άριστο value for money.

Δημοσ.

Τελικα με λιγο ψαξιμο και μια βοηθεια απο ενα φιλο παραγγειλα αυτα τα προιοντα:

Μητρικη

Επεξεργαστης

Ετσι ελυσα το προβλημα που ειχα με τις ddr2 μνημες και αργοτερα κανω και αναβαθμιση σε ddr3 :)

Θα με χαροποιουσε πολυ να ακουγα και τις δικιες σας γνωμες για αυτη την συνθεση ολο και κατι παραπανω θα ξερετε :rolleyes:

Δημοσ.
B) ρε παιδια οταν λετε Εάν σου ξεκλειδώσει ο επεξεργαστής σε τετραπύρηνο τι εννοητε ξεκλειδωσει σε τετραπυρηνο δηλαδει απο 2cores γινεται 4cores???γιατι το εχω ξανασυναντυσει αυτο και δεν το καταλαβαινω αν μπορει κανεις ας μου δωσει μια απαντησει
Δημοσ.

Οι διπύρηνοι phenom II είναι κομμένοι 4απύρηνοι.Δηλαδή έχει "απενεργοποιήσει" του 2 πυρήνες η εταιρία και τους πουλάει σαν 2πύρηνους.Τώρα μέσα στους 2πήρυνους μπορεί να υπάρχουν επεξεργαστές που δουλεύουν και οι 4 πυρήνες,μπορεί να πάρεις και κάποιον που απλά ήταν σκάρτοι οι δύο πυρήνες και τους κάνανε διπύρηνους.Ε άμα πέσεις σε καλό κομμάτι και τους ξεκλειδώσεις μετά έχεις 4 πυρήνες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...