anax111 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά Καλησπέρα. Χρειάζομαι βοήθεια στο εξής: Πάντοτε όταν ήθελα να κάνω εσωτερική ηχογράφηση μέχρι τώρα για να πάρω τον ήχο από κάποιο video στο youtube π.x. χρησιμοποιούσα το Nero Wave Editor επέλεγα την κυματομορφή σαν πηγή ηχογράφησης και έκανα τέλεια εσωτερική ηχογράφηση από το PC μου χωρίς πρόβλημα. Πρόσφατα άλλαξα το λειτουργικό μου σε Windows 7 Ultimate και ανακάλυψα ότι ούτε το πρόγραμμα αλλά ούτε και το λειτουργικό σύστημα στον πίνακα ελέγχου δεν βλέπουν άλλη συσκευή εγγραφής ήχου εκτός από το μικρόφωνο του υπολογιστή. Το Nero μου δίνει μεν την επιλογή Wave Mapper αλλά όταν πάω να κάνω εγγραφή μου βγάζει "Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στη συσκευή εγγραφής". Ότι και να έκανα δεν μπόρεσα να το αλλάξω ούτε από τον Πίνακα Ελέγχου/Ήχοι ούτε από το πρόγραμμα που δίνει η Sony για τις ρυθμίσεις του Laptop ούτε από το Nero. Δοκίμασα και άλλο πρόγραμμα εγγραφής ούτε αυτό βλέπει άλλη επιλογή εγγραφής. Δοκίμασα να απενεργοποιήσω το μικρόφωνο ούτε αυτό έφερε αποτέλεσμα. Παλαιότερα ήχα τα Vista 32bit και έγραφα κανονικά χωρίς πρόβλημα. Σημειωτέον ότι η κάρτα ήχου του Laptop είναι πολύ καλή και δίνει και οπτική έξοδο. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω. Όποιος μπορεί παρακαλώ να με βοηθήσει γιατί δεν θέλω να καταλήξω να βάζω καλωδιάκη από το Mic στο Ear για να κάνω μια απλή εγγραφή!
TheELF Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 στον πίνακα ελέγχουδεν βλέπουν άλλη συσκευή εγγραφής ήχου εκτός από το μικρόφωνο του υπολογιστή. Εδώ που μπαίνεις κάνε δεξή κλικ και εμφάνιση όλον τον συσκευών.
anax111 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Εδώ που μπαίνεις κάνε δεξή κλικ και εμφάνιση όλον τον συσκευών. Το έχω κάνει αλλά στις συσκευές εγγραφής δεν εμφανίζεται τίποτε άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι τα προγράμματα εγγραφής δεν βλέπουν την κυμματομορφή που κανονικά υπάρχει σε όλες τις συσκευές αναπαραγωγής ήχου.
TheELF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Αν δεν πέρασες χειροκίνητα τους driver για την κάρτα ήχου τότε κάνε το,ιδίως για laptop πολλές φορές περνιέται driver χωρίς αυτές της δυνατότητες(αν και δεν κατάλαβα αν έχεις laptop ή όχι)καλού κακού κατέβασε τους drivers και περασέ τους.
anax111 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Χθες πέρασα τους ποιο πρόσφατους της Realtek αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το πρόβλημα είναι σε ένα laptop VAIO ΑW11 XU/Q desktop replacement. Έχω αρχίσει και φοβάμαι ότι πρόκειται για ασυμβατότητα που δεν λύνεται και οφείλεται στο ότι το laptop είναι σχεδιασμένο για 32bit λειτουργικό ενώ εγώ του φόρεσα 64bit αν και σε όλα τα υπόλοιπα το λάπτοπ κυριολεκτικά πετάει με τα 64 bit και τον SSD. Ούτε καταλαβαίνω πότε ανοίγει και κλίνει. Είναι το μόνο πρόβλημα που έχω όπως επίσης και το γεγονός πως η ενσωματωμένη κάρτα τηλεόρασης που έχει δεν δουλεύει στα 64 bit (δεν υπάρχουν drivers). Αυτό όμως δεν με πειράζει γιατί ούτως ή άλλως χρειάζεται κεραία για να δουλέψει και έχω βάλει μια usb stick τv στην απόληξη της κεραίας και δουλεύει μάλιστα καλύτερα από την ενσωματωμένη. H ηχογράφηση όμως με πειράζει πολύ γιατί τη χρησιμοποιώ συχνά για να σηκώνω μουσική από αρχεία video ή το internet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.