Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γιατί, το fb δεν αποθηκεύει τις φωτογραφίες στους servers του; external links δείχνει;

Τι κλειδί θα είναι αυτό που θα ζητάει η φωτογραφία για να εμφανιστεί ;;;

έχει κρυπτογράφηση το jpeg?

κάτι χάνω ή είναι η μεγαλύτερη μαλ....... που έχω διαβάσει;

Δημοσ.

Ακομα και αν το προγραμμα κανει αυτο που λεει, η λογικη απαντηση απο το fb θα ειναι αυτοματως να ξεκλειδωνει οποιεσδηποτε φωτογραφιες ανεβαζει καποιος χρηστης πριν τις αποθηκευσει στο σερβερ. Πιθανως να τις αποθηκευει ολες σε ενα κοινο φορματ ασχετα απο το πως τις ανεβασες. οπως κανει το youtube με τα βιντεο δηλαδη

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι συζητάτε? Τι νόημα έχει δηλαδή μια τέτοια υπηρεσία?

Ξέρετε πολλούς που ανεβάζουν φωτογραφίες στο fb και μετά τις σβήνουν?

Ευθύς εξαρχής fail η υπηρεσία, προσφέρει κάτι που κανείς δεν κάνει

Δημοσ.

Αφού λέει δεν καλύπτει την περίπτωση που ο άλλος την έχει αποθηκεύσει στο σκληρό του. Μπορώ άνετα δηλαδή να αποθηκεύσω στο pc μου τις φωτογραφίες του Χ,Ψ και μετά να τις ανεβάσω όπου θέλω. Όπως και να την διαβάσω την είδηση, μου φαίνεται εντελώς άχρηστο το εν λόγω εγχείρημα...!

πραγματικα ομως...Αμα ο αλλος θελει να κρατησει τη φωτο μπορει να το κανει με ενα σωρο τροπους, τι να προστατευσει το εν λογω προγραμμα...

Δημοσ.

Ίσως το κόστος να φαντάζει υπερβολικό, η εφαρμογή όμως απευθύνεται σε κάτι αρκετά ουσιαστικό: τη λειτουργία των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ως μαζικά προσβάσιμες αποθήκες προσωπικών δεδομένων. Η ύπαρξη μιας τέτοιας εφαρμογής αποσκοπεί δηλαδή στην αποδέσμευση του διαμοιρασμού (sharing) και της αποθήκευσης (storing).

Παράδειγμα: κάποιος διαμοιράζει τις φωτογραφίες από ένα πάρτυ, με λήξη ας πούμε σε 4 ημέρες (εμφανώς). Όσοι ενδιαφερόμενοι, δηλαδή όσοι λάβουν το ανάλογο μήνυμα έχουν 4 ημέρες να κοιτάξουν και να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες που τους αφορούν. Μετά οι φωτογραφίες σβήνονται (ή αποκρύπτονται) αυτόματα, με αποτέλεσμα να μην παραμένουν δεμένες στο προφίλ του χρήστη, με όλα τα επακόλουθα για τον καθένα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κίνηση αυτή έρχεται από τη Γερμανία, όπου το θέμα της εσαεί διατήρησης των δεδομένων βρίσκεται εδώ και καιρό στην ατζέντα του υπουργού Εσωτερικών De Maizière. Εδώ ένα σχετικό άρθρο για όσους ομιλούν τη Γερμανική: focus

Για όσους ενδιαφέρονται περαιτέρω για το ζήτημα της χρήσης του Διαδικτύου για την άνευ εξαιρέσεων διατήρηση δεδομένων (προσωπικών και μη) προτείνω το Delete: The Virtue of Forgetting in the Digital Age

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...