Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα πρόγραμμα με το οποίο υπόσχεται στους χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης -και όχι μόνο, μεγαλύτερη προστασία στο ιδιωτικό απόρρητο των φωτογραφιών τους. Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό θα δίνει τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής των φωτογραφιών που ανεβάζουν οι χρήστες σε ιστοσελίδες όπως το Facebook, το MySpace και το Flickr, ύστερα από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα της επιλογής τους.

Πριν ανεβάσει κανείς τη φωτογραφία του σε μία από τις υποστηριζόμενες ιστοσελίδες, την ανοίγει μέσα από το πρόγραμμα X-Pire όπου και της αποδίδεται ένα ηλεκτρονικό «κλειδί» το οποίο έχει ημερομηνία λήξης. Εάν έχει παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η φωτογραφία δε θα είναι δυνατόν να εμφανιστεί, καθώς πριν το άνοιγμα της θα ελέγχεται το εν λόγω κλειδί.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της εταιρείας, το πρόγραμμα προσφέρει την παραπάνω προστασία όταν οι φωτογραφίες ανοίγονται μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και δεν καλύπτει την περίπτωση όπου κάποιος τις αποθηκεύσει στο σκληρό του δίσκο.

Το X-Pire πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες σε μορφή συνδρομητικής υπηρεσίας και θα κοστίζει $2.61 το μήνα.

Link.png Site: news.yahoo.com

Δημοσ.

E ναι αλλα αμα "ληξουν", μετα δεν θα μπορει κανενας να τις δει. Οποτε ποια η διαφορα απ το να τις σβησεις. Κατι χανω μου φαινεται :unsure:

Δημοσ.

E ναι αλλα αμα "ληξουν", μετα δεν θα μπορει κανενας να τις δει. Οποτε ποια η διαφορα απ το να τις σβησεις. Κατι χανω μου φαινεται :unsure:

Νομίζω έχει σχέση με ότι δε σβήνονται πραγματικά και τελείως όταν τις διαγράψεις αλλά μένουν στους servers του face.

Δημοσ.

καλά το λέει ο drop_dead. στο κάτω κάτω ότι μπαίνει στο fb ακόμα και αν το διαγράψεις μένει αποθηκευμένο

απο εκεί και πέρα αν θες διαγράφεις την φωτογραφία

η μόνη διαφορά είναι ότι η φωτογραφία θα είναι online, όχι διεγραμμένη αλλά θα πρέπει να δώσεις κλειδί για να την δεις... ;)

Δημοσ.

Δεν έχετε καταλάβει στο σκοπό... Ο σκοπός είναι να γίνεται αυτόματα. Μετά από 4 μέρες πχ να μη χρειάζεται να συνδεθείς για να τις σβήσεις. Επίσης δε ξέρω τι ακριβώς θα κάνει το πρόγραμμα αλλά το FB έχει μια λειτουργία (απόρρητο) που σου επιτρέπει κάποια άλμπουμ να μπορείς να τα δεις μόνο εσύ.

Όσον αφορά για το αν σβήνονται πραγματικά από τους σέρβερς ή όχι δε το ξέρω.

Δημοσ.

Ενα παραδειγμα. Ανεβαζεισ μια φωτο και κρατας το λινκ της (το πραγματικο πλιρεσ λινκ της).

Καποια στιγμη τη διαγραφεισ και οντως εξαφανιζεται απο το αλμουμ.

Αν ομως μπεις αργοτερα στο λινκ της φωτο θα δεις οτι η φωτο ανοιγει κανονικοτατα.

Εκει χτυπαει ο ποιητης λοιπον

Δημοσ.
Σύμφωνα με τους ιδρυτές της εταιρείας, το πρόγραμμα προσφέρει την παραπάνω προστασία όταν οι φωτογραφίες ανοίγονται μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και δεν καλύπτει την περίπτωση όπου κάποιος τις αποθηκεύσει στο σκληρό του δίσκο.

Αυτό τα λέει όλα.. Εσυ μπορεί να χαίρεσαι ότι η φωτογραφία σου έχει διαγραφεί και ο χρήστης random100 να την έχει ανεβάσει σε άλλες 50 σελίδες ξεκλείδωτη ως απλή jpg..

Δημοσ.

Αφού λέει δεν καλύπτει την περίπτωση που ο άλλος την έχει αποθηκεύσει στο σκληρό του. Μπορώ άνετα δηλαδή να αποθηκεύσω στο pc μου τις φωτογραφίες του Χ,Ψ και μετά να τις ανεβάσω όπου θέλω. Όπως και να την διαβάσω την είδηση, μου φαίνεται εντελώς άχρηστο το εν λόγω εγχείρημα...!

Δημοσ.

Μπα, αν δεν τους κυνηγάς εσύ δεν γίνετε τίποτα, ειπαρχη και το print screen για να σώσεις μια εικόνα..

Εμένα στο fb μου έκανε 1 φορά παρατήρηση ένας, γιατί είχα watermark στην εικόνα!! Ήθελε να την κλέψει και το πείραξε που είχα βάλει το όνομα μου.. χαχαχα

Στην Ελλάδα κάπως ελέγχετε αν δημοσιευτεί μια εικόνα χωρίς άδεια, αν την πάρουν από καμιά κίνα η Αμερική όμως?

Δημοσ.

Για μια μαλ***κια μιση μιλαμε και το χειροτερο ειναι οτι υπαρχουνε ατομα (σε παρακαλω μεγα Kernel κανε να μη το ακουσω) που θα πουνε "ποπο ασε βρηκα ενα προγραμμα που σβηνει τις εικονες μετα απο καποιο διαστημα στο fb" και ερχεται η ερωτηση "και απο το fb τελειως" και φυσικα για να μη βγει μα@@κας και οτι δε ξερει απο ενθουσιασμο και βλακεια θα απαντησει "ναι ρε, εσυ τι λες να πληρωνεις για το προγραμμα και να τις σβηνει απλα απο το προφιλ σου;"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...