Προς το περιεχόμενο

Ηχεία X-530 5.1 LOGITECH 970114-1914

Lalakis-3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε ενταξει μια χαρα παιζουν με καρτα ηχου της προκοπης οπως σου ειπα. Αξιοπρεπης καρτα δεν σημαινει σκαω 200 ευρω και παιρνω οτι βρω μπροστα μου. Με 50-90 ευρω παιρνει κανεις σημερα καρτα που τα βγαζει περα ακομα και για ημιεπαγγελματικη χρηση (asus dx πχ)

Mε onboard καρτα , καλα ξεμπερδεματα , λογικο ειναι να ακους κλαπατσιμπαλα και βουισματα και "στο 80% της εντασης να μην ακουγεται τιποτα εξω απο το σπιτι"

Γενικα υπαρχει μια τελειως λαθος αντιληψη οτι με την onboard θα εχει καποιος τον ιδιο ηχο σε συγκριση με μια καρτα της προκοπης , οταν μιλαμε για φτηνα ηχεια.

δεν ειναι αληθεια και σε προκαλω να δοκιμασεις τα ηχεια σου που τοσο κοροιδευεις με μια καρτα που δεν κοστιζει 2 ευρω και δεν ειναι ενσωματωμενη στο board

Σιγά μη τα συνδέσω και σε πολυκάναλο ενισχυτή...

Οποιαδήποτε onboard των τελευτάιων τριών-τεσσάρων χρόνων είναι πάνω απο τα συγκεκριμένα ηχεία...

Μη λέμε ότι θέμε και οδηγούμε κόσμο σε λανθασμένες αγορές.

Αν ήταν για τπτ M-Audio Studiophile ok πάω πάσο.

Ίσως και στα καλά 2.0 - 2.1 Creative Gigaworks Τ3 Τ20 Τ40, Bose Companion, Harman Kardon να παίζει ρόλο αν και η λογικη των συγκεκριμένων δεν είναι η πιστή αναπαραγωγή αλλά ο ευχάριστος χρωματισμός του ήχου οπότε το output της κάρτας ήχου πάλι αλλιώνεται.

Γενικά την logitech δεν την εχω και σε μεγάλη εκτίμηση για τα ηχεία της.

Σε ποντίκια, πληκτρολόγια gamepads και τιμονιέρες τα σπάει αλλά σε ήχο...

Μάλλον τον πι... απο παραδοσιακούς παίχτες με μεγαλύτερη πείρα στον τομέα.

Bose, Klipsh, JBL, Harman Kardom ακόμα και απο την Creative.

Παρόλα αυτά με τις σημερινές τιμές τα x530 της προσφοράς αξίζουν για κάποιον που δεν εχει δοκιμάσει ποτέ 5.1 αρκεί να βλέπει ταινίες και παίζει games με πολυκάναλο.

Για μουσική δε θα τα ξανάπαιρνα ούτε στα 49 ούτε στα 45 να τα βάλω και σε άλλο μου pc.

Τα T20 τα ξανάπαιρνα άνετα.

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η καρτα ηχου της προκοπης "βγαινει" και σε ηχεια που δεν ειναι για audiophile.

Δεν σου λεω οτι θα βγει σε ηχεια των 30 ευρω.

Τα 530 ειναι αξιοπρεπεστατα , και στη δικη μου περιπτωση μερα με τη νυχτα το onboard της p5k premium deluxe wifi με την asus dx.

Aπο περιεργεια βαλε κι εσυ τα τ20 που εχεις ακομα και σε μια παλια audigy kαποιου φιλου σου και θα δεις οτι εχω δικιο.

Δημοσ.

Η καρτα ηχου της προκοπης "βγαινει" και σε ηχεια που δεν ειναι για audiophile.

Δεν σου λεω οτι θα βγει σε ηχεια των 30 ευρω.

Τα 530 ειναι αξιοπρεπεστατα , και στη δικη μου περιπτωση μερα με τη νυχτα το onboard της p5k premium deluxe wifi με την asus dx.

Aπο περιεργεια βαλε κι εσυ τα τ20 που εχεις ακομα και σε μια παλια audigy kαποιου φιλου σου και θα δεις οτι εχω δικιο.

Με τα T20 θα ακούσω (εχω καλύτερο ήχο απο iphone και zen παρά απ οτην κάρτα) με τα x530 δεν ειναι το πρόβλημα η πηγή αλλά η αναπαραγωγή της πηγής. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τέσπα σε αυτά τα λεφτά δεν παίζει και κάτι άλλο.

Λίγο περισσότερο μου αρέσει ο στερεοφωνικός ήχος για μουσική χωρίς sub οπότε για μένα τα jbl duet θα ταν καλύτερη λύση με μικρή διαφορά.

Για 5.1 στο HTPC κάνουν τα χ530 2η θέση σε άλλο pc δεν πιάνουν.

Εχω μια pci soundblaster 4.1 vibra παλιά αλλά ούτε είμαι σίγουρος ότι θα δώσει καλύτερο ήχο απο την onboard (πιθανός θα δώσει) ούτε πιστεύω πως θα την δουν τα 7 οπότε...

Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο κακα , υπερβαλλεις κατα τη γνωμη μου :mrgreen:

Anyway τουλαχιστον αναγνωριζεις οτι μια καλη καρτα ηχου κανει διαφορα και σε ηχεια που δεν ειναι για λιγους , κατι ειναι κι αυτο :-D

οσο για τη καρτα ηχου σου , δεν το βλεπω.

Μου εχουν μεινει αμανατι 2 creative λογω μη υποστηριξης driver σε νεωτερα λειτουργικα...και εδω και μια 5ετια εχω στραφει αλλου. (hercules fortissimo IV και προσφατα asus dx)

Δημοσ.

Εγώ, παιδιά, έκανα σήμερα τηλεφωνική παραγγελία. Έχει κανονικά στοκ και θα πληρώσω με αντικαταβολή. Μια χαρά μου φάνηκε το κατάστημα και ευγενέστατος ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησα. Έχει ο αδερφός μου τα x-540 και είναι πάρα μα πάρα πολύ καλά για οικιακή χρήση. Και σε γιορτή, μια χαρά παίζουν, αν και το σπίτι είναι μεγάλο. Και γι' αυτούς που θα βγουν και θα πουν για ποιότητα ήχου να πω ότι έχω κομμάτια σύστημα Class A Technics (για όσους είναι γνώστες) τα οποία έχω πληρώσει πολύ ακριβά αλλά δεν χρησιμοποιώ, πρώτον επειδή είναι τεράστια και δεύτερον, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, εγώ τρομερή διαφορά στον ήχο δεν ακούω. Το μπάσο και τα πρίμα της logitech εμένα προσωπικά με εκπλήσσουν καθημερινά, με εξαίρεση τις πολύ χαμηλές της σειρές. Εδώ που τα λέμε, με 50 και με 100 ευρώ πριν από λίγα χρόνια δεν αγόραζες ούτε μικρόφωνο. Ανυπομονώ να τα συνδέσω με τη Mixtrack Pro που μου έκαναν δώρο για να κάνω κανένα παρτάκι με την παρέα.

Δημοσ.

μια ερωτηση επειδη μπηκα στον πειρασμο ,ποια η διαφορα των χ530 με των χ540?

Ta x540 είναι ο αντικαταστάτης των x530

Το ίδιο πράγμα πάνω κάτω με λίγο διαφορετικό design ( τα x530 θυμίζουν τον Wall-e :-D )

Στα χ540 το μπάσο χτυπάει κάτω σε σχέση με τα x530 που βγαίνει απο το πλάι (υποτίθεται πως με αυτο τον τρόπο κερδίζεις κάποια db - αν εχεις καλό πάτωμα - όχι ξύλο μοκέτα...)

Νομίζω πως τα χ540 είχαν ρυθμιστικό volume σε ξεχωριστή μονάδα ενω τα x530 το έχουν στο μπρος δεξί ηχείο.

Δημοσ.

Ta x540 είναι ο αντικαταστάτης των x530

Το ίδιο πράγμα πάνω κάτω με λίγο διαφορετικό design ( τα x530 θυμίζουν τον Wall-e :-D )

Στα χ540 το μπάσο χτυπάει κάτω σε σχέση με τα x530 που βγαίνει απο το πλάι (υποτίθεται πως με αυτο τον τρόπο κερδίζεις κάποια db - αν εχεις καλό πάτωμα - όχι ξύλο μοκέτα...)

Νομίζω πως τα χ540 είχαν ρυθμιστικό volume σε ξεχωριστή μονάδα ενω τα x530 το έχουν στο μπρος δεξί ηχείο.

διαβασα κατι σχετικα με ρυθμιση matrixx,τι ειναι αυτο?

Δημοσ.

ματριξ ειναι ψευτοσαραουντ δηλαδη αν η πηγη δεν ειναι 5-1 να ακουγεται ηχος και απο τα 5 ηχεια με μετρια(κατα τη γνωμη μου) αποτελεσματα.

Δημοσ.

Έκανα παραγγελία εχθές, η τιμή είναι σούπερ!!! Τους παρακολουθώ καιρό και κατα καιρούς έχουν καλές προσφορές.

Μέχρι σήμερα δεν είχα ποτέ πρόβλημα επικοινωνίας.

πολυ γουστάρω τέτοιες προσφορές , ειδικά απο τη στιγμή που η αμέσως φθηνότερη τιμή γι αυτά είναι 69 €...

Δημοσ.

με 49 παρτα με κλειστα τα ματια αν ειναι..καινουργια και οχι εκθεσιακο κομματι πχ

βεβαια τα χ540 εινα ισαφως καλυτερα αλλα οκ. τα χ530 ειναι καλυτερα στο μπασο....

εγω ειμα ικατοχος ετων και των χ530 και των χ540

ανεβαιναν οι τιμες τους αντι να κατεβαινουν....

στα χ540 βοηθα το vοlume το ξεχωριστο παρα να σηκωνεσαι να μειωνεις τον ηχο απο το δεξιο ηχειο που το εχει πανω του

( εναλλακτικη μειωση ηχου μπορεις να κανεις αν εχεις πληκτρολογιο που υποστηριζει volume + / - πχ της mixrosoft) αλλα οκ ΚΑΚΑ τα ψεματα. το volume του χ5401 βοηθα και ειναι απαραιτητο! αλλο πραγμα... επισης βοηθα στα χ540 το κουμπι πανω εκει του matrix γιατι να αποδιδεις καπου 2,1 ενω πατωντας το εχεις 5,1 χρειαζεται ....οπου υποστηριζεται μονο 2,1.....

απο ηχο τωρα εχει πιο καλο ηχο τα x540 και τα ηχεια πιο καλο "κυρος" χ540 δαγκωτο λοιπον εχουν 110 ευρω ομως....ανεβηκαν οι τιμες..και αν τα βρεις....αν! με παραγγελια πλεον....ισως!

α! στη συσκευασια των χ530 θα βρεις μεσα ανταπτορα που βαζεις τα 3 καρφακια και τα μεταρεπει σε 2 RCA

ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΚΟΝΣΟΛΕΣ.... ΑΥΤΑ! εγω τα χ530 τα πηρα προσφατα ξανα τωρα στις γιορτες με 79 ευρω απ ογνωστο καταστημα....

Δημοσ.

Εντάξει ρε Paisley, χαλάρωσε... Γράφτηκες 20 λεπτά μετά τον Lalaki και όλο για τα ηχεια και το μαγαζί μας γράφεις σε όλα σου τα μηνύματα(πλην ενός μόνο)...

Εγώ γεγονότα παραθέτω...

Δημοσ.

Μα αδερφέ μου για την προσφορά αυτή δε μιλάμε εδώ? Γενικά δεν είμαι γνώστης από forum, αν ενόχλησα sorry. Γενικά δεν το σκέφτομαι και πολύ πριν γράψω κάτι, αλλά νομίζω ότι εσύ το κάνεις.

Δημοσ.

απο ηχο τωρα εχει πιο καλο ηχο τα x540 και τα ηχεια πιο καλο "κυρος" χ540 δαγκωτο λοιπον εχουν 110 ευρω ομως....ανεβηκαν οι τιμες..και αν τα βρεις....αν! με παραγγελια πλεον....ισως!

τα Χ540 τα ειδα στον κωτσοβολο προχτες που ειχα παει, στα 101-102€. πολυ ψηλα παντως σε σχεση με τοτε που τα ειχα παρει εγω στα 72€..!! και οντως ειναι πολυ βολικοτερα απο τα χ530.

στα 49€ παντως ειναι λουκουμι!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...