Sadako Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Εδώ κανά 2 εβδομάδες χρησιμοποιώ το USR 9112 ενός φίλου, αντικαθιστώντας το siemens speedstream 4200 που μου είχε δώσει η tellas, αφού μάλλον είχε αρχίσει να τα φτύνει.. Ενώ γενικά είμαι ικανοποιημένος από το router (μάλιστα σε downloading έχει διπλάσια ταχύτητα από το speedstream, ενώ εγώ τα έριχνα στην tellas). Στο browsing μου κάνει όμως κάτι αρκετά περίεργο (που δεν το έκανε το speedstream, εκείνο αντίθετα κολλούσε συνολικά το ίντερνετ κάποιες στιγμές). Το USR λοιπόν, κάποιες στιγμές έτσι στο άσχετο κολλάει, αλλά σε συγκεκριμένα sites από αυτά που επισκέπτομαι καθημερινά.. Την ίδια στιγμή ανοίγω άλλα sites και μπαίνει σφαίρα. Ενώ σε αυτά τα λίγα, καταλήγω μετά από κάποια ώρα σε connection timeout. Μετά από κάποια στιγμή επανέρχεται και μπαίνει κανονικά ΚΑΙ σε αυτά τα sites.. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει. Δοκίμασα να αλλάξω τους DNS από αυτούς της tellas σε Google DNS και ΟpenDNS, αλλά το πρόβλημα δεν διορθώθηκε.. Οπότε είπα μήπως έχει τίποτα να κάνει με τις ρυθμίσεις του router, μήπως σκαλώνει πουθενά.. ΥΓ. Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά τα 4 sites που μου έρχονται στο μυαλό και τρώνε αυτό το σκάλωμα είναι και τα 4 ελληνικά (.gr εννοώ). Αλλά δεν είναι ότι εκείνη την στιγμή τρώνε σκάλωμα όλα τα .gr sites, γιατί σε άλλα μπαίνω κανονικά. Ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει;
_Anonymous_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Απο οσο θυμαμαι εχει μεσα στο σεταπ, καποιου ειδους isp authentication, που οταν ηταν στο auto, ειχε αυτα τα προβληματα. PPPOE το εχεις. Δες και firmware
Sadako Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Στο WAN ATM PVC το protocol ήταν στο PPPoA. Το έβαλα PPPoE και θα περιμένω να δω αν θα έχω καμιά αλλαγή..
_Anonymous_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 LLC ομως και oxi VC_MUX που ηταν με το PPPOA....... ετσι? Τι ακριβως πρεπει να περιμενεις για να δεις την αλλαγη? Πηγαινε στις σελιδες που δε σου ανοιξε και τσεκαρε αν εστρωσε το θεμα σου.
Sadako Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Όπως αναφέρω και στο αρχικό ποστ, τα σκαλώματα που τρώει είναι παροδικά.. Δηλαδή και στο insomnia (που είναι ένα από τα sites που το παθαίνει), όπως βλέπεις, τώρα έχω μπει κανονικά. Άλλες φορές όμως, πολλές φορές ενώ είμαι ήδη στο site και διαβάζω στο φόρουμ πχ, πατάω να πάω στην επόμενη σελίδα και κολλάει (επαναλαμβάνω, την ίδια στιγμή σε άλλα sites μπαίνει κανονικά).. Δοκίμασα εκείνη την στιγμή να μπω με άλλον browser, τα ίδια.. Δοκίμασα disconnect/reconnect στο router για να πάρει άλλη IP(χωρίς όμως να κάνω reboot), δεν έχει αποτέλεσμα.. Μόνο από μόνο του, μετά από κάποια λεπτά, ξεκολλάει και μπαίνει..
Sadako Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Κοίταξε.. Στο Information στο router λέει: INFORMATION Numbers of DHCP Clients: 1 (Να αναφέρω εδώ, ότι τώρα που το θυμάμαι, πριν κάνω την αλλαγή σε PPPoE και LLC, εδώ έλεγε 2, μου έκανε εντύπωση είναι η αλήθεια...) Runtime Code Version: 1.01.023 (Mar 1 2007 13:49:10) Boot Code Version: 0.73.00 ADSL Modem Code Version: 06.00.04.00A Hardware Version: 01 Τα παραθέτω όλα, επειδή δεν βλέπω κάπου να λέει ξεκάθαρα firmware version.. Είχα μπει στο site της usr πάντως, δεν είναι νομίζω νεότερο του 2007.. Τόση ώρα πάντως που είμαι μέσα, δεν έχει σκαλώσει σε αυτά τα sites που έλεγα.. Θα δω αν κάνει τίποτα μέχρι το βράδυ. Ειδάλλως, είναι καλό σημάδι.. EDIT: Και μόλις το είπα, πάω να μπω στο sport24.gr και στο άλλο το φόρουμ και σκαλώνει πάλι..
_Anonymous_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Να το κλεισεις και να το ανοιξεις δοκιμασες? ρεσετ? και ξανα σεταπ? Αυτο με τους 2 dhcp clients ειναι υποπτο ως προς το ασυρματο. Για κανε μια δοκιμη με κλειστο ασυρματο.
Maitre Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Όπως αναφέρω και στο αρχικό ποστ, τα σκαλώματα που τρώει είναι παροδικά.. Δηλαδή και στο insomnia (που είναι ένα από τα sites που το παθαίνει), όπως βλέπεις, τώρα έχω μπει κανονικά. Άλλες φορές όμως, πολλές φορές ενώ είμαι ήδη στο site και διαβάζω στο φόρουμ πχ, πατάω να πάω στην επόμενη σελίδα και κολλάει (επαναλαμβάνω, την ίδια στιγμή σε άλλα sites μπαίνει κανονικά).. Δοκίμασα εκείνη την στιγμή να μπω με άλλον browser, τα ίδια.. Δοκίμασα disconnect/reconnect στο router για να πάρει άλλη IP(χωρίς όμως να κάνω reboot), δεν έχει αποτέλεσμα.. Μόνο από μόνο του, μετά από κάποια λεπτά, ξεκολλάει και μπαίνει.. Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα - δεν ξέρω αν είναι το router μου όμως. Αν θες δοκίμασε λίγο τον Maxthon 2.5.13.166 (αυτήν την συγκεκριμένη έκδοση και όχι την τελευταία) με την οποία δεν τρώω εγώ τουλάχιστον αυτά τα κολλήματα όσο και να σερφάρω. (Αν όμως π.χ. σερφάρω με τον Crome και φάει κάποια σελίδα σκάλωμα και την ανοίξω στο καπάκι με τον Maxthon δεν ανοίγει αν δεν περάσουν αυτά τα ένα-δύο λεπτά που θέλει για το ξεκόλλημα!!!! - άντε μύρισε δηλαδή τα νύχια σου να βρεις τι φταίει...) Πάντως όταν είμαι με άλλον browser μιας και έχω αρκετές καρτέλες ανοιχτές ταυτόχρονα, μόλις συμβεί το πιο πάνω απλά πάω σε κάποια άλλη ανοιχτή σελίδα που έχω μέχρι να στρώσει.
Sadako Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Να το κλεισεις και να το ανοιξεις δοκιμασες? ρεσετ? και ξανα σεταπ? Αυτο με τους 2 dhcp clients ειναι υποπτο ως προς το ασυρματο. Για κανε μια δοκιμη με κλειστο ασυρματο. Το 9112 είναι μόνο ενσύρματο.. Οπότε μπέρδεμα με το ασύρματο δεν παίζει.. Διακόπτη δεν έχει, αλλά το έβγαλα και το έβαλα στην πρίζα αρκετές φορές, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.