Προς το περιεχόμενο

AMD PHENOM X6 1075T & MEMORY DDR3 1600Mhz

konstantinos77g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν τα έχουμε μπλέξει λίγο.....

Απλά και κατανοητά επαναλαμβάνω....

Οι μνήμες είναι DDR3 1600MHZ και οι τιμές που δίνει η Kingston σε αυτά τα mhz είναι 9-9-9-27 στα 1.65v

Το spd των μνημών που έχει θέσει η Kingston πάλι για τις συγκεκριμένες μνήμες για λόγους συμβατότητας είναι:

1333mhz 9-9-9-25 στα 1.50v!!

Οπότε απ'οτι κατάλαβα η γνώμη σου είναι να θέσω τις τιμές των μνημών στις τιμές που δινει για τα 1600mhz, που είναι όπως είπα πριν 1600 9-9-9-27-1Τ στα 1.65v.

Όσο αφορά της τάση του cpu δεν την έχω πειράξει, απλά το Cool & Quiet δεν λειτουργεί όταν είσαι στο bios, λειτουργεί στα windows και εφόσον εχεις εγκαταστήσει τον ανάλογο driver της cpu γι'αυτήν την λειτουργία!! (windows xp πάντα)

Τα volts της cpu είναι στην standard τιμή που είναι τα 1.475v

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X6%201075T%20-%20HDT75TFBK6DGR.html

Και από εκεί και πέρα το Cool & Quiet ρυθμίζει την τάση ανάλογα!! ;-)

Συμφωνείς φίλε μου με όλα τα παραπάνω??

Α και για το αν τις βάλω στο Command rate στο 1Τ ή 2Τ, ακόμα δεν έχω καταλήξει γιατί δεν δίνει το spd τιμές για το συγκεκριμένο.

Και απ'οτι κατάλαβα είναι στην δική μου βούληση σύμφωνα με την σταθερότητα των μνημών... Σωστός??

Έχω ξεκωλωθεί στο διάβασμα γιατί είναι η πρώτη φορά που παω στην πλατφόρμα της AMD... ;-)

Λοιπον,αργα και σταθερα.Μπες στο bios και βαλε τις τιμες που δινει ο κατασκευαστης (η Kingston δλδ) και ασε τι λεει το spd.Ορισε χειροκινητα timings,volt και συχνοτητα.Το MA timing βαλτο στο 1Τ,αν δεις τιποτα μπλε οθονες (λεμε τωρα) μετα βαλτο 2Τ.Στο 2Τ ειναι λιγο πιο χαλαρα αλλα στο 1Τ λενε οτι ειναι λιγο πιο γρηγορες.Μην περιμενεις τπτ διαφορες στο ματι αλλα ετσι για το ψυχολογικο.Εμενα οι δικες μου λενε 1600,2Τ αλλα ενα χρονο που τις εχω στο 1Τ τις εχω και ειναι κομπλε.Επισεις ξαναλεω οτι μην σκεφτεσαι καθολου το θεμα IMC του επεξεργαστη.Δεν προκειτε να παθει τπτ.

Τωρα τι κανει το c'n'q το ξερω πολυ καλα.Δεν νομιζω οτι θελει driver για να δουλεψει μιας και σε 4-5 επεξεργαστες που δοκιμασα απλα το βαζεις auto και δουλευει.Υποψην οτι μιλαω για windows 7 και οχι για τα απαρχαιωμενα xp.Συμβουλη μου βαλε τα 7αρια να δεις ασπρη μερα.ο επεξεργαστης μου φαινεται λιγο δυσκολο να εχει vdimm 1,475.Σκεψου οτι ολοι σχεδον οι thuban με τοσο ρευμα εχουν τα ~4GHz ενω εσυ δινεις τοσο ρευμα για τα 3GHz.Γνωμη μου ειναι αν δεν εχεις σκοπο να κλοκαρεις,να το ριξεις γιατι τσαμπα καταναλωση-θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Λοιπον,αργα και σταθερα.Μπες στο bios και βαλε τις τιμες που δινει ο κατασκευαστης (η Kingston δλδ) και ασε τι λεει το spd.Ορισε χειροκινητα timings,volt και συχνοτητα.Το MA timing βαλτο στο 1Τ,αν δεις τιποτα μπλε οθονες (λεμε τωρα) μετα βαλτο 2Τ.Στο 2Τ ειναι λιγο πιο χαλαρα αλλα στο 1Τ λενε οτι ειναι λιγο πιο γρηγορες.Μην περιμενεις τπτ διαφορες στο ματι αλλα ετσι για το ψυχολογικο.Εμενα οι δικες μου λενε 1600,2Τ αλλα ενα χρονο που τις εχω στο 1Τ τις εχω και ειναι κομπλε.Επισεις ξαναλεω οτι μην σκεφτεσαι καθολου το θεμα IMC του επεξεργαστη.Δεν προκειτε να παθει τπτ.

Τωρα τι κανει το c'n'q το ξερω πολυ καλα.Δεν νομιζω οτι θελει driver για να δουλεψει μιας και σε 4-5 επεξεργαστες που δοκιμασα απλα το βαζεις auto και δουλευει.Υποψην οτι μιλαω για windows 7 και οχι για τα απαρχαιωμενα xp.Συμβουλη μου βαλε τα 7αρια να δεις ασπρη μερα.ο επεξεργαστης μου φαινεται λιγο δυσκολο να εχει vdimm 1,475.Σκεψου οτι ολοι σχεδον οι thuban με τοσο ρευμα εχουν τα ~4GHz ενω εσυ δινεις τοσο ρευμα για τα 3GHz.Γνωμη μου ειναι αν δεν εχεις σκοπο να κλοκαρεις,να το ριξεις γιατι τσαμπα καταναλωση-θερμοκρασιες.

Λοιπόν, φίλε LouCi4er!!

Σ'ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στα ερωτήματα μου!!

Όσα με έχεις συμβουλέψει κάπου ανάμεσα σε αυτά ήμουν και εγώ... (μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα...)

Όσο αφορά με την τάση του επεξεργαστή αυτή είναι η standard τιμή του, όσο και αν δεν το πιστεύεις για να τρέχει και τους 6 πυρήνες στα 3ghz ή τους 3 στα 3.5mhz όταν χρειάζεται. Απλά τους συγκεκριμένους επεξεργαστές μπορείς με την standard τιμή στα volts να τους τρέξεις και στα 4ghz χωρίς να χρειάζεται να προβείς σε αύξηση των volts. (αυτά με το ψάξιμο και διάβασμα, πριν ακόμα τον αγοράσω... ;-) )

Τώρα ακόμα και στα windows xp, εφόσον έχεις περάσει τον driver της amd για το cool & quiet, ο επεξεργαστής δεν δουλεύει στα 1.470v, αλλά ρίχνει τα ghz και τα volts 1.22v περίπου!!(Hardware Monitor) Και οι θερμοκρασίες γενικά απ'οτι είδα είναι οκ (23-24 σε idle και γύρω στους 40-42 σε load)

Και εννοείτε οτι η επόμενη αναβάθμιση είναι σε windows 7, αλλά επειδή θέλω να τα πάρω γνήσια, αυτή την στιγμή no money no honey..... ;-)

Αλλά και με τα windows xp μια χαρά τρέχουνε όλα, απλά σίγουρα με τα windows 7 θα αξιοποιείτε καλύτερα το σύγχρονο Hardware... ;-)

Και όταν πάω στα 7 λέω να πάω στα 64bit.

Απλά ο τελευταίος ενδοιασμός που έχω και έχει να κάνει πάλι με τις μνήμες είναι οτι η Kingston, δίνει τιμές μόνο για τις 4 πρώτες παραμέτρους 9-9-9-27 και το command rate το έχω στο 1Τ, που μέχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα, αλλά τις υπόλοιπες τιμές που δεν δίνει κάποια τιμή η kIngston τις έχω βάλει σύμφωνα με τις τιμές SPD που είναι για τα 1333ghz χωρίς να έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα η καθυστέρηση των μνημών...? (αν έχεις κάποια αντίρρηση σε όλα αυτά που αναφέρω, στείλε μου αν θέλεις...)

Αυτά!!

Σ'ευχαριστώ και πάλι!!

Αν χρειαστώ κάτι άλλο, που δεν νομίζω, θα σου στείλω.... ;-)

Χαιρετώ!!

Δημοσ.

Ωραιος,χαιρομαι που βρισκεις ακρη.Να σου πω οτι η AMD το εχει συστημα αυτο με τους επεξεργαστες της.Να δινει δλδ περισσοτερο ρευμα απ' οσο χρειαζονται πραγματικα για την χ συχνοτητα.Εμενα ο Phenom εχει vdimm 1,35 για τα 3,2.Με αυτο το ρευμα ανετα δουλευει και στα 3,5.Εσενα που εχει και turbocore ειναι λογικο να δινει ακομα πιο πολυ διοτι οταν κλοκαρει τους 3 πυρηνες να αποφευγεται ο κινδυνος για BSOD.Τωρα το θεμα μνημες να σου πω οτι ειναι πολυ μεγαλη ιστορια και πολυ περιπλοκη.Το καλυτερο ειναι (οτι κανουν ολοι δλδ)να δωσουμε τις 4 τιμες (CAS#Latency,RAS#to CAS#Delay,RAS# Precharge,cycle time και το Command Rate) τα volt και την συχνοτητα και τις αλλες τιμες τις αφηνουμε auto,δεν τις πειραζουμε καθολου.Αυτα και οτι αλλο χρειαστεις,οπως ειπες,εδω ειμαστε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...