Προς το περιεχόμενο

ECDL αξιζει?

ChrisRX-8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!! Σκεφτομαι να παω να βγαλω το ECDL Core (αν και θα ηθελα να βγαλω κατευθειαν το Expert) απλα ο λογος ειναι οτι δεν γνωριζω αρκετα απο Excel,Word,Access,PowerPoint. Εχω ακουσει οτι το πτυχιο υσχιει 3 χρονια στο δημοσιο και στον ιδιωτικο τομεα δεν ζητανε ecdl σωστα? Κατι αλλο ειναι οτι υπαρχουν καποια βιβλια για να δωσεις εξετασεις και να μην χρειαστει να δωσεις τοσα λεφτα για τα μαθηματα.. εσεις τι λετε? Θα ηθελa την γνωμη σας αξιζει? Ευχαριστω πολυ!!

Δημοσ.

Σε ιδιωτικό τομέα ζητάνε Ecdl και ανάλογα με τη δουλειά μπορούν να δώσουν επίδομα υπολογιστή (λόγω του πτυχίου).

Αλλά είναι με βάση το τι έχεις σπουδάσει και που θα πας να δουλέψεις!

Δημοσ.

Εάν δεν έχεις προυπηρεσία σε δουλειά γραφείου ή γενικά σε δουλειές που χρειάζεται Η/Υ είναι χρήσιμο να το έχεις . Προσωπικά τη πρώτη φορά που δούλεψα ως ταμίας πριν κάποια χρόνια μέτρησε το ECDL CORE καθώς δεν είχα άλλη προυπηρεσία. Το χαρτί το πήρα στον πρώτο χρόνο σπουδών ( μας δίνουν βεβαίωση παρακολούθησης για τα εργαστήρια στη σχολή μου αλλά στην ορκομωσία , αν χρειαστεί να δουλέψεις πιο πριν τι να το κάνεις όμως ). Πάντως υπάρχουν και εργοδότες που σου κάνουνε τεστ πάνω στο Office και δε μετράνε καθόλου το ECDL. Είχα πάρει τα βιβλία που είναι για το ECDL CORE , δύο βιβλία με τεστάκια και ασκήσεις και έκανα και κάποιες ώρες ιδιαίτερα . Αν είχα Internet τότε μάλλον θα την έψαχνα με κανένα tutorial και θα γλίτωνα τα ιδιαίτερα.

Όταν έκανα την πρακτική μου κατάλαβα πάντως ότι χρειάζονται και οι γνώσεις του ECDL EXPERT. Πρέπει να δουλεύεις καλά συναρτήσεις , συγκεντρωτικούς κ.λ.π. Τα είχα κάνει και στο ΤΕΙ αλλά αρκετά επιφανειακά θα έλεγα. Πήρα λοιπόν τα βιβλία να τα διαβάσω σε συνδυασμό με web tutorials στο Internet αλλά δεν σκοπεύω άμεσα να πάω να δώσω.

Στο δημόσιο δε μετράει το ECDL EXPERT από όσο γνωρίζω , στον ιδιωτικό τομέα πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να έδινες μόνο για το EXPERT.

Υπάρχουν φαντάζομαι και δουλειές όμως που δε χρειάζεται να μάθεις τόσο καλά το Office , δε μας είπες για το τι δουλειά το θες. Αναφέρομαι πάντα σε περίπτωση που δεν έχεις βύσμα σε δουλειά , εάν έχεις βύσμα και άσχετος να είσαι θα μπεις ( αυτό έχω διαπιστώσει ).

Δημοσ.

Μέχρι πέρυσι (αν θυμάμαι καλά) για το δημόσιο αρκούσε να έχεις παρακολουθήσει επιτυχώς 4 μαθήματα σχετικά με υπολογιστές, πιστοποιούμενα με την αναλυτική βαθμολογία της σχολής σου. Ούτε ECDL ούτε λοιπά μαμησιάτικα που (συνήθως) βασίζονται στην ανάγκη σου για "ένα χαρτί" για να σου πάρουν τα λεφτα χωρίς να σε μάθουν τίποτε.

Θα μου πείς τώρα, με τα 4 μαθήματα στη σχολή, έμαθες υπολογιστές; Αφενός είναι πιθανότερο, αφετέρου είναι τσάμπα και δεν πληρώνεις παπατζιλίκι.

Για ιδιωτικό τομέα δεν ξέρω τι ισχύει.

Δημοσ.

Εχω ψαξει στο internet και εχω βρει καποια tutorial.. οποτε επειδη το βρισκω πολυ καλη εναλλακτικη λυση οταν παω σε καποιο εξειδικευμενο καταστημα για το ECDL θα το τους πω οτι δεν χρειαζομαι να κανω μαθηματα μονο απλως να δωσω εξετασεις. Οπως ανεφερω και πανω με ενδιαφερει ποιο πολυ το Expert αλλα δεν γνωριζω τα προγραμματα.. φανταζομαι λοιπον θα ηταν μια καλη αρχη να ξεκινησω με το Core. Με ενδιαφερουν δουλειες γραφειου (δεν εχω προυπηρεσια) και για αυτο ειναι ο στοχος μου να παω να βγαλω το ECDL.

Δημοσ.

Εάν δεν έχεις προυπηρεσία σε δουλειά γραφείου ή γενικά σε δουλειές που χρειάζεται Η/Υ είναι χρήσιμο να το έχεις . Προσωπικά τη πρώτη φορά που δούλεψα ως ταμίας πριν κάποια χρόνια μέτρησε το ECDL CORE καθώς δεν είχα άλλη προυπηρεσία. Το χαρτί το πήρα στον πρώτο χρόνο σπουδών ( μας δίνουν βεβαίωση παρακολούθησης για τα εργαστήρια στη σχολή μου αλλά στην ορκομωσία , αν χρειαστεί να δουλέψεις πιο πριν τι να το κάνεις όμως ). Πάντως υπάρχουν και εργοδότες που σου κάνουνε τεστ πάνω στο Office και δε μετράνε καθόλου το ECDL. Είχα πάρει τα βιβλία που είναι για το ECDL CORE , δύο βιβλία με τεστάκια και ασκήσεις και έκανα και κάποιες ώρες ιδιαίτερα . Αν είχα Internet τότε μάλλον θα την έψαχνα με κανένα tutorial και θα γλίτωνα τα ιδιαίτερα.

Όταν έκανα την πρακτική μου κατάλαβα πάντως ότι χρειάζονται και οι γνώσεις του ECDL EXPERT. Πρέπει να δουλεύεις καλά συναρτήσεις , συγκεντρωτικούς κ.λ.π. Τα είχα κάνει και στο ΤΕΙ αλλά αρκετά επιφανειακά θα έλεγα. Πήρα λοιπόν τα βιβλία να τα διαβάσω σε συνδυασμό με web tutorials στο Internet αλλά δεν σκοπεύω άμεσα να πάω να δώσω.

Στο δημόσιο δε μετράει το ECDL EXPERT από όσο γνωρίζω , στον ιδιωτικό τομέα πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να έδινες μόνο για το EXPERT.

Υπάρχουν φαντάζομαι και δουλειές όμως που δε χρειάζεται να μάθεις τόσο καλά το Office , δε μας είπες για το τι δουλειά το θες. Αναφέρομαι πάντα σε περίπτωση που δεν έχεις βύσμα σε δουλειά , εάν έχεις βύσμα και άσχετος να είσαι θα μπεις ( αυτό έχω διαπιστώσει ).

και πάλι το expert ίσως να μην το χρειαστεί.. ή μάλλον αρκεί να πάρει το Excel Expert για συναρτήσεις όπως είπες. και στη χειρότερη το word.

για βάσεις δεδομένων και παρουσιάσεις είναι πιο δύσκολο να χρειαστούν..

Εχω ψαξει στο internet και εχω βρει καποια tutorial.. οποτε επειδη το βρισκω πολυ καλη εναλλακτικη λυση οταν παω σε καποιο εξειδικευμενο καταστημα για το ECDL θα το τους πω οτι δεν χρειαζομαι να κανω μαθηματα μονο απλως να δωσω εξετασεις. Οπως ανεφερω και πανω με ενδιαφερει ποιο πολυ το Expert αλλα δεν γνωριζω τα προγραμματα.. φανταζομαι λοιπον θα ηταν μια καλη αρχη να ξεκινησω με το Core. Με ενδιαφερουν δουλειες γραφειου (δεν εχω προυπηρεσια) και για αυτο ειναι ο στοχος μου να παω να βγαλω το ECDL.

Οπότε πας και για το core σε πρώτη φάση και αν η δουλεία σου απαιτεί και expert κάπου προχωράς ανάλογα! :-)

Δημοσ.

Μέχρι πέρυσι (αν θυμάμαι καλά) για το δημόσιο αρκούσε να έχεις παρακολουθήσει επιτυχώς 4 μαθήματα σχετικά με υπολογιστές, πιστοποιούμενα με την αναλυτική βαθμολογία της σχολής σου. Ούτε ECDL ούτε λοιπά μαμησιάτικα που (συνήθως) βασίζονται στην ανάγκη σου για "ένα χαρτί" για να σου πάρουν τα λεφτα χωρίς να σε μάθουν τίποτε.

Θα μου πείς τώρα, με τα 4 μαθήματα στη σχολή, έμαθες υπολογιστές; Αφενός είναι πιθανότερο, αφετέρου είναι τσάμπα και δεν πληρώνεις παπατζιλίκι.

Για ιδιωτικό τομέα δεν ξέρω τι ισχύει.

Αυτήν τη βεβαίωση λέω και εγώ . Το θέμα είναι ότι προσωπικά χρειαζόμουν ένα χαρτί στον πρώτο χρόνο των σπουδών , αλλιώς θα διάβαζα μόνο τα βιβλία και δε θα έδινα . Το ECDL ως τρόπος εξέτασης έχει μία λάθος προσέγγιση , πιο πολύ σημασία είχε να ξέρεις όλους τους πιθανούς τρόπους για να εκτελέσεις κάποια εντολή και δεν εξέταζε τη δημιουργία ενός αρχείου από την αρχή μέχρι το τέλος. Το αν θα μάθεις εξαρτάται από εσένα , εγώ έκατσα και έμαθα γιατί χρειαζόταν να ξέρω και πήρα το χαρτί , δεν πήγα όμως να σκάσω ένα σωρό λεφτά σε ταχύρρυθμα με 10 μαθητές το κάθε τμήμα.

Στα εργαστήρια στο ΤΕΙ είχαμε πάνω από 10 άτομα σε κάθε τμήμα και τα μαθήματα απλά δε φτάνανε για να καλυφθεί η ύλη. Το καλό είναι ότι μας βάζανε σε άλλη λογική , π.χ. να σκεφτούμε πώς θα πρέπει να είναι η δομή μίας βάσης δεδομένων μας σύμφωνα με κάποιο επιχειρησιακό πρόβλημα αλλά ουσιαστικά Office έπρεπε να ξέρεις . Excel δεν έμαθα στο ΤΕΙ , τα εργαστήρια μας καλύπτανε οικονομικές και στατιστικές συναρτήσεις όχι πώς χρησιμοποιείται το Excel.

Οπότε πας και για το core σε πρώτη φάση και αν η δουλεία σου απαιτεί και expert κάπου προχωράς ανάλογα! :-)

Αυτό λέω και εγώ . Αν χρειάζεται π.χ. να δουλεύει πολύ καλά το Excel στη δουλειά παίρνει και τα βιβλία που είναι μόνο για το Excel σε επίπεδο CORE και Expert , αναλόγως της δουλειάς δηλαδή. Για το EXPERT δεν έχω δώσει μελλοντικά μπορεί , θεωρώ όμως ότι πραγματικά χρειάζονται οι γνώσεις του Expert π.χ. σε δουλειές σχετικές με Management , Οικονομικά κ.λ.π.

Συμφωνώ . Όταν αποκτήσεις προυπηρεσία πλεον θα δεις ότι οι εργοδότες δε θα στέκονται στο ECDL αλλά στο τι έκανες ακριβώς στη προηγούμενη δουλειά σου με το Office. Μέχρι τότε χρειάζεσαι κάτι που να πιστοποιεί ότι ξέρεις όμως . Είναι ελάχιστοι αυτοί οι εργοδότες που κάνουνε τεστ για να επιλέξουν ποιόν θα πάρουν , αν κάνανε όλοι θα γλιτώναμε το ECDL και τα έξοδα για τις εξετάσεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδες ξανα επαναφερω το θεμα μου για να ρωτησω.. γνωριζει κανενας site η προγραμμα για εξασκηση πανω στο office..? Θελω να το μαθω οσο το δυνατον καλυτερα.. και να ειμαι ετοιμος οταν δωσω τα testakia για το ECDL Core. Ευχαριστω πολυ για οποια πληροφορια!!

Δημοσ.

το core αξιζει, το expert όχι... το 2ο δεν αναγνωρίζεται και δε το ζητανε σχεδόν πουθενα ενώ ειναι και ψιλοπαλούκι (τα κατεω και τα 2)

τώρα, προγραμματα υπάρχουν πολλά και κυκλοφορουν απο τα φροντηστηρια. Βρες καποιον που ειχε δώσει πρόσφατα, σιγουρα θα εχει το Cd

Δημοσ.

Σιγουρα γνωριζεις παραπανω πραγματα εφοσον εχεις και τα 2.. απλα ειχα την εντυπωση οτι ειναι καλυτερο το Expert οσον αφορα γιατι μπορεις να εχεις μια καλυτερη δουλεια.. Ελπιζω να βρω κανεναν να που να εχει δωσει προσφατα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...