eAnagnostis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Το Kindle Lending Club ξεκίνησε τη λειτουργία του σε beta και μπορούμε να γραφτούμε και να ξεκινήσουμε να δανειζόμαστε ebooks για τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Kindle και τις εφαρμογές Kindle για υπολογιστές, tablet PC και κινητά. Το Club αξιοποιεί τη δυνατότητα δανεισμού των ebooks που εγκαινίασε από τις 30 Δεκεμβρίου το Amazon. Τα ebooks, όπου έχει ενεργοποιηθεί από τον εκδότη αυτή η δυνατότητα, μπορούν να δανειστούν από τον αγοραστή τους για μια φορά και για 14 μέρες, περίοδο κατά την οποία δεν είναι διαθέσιμα στον αρχικό τους αγοραστή. Προς το παρόν, όσοι δεν κατοικούν στις ΗΠΑ μπορούν να δανειστούν ebooks αλλά όχι να τα δανείσουν. Το Kindle Lending Club φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή αυτούς που θέλουν να δανείσουν με αυτούς που θέλουν να δανειστούν ebooks και το αντίστροφο. Site: Kindle Lending Club Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Θα βοηθούσε πολύ περισσότερη την αγορά ηλεκτρονικού βιβλίου αν δίνονταν οι δυνατότητες που έχεις με τα φυσικά βιβλία. Με ένα κανονικό βιβλίο δεν έχω κάποιον περιορισμό στο πόσο θα το δανείσω ή στο πόσες φορές. Μπορώ να το δώσω για δύο μέρες σ' έναν φίλο μου, μετά άλλες επτά σ' έναν άλλο ο οποίος θα το ξαναδανείσει για άλλες δύο σ' έναν δικό του, ή και να το χαρίσω. Μπορεί να έρθει σπίτι μου να δει κάτι συγκεκριμένο και να μην το πάρει. Οτιδήποτε. Αυτά τα πράγματα είναι δεδομένο ότι θα τα κάνω με τα βιβλία μου, δεν θα κάτσω να παρακαλάω αν το Amazon ή ο εκδότης θα με αφήσει. Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες τους προσφέρουν περισσότερο έλεγχο, γι αυτό και τις προωθούν. Καλό θα ήταν όμως να σκεφτούν ότι οι πωλήσεις δεν έρχονται μόνο από το πόσο ελέγχουν το υλικό τους. Εάν ήταν πιο ανοιχτές αυτές οι πλατφόρμες, πιο κοντά στο «φυσικό» βιβλίο, θα είχαν προσελκύσει πολύ περισσότερο κόσμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 To Kindle Lending Club δεν έχει κάποια σχέση με το Amazon. Και δεν ξέρω αν του αρέσει και πολύ που υπάρχει κάτι τέτοιο (αν και ήταν, λίγο πολύ, αναμενόμενο). Έχει δίκιο ότι οι περιορισμοί αυτοί είναι πρόβλημα και είναι, από αυτήν την άποψη, περισσότεροι από αυτούς που υπάρχουν στο τυπωμένο βιβλίο. Γι' αυτό και αρκετοί επιλέγουν το ξεκλείδωμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Γι' αυτό και αρκετοί επιλέγουν το ξεκλείδωμα. +1000 Καλά το είπες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DooM_STeR Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Γεια πειτε ρε παιδια την γνώμη σας. έχει αγοράσει κανεις EBOOK reader ( kindle η Β&Ν ας πουμε), απο εξω? σας φάγανε οι δάσμοι εκτελωνισμού,η το άμαζον στέλνει με ενδειξη δώρου? υπάρχει κανείς ποιο αξιόλογος "ηλεκτρονικός αναγνώστης" απο το kindle, που να προσφέρεται, εγχώρια? Είμαι βιβλιοφάγος , και η αλήθεια είναι πως σκευτόμουν να παρω ταμπλετ πισι, για reading, αλλα τα ebook readers, εχουν απείρως καλύτερη αυτονομία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Η επίσημη παραγγελία από το Amazon επιβαρύνεται με +50% δασμούς. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση byserv... Το Nook δεν μπορεί να παραγγελθεί απευθείας από το B&N. Το θέμα "αξιόλογος" είναι κάτι σχετικό, είναι εσύ τι χρειάζεται, τι βιβλία, με ποιος κλείδωμα (ή με ξεκλείδωμα), αν θες internet, αν πας απλά για το φτηνότερο κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nightstrike Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Γεια πειτε ρε παιδια την γνώμη σας. έχει αγοράσει κανεις EBOOK reader ( kindle η Β&Ν ας πουμε), απο εξω? σας φάγανε οι δάσμοι εκτελωνισμού,η το άμαζον στέλνει με ενδειξη δώρου? υπάρχει κανείς ποιο αξιόλογος "ηλεκτρονικός αναγνώστης" απο το kindle, που να προσφέρεται, εγχώρια? Είμαι βιβλιοφάγος , και η αλήθεια είναι πως σκευτόμουν να παρω ταμπλετ πισι, για reading, αλλα τα ebook readers, εχουν απείρως καλύτερη αυτονομία. Φίλε εγώ πήρα το Kindle από το byserv (το άργησαν πολύ βέβαια, αλλά παίζει να έφταιγε η ζήτηση)και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την χρήση του. Το έχω κοντά 4-5 μήνες και το έχω φορτίσει 3-4 φορές. Δεν διαβάζω με τις ώρες (πέραν από ελάχιστες φορές) αλλά σχεδόν καθημερινά. Κοίτα εγώ την έχω βρει με ξένους τίτλους, όχι με τα ελληνικά. Εάν θες να διαβάσεις κλασσική λογοτεχνία, νέα λογοτεχνία (αγγλική) θα στο πρότεινα ανεπιφύλακτα. Μπορείς να τα βρεις και σε πολύ καλύτερη τιμή από το amazon (σε φάση 5-10euro) και υπάρχουν και προσφορές κάθε βδομάδα. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε φαντάζομαι πόσα μπορείς να βρεις "ξεκλείδωτα" στο διαδίκτυο, και πόσα open source από το google books (έχει και το amazon κάποια), και να τα περάσεις στο Kindle. Ακόμα μεταξύ tablet και ebook, για διάβασμα μακράν καλύτερο το Kindle, μην το σκεφτείς καν για ipad ή κάτι τέτοιο. Η οθόνη του kindle είναι φυσική και ξεκούραστη. Επίσης τα χρήματα που θα δώσεις είναι σαφώς λιγότερα. Όσο για το κλείδωμα του lending, παιδιά σε λίγο καιρό τα ebooks θα κοστίζουν 50 euro (φτηνότερα από κάποια βιβλία δηλαδή) και θα μπορείς να δανείζει όλο το Kindle και δεν θα σε πειράζει ή ακόμα να ανταλλάζεις. Πόντιο δεν λέω και εγώ προτιμώ το freeforall αλλά όπως και να έχει θα ξεφύγει από τον έλεγχο τους κάποια στιγμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dino809 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Εχω πάρει και εγώ το Kindle (Wi-Fi version - μου το έφερε φίλος από Αμερική). Ομολογώ ότι με έχει εντυπωσιάσει η ποιότητα της οθόνης του και η αυτονομία του. Η οθόνη του είναι εξαιρετικά φυσική στο διάβασμα, δεν κουράζει καθόλου όσες ώρες και να διαβάσεις. Την πρώτη φορά που την είδα νόμιζα ότι είχε καποιο αυτοκόλλητο επάνω της κολλημένο, τοσο φυσική είναι η ποιότητα της εικόνας που περέχει. Οσο για την αυτονομία είναι εξαιρετική. Το φορτίζω μια φορά το μήνα. Σχεδόν το ξεχνάει κανείς το θέμα φόρτιση. Κατά τα άλλα είναι πανάλαφρο και πολύ λεπτό. Είναι ιδανική συσκευή για διάβασμα αλλά ως εκεί. Ο ενσωματωμένος browser δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου και πιστεύω ότι δεν κάνει για καμιά άλλη χρήση παρά για περιήγηση "ανάγκης". Είναι αργός, κουραστικός και πολύπλοκος στη χρήση. Η ποικιλία που υπάρχει σε βιβλία, είτε ελεύθερα είτε μέσω του Kindle store είναι πολύ μεγάλη και νομίζω ότι καλύπτει και τον πιο απαιτητικό. Το μόνο εμπόδιο είναι η γλώσσα καθότι τα βιβλία που παράχονται από το Kindle store είναι μόνο στα Αγγλικά. Ελεύθερα υπάρχουν και πολλά Ελληνικά. Γενικά είναι μια συσκευή που με εξέπληξε με την ποιότητα και την χρηστικότητά της καθώς κάνει άψογα αυτό που υπόσχεται από την πρώτη στιγμή. Ενας πολύ καλός αναγνώστης ebooks. Ενα μικρό πράπονο είναι ότι η Amazon δεν παρέχει κάποια θήκη προστασίας για το Kindle. Λύνεται όμως το πρόβλημα γιατί υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές από ανεξάρτητους κατασκευαστές ή από την ίδια την Amazon. Αν κάποιος χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες, ας με ρωτήσει εδώ και ευχαρίστως θα πω ότι ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Συμφωνώ απόλυτα και για οθόνη κ για μπαταρία. Πέρα από τα διάφορα reviews που κάνω έχω Kindle από τον Οκτώβρη. Για το Ίντερνετ δεν είναι για browsing γενικώς, αλλά έιναι χρήσιμο αν θες να διαβάσεις πράγματα από το Ίντερνετ και δε θες να μετατρεπεις. Επίσης έχετε δοκιμάσει Google Reader mobile? βολεύει πολύ. Για ελληνικά βιβλία καινούργια ο μόνος τρόπος έιναι αγορά και ξεκλέιδωμα για προσωπική χρήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nightstrike Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Συμφωνώ απόλυτα και για οθόνη κ για μπαταρία. Πέρα από τα διάφορα reviews που κάνω έχω Kindle από τον Οκτώβρη. Για το Ίντερνετ δεν είναι για browsing γενικώς, αλλά έιναι χρήσιμο αν θες να διαβάσεις πράγματα από το Ίντερνετ και δε θες να μετατρεπεις. Επίσης έχετε δοκιμάσει Google Reader mobile? βολεύει πολύ. Για ελληνικά βιβλία καινούργια ο μόνος τρόπος έιναι αγορά και ξεκλέιδωμα για προσωπική χρήση. Όσο αφορά για τον Browser, προσωπικά δεν σκόπευα να τον χρησιμοποιήσω και ούτε τον χρησιμοποιώ. Όμως κάτι που είδα στην πορεία είναι ότι υπάρχουν sites τα οποία μπορούν να σου στέλνουν κάθε μέρα τα rss feeds σου σε μορφή βιβλίου (με περιεχόμενα και Hyperlinks) μέσα από το e-mail σου. Είναι πολύ ωραίο ειδικά εάν θες να διαβάσεις μεγάλα κείμενα. Τον google reader τον είχα δοκιμάσει παλιά αλλά δεν μου έκατσε, τώρα που τον ξαναείδα λειτουργεί ωραία και γρήγορα. Για reader δεν θέλω κάτι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα