yayawoot Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μία βόλτα για όσους αγαπούν το ποδήλατο !! Friday + [(free)+(day)] = freeday Έψαξα στο φόρουμ και παρατήρησα ότι δεν υπάρχει ήδη θέμα για αυτήν την καταπληκτική βόλτα που οργανώνεται κάθε Παρασκευή! Πρόκειται για μία χαλαρή, και το τονίζω , βόλτα στο κέντρο και τα προάστια της Αθήνας , με ποδήλατα που ξεκινάει κάθε Παρασκευή από την Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο και καταλήγει οπουδήποτε εντός Αττικής!Οι διαδρομές είναι από 30 έως 60 χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες ώστε να είναι προσιτές ακόμα και από τους πιο ερασιτεχνικούς ποδηλάτες !! Εδώ και 3-4 μήνες περίπου πηγαίνω κάθε εβδομάδα σε αυτή τη βόλτα και μπορώ να πω ότι μου γεμίζει τις μπαταρίες.Γνωρίζεις κόσμο , κάνεις τη βόλτα σου , γυμνάζεσαι και προπαντός κινείσαι οικολογικά! Υπάρχει κανένας άλλος freedayer-συμφορουμίτης; Περισσότερες πληροφορίες FREEDAY-ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ και ότι θέλετε ρωτάτε και εμένα !! Θα ήταν τέλειο την επόμενη Παρασκευή να πάμε παρέα Insomniacs !!
yayawoot Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μακάρι να είχα δεύτερο να σου δάνειζα Αν δεν έχεις βέβαια και θέλεις να δεις πως είναι η βόλτα υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που νοικιάζουν huhu Εγώ πρώτη φορά πήγα με δανεικό ποδήλατο και επειδή το λάτρεψα την επόμενη εβδομάδα πήγα και αγόρασα !!
Spyracer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μία βόλτα για όσους αγαπούν το ποδήλατο !! Friday + [(free)+(day)] = freeday Έψαξα στο φόρουμ και παρατήρησα ότι δεν υπάρχει ήδη θέμα για αυτήν την καταπληκτική βόλτα που οργανώνεται κάθε Παρασκευή! Πρόκειται για μία χαλαρή, και το τονίζω , βόλτα στο κέντρο και τα προάστια της Αθήνας , με ποδήλατα που ξεκινάει κάθε Παρασκευή από την Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο και καταλήγει οπουδήποτε εντός Αττικής!Οι διαδρομές είναι από 30 έως 60 χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες ώστε να είναι προσιτές ακόμα και από τους πιο ερασιτεχνικούς ποδηλάτες !! Εδώ και 3-4 μήνες περίπου πηγαίνω κάθε εβδομάδα σε αυτή τη βόλτα και μπορώ να πω ότι μου γεμίζει τις μπαταρίες.Γνωρίζεις κόσμο , κάνεις τη βόλτα σου , γυμνάζεσαι και προπαντός κινείσαι οικολογικά! Υπάρχει κανένας άλλος freedayer-συμφορουμίτης; Περισσότερες πληροφορίες FREEDAY-ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ και ότι θέλετε ρωτάτε και εμένα !! Θα ήταν τέλειο την επόμενη Παρασκευή να πάμε παρέα Insomniacs !! Καλησπέρα, Είμαι καινούργιος στο forum, παρόλα αυτά θα ήθελα να συμφωνήσω και εγώ πως η ιδέα του Freeday ενδύκνειται για όλους τους ποδηλάτες, αρχάριους ή προχωρημένους, καθώς συνδυάζει παρέα, γέλιο, βόλτα και πολλά άλλα.Επίσης βλέπεις σημεία της Αθήνας μας, που ενδεχομένως δεν τα έχεις προσέξει ποτέ...!
djapal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Το κακό με αυτές τις βόλτες είναι ότι πολλοί πορώνονται και το παίζουν ποδηλαταράδες χαρακτηρίζοντας τους άλλους που δεν πάνε σε τέτοιες βόλτες ποδηλάτες πληκτρολογίου (λες και ξέρουν τι διαδρομές κάνουν οι άλλοι και κρίνουν), κάνοντας μαγκιές στους οδηγούς αφού είναι σε ένα πλήθος και τους παίρνει ο τσαμπουκάς... κι όσο για το θέμα ασφάλειας για αρκετούς από αυτούς (κράνος, φώτα), ούτε συζήτηση!!! Καλές οι βόλτες παιδιά, αλλά καλό να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας κι όχι επειδή πάμε σε 2-3 βόλτες για χαβαλέ, αυτομάτως γινόμαστε ποδηλαταράδες. Ας κατέβει λίγο το καλάμι γιατί δυστυχώς μερικοί έχουν ξεφύγει (γενικά μιλώντας). Το ότι μαζεύει πολύ κόσμο, δε σημαίνει ότι μαζεύει και κόσμο που κατανοεί διάφορα πράγματα (θέματα ασφάλειας, Κ.Ο.Κ κτλ κτλ). όπως είχα διαβάσει κάποτε... είναι το "must" της εβδομάδας. Ποδηλάτες! Κράνος και φώτα ρε να πάρει!!!
mitsikas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Το κακό με αυτές τις βόλτες είναι ότι πολλοί πορώνονται και το παίζουν ποδηλαταράδες χαρακτηρίζοντας τους άλλους που δεν πάνε σε τέτοιες βόλτες ποδηλάτες πληκτρολογίου (λες και ξέρουν τι διαδρομές κάνουν οι άλλοι και κρίνουν), κάνοντας μαγκιές στους οδηγούς αφού είναι σε ένα πλήθος και τους παίρνει ο τσαμπουκάς... κι όσο για το θέμα ασφάλειας για αρκετούς από αυτούς (κράνος, φώτα), ούτε συζήτηση!!! Καλές οι βόλτες παιδιά, αλλά καλό να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας κι όχι επειδή πάμε σε 2-3 βόλτες για χαβαλέ, αυτομάτως γινόμαστε ποδηλαταράδες. Ας κατέβει λίγο το καλάμι γιατί δυστυχώς μερικοί έχουν ξεφύγει (γενικά μιλώντας). Το ότι μαζεύει πολύ κόσμο, δε σημαίνει ότι μαζεύει και κόσμο που κατανοεί διάφορα πράγματα (θέματα ασφάλειας, Κ.Ο.Κ κτλ κτλ). όπως είχα διαβάσει κάποτε... είναι το "must" της εβδομάδας. Ποδηλάτες! Κράνος και φώτα ρε να πάρει!!! Παρακαλώ όποιος μπορεί, να ψηφίσει +1 στο μήνυμα του djapal, γιατί ήθελα να βάλω παραπάνω ψήφους αλλά το σύστημα μου επιτρέπει μόνο μία. Επίσης καλό θα ήταν αυτό το μήνυμα να γίνει caveat στην αρχή αυτού του thread και να παρατίθεται στην αρχή κάθε επόμενης σελίδας ώστε να το διαβάζουν όλοι όσοι δεν θα έχουν διαβάσει το θέμα από την αρχή. djapal δυστυχώς η κοινή λογική αδίκως λέγεται κοινή καθώς την έχουν λίγοι. Στην Ελλάδα περισσότερο κοινός είναι ο παραλογισμός και φυσικά ο χαβαλές. http://www.youtube.com/watch?v=SoQmwjLUHqw «Έεελα μωρέ τώρα...» Νεοελληνικό γνωμικό
yayawoot Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Το κακό με αυτές τις βόλτες είναι ότι πολλοί πορώνονται και το παίζουν ποδηλαταράδες χαρακτηρίζοντας τους άλλους που δεν πάνε σε τέτοιες βόλτες ποδηλάτες πληκτρολογίου (λες και ξέρουν τι διαδρομές κάνουν οι άλλοι και κρίνουν), κάνοντας μαγκιές στους οδηγούς αφού είναι σε ένα πλήθος και τους παίρνει ο τσαμπουκάς... κι όσο για το θέμα ασφάλειας για αρκετούς από αυτούς (κράνος, φώτα), ούτε συζήτηση!!! Καλές οι βόλτες παιδιά, αλλά καλό να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας κι όχι επειδή πάμε σε 2-3 βόλτες για χαβαλέ, αυτομάτως γινόμαστε ποδηλαταράδες. Ας κατέβει λίγο το καλάμι γιατί δυστυχώς μερικοί έχουν ξεφύγει (γενικά μιλώντας). Το ότι μαζεύει πολύ κόσμο, δε σημαίνει ότι μαζεύει και κόσμο που κατανοεί διάφορα πράγματα (θέματα ασφάλειας, Κ.Ο.Κ κτλ κτλ). όπως είχα διαβάσει κάποτε... είναι το "must" της εβδομάδας. Ποδηλάτες! Κράνος και φώτα ρε να πάρει!!! Φίλε δε μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς έχεις δει-αντιμετοπίσει και λες όλα αυτά και μπορώ να πω οτι εν μέρη έχεις δίκαιο αλλά σε διαβεβαιώ ότι αυτοί οι "ποδηλαταράδες" είναι η μειοψηφία στο Freeday. Εγώ δεν είχα ποτέ μου ιδιαίτερη σχέση με το ποδήλατο και πριν 2 μήνες που ήταν η πρώτη βόλτα μου με το Freeday απέκτησα μία άλλη νοοτροπία και πλέον αποτελεί το μέσο που κινούμαι πιο πολύ. Να προσθέσω ότι στη βόλτα μας αυτή υπάρχουν κανόνες που το 99% των ποδηλατών τους σέβεται. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις , και όταν τις εντοπίζουμε τις κατακρίνουμε και προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Ακόμα το γεγονός ότι κάποιος κάνει 2-3 βόλτες για χαβαλέ δεν είναι κάτι κακό.. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος ψυχαγωγίας και κάτι ξεχωριστό από την καθημερινή ρουτίνα. Για την ακρίβεια εγώ προτιμώ να πάω τη βολτούλα μου , να κάνω γνωριμίες , να διασκεδάσω , να γυμναστώ από το να κλειστώ σε ένα μπαρ και να πιώ μπύρες. Για μένα, ναι , είναι το must της εβδομάδας όπως και για πολλούς άλλους ποδηλάτες ( ερασιτέχνες ή μη) μιας και ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε..
mdr21 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Το freeday μου θυμισε οτι καποιος μπορει να δοκιμασει τα παντα προκειμενου να πηδηξει :-D :-D (οχι οτι το κατακρινω αυτο)
Septum Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Ειναι αληθεια οτι ορισμενοι την βλεπουν καπως,αρκετοι μπορω να πω.Αρχικα,οσον αφορα την κινηση που προκαλειται καλο ειναι να γνωριζουν ολοι οτι τα ποδηλατα απαγορευται απο τον ΚΟΚ να κινουνται παραλληλα,απο 2 και πανω δηλαδη οταν προκειται για δρομο.Επισης παντα στη δεξια.Δεν μπορω να καταλαβω τις αντιδρασεις των περισσοτερων ποδηλατων,κυριως στο κεντρο,που βλεπουν οτι προκαλουν κινηση,παρανομα και παρολαυτα σε αντιμετωπιζουν με θρασος αν εχεις αμαξι πχ και τολμησεις να πεις τιποτα.Φυσικα και δεν αναφερομαι σε ολους.Καλο θα ηταν επομενως πριν απο τετοιες μαζικες βολτες να ενημερωνονται ολοι για το τι μπορουν να κανουν και τι οχι,γιατι βρισκονται σε δρομο κυκλοφοριας αυτοκινητων,οι ποδηλατοδρομοι βρισκονται σε συγκεκριμενα μερη.Δεν επιτιθεμαι στους ποδηλατες και ουτε αντιπαθω το ποδηλατο γενικοτερα.Αναφερομαι σε συγκεκριμενα ατομα.
Mika Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Septum αν εχεις προχειρα τα αρθρα του ΚΟΚ που αναφερεις θα ηθελα σε παρακαλω να τα παραθεσες. με ενδιαφερει κυριως το περι δεξια. ευχαριστω
kage Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 αυτο θα συνεχιστει μεχρι καποιος να χασει την ζωη του.οκ οταν εισαι στο μπουλουκι σε βλεπουν αλλα οταν τις πρωινες ωρες γυρνανε χυμα στους δρομους 2-3 ποδηλατα(τα περισσοτερα χωρις φωτα-οχι πως αυτο θα τους εσωζε)ε δεν εχουν πολλες ελπιδες...
antonl Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Septum αν εχεις προχειρα τα αρθρα του ΚΟΚ που αναφερεις θα ηθελα σε παρακαλω να τα παραθεσες. με ενδιαφερει κυριως το περι δεξια. ευχαριστω http://www.podhlatodromoi.gr/xrhsima/36-2010-03-02-10-21-04/48--1999-.html Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Search για "δεξιά".
Mika Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Τhanx το βρηκα. το μονο που δεν ξερω ειναι σε ενα δρομο πχ με 3 λωριδες που θες να στριψεις στο φαναρι αριστερα πως πρεπει να κινηθεις. να πιασεις σιγα σιγα αριστερα ή να φτασεις στη διασταυρωση και να την κοψεις καθετα διπλα απο τη διαβαση πεζων
mdr21 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Τhanx το βρηκα. το μονο που δεν ξερω ειναι σε ενα δρομο πχ με 3 λωριδες που θες να στριψεις στο φαναρι αριστερα πως πρεπει να κινηθεις. να πιασεις σιγα σιγα αριστερα ή να φτασεις στη διασταυρωση και να την κοψεις καθετα διπλα απο τη διαβαση πεζων κανε οτι κανουν και τα μηχανακια , καθεσαι δεξια και μολις φτασεις στο φαναρι κανεις αποτομη καθετη σφηνα μπροστα στα αμαξια!!!!!! :-D :-D Αυτοι ξερουν... :eek:
De@th L0rd Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Σκηνές από το μακρινό μέλλον: Σταθμοί επισκευής ποδηλάτων στη Μασαχουσέτη http://www.wired.com/gadgetlab/2011/03/free-bike-repair-stations-pop-up-in-cambridge-massachusetts/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.