Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κάρτα δικτύου Realtek

psycho_dreams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όσον αφορα τη κάρτα δικτύου ενός υπολογιστή μου με windows xp.

Η κάρτα δικτύου είναι η Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC και το πρόβλημα που έχω εχει ως εξής:

Αρχικά είχα μια κάρτα δικτύου ενσωματωμένη στο mobo η οποία για κάποιο λόγο σταμάτησε να λειτουργεί και συνδέοντας το

καλώδιο του ρουτερ με την κάρτα μου εμφάνιζε μήνυμα "Οτι το καλώδιο αποσυνδέθηκε" ενώ ήταν αποσυνδεμένο και εγώ το σύνδεα.

Μου φάνηκε πολύ παράξενο και άρχισα να το ψάχνω λίγο..προσπάθησα να βρώ του ίδιους drivers έβγαλα τους παλιούς έβαλα τους νέους(οι οιποίοι ελπίζω να είναι οι σωστοί, αν έχει κάποιος καλύτερο λινκ για τους drivers της κάρτας ας το στείλει!!) πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Ενώ το σύνδεα το καλώδιο μου εμφάνιζε το ίδιο ίδιο μηνυμα και ούτε σύνδεση είχα αλλά ούτε και η κάρτα φαινόταν να λειτουργεί.Μετα τα πολλά έκανα format έβαλα όλους τους drivers από την αρχή αλλά μάταια..πάλι το ίδιο μήνυμα μου εμφάνιζε με το σύνδεα το καλώδιο. Δεν ήξερα τι να κάνω και εν τέλη πήγα και πήρα μια νέα κάρτα δικτύου, η οποία είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που είχε πάνω το mobo(δεν την πήρα εγώ γιαυτό είναι ίδιες).Ανοιγω το κουτί βάζω τη κάρτα στο μηχάνημα την βρίσκει ωραία και καλά μου ζητάει τους drivers βάζω το cd εγκαθιστούνται οι νέοι drivers και γεμάτος χαρά πάνω να βάλω το καλώδιο και πέρνω πάλι το ίδιο μήνυμα και από την άλλη κάρτα!!!Η κάρτα δικτύου η νέα έχει ένα φωτάκι δίπλα από την θύρα του ethernet και δεν ανάβει να σημειώσω, ενω από την διαχειριση συσκευών λειτουργούν και οι δυο κάρτες!!Εψαξα και βρήκα νέους drivers για την νέα κάρτα αλλά ούτε με αυτούς έγινε δουλειά.

Εχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει και γιατι μου βγάζει αυτά τα μηνυματα και δεν φαίνεται σαν να μην λειτουργουν και οι δυο κάρτες??

Δημοσ.

Κουλές ερωτήσεις:

Άλλο καλώδιο δοκίμασες ή τσέκαρες να δεις αν έχει φάει κανένα στραπάτσο αυτό που έχεις;

Σε άλλη θύρα στο ρουτερ δοκίμασες να βάλεις το καλώδιο;

Γενικώς βασικά για πες μας τι άλλο έχεις κάνει εκτός από τους drivers και το φορματ.

Δημοσ.

Κουλές ερωτήσεις:

Άλλο καλώδιο δοκίμασες ή τσέκαρες να δεις αν έχει φάει κανένα στραπάτσο αυτό που έχεις;

Σε άλλη θύρα στο ρουτερ δοκίμασες να βάλεις το καλώδιο;

Γενικώς βασικά για πες μας τι άλλο έχεις κάνει εκτός από τους drivers και το φορματ.

Το καλώδιο είναι τεσταρισμένο, λειτουργεί κανονικά από το ρουτερ στο διπλανο pc.Το ρουτερ έχει μόνο μια θύρα για ethernet όπου αν το συνδέσω στο pc που λειτουργεί έχει δίκτυο κ ιντερνετ κσανονικά.Αν το βγαλω και το βάλω σαυτό με τις 2 κάρτες δε οποια θύρα και να το βάλω εμφανίζει μυνημα ότι το καλώδιο αποσυνδέθηκε!

Γενικά δεν έχω κάνει τπτ άλλο πέρα από το φορματ και τους drivers ..είμαι σε φάση που από την διαχείριση υλικού λειτουργούν και οι δυο κάρτες κανονικά και απλά δε ξερω τι άλλο να κάνω..γιαυτό έκανα και το ποστ!

Καμια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω για να φτιαχτεί το πρόβλημα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...