Προς το περιεχόμενο

vsync on or off (gtx470-led tv 100Hz)

jordan23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα. διάβασα τα σχετικά άρθρα με τη χρησιμότητα του vsync και θέλω να ρωτήσω τι προτείνεται να βάζω στα games (πχ. sc2) με μια κάρτα gtx470 και μια τηλεόραση με συχνότητα 100Ηz.

Δημοσ.

Το vsync έχει χρησιμότητα μόνο όταν έχεις tearing στην οθόνη. Tearing εννούμε το οριζόντιο "κόψιμο" της εικόνας σε γρήγορες σκηνές π.χ σε στρίψιμο δεξιά αριστερά σε First Person Shooter. Πολλούς αυτό τους ενοχλεί. Άλλους όχι τόσο. Με το vsync ενεργοποιημένο, η κάρτα γραφικών συγχρονίζεται με τη τηλεόραση με αποτέλεσμα να μήν έχεις το "κόψιμο" στην εικόνα.

Το μεγάλο αρνητικό είναι ότι η κάρτα γραφικών δεν μπορεί να αποδόσει το 100% της, διότι αναγκάζεται για κάθε μία εικόνα που θα δώσει στην τηλεόραση να περιμένει πρώτα το ΟΚ από αυτήν.

Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο, προστήθεται χρόνος μεταξύ επεξεργασίας της εικόνας από τη κάρτα γραφικών και απεικόνισης στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ της εντολής που θα δώσεις και την αντίστοιχη ενέργεια που θα δείς στην οθόνη. Ειδικά σε απαιτητικά παιχνίδια από πλευράς αντανακλαστικών, όπως multiplayer shooters, αυτό μπορεί να επηρεάσει πάρα πολύ αρνητικά τις επιδόσεις σου.

Συνεπώς αυτό που θα κάνεις είναι να δείς αν έχεις tearing και πόσο πολύ έχεις στο παιχνίδι που παίζεις και αναλόγως ενεργοποιείς ή όχι το vsync, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά.

Δημοσ.

Ως παραδειγμα να πω οτι τα -μοναδικα- παιχνιδια τα οποια εχω το v-sync κλειστο ειναι κανενα unreal tournament ή κανενα warhammer 40k. Σε ολα τα υπολοιπα δεν μπορω να βλεπω κοψιματα. Προτιμω χιλιες φορες τα 30-25-20 frames (αναλογα τη σκηνη) με ανοιχτο το v-sync παρα να φαω στη μαπα τα ξεκολλημενα γραφικα. Ειναι πραγματικα ντεκαβλε για εμενα.

Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι ομως. Ο φιλαρακος μου αν δεν παιζει παντα με 60+ frames δεν μπορει με τιποτα και ετσι το εχει παντα κλειστο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...