Προς το περιεχόμενο

Wifi Access point Client, Repeater

Tekkenman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Εχω αναφερθεί στο παρελθόν για κάτι παρόμοιο αλλά τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά τώρα.

Αυτό που βασικά θέλω είναι ένα Access point που να δουλεύει σαν Client και σαν Repeater. Λοιπόν έχω ένα wifi usb που δέχεται κεραία, έχω μια κεράια 14 dbi, ένα καλώδιο usb 5 μέτρα, ένα καλώδιο sma 10 μέτρα. Επειδή στο παραδίπλα σπίτι μένει ένας γνωστός μου, και συγκεκριμένα εγώ του έχω βάλει το internet, ξέρω και το κωδικό του, όμως δεν μπορώ να συνδεθώ με το router του επειδή υπάρχουν πολλά "μπετά" ανάμεσα στο laptop μου και στο router του, ακόμα και αν βγάλω την κεραία στην ταράτσα δεν μπορώ να συνδεθώ μαζί του, επειδή προφανώς τα 15 μέτρα δίνουν και πολλές απώλειες. Επίσης δοκίμασα να πιάσω και άλλα δίκτυα και τα κατάφερα μια χαρά στην αρχή, τώρα τελευταία όμως για κάποιο λόγο, ενώ μπορώ να τα εντοπίσω, δεν μπορώ να συνδεθώ πλέον.

Τέλος πάντων αυτό που ζητώ από σας είναι να μου πείτε ένα καλό access point που να δέχεται αποσπώμενη κεραία sma, να λειτουργεί σαν repeater αλλά το πιο σημαντικό είναι να μπορεί να λειτουργεί σαν client, σαν ασύρματη κάρτα wifi δηλαδή, (Infrastructure mode). Αυτό που θέλω να κάνω είναι να το ανεβάσω στην ταράτσα με ένα 30μετρο καλώδιο UTP ώστε να μην έχω απώλειες (σωστά;) και πιστεύω πως αν το βάλω και στην κατάλληλη γωνία θα καταφέρω να μπω στο internet του φίλου μου.

Και μην μου πείτε να βάλω δικό μου Internet :-D επειδή σήμερα είμαι εδώ αύριο αλλού

Ευχαριστώ !!!

Δημοσ.

Λοιπόν, εγώ βέβαια ξέρω μόνο το δικό μου: TP-LINK TL-WA601G (υπάρχει και το 501, φθηνότερο, με μικρότερη ισχύ). Βέβαια, σήμερα ίσως έχουν βγει καινούργια μοντέλα. Σου λέω μόνο ότι έχω δύο από αυτά και δουλεύουν ακατάπαυστα σε repeater mode (και σε client mode, αν θες). Η υποδοχή κεραίας είναι sma αρσενικό.

Δημοσ.

Τελικά πήρα αυτό δηλαδή περιμένω να έρθει.

chrinsomniac

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάρω TP-Link. Είχα πάρει ένα πρόπερυσι που έλεγε ότι δουλεύει σε Client αλλά τίποτα.

Δημοσ.

Χρειάζομαι βοήθεια παιδιά. Πείτε μου πως πρέπει να ρυθμίσω το DAP 1160 ώστε να δουλεύει σαν μια απλή ασύρματη κάρτα wifi ή ένα wifi usb.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...