FarCry Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Για 3d δεν ξέρω αλλά για 4d ή γενικά πως να τα δεις όλα προς όλες τις κατευθύνσεις... >[yt]UBhyj2Xgn4g#t=1m29s[/yt] (στο 1:29) http://www.youtube.com/watch?v=YxdlYFCp5Ic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Galatea Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Και όλα αυτά απλώς για να μη βάλεις ένα ζευγάρι γυαλιά για προβολή 3d; Εμένα μου 'χουνε μάθει ότι η τεχνολογία έχει ως γνώμονά της την λειτουργικότητα... Ε αυτό πάντως ούτε λειτουργικό είναι ούτε βολεύει και ΦΥΣΙΚΑ και φάρσα να μην είναι δεν πρόκειται να πουλήσει. Bravo! Μία τρύπα στο νερό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
egw_eimai_re Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=zAQ8WcgviCs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zugzwang Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Και όλα αυτά απλώς για να μη βάλεις ένα ζευγάρι γυαλιά για προβολή 3d; Εμένα μου 'χουνε μάθει ότι η τεχνολογία έχει ως γνώμονά της την λειτουργικότητα... Ε αυτό πάντως ούτε λειτουργικό είναι ούτε βολεύει και ΦΥΣΙΚΑ και φάρσα να μην είναι δεν πρόκειται να πουλήσει. Bravo! Μία τρύπα στο νερό! Αν όχι το πρώτο, απ' τα πρώτα κινητά τηλέφωνα: Ο ορισμός της λειτουργικότητας! Όπως έχω ξαναπεί, δεν ξέρω αν αυτό που παρουσιάζεται ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (καθώς ασχολούμαι από ελάχιστα ως καθόλου με οπτικά εφέ) αλλά αν ναι, ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι στα σπάργανα ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clip Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Το video είναι όλα τα λεφτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bolojo Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Αν και είναι παλαιό θέμα πρέπει να πω ότι είτε fake είτε όχι κλαίω από τα γέλια. Θέλω να κάνω και μια σχετική με το 3D ερώτηση: Τα γυαλία και το 3D σήμερα βασίζονται στη δημιουργία της αίσθησης του "βάθους" λόγω της προβολής ταχύτατα διαφορετικών εικόνων σε κάθε μάτι με διαφορετική συχνότητα, τι γίνεται όταν κάποιος είναι μονόφθαλμος. Αλήθεια πως θα βλέπει το Avatar? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 τι γίνεται όταν κάποιος είναι μονόφθαλμος εσυ οταν κλεισεις το ενα ματι δεν καταλαβαινεις το βαθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δεν είναι το ίδιο πράγμα όμως. Εγώ θυμάμαι όταν είδα το Avatar και δοκίμασα να κλείσω το ένα μάτι, έχασα αμέσως την ψευδαίσθηση του 3D. Οι συνηθισμένες 3D τεχνολογίες χρειάζονται 2 μάτια. Επιπλέον νομίζω (χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος) ότι οι μονόφθαλμοι έχουν γενικά μειωμένη αντίληψη του βάθους. Ειδικά αυτοί που γεννήθηκαν με ένα μάτι. Ο εγκέφαλος προσαρμόζεται σταδιακά σε αυτή την κατάσταση και με την εμπειρία μπορούμε να καταλάβουμε αν ένα αντικείμενο είναι κοντά ή μακρυά. Δεν είναι όμως το ίδιο με τη στερεοσκοπική όραση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_dinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 εσυ οταν κλεισεις το ενα ματι δεν καταλαβαινεις το βαθος? Με ενα ματι χανεις την αισθηση του βαθους. Δοκιμασε να ενωσεις τις μυτες 2 μολυβιων με το ενα ματι κλεισμενο και θα το καταλαβεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δοκιμασε να ενωσεις τις μυτες 2 μολυβιων με το ενα ματι κλεισμενο και θα το καταλαβεις ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_dinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 ε? 1) παρε ενα μολυβι σε καθε χερι 2) κρατησε τα μπροστα απο το προσωπο σου σε αποσταση περιπου 30 εκατοστα (ενα μολυβι σε καθε χερι) 3)εχοντας τα οριζοντια, δοκιμασε να ακουμπησεις τη μια μυτη του μολυβιου στην αλλη. (σαν να συγκρουονται μετωπικα) επανελαβε τη διαδικασια 1-3 εχοντας κλειστο το ενα ματι, και θα δεις οτι θα αστοχησεις. Γενικα, η αισθηση βαθους την εχουμε, επειδη βλέπουμε 2 εικονες, μια απο καθε ματι. Ο εγκεφαλος μας, προσομοιωνει την αισθηση του βαθους αναλογα με τη διαφορετικη οπτικη γωνια της καθε εικονας. Για να μην σε κουραζω αλλο, θυμησου το View-Master, μια απο τις πρωτες 3D συσκευες. Αν εβλεπες μονο απο το ενα ματι, το 3D δεν υπηρχε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 1) παρε ενα μολυβι σε καθε χερι 2) κρατησε τα μπροστα απο το προσωπο σου σε αποσταση περιπου 30 εκατοστα (ενα μολυβι σε καθε χερι) 3)εχοντας τα οριζοντια, δοκιμασε να ακουμπησεις τη μια μυτη του μολυβιου στην αλλη. (σαν να συγκρουονται μετωπικα) επανελαβε τη διαδικασια 1-3 εχοντας κλειστο το ενα ματι, και θα δεις οτι θα αστοχησεις. Γενικα, η αισθηση βαθους την εχουμε, επειδη βλέπουμε 2 εικονες, μια απο καθε ματι. Ο εγκεφαλος μας, προσομοιωνει την αισθηση του βαθους αναλογα με τη διαφορετικη οπτικη γωνια της καθε εικονας. οντως δε μπορεις να κεντραρεις τις μυτες οπως θα το εκανες με τα 2 ματια. αλλα εγω δεν ελεγα για τετοιο πραγμα. δηλαδη μπορεις με το ενα ματι να πεις οτι το μολυβι που κρατας στο χερι σου ειναι μπροστα απο τον τοιχο. δηλαδη μπορεις να καταλαβεις τη θεση των αντικειμενων ως προς το χωρο και με το ενα ματι και να κινηθεις κανονικα μεσα σε αυτον χωρις προβλημα και χωρις να χτυπας καπου. επειδη το 3D στην οθονη ειναι η αισθηση του βαθους των αντικειμενων και οχι πως να κεντραρεις μυτες μολυβιων (οπου και εδω αν παρεις μεγαλυτερα αντικειμενα δε θα εχεις προβλημα με το ενα ματι, 2 μπουκαλια δηλαδη) και μπορεις να καταλαβεις το βαθος με το ενα ματι γιαυτο ειπα οτι θα γινεται Για να μην σε κουραζω αλλο, θυμησου το View-Master, μια απο τις πρωτες 3D συσκευες. Αν εβλεπες μονο απο το ενα ματι, το 3D δεν υπηρχε. αυτο δε το εχω δοκιμασει να σου πω. τοτε ημουν μικρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kadaka80 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Προσθέστε ένα ακουστικό και μικρόφωνο και Ουαλλα!! Το νέο eyephone 3D, η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του αγαπημένου μας iphone τώρα και στα καταστήματα της γειτονιάς σας. Μια νέα προσφορά του Steve Jobs (για όσους υποφέρουν από ημικρανίες 3% έκπτωση) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Ωραίος ο τύπος. http://www.youtube.com/watch?v=YxdlYFCp5Ic&feature=player_embedded#at=49 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_dinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 οντως δε μπορεις να κεντραρεις τις μυτες οπως θα το εκανες με τα 2 ματια. αλλα εγω δεν ελεγα για τετοιο πραγμα. δηλαδη μπορεις με το ενα ματι να πεις οτι το μολυβι που κρατας στο χερι σου ειναι μπροστα απο τον τοιχο. δηλαδη μπορεις να καταλαβεις τη θεση των αντικειμενων ως προς το χωρο και με το ενα ματι και να κινηθεις κανονικα μεσα σε αυτον χωρις προβλημα και χωρις να χτυπας καπου. επειδη το 3D στην οθονη ειναι η αισθηση του βαθους των αντικειμενων και οχι πως να κεντραρεις μυτες μολυβιων (οπου και εδω αν παρεις μεγαλυτερα αντικειμενα δε θα εχεις προβλημα με το ενα ματι, 2 μπουκαλια δηλαδη) και μπορεις να καταλαβεις το βαθος με το ενα ματι γιαυτο ειπα οτι θα γινεται Τωρα μπορουμε να κινηθουμε στο χωρο, επειδη εχουμε την εμπειρια και καταλαβαινουμε και τη διαφορα του μεγεθους αναλογα με την αποσταση ΚΑΙ την κινηση. Ομως μπορουμε να την πατησουμε πολυ ευκολα με στατικες εικονες. Αν βγαλεις μια φωτογραφια απο κοντινη αποσταση, δεν θα καταλαβεις το μεγεθος του αντικειμενου που στοχευες. Θα χρειαζεσαι κατι να το συγκρινεις βασει της εμπειριας σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα