homer a1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα. Αγόρασα πρόσφατα καινούριο PC και θέλω να δω αν οι επιδόσεις του είναι αυτές που πρέπει. Επειδή στο PC έχει γίνει optimization για studio δεν θέλω να το φορτώσω με πολλές και διάφορες εφαρμογές από δω κι από κει γεμίζοντας την registry με σκουπίδια. Θέλω ένα πρόγραμμα για να μετρήσω τις επιδόσεις και ένα (ή το ίδιο αν γίνεται) για θερμοκρασίες. Η σύνθεση I7-950 (χωρίς oc με ψήκτρα Prolimatech Megahalems Rev.2) Gigabyte GA-X58A-UD5 Corsair XMS3 3x2GB DDR3-1600 Western Digital Caviar Black 1TB Palit GTX 470 Το παλικάρι που το έστησε είπε ότι δεν χρειάζομαι ανεμιστηράκι πάνω στην Megahalems και δεν έβαλε γιαυτό θέλω να τσεκάρω θερμοκρασίες στην CPU. Πρέπει να βάλω και τρίτο πρόγραμμα για stess test ή την ώρα που θα κάνω το benchmarking να ελέγξω και τις θερμοκρασίες; Ευχαριστώ.
UpToDate_ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Βάλε ανεμιστήρα στο τερατάκι.. έλεος. Είναι σαν να πήρες την ψήκτρα τσάμπα. On topic. Core temp είναι το κατάλληλο.
homer a1 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Βάλε ανεμιστήρα στο τερατάκι.. έλεος. Είναι σαν να πήρες την ψήκτρα τσάμπα. Να βάλω. Μπορώ να προσθέσω τον ανεμιστήρα στην ψήκτρα όπως είναι πάνω στον επεξεργαστή ή πρέπει να την βγάλω πρώτα; Δεν έχω αρκετή πείρα για κάτι τέτοιο. Core temp είναι το κατάλληλο. Ευχαριστώ. Κάποιο πρόγραμμα για επιδόσεις;
UpToDate_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω με το MSI afterburner μπορείς να δεις πόσο % έχει χρησιμοποιηθεί η κάρτα ανα περιόδους.. Ναι στην ψήκτρα χωρίς να την βγάλεις.
homer a1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω με το MSI afterburner μπορείς να δεις πόσο % έχει χρησιμοποιηθεί η κάρτα ανα περιόδους.. Ποιά κάρτα; Ναι στην ψήκτρα χωρίς να την βγάλεις. Παίζει πουθενά κανένας σχετικός οδηγός ή βιντεάκι; Κάτι θα πρέπει να βρω σε youtube για να μην κάνω καμιά ζημιά. Κι εδώ μερικά πρώτα αποτελέσματα. Η θερμοκρασία του δωματίου (αν αυτό επηρεάζει) πρέπει να είναι γύρω στους 15 βαθμούς
moldovan20 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Πάνε πες τώρα σε αυτόν που σου είπε ότι δε χρειάζεται ανεμιστήρα ότι ο CPU κοντεύει τους 90 να δούμε τη θα σου πει ...
qsis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Ειπαμε μαμαει η megahalems, αλλα οχι και χωρις ανεμιστηρα, ελεος! Εγω παντως επειδη το χω κανει το πειραμα και επειδη εχω δυνατο ανεμιστηρα πληροφοριακα στο 3λεπτο full load η διαφορα με και χωρις ανεμιστηρα εφτασε στους 15+ βαθμους Πιο συγκεκριμενα με τον ανεμιστηρα δεν περναω με τιποτα τους 70 (66-67 το πολυ παω συνηθως) και εκεινη τη μερα που πειραματιστηκα εκλεισα το pc στους 80, αν το αφηνα θα ανεβαινε κι αλλο
homer a1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Εγω παντως επειδη το χω κανει το πειραμα και επειδη εχω δυνατο ανεμιστηρα πληροφοριακα στο 3λεπτο full load η διαφορα με και χωρις ανεμιστηρα εφτασε στους 15+ βαθμους Πήρα κι εγώ Scythe Slip Stream και η διαφορά σε full load ξεπέρασε τους 20 βαθμούς. Έκανα και μερικές δοκιμές και τα αποτελέσματα είναι εδώ. Πάνω σειρά σε full load, κάτω σειρά σε idle. Από αριστερά πρώτη στήλη 2 ανεμιστήρες full στροφές σε push pull. Δεύτερη στήλη 1 ανεμιστήρας σε full στροφές. Τρίτη στήλη 1 ανεμιστήρας με το τετράπινο στο cpu fan της μητρικής (λιγότερες στροφές και χαμηλότερος θόρυβος). Δεν φαίνεται να χρειάζεται πολύ airflow για να γίνει δουλειά. Πάνε πες τώρα σε αυτόν που σου είπε ότι δε χρειάζεται ανεμιστήρα ότι ο CPU κοντεύει τους 90 να δούμε τη θα σου πει ... Τι να του πω... Τον πλήρωσα να στήσει το μηχάνημα για να μη χρειάζεται να τρώω χρόνο να ψάχνω αν θέλει ανεμιστήρα, ποιόν θέλει, πως θα τον στερεώσω κλπ επειδή δεν έχω φτιάξει μηχάνημα από την αρχή και δεν έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο. Τελικά αν δεν ασχοληθείς ο ίδιος ποτέ δεν γίνεται η δουλειά όπως πρέπει. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Τώρα θέλω και ένα πρόγραμμα που θα κοιτάξει γενικά τις επιδόσεις. Υποτίθεται ότι έγινε optimization στο PC. Ένα πρόγραμμα που να τσεκάρει λίγο από όλα και αν γίνεται να μην χρειαστεί και εγκατάσταση ακόμα καλύτερα.
qsis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Ειναι πολυ καλος ο ανεμιστηρας, αλλα λιγο φασιαριοζικος (τουλαχιστον ειναι φθηνος) Θα μπορουσες να εχεις ικανοποιητικα αποτελεσματα με καποιον πιο ησυχο, αλλα αμα δε σε ενοχλει η φασαρια ειναι ισως η καλυτερη επιλογη, ειδες αλλωστε και μονος σου τα αποτελεσματα χωρις καποιο ιδιαιτερο airflow και ενα καρο ανεμιστηρες και γω αλλωστε δεν εχω τετοια κολπα γιατι εστησα το pc μου σε σχετικα παλιο κουτι με 2 ανεμιστηρες τη παλευω. Βαλε αν δεν εχεις εναν για exhaust στο πισω μερος του κουτιου, αυτος για μενα ειναι ο πιο σημαντικος να υπαρχει (εχω δει μητρικες και vga να καιγονται οπου δεν υπαρχει τετοιος, βασικα το pc που εχω στο νου μου ειχε μονο τη στοκ ψυξη σε cpu και τιποτε αλλο, στα 2 χρονια αρχιζαν να καιγονται πραγματα ) 2ο στη ψυκτρα δε χρειαζεσαι οι διαφορες συνηθως ειναι ασημαντες ΥΓ αυτος ο ανεμιστηρας ειναι φασαριοζικος γιατι οπου κι αν το βαλεις οι στροφες του δε ρυθμιζονται ειναι παντα 2000 σαλ, για να ρυθμιστουν θες fan controller, αρα σου φανηκε οτι ρυθμιζονται οι στροφες του στο 4πινο της cpu στη πραγματικοτητα γυρναει παντα οσο μπορει ακομα και στο τροφοδοτικο απ'ευθειας να τον συνδεσεις ΥΓ2 ριχνε και κανα καθαρισμα ανα διαστηματα για τη σκονη (γενικα μεσα στο κουτι) , η ψυκτρα πιο συγκεκριμενα μπορει να μπουκωσει απο τη σκονη και θα το καταλαβεις αν βαλεις το χερι σου απο πισω και δεις οτι δε βγαινει ο ιδιος αερας που βγαινει τωρα Εγω τα καθαριζα ολα τακτικα , αλλα απο τη βαρεμαρα μου το αφησα τωρα κανα 4μηνο και πρεπει να κανω εγχειρηση για να βγει η σκονη απο τα fins της ψυκτρας , τουλαχιστον εχουμε χειμωνα και δεν εχω προβλημα ζεστης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.