Προς το περιεχόμενο

Dungeons and Dragons όσοι έχετε παίξει κοιτάξτε

steve62742

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια θελουμε μια παρεα να ξεκινησουμε να παιζουμε dnd.το προβλημα ειναι οτι κανενας δεν ξερει τπτ...οπωτε θελω οτι βοηθεια μπορειτε να δωσετε οσοι παιζετε...ξερω οτι πρεπει να αγωρασω καποια βιβλια,αυτο εδω θα μου δωσει οτι χριαστω? http://www.kaissagames.com/displayITM2.asp?ITMID=4661 ή αν το παρω σε μια βδομαδα θα μου ειναι αχρηστο και θα ψαχνω αλλα?αν υπαρχει καποιο λινκ να ψαξω κτλ πλσ βοηθηστε και στηλτε οτι μπορει να βοηθησει.

Δημοσ.

εμενα με πηγες 15 χρονια πισω νομιζω.

Μου αρεσε παρα πολυ,κριμα που χαλασε η παρεα.

An σε ενδιαφερει εχω το Player's Handbook.

Εγω εχω μεινει βεβαια στο AD&D σκετο. Δεν ηξερα οτι βγηκε μετα 2,3 και 4.

Δημοσ.

εμενα με πηγες 15 χρονια πισω νομιζω.

Μου αρεσε παρα πολυ,κριμα που χαλασε η παρεα.

An σε ενδιαφερει εχω το Player's Handbook.

Εγω εχω μεινει βεβαια στο AD&D σκετο. Δεν ηξερα οτι βγηκε μετα 2,3 και 4.

Το AD&D είναι το 2. Και γω Ad&d έπαιζα :(

Δημοσ.

Και η πλάκα είναι ότι δεν πήγε 2-3-4 αλλά είχε και "μισά" στην μέση, έκδοση 3.5 π.χ. :P

Ο χαμός πιστεύω γινότανε με την AD&D έκδοση (την "2" ας πούμε), τότε έβρισκες πολύ κόσμο που έπαιζε.

Πλέον δύσκολα να βρεις άτομα να ασχολούνται.

Σχετικά με την αρχική ερώτηση του παιδιού που ξεκίνησε το τόπικ.

3 είναι τα βασικά βιβλία που χρειάζεται ένας DM.

Το Player's Handbook, το Dungeon Master's Guide και το Monster Manual.

Αυτά ουσιαστικά σου λένε τους κανόνες του παιχνιδιού και ιδέες για να φτιάχνεις περιπέτειες

για τους παίκτες σου. Το να μην έχεις ιδεά και να ξεκινήσεις να τα διαβάζεις, πιστεύω θα χαθείς και

θα απελπιστείς από την ποσότητα αυτών που έχεις να διαβάσεις/μάθεις.

Καλύτερα να ξεκινήσεις σαν παίκτης να έχεις μια ιδέα για το τι γίνεται πάνω κάτω.

Το ποια έκδοση θα διαλέξεις είναι καθαρά στο χέρι σου, ό,τι βιβλία πάρεις δεν χάνονται, εμείς π.χ.

μπορούμε ακόμα να παίζουμε με τους κανόνες και τα βιβλία που έχουμε από πριν από 20 χρόνια.

Απλά κάθε έκδοση έχει διαφορετικούς κανόνες, τώρα αν βελτιώνονται ή όχι είναι προσωπική απόφαση του καθενός.

Η δική μου (σχετικά άσχετη γνώμη καθότι δεν πολυασχολούμαι) είναι ότι παλιά ήταν πιο εύκολοι οι κανόνες αλλά λιγότερο ρεαλιστικοί, πλέον είναι περισσότεροι και πιο πολύπλοκοι αλλά πολύ πιο ρεαλιστικοί.

Το ζόρι βέβαια το τραβάει ο DM καθώς αυτός θα πρέπει να τους ξέρει τέλεια και να τους εξηγεί και στους παίκτες.

Ακόμα έχω άπειρα βιβλία και boxed sets από AD&D, Ravenloft, Forgotten Realms, Greyhawk, Planescape...τα πάντα είχα σηκώσει γύρω στο '94,'95.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις ξαναπαίξει και δεν θες να μπλέξεις τα μπούτια σου με το αίσχος που τα έχουν κάνει οι «μάγοι της δυτικής ακτής» πάρε αυτό http://boardgamegeek.com/boardgame/17804/dungeons-dragons-basic-game

Αν έχεις παίξει και σου αρέσει το μπάχαλο της έκδοσης 4 και μετά, openrpg.

Δημοσ.

Μια συμβουλή από εμένα είναι να προσέχεις πολύ μα πάρα πολύ το μεταgaming ... έχουν σκιστεί πολλές σελίδες "ιστορίας" , αλλά και ατελείωτες ώρες καβγάδων μεταξύ παικτών και DM. Κατά τα άλλα τα βιβλία που σου πρότειναν πιο πάνω .

Δημοσ.

Η 3.5 είναι ωραία έκδοση και διορθώνει πολλά προβλήματα της 3. Την 4 δε την έχω παίξει αλλά αλλάζει πολύ το παιχνίδι.

Πάρε Player's Handbook, Dungeon Master's Guide, Monster Manual, και Campaign Setting (των Forgoten Ralms πχ) και θα μπορείς να παίξεις.

Τα τρία βασικά βιβλία της 3.5 υπάρχουν εδώ: http://www.d20srd.org/δεν έχει τα πάντα το site αλλά βοηθάει πάρα πολύ.

Πάρε και καμιά έτοιμη περιπέτεια, βοηθάει πολύ έναν άπειρο DM γιατι τα λέει όλα πολύ αναλυτικά. Και προτίμησε τα βιβλία να είναι στα Αγγλικά, η ελληνικές μεταφράσεις είναι χάλια.

Δημοσ.

Μια συμβουλή από εμένα είναι να προσέχεις πολύ μα πάρα πολύ το μεταgaming ... έχουν σκιστεί πολλές σελίδες "ιστορίας" , αλλά και ατελείωτες ώρες καβγάδων μεταξύ παικτών και DM. Κατά τα άλλα τα βιβλία που σου πρότειναν πιο πάνω .

πω ρε φιλε με γυρνας 8 χρονια πισω.........τι μου θυμησες τωρα!ειναι πολυ βασικο αυτο που λεει το παιδι απο πανω,εμεις μετα απο 3 χρονια που παιζαμε μετα απο καποιους καβγαδες σταματησαμε να παιζουμε και εσπασε η παρεα ολοι.

πραγματικα ηταν τρελο καψιμο ειχαμε ολα τα βιβλια που κυκλοφορουσαν τοτε players handbook,dungeon master guide,monster manual,epic level handbook,book of vile darkness,manual of the planes,gods and demigods επισης ενα βιβλιο με χαρτες για εναν νεο κοσμο και για καθε class ενα βιβλιο με prestige classes :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...