insomniaK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Insomniak ποια ειναι ομως η ομαλή κατασταση που θα σε επαναφέρει το ταδε χαπι ή το ταδε ψυχολόγος; Πως οριζεται η ομαλή κατασταση; [...] Μάλλον δεν πρέπει να ρωτήσεις εμένα, έχω θέσει ακριβώς το ίδιο ερώτημα στον τοξοβόλο πριν από καιρό (και γενικά το επαναλαμβάνω όταν κάποιος αρχίζει να μιλάει για φυσιολογική ή μη συμπεριφορά). Σε κάθε περίπτωση, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, είναι μία καλή ερώτηση από και μέχρι ποιο σημείο μπορούν να επεμβαίνουν οι "καλά" στους "κακά", αλλά αυτό είναι εκτός θέματος ερώτημα.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Ναι,νομιζα καπου το ειχα απαντησει παλια αυτο.Ειναι δυσκολο να οριστει η ομαλη συμπεριφορα,ομως εκει η Ψυχολογια δεν εχει αλλη επιλογη απο το να δανειστει απο την Ψυχιατρικη και να μιλησουμε για το πως οριζονται οι διαφορες Ψυχιατρικες διαταραχες βαση του DSM και ICD.Δλδ οτιδηποτε εμπιπτει σε αυτες τις κατηγοριες μπορουμε να το θεωρησουμε ως μη ομαλο.Το καλυτερο που εχουμε και στην Ψυχολογια και στην Ψυχιατρικη μεχρι στιγμης
slygeo87 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Τι σκατά σχέση έχει μία κοινωνική φοβία με τους νευροδιαβιβαστές.
ggQQbb Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 κάθε μέρα 4 x 2 x 1 x και θα είναι χαρούμενη απο το πρωί ως το βράδυ
slygeo87 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Ναι δεν είναι κάποια εγκεφαλική δυσλειτουργία. Για δυσλειτουργικό περιβάλλον μου κάνει. χαχ Τα όποια σωματικά συμπτώματα εκδηλώνονται έχουν να κάνουν με ψυχολογικούς παράγοντες.
FilipposMD Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Και τι σημαίνει "ψυχολογικοί παράγοντες"; Όλα στον εγκέφαλο είναι. Ίσως μια μέρα καταφέρουμε να μάθουμε ποιοι νευροδιαβιβαστές, ποιες συνάψεις και ποια εγκεφαλικά κέντρα ελέγχουν κάθε πτυχή της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Και ίσως αργότερα μπορέσουμε να ελέγξουμε και όλο αυτό το χάος με στοχευμένη φαρμακευτική αντιμετώπιση. Τότε ο ψυχολόγος θα είναι άχρηστος, αλλά απέχουμε πολλάαααααα χρόνια από αυτή τη στιγμή. Εκτός πια αν πιστεύει κανείς ότι υπάρχει ξεχωριστή οντότητα - "ψυχή" η οποία είναι ανεξάρτητη από βιολογικές διαδικασίες, όπως τις ξέρουμε. Και σ'αυτήν την περίπτωση όμως, μάλλον άχρηστος είναι ο ψυχολόγος (αλλά και ο ψυχίατρος) και ο επαγγελματίας στον οποίο πρέπει να αναζητηθεί βοήθεια είναι ο παπάς.
Chrisxxx Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Και ίσως αργότερα μπορέσουμε να ελέγξουμε και όλο αυτό το χάος με στοχευμένη φαρμακευτική αντιμετώπιση. Τότε ο ψυχολόγος θα είναι άχρηστος, αλλά απέχουμε πολλάαααααα χρόνια από αυτή τη στιγμή. Εδώ ομως μπαινουν παααραααααα πολλά ηθικά διλήμματα.
De@th L0rd Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Εδώ ομως μπαινουν παααραααααα πολλά ηθικά διλήμματα. Συμφωνώ κι επαυξάνω. Στο συγκεκριμένο θέμα είμαι λουδίτης και προτιμώ τον ψυχολόγο. Βέβαια ο εγκέφαλος είναι μάλλον ένας χημικός υπολογιστής. Όταν η χημεία δεν είναι σωστή, έχουμε διάφορα φαινόμενα. Πχ. Παρατηρήστε άτομα που κάνουν συστηματικά κακή διατροφή κ καθιστική ζωή. Εγώ προσωπικά δεν έχω συναντήσει κανένα τέτοιο άτομο που να έχει "θετική ψυχολογία". Είναι σχεδόν πάντα κακόκεφοι κ μίζεροι. Αντίθετα άτομα που ασκούνται κ διατηρούν υγιεινό τρόπο ζωής όσο μπορούν έχουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά. Λαμβάνουμε υπόψιν τα λογικά πλαίσια και δεν συμπεριλαμβάνουμε τους υστερικούς και των 2 κατηγοριών. Παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος ζωής. Φυσικά αν συμπεριλάβουμε και τους εξωτερικούς παράγοντες (τρίτους που μας σπάνε τα @@) και στις 2 περιπτώσεις έχουμε διαφορές.
slygeo87 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Όλα στον εγκέφαλο είναι. Προφανώς. Σε αυτό που επιμένω είναι ότι η λανθασμένη πραγματικότητα την οποία αντιλαμβάνομαι εγώ μπορεί να θεραπευτεί ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ χωρίς φαρμακευτική θεραπεία. Τα αίτια μίας ψυχολογικής διαταραχής είναι απ' όσο γνωρίζω κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ. Το μεγαλύτερο ποσοστό δηλαδή, κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από το αγχογόνο, δυσλειτουργικό περιβάλλον που μεγαλώνω. (μη μπερδεύεσαι με ψυχές, αναφέρομαι στην ΑΙΤΙΑ της αντίδρασης του σώματος μου). Π.χ εσύ που είσαι γιατρός, θα μου κάνεις εξέταση για θυροειδή και όταν διαπιστώσεις ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό θα με παραπέμψεις σε ψυχολόγο. Και τέλος πάντων δε γίνεται να εξισώνουμε την σχιζοφρένεια που είναι βαριάς μορφής με την αραχνοφοβία μου. Conflict προσωπικότητας βρε, ένστικτα, συναισθήματα ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ, ΒΟΗΘΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
fireflies Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Πάντως από προσωπική καθαρά εμπειρία, δεν νομίζω ότι τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Έχω δει ψυχίατρο να πελαγώνει με θέματα που ένας ψυχολόγος διακρίνει σαφέστατα και ψυχολόγο να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα με περιστατικά πολύ απλά γιατί χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης. Ακριβώς το ίδιο ήθελα να γράψω.
Toufas Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 κάθε μέρα 4 x 2 x 1 x και θα είναι χαρούμενη απο το πρωί ως το βράδυ και 1χ ημιμαθια 1χ ηλιθιοτητα μιας και με το post σου δεν εχεις διαφορα με αυτο που λεμε οτι ειναι λαθος εδω και τοσες σελιδες (protip: prozac=ladose γιατρε)
ClouD Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Α ωραία, ένας ακόμα λογαριασμός ποκεμον. Μμμμ. offtopic #1 μηπως ο φιλος σου εχει τελικα το προβλημα; 2 στις 2 να ειναι δυστυχισμενες.... μικρό δείγμα. αποψάρες και βολικές σαγιονάρες. offtopic #2 life coach live coats step up goats! offtopic #3 Αν εχει τις αντοχες , την θεληση να μπει σε μια ισως δυσκολη σχεση. Μμμμμμναι. Εναλλακτικές -ας πούμε. offtopic #4 α)για τον χ,ψ λογο της,δεν ειναι καλα οποτε δεν μπορει να μπλεκει-δεν θελει να μπλεξει σε μια σχεση,οποτε εμμεσως πλην σαφως του λεει να κοψει περαβ)τον προιδεαζει πως μια σχεση μαζι της,δεν θα ειναι και οτι καλυτερο καθως δεν νιωθει καλα,δεν ειναι ευτυχισμενη και κτλ. γ) ανασφάλεια. δ) άσχημο προηγούμενο. . . . ν+1 ) assumption is the mother of all screw ups offtopic #5 Όταν η χημεία δεν είναι σωστή, έχουμε διάφορα φαινόμενα. Ισχύει. offtopic #6 Αρκετα. Άλλωστε από παλιά η θάλασσα μου έκλεινε το μάτι, κι όποτε φωτιζόταν μπλέ ήξερα πως ήταν μέρα να ξυπνήσω. ontoppic. Γιατί να λες ταμπού ό,τι μπροστά του, το πνεύμα κάνει: α-γκου ; Όπως και να 'χει. Οι συμβουλές είναι πολύ άσχημο βίτσιο. Γιατί να στερήσεις στον άλλο τα λάθη ή τα σωστά του;
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Για να γυρισουμε λιγο στο προκειμενο,οριστε τι λεγοταν το 1998 για το επαγγελμα του Ψυχολογου στην Ελλαδα.Απο μια μικρη ερευνα που εκανα φαινεται οτι η πρωτη δεκαετια στην οποια ο Ψυχολογος εδραιωθηκε στην Ελλαδα (μην ξεχναμε οτι το πρωτο τμημα Ψυχολογιας στην Ελλαδα ανοιξε στο Ρεθυμνο το 1987) η εικονα ηταν γενικα θετικη σε σχεση με τους Ψυχιατρους αν και η επισκεψη παραμενει ακομα και σημερα ταμπου ειδικα σε οτι αφορα τους Ψυχιατρους.Σημερα η συγχηση στις αντιληψεις του κοινου που αναφερεται απεναντι στον ρολο Ψυχολογου στην Ελλαδα,ολοενα αυξανεται.Ιδιαιτερη βιβλιογραφια στα Αγγλικα δεν υπαρχει,θα κοιταξω και στα Ελληνικα να δουμε μηπως βρω κατι. Αν δεν κανω λαθος η Σωτηρακοπουλου και η Μακρη ειναι αρκετα γνωστες Ψυχολογοι στην Ελλαδα (κατι μου λενε τα ονοματα δλδ).
De@th L0rd Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Α ωραία, ένας ακόμα λογαριασμός ποκεμον. Μμμμ. offtopic #1 μικρό δείγμα. αποψάρες και βολικές σαγιονάρες. offtopic #2 life coach live coats step up goats! offtopic #3 Μμμμμμναι. Εναλλακτικές -ας πούμε. offtopic #4 γ) ανασφάλεια. δ) άσχημο προηγούμενο. . . . ν+1 ) assumption is the mother of all screw ups offtopic #5 Ισχύει. offtopic #6 Αρκετα. Άλλωστε από παλιά η θάλασσα μου έκλεινε το μάτι, κι όποτε φωτιζόταν μπλέ ήξερα πως ήταν μέρα να ξυπνήσω. ontoppic. Γιατί να λες ταμπού ό,τι μπροστά του, το πνεύμα κάνει: α-γκου ; Όπως και να 'χει. Οι συμβουλές είναι πολύ άσχημο βίτσιο. Γιατί να στερήσεις στον άλλο τα λάθη ή τα σωστά του; Είναι ωραίο πράγμα! ^_^
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.