slygeo87 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Ο ψυχίατρος είναι γιατρός έτσι, να το τσοντάρουμε μία αυτό στην κουβέντα γιατί πολύ συναδελφική εξίσωση πέφτει. χαχαχα. Κλασική ατάκα για να γίνεις σπαζαρχίδας. Εγώ πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι λίγοι είναι αυτοί που θα ασχοληθούν. Θα σε κουμπώσουν κανένα ζάναξ ή θα σε τιγκάρουν στα αντιψυχωτικά σε περίπτωση που δουλεύουν σε κλινική και that's all folks.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Ο ψυχίατρος είναι γιατρός έτσι, να το τσοντάρουμε μία αυτό στην κουβέντα γιατί πολύ συναδελφική εξίσωση πέφτει. να κατι τετοια δλδ ειναι ακριβως που φρικαρουν τον κοσμο.Δλδ πχ ο Ψυχιατρος ειναι γιατρος ο Ψυχολογος οχι και μετα παει λεγοντας διχαζοντας τον κοσμο.Κουνα μια το κεφαλακι σου Λουση μου και διαβασε τι γραφω κ ασε τα περι εξισωσης,πιασε λιγο το μεδουλι. Δεν εχει ο Ψυχιατρος να εξισωθει με τον Ψυχολογο στην Ψυχοθεραπεια ουτε ο Ψυχολογος στην φαρμακευτικη αντιμετωπιση.Ειναι διαφορετικες αλληλοσυμπληρουμενες προσεγγισεις και αντιληψεις περι ''εξισωσης'' ειναι εντελως ατοπες. . Εγώ πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι λίγοι είναι αυτοί που θα ασχοληθούν. Θα σε κουμπώσουν κανένα ζάναξ ή θα σε τιγκάρουν στα αντιψυχωτικά σε περίπτωση που δουλεύουν σε κλινική και that's all folks. Διαφωνω,τουλαχιστον δεν συμβαινει ετσι εδω κ απο το λιγο που ειδα και η Ελλαδα ακολουθει πιστα.Πλεον η πλειοψηφια των Ψυχιατρων εχουν πολυ καλη εως αριστη γνωση αρκετων Ψυχοθεραπευτικων προσεγγισεων.
Pantelwolf Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δεν εχει ο Ψυχιατρος να εξισωθει με τον Ψυχολογο στην Ψυχοθεραπεια ουτε ο Ψυχολογος στην φαρμακευτικη αντιμετωπιση.Ειναι διαφορετικες αλληλοσυμπληρουμενες προσεγγισεις και αντιληψεις περι ''εξισωσης'' ειναι εντελως ατοπες. Εσύ πας όμως για γλωσσολογία. Και θα τσαντιστεί κανας μπαμπινιώτης εδωμέσα και ποιος τον μαζεύει.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Εσύ πας όμως για γλωσσολογία. Και θα τσαντιστεί κανας μπαμπινιώτης εδωμέσα και ποιος τον μαζεύει. Ναι ειμαι αισχρος στο συντακτικο στα Ελληνικα ειναι η αληθεια
Lucifer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 να κατι τετοια δλδ ειναι ακριβως που φρικαρουν τον κοσμο.Δλδ πχ ο Ψυχιατρος ειναι γιατρος ο Ψυχολογος οχι και μετα παει λεγοντας διχαζοντας τον κοσμο.Κουνα μια το κεφαλακι σου Λουση μου και διαβασε τι γραφω κ ασε τα περι εξισωσης,πιασε λιγο το μεδουλι. Δεν εχει ο Ψυχιατρος να εξισωθει με τον Ψυχολογο στην Ψυχοθεραπεια ουτε ο Ψυχολογος στην φαρμακευτικη αντιμετωπιση.Ειναι διαφορετικες αλληλοσυμπληρουμενες προσεγγισεις και αντιληψεις περι ''εξισωσης'' ειναι εντελως ατοπες. Κατ' αρχήν αν κουνήσω το κεφαλάκι μου θα πνιγείς απ τα σάλια γλυκέ μου σατράπη!!!!!!!!!!111 Κατά δεύτερον, δεν μειώνω κάποια απ' τις 2 επιστήμες, καμία απ' τις 2 δεν με ενθουσιάζει ούτως η αλλιώς, απλώς όταν λες "είναι και οι 2 επαγγελματίες ψυχικής υγείας" τη στιγμή που ο ένας έχει κάνει 4 χρόνια βασικές σπουδές οι οποίες αφορούν σχεδόν αποκλειστικά θεωρητικές προσεγγίσεις και ο δεύτερος έχει φάει 6 χρόνια σε γενική ιατρική + ένα αγροτικό + πόσο είναι η ειδικότητα, ε δεν είστε απλώς και οι δύο "επαγγελματίες ψυχικής υγείας", είσαι ένας θεωρητικός τριτοδεσμίτης και ένας γιατρός που προσπαθείτε να λύσετε το ίδιο πρόβλημα με παράλληλα μέσα -εξαιρουμένων των προβλημάτων που τα δικά σου μέσα δεν μπορούν να λύσουν. Στην τελική και ένας καρδιοχειρούργος και μια νοσηλεύτρια τριετούς, επαγγελματίες υγείας είναι, αλλά.
evabb Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 τελικα τι εγινε με το αρχικο ζευγαρι του τοπικ; τα εφτιαξαν;
margaritagr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Ειναι παρα πολυ καλο να πηγαινεις σε ψυχολογο απ τη στιγμη που το χεις αναγκη. Η «μαγκια» μαλιστα ειναι να καταλαβαινεις οτι κατι δε παει καλα και να προσπαθεις να το διορθωσεις. Sent from my iPhone using Insomnia.app
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Κατ' αρχήν αν κουνήσω το κεφαλάκι μου θα πνιγείς απ τα σάλια γλυκέ μου σατράπη!!!!!!!!!!111 Κατά δεύτερον, δεν μειώνω κάποια απ' τις 2 επιστήμες, καμία απ' τις 2 δεν με ενθουσιάζει ούτως η αλλιώς, απλώς όταν λες "είναι και οι 2 επαγγελματίες ψυχικής υγείας" τη στιγμή που ο ένας έχει κάνει 4 χρόνια βασικές σπουδές οι οποίες αφορούν σχεδόν αποκλειστικά θεωρητικές προσεγγίσεις και ο δεύτερος έχει φάει 6 χρόνια σε γενική ιατρική + ένα αγροτικό + πόσο είναι η ειδικότητα, ε δεν είστε απλώς και οι δύο "επαγγελματίες ψυχικής υγείας", είσαι ένας θεωρητικός τριτοδεσμίτης και ένας γιατρός που προσπαθείτε να λύσετε το ίδιο πρόβλημα με παράλληλα μέσα -εξαιρουμένων των προβλημάτων που τα δικά σου μέσα δεν μπορούν να λύσουν. Στην τελική και ένας καρδιοχειρούργος και μια νοσηλεύτρια τριετούς, επαγγελματίες υγείας είναι, αλλά. Δεν ξερω σε ποια χωρα χρειαζεσαι 4 χρονια βασικων σπουδων για να λεγεσαι Ψυχολογος (μαλλον ξερω στην Ελλαδα).Εγω ομως φιλτατε για να λεγομαι Ψυχολογος στην Βρετανια περα των βασικων μου σπουδων και του μαστερ μου (μονοετους η διετους αναλογα την ειδικοτητα) θελω 2 χρονια εργασιας υπο επιβλεψη στον τομεα της ειδικοτητας μου η τριετες διδακτορικο. Τελος αυτες οι συμπλεγματικες θεωρησεις ειλικρινα δειχνουν ποσο θελει το κοινο να ενημερωθει για το οτι ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ θεμα αντιπαλοτητας μεταξυ Ψυχιατρων κ Ψυχολογων.Αλλα αρκετα σου καναμε την χαρη Λουση να ασχοληθουμε με την προσπαθεια σου να εκτροχιασουμε το θεμα σε κατι που βοηθα μονο στο να μπερδεψει παρα να δωσει ολιστικη εικονα. Κ τελος,τριτοδεσμιτις?
slygeo87 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Λούσι, ο γιατρός θεραπεύει το σύμπτωμα ρε. Με φάρμακα. (εσύ ρε τόξο γιατί διαφωνείς σε αυτό; ) Όσο για τις θεωρητικές προσεγγίσεις που λες, έχουν προφανώς αποδεδειγμένα αποτελέσματα, υποθέτω συμφωνείς σε αυτό. Α και φυσικά, μετά τα 4 χρόνια πας για ειδικότητα αν δε κάνω λάθος. Ψυχοθεραπεία/ψυχανάλυση και τα ρέστα.
Lucifer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Είπα εγώ ποτέ για αντιπαλότητα; Στα γκογκόβια μου αν σφάζεστε ή αν φασώνεστε, εγώ μιλάω για εύρος γνώσεων και ποιότητας εφαρμογής αυτών.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Είπα εγώ ποτέ για αντιπαλότητα; Στα γκογκόβια μου αν σφάζεστε ή αν φασώνεστε, εγώ μιλάω για εύρος γνώσεων και ποιότητας εφαρμογής αυτών. ευρος γνωσεων σε τι?Εδω ειναι το θεμα.Το οτι ο Ψυχιατρος ειναι γιατρος μετα απο 6 χρονια βασικων σπουδων δεν την παραμικρη σχεση με τις γνωσεις που θα παρει ενας Ψυχολογος με 6+ χρονια εδω για το προκειμενο.Η ειδικοτητα ειναι αυτη που εχει σχεση με το προκειμενο στον Ψυχιατρο. Παροτι συνεχιζεις να υπονοεις οτι το ευρος γνωσεων και η ποιοτητας εφαρμογης αυτων απο τους Ψυχιατρους ειναι σε κατι διαφορετικο απο τις γνωσεις ενος Ψυχολογου,σε προσγειωνω στην πραγματικοτητα λεγοντας σου οτι ειναι εντελως ατοπη η συγκριση και εντελως ασχετη με το προκειμενο στο επιπεδο της πρωτης 6ετιας σπουδων του Ψυχιατρου.Κ οπως ειπα στην τελικη επειδη εσυ εχεις θεμα με την ''εξισωση'' ενος η αλλου δεν θα κατσουμε να σε διασκεδασουμε κ απο πανω.. η ουσια ειναι αλλου.Με πιανεις??
YiN Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Πάντως από προσωπική καθαρά εμπειρία, δεν νομίζω ότι τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Έχω δει ψυχίατρο να πελαγώνει με θέματα που ένας ψυχολόγος διακρίνει σαφέστατα και ψυχολόγο να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα με περιστατικά πολύ απλά γιατί χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.
insomniaK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 θέλω να συμπληρώσω κάτι σε αυτό που αναφέρει ο Λούσιφερ, αν μου επιτρέπει. Σημείωση είμαι άσχετος με το αντικείμενο της (ψυχικής) υγείας. Παρατηρώντας μακροσκοπικά την εξέλιξη της ιατρικής έχω την αίσθηση πως με τη σταδιακή αποκωδικοποίηση του DNA, με την ταυτοποίηση των διάφορων γονιδιομάτων (αν τα λέω σωστά), η γνώση πάνω στους νευροδιαβιβαστές κλπ, η γενική τάση στην αντιμετώπιση των μη ομαλών καταστάσεων είναι ο έλεγχος των ουσιών που εκκρίνει ο οργανισμός για τις διάφορες λειτουργίες/αντιδράσεις κλπ του. Στα δικά μου μάτια λοιπόν, η λύση (αντιμετώπιση) των ψυχικών διαταραχών,ασθενειών κλπ φαίνεται να είναι στη γενετική, ενδοκρινολογία και φαρμακολογία που μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα ένας ιατρός απότι ένας ψυχολόγος. Δε θεωρώ λογικό να χαπακώνομαστε όλοι για να έχουμε μία αποδεχτή συμπεριφορά, αλλά και η ψυχολογία αυτό που φαίνεται να έχει ως απώτερο σκοπό είναι την "επιστροφή" του ανθρώπου σε μία ομαλή κατάσταση χρησιμοποιώντας τη διαλλακτική. Με απλά λόγια, θεωρώ πως αν ακολουθήσουμε τις εξελίξεις της ιατρικής/βιολογίας, ο ρόλος της ψυχολογίας σταδιακά θα αποδυναμώνεται και απλά θα είναι επικουρικός. ΥΓ Απολογούμαι για τη χρήση λανθασμένων όρων, αλλά οι γνώσεις μου είναι από το σχολείο και από τα μμε.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 θέλω να συμπληρώσω κάτι σε αυτό που αναφέρει ο Λούσιφερ, αν μου επιτρέπει. Σημείωση είμαι άσχετος με το αντικείμενο της (ψυχικής) υγείας. Παρατηρώντας μακροσκοπικά την εξέλιξη της ιατρικής έχω την αίσθηση πως με τη σταδιακή αποκωδικοποίηση του DNA, με την ταυτοποίηση των διάφορων γονιδιομάτων (αν τα λέω σωστά), η γνώση πάνω στους νευροδιαβιβαστές κλπ, η γενική τάση στην αντιμετώπιση των μη ομαλών καταστάσεων είναι ο έλεγχος των ουσιών που εκκρίνει ο οργανισμός για τις διάφορες λειτουργίες/αντιδράσεις κλπ του. Στα δικά μου μάτια λοιπόν, η λύση (αντιμετώπιση) των ψυχικών διαταραχών,ασθενειών κλπ φαίνεται να είναι στη γενετική, ενδοκρινολογία και φαρμακολογία που μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα ένας ιατρός απότι ένας ψυχολόγος. Δε θεωρώ λογικό να χαπακώνομαστε όλοι για να έχουμε μία αποδεχτή συμπεριφορά, αλλά και η ψυχολογία αυτό που φαίνεται να έχει ως απώτερο σκοπό είναι την "επιστροφή" του ανθρώπου σε μία ομαλή κατάσταση χρησιμοποιώντας τη διαλλακτική. Με απλά λόγια, θεωρώ πως αν ακολουθήσουμε τις εξελίξεις της ιατρικής/βιολογίας, ο ρόλος της ψυχολογίας σταδιακά θα αποδυναμώνεται και απλά θα είναι επικουρικός. ΥΓ Απολογούμαι για τη χρήση λανθασμένων όρων, αλλά οι γνώσεις μου είναι από το σχολείο και από τα μμε. Θσ συμφωνησω μαζι σου ως ενα βαθμο για πολυ συγκεκριμενες διαταραχες.Για να παιξω τον δικηγορο του διαβολου θα σε παω στην πιο διαδεμενη διαταραχη ψυχικης υγειας.Στην καταθλιψη, η οποια αναμενεται μεσα στην επομενη 20ετια να φτασει σε διαστασεις επιδημιας συμφωνα με τα λεγομενα του WHO.Aν και εχουμε αρκετα καθαρο γενετικο υποβαθρο παρολα αυτα το ΚΑΛΥΤΕΡΟ αντικαταθλιπτικο στον κοσμο δεν εχει καταφερει να ξεριζωσει την καταθλιψη.Αντιθετως σε βαθος χρονου η CBT δινει και πιο αρθροιστικα αλλα και καλυτερα αποτελεσματα απο οτι η αγωγη.Παρολα αυτα τα καλυτερα διεθνως διδονται απο τον συνδιασμο και των δυο.
Chrisxxx Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Insomniak ποια ειναι ομως η ομαλή κατασταση που θα σε επαναφέρει το ταδε χαπι ή το ταδε ψυχολόγος; Πως οριζεται η ομαλή κατασταση; Για μένα ο ψυχολογος επιτελεί το εργο που δεν μπορεί να κανει ο φίλος που θα απευθυνθείς, ο συγγενής που θα σε παρηγορήσει, ο αγνωστος που θα ξεσπάσεις, το αλκοολ που θα απευθυνθείς για να θαψεις κάποιο πρόβλημα που σε απασχολεί. Ολοι λίγο πολύ χρειαζόμαστε καποια βοήθεια για διάφορα θέματα ψυχικής υγείας που μας απασχολουν αλλοι βρισκουμε λύση στον κοινωνικό μας περίγυρο, άλλοι τα θαβουμε καλά μεσα μας, αλλοι νομίζουμε ότι τα θάψαμε αλλά καταβάθος βγάζουμε τα κομπλεξ μας προς τα εξω προσαρτώντας τα στην καθημερινη μας συμπεριφορα. Εκτιμώ πολυ περισσότερο καποιον που ζητάει βοηθεια για θεμα που τον απασχολέι και προσπαθεί να βρει τη λύση του παρα αυτον που το θαβει μέσα του. Αλήθεια ποιος χρειάζεται βοήθεια αυτός που βλέπει ψυχολόγο ή αυτός που το παίζει "νορμάλ"; Ενας άλλος τομέας που ειναι χρήσιμος ο ψυχολόγος ειναι σε βοηθεια αποκαταστασης της ψυχικής υγείας ασθενών, βοηθεια σε ηλικιωμένους με αλτσχάιμερ κλπ τομείς που δεν ασχολείται ιδιαιτερα κάποιος ψυχίατρος. Δεν γνωρίζω ακριβώς το πεδιο δράσης ενος ψυχιατρου οποτε δεν θα επεκταθω. Αναγνωρίζω φυσικά οτι προκειται για 2 διαφορετικά επαγγέλματα που εχουν καποια κοινα πεδία δρασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.