Dakonblackblade Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Μα τι λες. Εγώ όταν έβλεπα επεισόδια να πηδάν από κλαδί σε κλαδί και να μιλάνε, θαύμαζα το πως με τόσα λίγα τεχνικά μέσα καταφέρναν να βγάλουν επεισόδιο. Και απορώ πως δεν τους έχουν βάλει σε ένα μεγάλο τραπέζι να ΡΟΥΦΑΝΕ ραμεν για κανά 20άλεπτο και να ακούμε τις σκέψεις τους όταν πετυχαίνουν κανένα κομμάτι χοιρινό ή δεν ξέρω τι έχει αυτό μέσα. Επίσης δεν είναι αναζωογονητικό μετά από επικές μάχες με 100 νίντζα και 2-3 δαιμόνια , να βλέπεις πως σώσανε το λαγουδάκι της κοπελίτσας ?
Alchemist` Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Η αισθητικη οπως ειπε και ο paredwse ομως, παραμενει η ιδια.Γνωριζω πολλους που εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια αποψη με paredwse. Προσωπικα μαρεσουν αρκετα. Η αισθητική ήταν κατά βάση αυτό που με εντυπωσίασε στα ανιμέ, και από τότε δεν ξεκολάω... Βασικότερα σημεία είναι τα εξής: * Camera angles που δεν μπορούν απλά να επιτευχθούν σε ταινία * Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε έκφραση κτλπ, και μάλιστα ακριβώς όπως το επιθυμεί ο δημιουργός/σκηνοθέτης. Ένας ηθοποιός δεν γίνεται να παραστήσει κάποιες σκηνές με τόση ακρίβεια και επιμέλεια. * Μπορούν να χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά backgrounds/ effects whatever τα οποία, λόγω κόστους, θα ήταν δύσκολο να αναπαραστούν σε μια ταινία. Επίσης σε μία ταινία η μίξη των πραγματικών γυρισμάτων με CG και animation είναι πραγματικά δύσκολη αλλά απαραίτητη... Αυτό που βλέπω, ιδίως σε ταινίες που πραγματεύονται "sci-fi" θέματα, είναι οι εμφανείς διαφορές μεταξύ CG και πραγματικού, με το αποτέλεσμα να δείχνει ψεύτικο... Φυσικά βέβαια... όπως ταινία είναι και το Alien, και το King Kung-fu, έτσι ανιμέ είναι και το Death Note και τα Pokemon... Διαλέγεις και παίρνεις... Θεωρώ τον ευατό μου τυχερό που η πρώτη επαφή που είχα με ανιμέ ήταν το Fullmetal Alchemist.
ikaruga24 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Εμενα το πρωτο πρωτο anime που ειδα (και μαλιστα ταινια) ηταν το Locke the superman. Θυμαμαι που το επαιζε τοτε η TV 100 σε επισοδεια και μετα ηρθαν και κατι saber rider, Kabamaru, Voltron κτλ. Επισης με διαφορα η καλυτερη "power rangers" σειρα που υπηρξε ποτε απο τοτε ηταν φυσικα το ιαπωνικο Bioman.
lalanis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Εμενα το πρωτο πρωτο anime που ειδα (και μαλιστα ταινια) ηταν το Locke the superman. Θυμαμαι που το επαιζε τοτε η TV 100 σε επισοδεια και μετα ηρθαν και κατι saber rider, Kabamaru, Voltron κτλ. Επισης με διαφορα η καλυτερη "power rangers" σειρα που υπηρξε ποτε απο τοτε ηταν φυσικα το ιαπωνικο Bioman. +1000000000000000000
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 plzzzzz μην πάει η συζήτηση για anime που βλέπαμε προ αμνημονεύτων χρόνων ή αυτά που είδαμε πρώτα πρώτα
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Ασε ρε μοντέρνε . Φωτιά και τσεκούρι στα μετά του 2000
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 δεν έβαλα μέσα τα παλιά anime που επιλέξαμε να βλέπουμε τώρα, αλλά για παλιά anime που βλέπαμε κάποτε...
alex_000 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Η αλήθεια για τα anime από ένα 30άρη. Βάζοντας στην άκρη την αισθητική , ή οποία είναι υποκειμενική (αν και δε θα έπρεπε να είναι κριτήριο για ένα σοβαρό τηλεθεατή, έχετε ακούσει γευσιγνώστη να λέει κακό το πιάτο επειδή απλά δεν του αρέσει γενικά?) , μετά από παρακολούθηση αρκετού αριθμού από ανιμέ , έχω να πω τα εξής. Ο χώρος μαστίζεται από fanboys. Δεν είναι κακό αυτό. Αλλά όταν ρωτάω για ένα καλό ανιμέ και μου λένε Bleach, One Piece και τέτοια βγάζω φλύκταινες. Παιδιά , αυτά είναι καλά αν είσαι 22 χρονών το πολύ και δεν έχεις δει και πολύ τηλεόραση. Δυστυχώς είναι οι σείρές που κρατάνε για πάντα, γεμάτα fillers και χαρακτήρες που δεν πάνε πουθενά. Ναι έχω δει και εγώ 300 επεισόδια One Piece αλλά μου έκοψε τα anime . Ειλικρινά σιχάθηκα. Δεν φταίει η σειρά. Για να κρατάει 16χρονους καλή είναι και διασκέδασα στην αρχή. Αλλά βαρέθηκα να βλέπω τον Luffy να τριγυρνάει από ένα νησί στο άλλο. Τι να πω για το Bleach, που τελειώνει ουσιαστικά σχεδόν στο 40 επεισόδιο και συνεχίζει άλλα 200. Οπότε έχω να δώσω μια συμβουλή σε αυτούς που αποθαρρύνονται από τα ανιμέ γιαυτό το λόγο. Μην ξεκινάτε να βλέπετε κάτι που έχει 300 επεισόδια, καλώς η κακώς είναι πήχτρα ΠΗΧΤΡΑ στα fillers. Πάντοτε σειρές που τελειώνουν . Επίσης άλλο ένα σοβαρό θέμα είναι ο πλατωνικός έρωτας. Δεν αντέχω άλλο να βλέπω άτομα να καταστρέφουν γαλαξίες και να μη μπορούν να φιλήσουν ένα κορίτσι. Καλά τα εφέ αλλά θέλουμε και άνάπτυξη χαρακτήρων. Όταν οι διάλογοι αποτελούνται από 3 φράσεις κυρίως ( Θα προστατέψω-mamoru, όλα είναι καλά-daijobu , και το δεν είμαι άξιος)κάπου αρχίζει να κουράζει. Στα 30 μου θέλω να δω κινούμενα σχέδια αλλά να έχουν και το κάτι παραπάνω. Οπότε έχω αρχίσει να το ψάχνω λιγουλάκι. Bleach, Naruto, one piece, Claymore πατάνε όλα στο μοντέλο του Dragonball με καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων, πχ NAruto (το one piece , έχει πήξει λίγο στην καρικατούρα) αλλά φτάνουν τα πράγματα στα όρια. Επίσης το σενάριο. Δηλαδή έλεος. Το Death Note δεν έπρεπε να τελειώσει στο 25? Ειλικρινά τώρα. Το Code Geass τι σεναριακή παρακμή ήταν αυτή με την πριγκίπισσα που διατάζει τη σφαγή? Και τα δύο μου αρέσαν αλλά έλεος. Έχουμε δει χοντράδες αλλά είπαμε. Και πάλι επαναλαμβάνω πως μου αρέσαν όλες οι σειρές που έχω αναφέρει αλλά ως ένα σημείο,μετά με στραγγίσανε. Χίλιες φορές 24 επεισόδια , έστω 72 , παρά 300+ Παίρνω το Berserk. Έχει ίσως το ποιο μη ικανοποιητικό τέλος Ever αλλά, είχε δολοπλοκίες, δράση, έρωτες , προδοσίες, χαρακτήρες με κίνητρα, φιλιά . Μιλάω πάντα για το ανιμέ. Αν έβγαινε σαν το Naruto μάλλον θα βαριόμασταν από την άπειρη σφαγή . Sellers θες να δείς ανιμέ? Δες πχ , το Shigurui, 12 επεισόδια, σκληρού ανιμέ , αργό και βίαιο με μόνο μειονέκτημα τους αντιπαθητικούς χαρακτήρες. Δες το Hajime No Ippo (από τα καλύτερα ανιμέ με τον κλασικό ήρωα που γίνεται μπουρί και άλλα τέτοια). Μποξ, χιούμορ , φυσιολογικοί άνθρωποι. Δες το Gungrave (αν και λίγο υπερεκτιμημένο κατεμέ) Midori No Hibi, για τους οπαδούς του ρομαντικού-χιούμορ ανιμέ. 12 Επεισόδια που ειδικά τα 5 πρώτα είναι από τα καλύτερα του είδους. Βάλε Χ στα ατελείωτα ανιμέ και δες αυτά που τελειώνουν κάποτε. Death Note, τα 25 επεισόδια και μετά κλείστο. Έχει κάπου στα 35 αλλά χαλάει τόσο που θα σου χαλάσει και την εμπειρία. Ακόμα και το Hikaru No Go που είναι ανιμέ γύρω από το γιαπωνέζικο σκάκι , το Go, είναι ένα απλό και πολύ ικανοποιητικό ανιμέ. Έχει τόσα πολλά που είναι βλακεία να ακούμε μια ζωή από τα fanboys για τα ''αριστουργήματα'' (τρομάρα τους) Bleach , Onepiece και άλλα. Καλά ήταν όλα μέχρι το 140 επεισόδιο. wtf Δεν ήξερα οτι εχω δευτερο account στο insomnia! Εχω πρόβλημα. Η δουλεια πολύ ο χρόνος λίγος και μετά απο τόσα χρόνια ταινίες σειρες και anime τα ακυρα δίνονται πολύ ευκολά. Θέλω να αρχίσω κανα άνιμε που να κόλαει με όλα αυτά που είπε ο φίλος πιο πάνω. Τα αγαπημένα μου είναι berserk, sironoui, hajime no ippo, elfen lied, samurai x (kenshin) cowboy bebop, NGE, Great teacher onizuka, pls οχι απαράκδεκτα ανιμε για 20χρονους (max) με 200 επισόδεια , όχι ταινίες. Αρχισα το ergo proxy θα επρεπε να μου αρεσει αλλα βαρεθηκα στο επισόδειο νο 3, το ghost in the cell δεν μου αρεσε γιατι τα επισόδεια ηταν αυτοτελή και ψαχνω κάτι άλλο.
ikaruga24 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Τα Ghost in the shell αυτοτελη επισοδεια? Κατι κανεις λαθος. Τα Ghost in the shell (ειδικα το second gig) ειναι κανονικες σειρες με πληρης ιστορια. Ισως δεν του εδωσες την απαραιτητη σημασια ?
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα, Βλέπω manga από την εποχή που το μαγαζάκι στην κάθετη της στουρνάρας (δε θυμάμαι πως λέγεται... έχει comics και manga και είναι πολύ κοντά στο Πολ/χνείο) πουλούσε manga σε βιντεοκασσέτες... Δεν έχω πολλά ωστόσο... είχα δει (τότε) το Akira, Doomed Megalopolis (όλα), Project AKO, Fist Of The North Star και καν'να δύο ακόμα.. δεν τα θυμάμαι. Ξανάρχισα να βλέπω "anime" πριν καν'να χρόνο. Αυτό που βλέπω είναι ότι πλέον έχουν γίνει της μόδας (γιατί όχι! καλή φάση) αλλά κάπου εγώ έχω χάσει την μπάλα... πολλοί νέοι όροι, manga σε σειρές ( ; ) και άλλα τέτοια. Έτσι, ήθελα να ρωτήσω τους τωρινούς γνώστες... τι γίνεται με την φάση των manga; Ποια η διαφορά των manga από τα anime και υπάρχουν ακόμα manga - anime έργα ή όλα είναι πλέον σειρές ή πηγάζουν από σειρές;
marantonis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Έτσι, ήθελα να ρωτήσω τους τωρινούς γνώστες... τι γίνεται με την φάση των manga; Ποια η διαφορά των manga από τα anime και υπάρχουν ακόμα manga - anime έργα ή όλα είναι πλέον σειρές ή πηγάζουν από σειρές; Εχεις μπερδευτει. Manga ειναι τα Ιαπωνικα κομιξ. Anime οι Ιαπωνικες σειρες ή ταινιες κινουμενων σχεδιων. Κάποια μάνγκα που παράγονται στην Ιαπωνία διασκευάζονται σε anime, όταν το εμπορικό ενδιαφέρον έχει ήδη διασφαλιστεί. Συχνά, κάποια στοιχεία τροποποιούνται έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ελκυστικό σε μεγαλύτερο κοινό ή για να ικανοποιεί διάφορους κανονισμούς.
alex_000 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Τα Ghost in the shell αυτοτελη επισοδεια? Κατι κανεις λαθος. Τα Ghost in the shell (ειδικα το second gig) ειναι κανονικες σειρες με πληρης ιστορια. Ισως δεν του εδωσες την απαραιτητη σημασια ? to ghost in the shell standalone gig ειδα , υπάρχει κάπιο άλλο? Το ενα και το 2 αυτοτελή μου φανήκανε
ikaruga24 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 to ghost in the shell standalone gig ειδα , υπάρχει κάπιο άλλο? Το ενα και το 2 αυτοτελή μου φανήκανε Ghost in the shell: Stand alone complex = 26 episodes και δεν ειναι αυτοτελη. Μαλλον στα πρωτα 5 μοιαζει σαν να ειναι αυτοτελη μεχρι να μπει στο παιχνιδι και ο hacker. Απλα σε "γνωριζει" στον κοσμο του για να καταλαβεις αργοτερα τι παιζει γιατι μιλαμε υπαρχει πολυ πλοκη στο πραγμα. Ghost in the shell: Stand alone xomplex second GIG = 26 episodes που παλι δεν ειναι αυτοτελη και ειναι αμεση συνεχεια του πρωτου κυκλου και μαλιστα η πλοκη ξεκιναει αμεσως αφου πλεον δεν χρειαζονται συστασεις (για οσους ειδαν το πρωτο). Το δευτερο επισης ειναι αρκετα καλυτερο απο τον πρωτο κυκλο (που ειναι κορυφη ετσι και αλλιως) λογο της αναπτυξης των χαρακτηρων και της ιστορια και υπερβολικα καλης μουσικης επενδυσης που υπαρχει μαζι με το εξαιρετικο animation.
Flameking1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Υπάρχουν πολλές κατηγορίες, αν θέλετε κάτι να πωρωθείτε να βλέπετε 5 εώς 10 επεισόδια την ημέρα σίγουρα το Bleach. Αν προτιμάτε μικρότερα υπάρχουν πολλές επιλογές π.χ. Neon Genesis Evangelion : 26 επεισόδια (Sci-Fi, Mindfuck) FLCL : 6 επεισόδια (Sci-Fi, Mindfuck) Baccano : 13 επεισόδια (1930,Mafia,Fantasy) Death Note : 37 επεισόδια (Mystery,Psychological) Darker Than Black : 25 επεισόδια (υπερδυνάμεις,μυστήριο σκοτεινή ατμόσφαιρα) Monster : 74 επεισόδια (δεν το έχω δει αλλά έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές για αυτό) Και εγώ παλιότερα έβλεπα αμερικάνικες σειρές, τώρα όμως μόνο anime. Τελευταία είδα τα 100 πρώτα επεισόδια του One Piece και για να πω την αλήθεια με έχει κουράσει, αλλά πιστέυω οτι θα φτιάξει στην συνέχεια οπότε θα κάνω λίγο υπομονή ακόμα.
Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Εχεις μπερδευτει. Manga ειναι τα Ιαπωνικα κομιξ. Anime οι Ιαπωνικες σειρες ή ταινιες κινουμενων σχεδιων. Χε... thnx για την αποσαφήνιση! Αυτό που θα ήθελα να (ξανά) ρωτήσω είναι... ποια η διαφορά των manga που γίνονται ταινίες και των σειρών που βλέπω ότι υπάρχουν ως επί το πλείστον;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα