twiner Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 αλλά ο μέσος ανιμεθεατής σαν εμένα αποθαρρύνεται όπως και να το κάνουμε. συμφωνώ Sellers. Το σημαντικό για μένα είναι η συνειδητοποίηση ότι anime είναι πολύ γενικός όρος. Όπως "ταινίες" ή "βιβλία". -Διαβάζω βιβλία. -κατάλαβα: διαβάζεις Harry Potter.
Wicked06 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Πιστεύω το κακό με τα anime (απο τα ελάχιστα επαναλμβάνω που έχω δει) είναι τα πολλά φιλερ και η πολύ αργή εξέλιξη. Μικρός π.χ έβλεπα καμιά φορά το Dragonball για παράδειγμα ή ένα άλλο με ποδόσφαιρο που ήθελε ένα επεισόδιο για να ανταλλάξουν μια πάσα. Τώρα αυτά που λέτε εσείς μπορεί να μην έχουν καμία σχέση, αλλά ο μέσος ανιμεθεατής σαν εμένα αποθαρρύνεται όπως και να το κάνουμε. Γι'αυτό συνήθως προτιμάμε anime με λίγα επεισόδια. Κατά βάση είναι καλύτερα, και πιο προσεγμένα.
Dakonblackblade Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Η αλήθεια για τα anime από ένα 30άρη. Βάζοντας στην άκρη την αισθητική , ή οποία είναι υποκειμενική (αν και δε θα έπρεπε να είναι κριτήριο για ένα σοβαρό τηλεθεατή, έχετε ακούσει γευσιγνώστη να λέει κακό το πιάτο επειδή απλά δεν του αρέσει γενικά?) , μετά από παρακολούθηση αρκετού αριθμού από ανιμέ , έχω να πω τα εξής. Ο χώρος μαστίζεται από fanboys. Δεν είναι κακό αυτό. Αλλά όταν ρωτάω για ένα καλό ανιμέ και μου λένε Bleach, One Piece και τέτοια βγάζω φλύκταινες. Παιδιά , αυτά είναι καλά αν είσαι 22 χρονών το πολύ και δεν έχεις δει και πολύ τηλεόραση. Δυστυχώς είναι οι σείρές που κρατάνε για πάντα, γεμάτα fillers και χαρακτήρες που δεν πάνε πουθενά. Ναι έχω δει και εγώ 300 επεισόδια One Piece αλλά μου έκοψε τα anime . Ειλικρινά σιχάθηκα. Δεν φταίει η σειρά. Για να κρατάει 16χρονους καλή είναι και διασκέδασα στην αρχή. Αλλά βαρέθηκα να βλέπω τον Luffy να τριγυρνάει από ένα νησί στο άλλο. Τι να πω για το Bleach, που τελειώνει ουσιαστικά σχεδόν στο 40 επεισόδιο και συνεχίζει άλλα 200. Οπότε έχω να δώσω μια συμβουλή σε αυτούς που αποθαρρύνονται από τα ανιμέ γιαυτό το λόγο. Μην ξεκινάτε να βλέπετε κάτι που έχει 300 επεισόδια, καλώς η κακώς είναι πήχτρα ΠΗΧΤΡΑ στα fillers. Πάντοτε σειρές που τελειώνουν . Επίσης άλλο ένα σοβαρό θέμα είναι ο πλατωνικός έρωτας. Δεν αντέχω άλλο να βλέπω άτομα να καταστρέφουν γαλαξίες και να μη μπορούν να φιλήσουν ένα κορίτσι. Καλά τα εφέ αλλά θέλουμε και άνάπτυξη χαρακτήρων. Όταν οι διάλογοι αποτελούνται από 3 φράσεις κυρίως ( Θα προστατέψω-mamoru, όλα είναι καλά-daijobu , και το δεν είμαι άξιος)κάπου αρχίζει να κουράζει. Στα 30 μου θέλω να δω κινούμενα σχέδια αλλά να έχουν και το κάτι παραπάνω. Οπότε έχω αρχίσει να το ψάχνω λιγουλάκι. Bleach, Naruto, one piece, Claymore πατάνε όλα στο μοντέλο του Dragonball με καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων, πχ NAruto (το one piece , έχει πήξει λίγο στην καρικατούρα) αλλά φτάνουν τα πράγματα στα όρια. Επίσης το σενάριο. Δηλαδή έλεος. Το Death Note δεν έπρεπε να τελειώσει στο 25? Ειλικρινά τώρα. Το Code Geass τι σεναριακή παρακμή ήταν αυτή με την πριγκίπισσα που διατάζει τη σφαγή? Και τα δύο μου αρέσαν αλλά έλεος. Έχουμε δει χοντράδες αλλά είπαμε. Και πάλι επαναλαμβάνω πως μου αρέσαν όλες οι σειρές που έχω αναφέρει αλλά ως ένα σημείο,μετά με στραγγίσανε. Χίλιες φορές 24 επεισόδια , έστω 72 , παρά 300+ Παίρνω το Berserk. Έχει ίσως το ποιο μη ικανοποιητικό τέλος Ever αλλά, είχε δολοπλοκίες, δράση, έρωτες , προδοσίες, χαρακτήρες με κίνητρα, φιλιά . Μιλάω πάντα για το ανιμέ. Αν έβγαινε σαν το Naruto μάλλον θα βαριόμασταν από την άπειρη σφαγή . Sellers θες να δείς ανιμέ? Δες πχ , το Shigurui, 12 επεισόδια, σκληρού ανιμέ , αργό και βίαιο με μόνο μειονέκτημα τους αντιπαθητικούς χαρακτήρες. Δες το Hajime No Ippo (από τα καλύτερα ανιμέ με τον κλασικό ήρωα που γίνεται μπουρί και άλλα τέτοια). Μποξ, χιούμορ , φυσιολογικοί άνθρωποι. Δες το Gungrave (αν και λίγο υπερεκτιμημένο κατεμέ) Midori No Hibi, για τους οπαδούς του ρομαντικού-χιούμορ ανιμέ. 12 Επεισόδια που ειδικά τα 5 πρώτα είναι από τα καλύτερα του είδους. Βάλε Χ στα ατελείωτα ανιμέ και δες αυτά που τελειώνουν κάποτε. Death Note, τα 25 επεισόδια και μετά κλείστο. Έχει κάπου στα 35 αλλά χαλάει τόσο που θα σου χαλάσει και την εμπειρία. Ακόμα και το Hikaru No Go που είναι ανιμέ γύρω από το γιαπωνέζικο σκάκι , το Go, είναι ένα απλό και πολύ ικανοποιητικό ανιμέ. Έχει τόσα πολλά που είναι βλακεία να ακούμε μια ζωή από τα fanboys για τα ''αριστουργήματα'' (τρομάρα τους) Bleach , Onepiece και άλλα. Καλά ήταν όλα μέχρι το 140 επεισόδιο.
ikaruga24 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Dakon σαν να μιλησα εγω τα ειπες μιας και ειμαστε και στην ιδια ηλικια. Μια απο τα ιδια, δεν μπορω πλεον να βλεπω τετοια Anime. Υπαρχει λογος που απο την αρχη ειχα "κολλησει" με Naruto (αναπτυξη χαρακτηρων) σε αντιθεση με One piece - Bleach που απλα δεν μου εκαναν "κλικ". Απο εκει και περα και εγω ειμαι φαν των Anime που τελειωνουν μεσα σε 22-27 επισοδεια. Ακομα καλυτερα αν ειναι 6 - 12 με πολυ συμαζεμενη ιστορια (καλη ωρα το Hellsing Ultimate). Δεν μου αρεσει να βλεπω ολοκληρα επισοδεια με χαρακτηρες που απλα καθονται και καθονται (ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα στο Naruto με την πρωτη φορα που μας δειχνει να βγαζει 3 ουρες πανω στη γεφυρα που συνανταει τον Orochimaru). Προτιμω η σκηνες να τρεχουν χωρις να θυσιαζεται η "βαρυτητα" της καταστασης. Ειχα απειρα anime τα οποια προσπαθησα να δω και δεν καταφερα μετα απο τοσο καιρο και τα εσβησα. Πλεον κρατησα -μονο- αυτα που σιγουρα θα δω καποια στιγμη.
Wicked06 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Να βάλω κι'εγώ μια μικρή λίστα από τα top που θυμάμαι, για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιοί : Basilisk: 24 eps Black Lagoon: 24 eps (2 seasons, 12 η πρώτη & 12 η δεύτερη) Death Note: 37 eps (Από τα λίγα anime που μου κράτησαν το ενδιαφέρον κατά την πορεία τους) Hunter X Hunter: 62 eps (Ότι έχουν δείξει όλα τα επεισόδια του Bleach και του Naruto μαζί σε θέμα πλοκής, το χει δείξει το Hunter X Hunter σε 20 επεισόδια!) Samurai Champloo: 26 eps Perfect Blue: Ταινία μεγάλου μήκους (Όποιος δεν το χει δει ακόμα, πρέπει να το δει. By the way, έχω ακούσει ότι έχει παρεμφερές σενάριο με το Black Swan του Aronofsky. Όποιος έχει δει και τα δύο ας επέμβει.) Ninja Scroll: Ταινία μεγάλου μήκους Vampire Hunter D: Bloodlust: Ταινία μεγάλου μήκους (Από τα πιο ατμοσφαιρικά anime που έχω δει. Μου άρεσε επίσης πολύ η αισθητική του.) Αυτά κατά τη γνώμη μου, αν θυμηθώ τίποτα παραπάνω θα επανέλθω!
marantonis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Συμφωνω στα περισσοτερα με τον Dakon. Ολες οι μεγαλες σε διαρκεια anime σειρες εχουν filler, που συνηθως γινονται απο ενα σημειο και μετα κουραστικα. Αλλα αυτο δεν ισχυει γενικοτερα για τις ιαπωνικες σειρες κινουμενων σχεδιων, οπως δεν ισχυει γενικα για τις Αμερικανικες μεγαλες live-action σειρες (που εννοειται πως στην πλειοψηφια τους εχουν κι αυτες φιλλερ, εκτος αν ειναι 12 πχ επεισοδια ο καθε κυκλος). Σχετικα με το Death Note, εγω δεν απογοητευτηκα τοσο μετα το 25, δε μπορω να αρνηθω οτι δεν ηταν ξενερωμα για κανα 2 επεισοδια, αλλα μετα το γουσταρα παλι αρκετα, και τα 2 τελευταια επεισοδια μου φανηκαν καταπληκτικα φτιαγμενα. Το One Piece το εχω σταματησει, μαλλον οχι μονιμα, στο επεισοδιο 146, και λεω οταν το αρχισω παλι να παψω να βλεπω τα fillers και να βλεπω μονο αυτα που ειναι και στο manga, καθως γουσταρω πολυ την ολη ιστορια, τους χαρακτηρες, το δραμα, τη δραση και το χιουμορ, ομως σε καμια περιπτωση δε μπορω να πω οτι δε με κουραζει με τις παμπολες καθυστερησεις της εξελιξης. Bleach, Naruto δεν εχω δει, και ουτε πολυψηνομαι. Μερικες καλες σειρες που εχω δει, με λιγα επεισοδια, ειναι οι εξης: Hellsing* (13 eps)-δραση, με βαμπιρια, σπλαττεριες, στυλ blade ας πουμε (θα προτεινα καλυτερα το Hellsing Ultimate, που εχει την ιδια υποθεση αρχικα, και μετα συνεχιζει απ οπου σταματησε το αλλο, με εμφανεις βελτιωσεις, οπως στο σχεδιο) Shiki (22 eps)-μυστηριο, τρομος, δραμα, με ψιλοκλασσικο σεναριο αλλα απιστευτη ατμοσφαιρα Read or Die (3 Ova)-Ευφανταστη και καλοφτιαγμενη περιπετεια Serial Experiments: Lain (11 eps)-Mindfuck, cyberpunk φασεις, βαθιες φιλοσοφικες τασεις Elfen Lied (13 eps)-Εντυπωσιακη θλιβερη μουσικη, δραματικες καταστασεις και μπολικοι σωματικοι διαμελισμοι! Golden Boy (6 Ova)-περιπετεια, κωμωδια, ecchi (βυζια και τετοια δηλαδης), περιπου στο στυλ into the wild και 127hours (το μισο, πριν γινει το ατυχημα) Freedom (6 Ova)-
marantonis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Συμφωνω στα περισσοτερα με τον Dakon. Ολες οι μεγαλες σε διαρκεια anime σειρες εχουν filler, που συνηθως γινονται απο ενα σημειο και μετα κουραστικα. Αλλα αυτο δεν ισχυει γενικοτερα για τις ιαπωνικες σειρες κινουμενων σχεδιων, οπως δεν ισχυει γενικα για τις Αμερικανικες live-action σειρες (που εννοειται πως στην πλειοψηφια τους εχουν κι αυτες φιλλερ, εκτος αν ειναι 12 πχ επεισοδια ο καθε κυκλος). Σχετικα με το Death Note, εγω δεν απογοητευτηκα τοσο μετα το 25, δε μπορω να αρνηθω οτι δεν ηταν ξενερωμα για κανα 2 επεισοδια, αλλα μετα το γουσταρα παλι αρκετα, και τα 2 τελευταια επεισοδια μου φανηκαν καταπληκτικα φτιαγμενα. Το One Piece το εχω σταματησει, μαλλον οχι μονιμα, στο επεισοδιο 146, και λεω οταν το αρχισω παλι να παψω να βλεπω τα fillers και να βλεπω μονο αυτα που ειναι και στο manga, καθως γουσταρω πολυ την ολη ιστορια, τους χαρακτηρες, το δραμα, τη δραση και το χιουμορ, ομως σε καμια περιπτωση δε μπορω να πω οτι δε με κουραζει με τις παμπολες καθυστερησεις της εξελιξης. Bleach, Naruto δεν εχω δει, και ουτε πολυψηνομαι. Μερικες καλες σειρες που εχω δει, με λιγα επεισοδια, ειναι οι εξης: Hellsing (13 eps)-δραση, με βαμπιρια, σπλαττεριες, στυλ blade ας πουμε (θα προτεινα καλυτερα το Hellsing Ultimate, που εχει την ιδια υποθεση αρχικα, και μετα συνεχιζει απ οπου σταματησε το αλλο, με εμφανεις βελτιωσεις, οπως στο σχεδιο) Shiki (22 eps)-μυστηριο, τρομος, δραμα, με ψιλοκλασσικο σεναριο αλλα απιστευτη ατμοσφαιρα Read or Die (3 Ova)-Ευφανταστη και καλοφτιαγμενη περιπετεια Serial Experiments: Lain (11 eps)-Mindfuck, cyberpunk φασεις, βαθιες φιλοσοφικες τασεις Elfen Lied (13 eps)-Εντυπωσιακη θλιβερη μουσικη, δραματικες καταστασεις και μπολικοι σωματικοι διαμελισμοι! Golden Boy (6 Ova)-περιπετεια, κωμωδια, ecchi (βυζια και τετοια δηλαδης), περιπου στο στυλ into the wild και 127hours (το μισο, πριν γινει το ατυχημα) Freedom (6 Ova)-Ρεαλιστικη περιπετεια επισημονικης φαντασιας, πολυ ευχαριστη απο καθε αποψη, αν και οι χαρακτηρες ειναι αληθοροι.
Wicked06 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Bleach, Naruto δεν εχω δει, και ουτε πολυψηνομαι. Καλά κάνεις και δεν πολυψήνεσαι, μην μπεις στον κόπο. Το Hellsing δεν ήταν κακό αλλά, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Μεγάλη μορφή ο Alucard. Το Ultimate δεν το 'χω δει. Όσο για το Elfen Lied, νομίζω ότι γενικά είναι θλιβερό και αρκετά splatter.
ravend Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Καλά κάνεις και δεν πολυψήνεσαι, μην μπεις στον κόπο. Το Hellsing δεν ήταν κακό αλλά, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Μεγάλη μορφή ο Alucard. Το Ultimate δεν το 'χω δει. Όσο για το Elfen Lied, νομίζω ότι γενικά είναι θλιβερό και αρκετά splatter. το elfen lied είναι μαγικό anime και πολύ κρίμα που το στράβωσαν σε σχέση με το manga.. ergo proxy θα προτείνω,θα του έβαζα 9/10 post apocalyptic sci fi σκηνικα πολύ καλή μουσική και αξιόλογο σενάριο. το συνιστώ.
ikaruga24 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Vampire Hunter D: Bloodlust: Ταινία μεγάλου μήκους (Από τα πιο ατμοσφαιρικά anime που έχω δει. Μου άρεσε επίσης πολύ η αισθητική του.) Το συγκεκριμενο anime movie μπορει να αλλαξει τη γνωμη του Paredwse ευκολα οπως και κατι Spirited Away, Howels moving castle κτλ. Αν δεν τα καταφερουν αυτα τοτε ΤΙΠΟΤΕ δεν θα αλλαξει τη γνωμη του. Καλά κάνεις και δεν πολυψήνεσαι, μην μπεις στον κόπο. Το Hellsing δεν ήταν κακό αλλά, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Μεγάλη μορφή ο Alucard. Το Ultimate δεν το 'χω δει. Όσο για το Elfen Lied, νομίζω ότι γενικά είναι θλιβερό και αρκετά splatter. /Slap in the face. Ξεκινα τωρα να το βλεπεις σιγα σιγα μιας και η σειρα ειναι ακομα on-going. Το ultimate ουδε μια σχεση εχει με το Hellsing το οποιο για εμενα ειναι απλα μετριο σε αντιθεση με το Ultimate που πραγματικα ειναι ονομα και πραμα. Επισης η αισθητικη του και το σχεδιο του διαφερει πολυ απο τα συνηθισμενα. Εχει μια τρομερη αισθηση hand drawn με πολυ ετσι βαριες πινελιες και εξαιρετικη χρηση χρωματων.
Wicked06 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Το συγκεκριμενο anime movie μπορει να αλλαξει τη γνωμη του Paredwse ευκολα οπως και κατι Spirited Away, Howels moving castle κτλ. Αν δεν τα καταφερουν αυτα τοτε ΤΙΠΟΤΕ δεν θα αλλαξει τη γνωμη του. Απ' ότι καταλαβαίνω, πρέπει να έχει πρόβλημα με το 2D σχέδιο! Αν το ξεπεράσει ή το συνηθίσει, έχει πολλά να δει Σίγουρα πάντως τα παραπάνω που αναφέραμε είναι πολύ καλοφτιαγμένα. /Slap in the face. Ξεκινα τωρα να το βλεπεις σιγα σιγα μιας και η σειρα ειναι ακομα on-going. Το ultimate ουδε μια σχεση εχει με το Hellsing το οποιο για εμενα ειναι απλα μετριο σε αντιθεση με το Ultimate που πραγματικα ειναι ονομα και πραμα. Επισης η αισθητικη του και το σχεδιο του διαφερει πολυ απο τα συνηθισμενα. Εχει μια τρομερη αισθηση hand drawn με πολυ ετσι βαριες πινελιες και εξαιρετικη χρηση χρωματων. Εντάξει λοιπόν! Αν είναι τόσο καλύτερο από το απλό, θα το δω και θα σου πω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μην ξεκινάτε να βλέπετε κάτι που έχει 300 επεισόδια, καλώς η κακώς είναι πήχτρα ΠΗΧΤΡΑ στα fillers. καλά για τα fillers υπάρχει και η λύση του fast forward-βλέπω ένα επεισόδιο μέσα σε 1 λεπτό, όπως επίσης και το να μην τα βλέπουμε καθόλου πχ το Naruto τώρα έχει πήξει στο filler και ευτυχώς που υπάρχει το manga... μπορώ να πω πάντως ότι όταν κάποιος αρχίζει να διαβάζει manga του κόβεται τελείως η όρεξη να δει anime όσο καλό και αν είναι
MurderDoII Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Το www.gameexplorers.gr έχει καλή ποικιλία σε bluray anime και το getitnow.gr αρκετά καλό κατάλογο με manga Έχετε υπόψη άλλα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα με αρκετούς τίτλους ?
DimAslan Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Παίδες Bleach και Naruto, ειδικά Naruto, νομίζω είναι τα καλύτερα... Τρομερό στόρι, ειδικά το Naruto και τρομεροί χαρακτήρες... τώρα έχει και level ups και οι μάχες είναι super... Επίσης, αν δεν έχετε δει Ergo Proxy, τιμήστε το... είναι μόνο 24 επεισόδια αν θυμάμαι καλά, αλλά η αισθητική του είναι κατ΄εμέ αξεπέραστη... Τώρα τελευταία τελείωσα και το Witchblade... αρκετά καλό, αν και μικρό... Berserk το anime νομίζω δεν τελείωσε... μάλλον το σταμάτησαν... επειδή έχω και το manga, που είναι απείρως πιο hardcore, θα έλεγα ότι δίνω μια 80% πιθανότητα να τους το έκοψαν λόγω περιεχόμενου, 15% να έχει πάει νοσοκομείο γιατί παίρνει ληγμένα, και 5% να συμβαίνουν πραγματικά αυτά και να τον πήραν δαίμονες... Παρεπιπτόντως, δεν σας παρεξηγώ για το Naruto... κανονικά θα κάνετε seppuku μόνοι σας όταν καταλάβετε τί χάνατε... Απλά να δείτε μερικά επεισόδια στην αρχή για να μπείτε στο κλίμα... μόνο του το πρώτο μπορεί να σας φανεί κάπως...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 χάνουν αρκετά fillers, τα οποία είναι ικανά για να σε κάνουν να θες seppuku τα οποία παρεπιπτόντως επιτέλους σταμάτησαν την βδομάδα που μας πέρασε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα