PanosJ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Θέλω να αγοράσω μία συσκευή φόρτισης αυτοκινήτου και θελω να έχει μικρό μέγεθος. Βρήκα την ακόλουθη: Griffin PowerJolt Micro car charger 2.1Α for Iphone/ipod http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Laptop-Acc/iPad-Accessories/Griffin-Charger-Micro-powerJolt-for-iPad-GC23095.htm http://extreme-mobile.gr/p.Apple-ipad-iphone-4-2-1A-Griffin-PowerJolt-Micro-car-charger-fortistis-aytokinitou.250016.html http://www.griffintechnology.com/products/powerjolt-micro-ipad εγώ θέλω να συνδέω όμως και άλλες συσκευες εκτός από Iphone, ipad κτλ μέσω της θύρας usb, όπως smartphone, pda, κινητό κτλ. λέτε να έχω πρόβλημα και μου κάψει καμία συσκευή? ώς δεύτερη επιλογή έχω το Belkin Micro USB CLA - battery charger - car http://www.multirama.gr/products/product?pid=0403326&catid=061008 http://www.e-click.gr/index.php?target=products&product_id=37122 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gang Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 από ότι είδα στα περισσότερα έχει έξοδο τα 5V που χρειάζεται μια θύρα usb. Από κει και πέρα βλέπω 2100 και 1000 mah. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι μέγιστες τιμές ή αν αυτά τα ampere είναι ικανά να κάψουν κάποια συσκευή, αν και δεν το νομίζω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 τα αμπερ που βλεπεις ειναι η μεγιστη ενταση που μπορει να βγαλει δεν εχει σχεση με καψιμο,καθως η συσκευη τραβαει οσα ακριβως χρειαζεται... τα βολτ ειναι που πρεπει να προσεχεις και να ειναι οσα πρεπει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosJ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Αρα όσο περισσότερα αμπερ τόσο το καλύτερο? ειναι σιγουρο οτι καθε συσκευη θα τραβαει τόσα αμπερ οσα χρειαζεται για να λειτουργησει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gang Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 ναι έχει δίκιο ο ντινάρας. Τα mah έχουν να κάνουν με την κατανάλωση της συσκευής... Δηλαδή για charging όσο περισσότερο τόσο γρηγορότερη φόρτιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Αρα όσο περισσότερα αμπερ τόσο το καλύτερο? ειναι σιγουρο οτι καθε συσκευη θα τραβαει τόσα αμπερ οσα χρειαζεται για να λειτουργησει? Ακριβώς. Η τάση ειναι αυτή που παραμένει σταθερή. Όπως είπε και ο Ντινάρας τα mA του φορτιστή είναι το μέγιστο που μπορεί να δώσει.Η ένταση παίζει ανάλογα με τις απαιτήσεις της συσκευής.Γι αυτό και στα USB του υπολογιστή αν βάλεις ένα αυτοτροδοτούμενο hub επειδή η κανονική usb δίνει μέχρι το πολύ 500ma αν βάλεις ένα δίσκο 3.5" και ένα wifi stick το οποία θέλουν 500ma το καθένα σε peak load σίγουρα θα δυσλειτουργούν ή δε θα λειτουργούν καθόλου λόγω περιορισμένης επάρκειας ρεύματος. Όλοι πλέον αυτού του τύπου φορτιστές βγαίνουν με maximum 1000ma(1A). Δε θα μου κάνει εντύπωση σε λίγο καιρό να βγαίνουν με παραπάνω usb και να έχουν max 2A+ . EDIT: Είδα ότι στα links to powerjolt για ipod έχει 2.1Α max. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μην ξεχνάμε όμως ότι η σωστή φόρτιση θέλει λίγα mA και πολλή ώρα, ώστε να μην ζεσταίνει τη μπαταρία. Όσο πιο γρήγορα φορτίζει μια μπαταρία τόσο πιο γρήγορα θα «πεθάνει» κιόλας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosJ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά καλά μου τα λέτε εσείς αλλά μίλησα με ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και μου είπε ότι θα καεί όποια συσκευή μπεί σε αναπτήρα αυτοκινήτου με έξοδο 2.1 Α, αν η συσκευή αυτή λειτουργεί πχ με 1Α. Ποιά είναι η αλήθεια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Η αλήθεια είναι ότι αυτός που σου το είπε είναι άσχετος. Οι συσκευές τραβάνε όσα A χρειάζονται, όχι πάντα το max που μπορεί να δώσει η πηγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά καλά μου τα λέτε εσείς αλλά μίλησα με ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και μου είπε ότι θα καεί όποια συσκευή μπεί σε αναπτήρα αυτοκινήτου με έξοδο 2.1 Α, αν η συσκευή αυτή λειτουργεί πχ με 1Α. Ποιά είναι η αλήθεια? Μάλλον έπεσες στον κλασικό τύπο πωλητή που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο που πουλάει. Όταν λες κατάστημα ηλεκτρονικών εννοείς στυλ κωτσόβολος-mediamarkt? Τότε δικαιολογείται. Αν ήταν σε μαγαζί με ειδικά ηλεκτρονικά πες το μας να το αποφεύγουμε. Εκτός αυτού μη φοβάστε γρήγορότερους χρόνους φόρτισης. Το ipod έχει current- voltage regulator και φορτίζει πάντα με σταθερό ρυθμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosJ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μάλλον έπεσες στον κλασικό τύπο πωλητή που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο που πουλάει. Όταν λες κατάστημα ηλεκτρονικών εννοείς στυλ κωτσόβολος-mediamarkt? Τότε δικαιολογείται. Αν ήταν σε μαγαζί με ειδικά ηλεκτρονικά πες το μας να το αποφεύγουμε. Εκτός αυτού μη φοβάστε γρήγορότερους χρόνους φόρτισης. Το ipod έχει current- voltage regulator και φορτίζει πάντα με σταθερό ρυθμό. πήγα λοιπόν αυτοπροσώπως αυτή την φορά, στο ίδιο κατάστημα, βρήκα άλλους δυο πωλητές και μου ανέφεραν το ίδιο πράγμα. Επίσης και ένας πελάτης που άκουσε την συζήτηση, το ίδιο μου ανέφερε. Εμένα πάλι δε μου φαίνεται σωστό να συνδέσω στην έξοδο αυτή το κινητό μου w800 το οποίο φορτίζει στα 500μΑ περίπου. Νομίζω ότι θα το κάψει στα σίγουρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Τότε μην το κάνεις εφόσον φοβάσαι. Σου λέμε όμως ότι αυτό είναι το max που δίνει η πηγή, όχι το πόσο θα δώσει σε ότι και αν συνδέσεις πάνω. Σκέψου το απλά: μία ενισχυμένη πρίζα μπορεί να δώσει μέχρι και 25Α πολλές φορές. Κάθε φορά που συνδέεις... το κινητό, νομίζεις ότι τραβάει τόσο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 πήγα λοιπόν αυτοπροσώπως αυτή την φορά, στο ίδιο κατάστημα, βρήκα άλλους δυο πωλητές και μου ανέφεραν το ίδιο πράγμα. Επίσης και ένας πελάτης που άκουσε την συζήτηση, το ίδιο μου ανέφερε. Εμένα πάλι δε μου φαίνεται σωστό να συνδέσω στην έξοδο αυτή το κινητό μου w800 το οποίο φορτίζει στα 500μΑ περίπου. Νομίζω ότι θα το κάψει στα σίγουρα. Εγώ που σου λέω αυτό το πράγμα είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός. Ο πελάτης και οι πωλητές τι γνώσεις έχουν; Μήπως καμία σχέση με το αντικείμενο; Δε μπορείς να φανταστείς πόσες τέτοιες βλακείες ακούω όταν πάω να ψωνίσω ηλεκτρονικά από πωλητές και άλλους δίπλα. Όπως το "πρώτη φόρτιση 18 ώρες, να αφήνεις την μπαταρία να αδειάζει εντελώς, τα αυτοκόλλητα αυτά προστατεύουν από την ακτινοβολία κλπ" Τα βόλτ να είναι ίδια τα αμπέρ μπορεί αν είναι και 10. Είπαμε το χαρακτηριστικό σε αμπέρ είναι πόσα αντέχει Ο ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ. Όχι το κινητό. Το κινητό αν φορτίζει με 500ma,500ma θα "τραβάει". Αν φορτίζει με 1000 τότε 1000 κ.ο.κ. Αν η συσκευή αυτή έχει αρκετές υποδοχές USB τότε τα αμπερ είναι τα συνολικά σε όλες τις υποδοχές για να μπορείς να φορτίζεις κ δύο συσκευές ταυτόχρονα. Αν πάλι φοβάσε τόσο επειδή άκουσες 2 άσχετους σε ένα τυχαίο κατάστημα μην το κάνεις. Δυστυχώς δεν έχω το εργαστηριακό τροφοδοτικό δίπλα μου για να σου τραβήξω ένα βιντεάκι επιτόπου με το πείραμα. Επίσης έχω φορτιστή για το w300 μου που γράφει 5V 1000ma usb. Εδώ κι ένα χρόνο το φορτίζω εκεί, και ποτέ δε μου φόρτισε τόσο γρήγορα όσο φορτίζει με τον ταχυφορτιστή της Sony Ericsson. Συμπέρασμα. Ο ταχυφορτιστής είναι πιο ισχυρός καθώς έπειτα από μετρήσεις δίνει παραπάνω βόλτ. Ένα πράγμα που θα πρέπει να προσέξεις στο αυτοκίνητο είναι να τον έχεις αποσυνδεμένο όταν ξεκινάς τον κινητήρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosJ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Εγώ που σου λέω αυτό το πράγμα είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός. Ο πελάτης και οι πωλητές τι γνώσεις έχουν; Μήπως καμία σχέση με το αντικείμενο; Δε μπορείς να φανταστείς πόσες τέτοιες βλακείες ακούω όταν πάω να ψωνίσω ηλεκτρονικά από πωλητές και άλλους δίπλα. Όπως το "πρώτη φόρτιση 18 ώρες, να αφήνεις την μπαταρία να αδειάζει εντελώς, τα αυτοκόλλητα αυτά προστατεύουν από την ακτινοβολία κλπ" Τα βόλτ να είναι ίδια τα αμπέρ μπορεί αν είναι και 10. Είπαμε το χαρακτηριστικό σε αμπέρ είναι πόσα αντέχει Ο ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ. Όχι το κινητό. Το κινητό αν φορτίζει με 500ma,500ma θα "τραβάει". Αν φορτίζει με 1000 τότε 1000 κ.ο.κ. Αν η συσκευή αυτή έχει αρκετές υποδοχές USB τότε τα αμπερ είναι τα συνολικά σε όλες τις υποδοχές για να μπορείς να φορτίζεις κ δύο συσκευές ταυτόχρονα. Αν πάλι φοβάσε τόσο επειδή άκουσες 2 άσχετους σε ένα τυχαίο κατάστημα μην το κάνεις. Δυστυχώς δεν έχω το εργαστηριακό τροφοδοτικό δίπλα μου για να σου τραβήξω ένα βιντεάκι επιτόπου με το πείραμα. Επίσης έχω φορτιστή για το w300 μου που γράφει 5V 1000ma usb. Εδώ κι ένα χρόνο το φορτίζω εκεί, και ποτέ δε μου φόρτισε τόσο γρήγορα όσο φορτίζει με τον ταχυφορτιστή της Sony Ericsson. Συμπέρασμα. Ο ταχυφορτιστής είναι πιο ισχυρός καθώς έπειτα από μετρήσεις δίνει παραπάνω βόλτ. Ένα πράγμα που θα πρέπει να προσέξεις στο αυτοκίνητο είναι να τον έχεις αποσυνδεμένο όταν ξεκινάς τον κινητήρα. Φιλε De@th L0rd δεν σου κάνω επίθεση και ούτε θέλω να σε προσβάλω. Ίσα ίσα που σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Για να συνοψίσω, σε έναν car charger που έχει εξοδο 2.1Α ή 1Α ή 1,2Α μπορώ να βάλω ότι συσκευή θέλω όπως κινητά πχ το δικό μου W800 που φορτίζει στα 0,5A , ή ένα smartphone που φορτίζει στα 1Α ή ένα PDA (έχω το Mio P560) στα 1A κτλ. Αυτό δεν θα έχει καμία επίπτωση στην συσκευή, στην μπαταρία της και στο car charger γιατί αυτόματα η συσκευή θα τραβάει όσα αμπερ χρειάζεται για να φορτίσει. Το μόνο που πρέπει να προσέχω είναι η συσκευή να μην είναι συνδεδεμένη με το car charger όταν ξεκινάω τον κινητήρα. Σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Φιλε De@th L0rd δεν σου κάνω επίθεση και ούτε θέλω να σε προσβάλω. Ίσα ίσα που σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Για να συνοψίσω, σε έναν car charger που έχει εξοδο 2.1Α ή 1Α ή 1,2Α μπορώ να βάλω ότι συσκευή θέλω όπως κινητά πχ το δικό μου W800 που φορτίζει στα 0,5A , ή ένα smartphone που φορτίζει στα 1Α ή ένα PDA (έχω το Mio P560) στα 1A κτλ. Αυτό δεν θα έχει καμία επίπτωση στην συσκευή, στην μπαταρία της και στο car charger γιατί αυτόματα η συσκευή θα τραβάει όσα αμπερ χρειάζεται για να φορτίσει. Το μόνο που πρέπει να προσέχω είναι η συσκευή να μην είναι συνδεδεμένη με το car charger όταν ξεκινάω τον κινητήρα. Σωστά? Ολόσωστα. Και προσοχή να μη βάλουμε τον φορτιστή αυτοκινήτου σε φορτηγάκι ή φορτηγό γιατί δεν έχουν 12V αλλά 24V αν και τα περισσότερα τέτοιου είδους αξεσουάρ κάνουν και για τα δύο. Είπαμε κοιτάμε μόνο τα βόλτ να είναι το ίδιο και τα αμπέρ παραπάνω κι όχι παρακάτω. Αν τυχόν το SE δεν σου φορτίζει μην ανησυχείς το ίδιο πρόβλημα έχουν σχεδόν όλα τα se γιατί φορτίζουν όταν είναι σε αναμονή μόνο όταν αντιληφθούν δεδομένα υπολογιστή. Πρέπει να το έχεις off για να φορτίζει. Διόρθωση: Οταν ξεκινάς τον κινητήρα καλό θα ήταν να έχεις τα πάντα αποσυνδεμένα από τον αναπτήρα συμπεριλαμβανομένου του car charger. Έτσι προστατεύεις τον φορτιστή και θα σου κρατήσει περισσότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.